Turun seutu


jkp84

Recommended Posts

Kaikille romanttisesta kartanomiljööstä kiinnostuneille suosittelisin aikaisemminkin mainitsemaani (muutama kommentti taaksepäin) Tuorlan Tähkää. Se on vanha, hieno keltainen kartanorakennus, ja pihalta näkyy jopa kaukaisesti kimmeltävä meri.

Sisältä päin ei ole yhtä hieno kuin monet kalliimmalla hinnalla vuokrattavat kartanot (siis ei kristallikruunuja ja samettipäällysteisiä tuoleja), mutta siitä saa hienon, kun näkee hieman vaivaa. Me aiomme vaihtaa tuolit juurikin hienompiin samettipäällysteisiin tuoleihin. Katon rajassa kulkee hienot koristeet ja koko paikassa on kiva vanhanaikainen tunnelma.

Kiinnostuneille voin laittaa sähköpostiin kuvia paikasta, kuva kertoo kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Alisa_85

Heippa!

Onko täällä ketään, jolla olisi kertoa kokemuksia ja mielipiteitä Rymättylässä sijaitsevasta Päiväkulman kartanosta?? Minulla ja sulholla on juhlapaikka hakusessa ja Päiväkulman kartano kiinnostaa. Onko siellä erikseen ruokailu- ja tanssitila? Kertokaa vaan kaikki mitä tiedätte kyseisestä paikasta. Kiitos ja kumarrus etukäteen!  :)

Link to comment
Share on other sites

Meidän kutsuvieraslistalla on 120 nimeä ja kun vertasimme Harjattulan kartanoa ja Saustilan kartanoa keskenään, niin huomasimme, että säästämme 2000 €, kun valitsemme Saustilan, jonne saa viedä oman pitopalvelun ja juomat.

Minuakin hieman Saustilan etäisyys Turusta askarrutti, mutta vieraat tulevat pääasiassa Turun ulkopuolelta ja hyvin eri suunnista. Olisi siis paikkakunta ollut mikä tahansa, matkaa olisi osalle vieraista kertynyt huomattavasti enemmän kuin nyt.

Olemme miettineet yhteiskuljetuksen mahdollisuutta Uudenkaupungin suunnalta, mutta asia on vielä auki ja harkinnassa.

Link to comment
Share on other sites

Siskon häitä tanssittiin Päiväkulmalla Rymättylässä jonkunmoinen vuosi sitten..

Kesähäissä oli noin 80 vierasta. Mahduttiin juuri siihen lasitetulle terassille syömään ja vieressä,ladossa oli silloin aivan uusi tanssilattia. Mahtui kunnolla leikkimään ja tanssimaan ja bändillekin jäi hyvin tilaa. Ladolle vievä "polku" oli katettu ja musiikki kuului kivasti terassille. Paljoa muuta en muistakaan, kuin että lapset kitisi ja marisi (heh, siskona sain lapsenvahtivuoron...). Myöhemmin muistan äidin kommentoineen ettei talon emäntä ollut niitä yhteistyökykyisimpiä. Siinähän on muuten vierellä sitten ne heppatarhat, jos joukossa on pahasti allergisia niin kannattaa huomioda. Toivottavasti tästä oli iloa  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Alisa_85

Kiitos Hiq kokemuksista.  :) Päiväkulmassa on juuri nyt ollut remontti meneillään, joten voi olla että paikka näyttää hyvinkin erilaiselta kuin siskosi häiden aikaan.  Mutta kiva kuulla että siellä on erikseen tanssilato ja paikka ruokailulle ettei tarvitse siirrellä pöytiä ja tuoleja tanssien alkaessa.  :) Meille on alustavien suunnitelmien mukaan tulossa vieraita n.100, joista lapsia on ehkä n. 20, joten hyvä että tilaa on kaikille, myös lapsille. Muutaman viikon kuluttua olisi tarkoitus mennä katsomaan kartanoa, toivottavasti se on juuri täydellinen ettei tarvitsisi jatkaa juhlapaikan metsästystä ja saisi viettää siellä häitä 7.6.2008.  :-X

Link to comment
Share on other sites

siel meri-karinas pitäs päästä käymään. ihan sairaan mukavalt kyl kuulosti puhelimes ne tyypit kenen kans juttelin mut stressaan nyt ku jos se ei oo kiva ni ei oo mitään varasuunnitelmaa :/ Onkohan se hieno paikka tai semmonen mist saa hienon laitettua. sitä stressaan.

Meillä on häät Merikarinassa syyskuussa. Luulen kyllä, että sen saa koristeltua ihan hienoksi, paljon on valaistuksesta yms. kiinni. Tässä yksi kuva siitä juhlasalista.

Link to comment
Share on other sites

Eikö oikeasti kenelläkään ole mitään kokemusta Juvan kartanosta Tarvasjoella!?

Ei vielä ole, mutta olemme menossa sinne Juvan kartanoon mitä luultavimmin katomaan paikkoja nyt viikonloppuna sulhon kanssa :) Siellä kuulemma on remppa vähän kesken mutta pitäisi olla valmis parin viikon päästä, käydään kuitenkin nyt kun sopii meille paremmin. Kuulostaa hyvältä paikalta!

Ajateltiin käydä myös Kavalton tilaa katsomassa, kaikenlaista on paikasta kuullut mutta haluan nähdä omin silmin...

Link to comment
Share on other sites

Guest Alisa_85
Mistäköhän Päiväkulman kartanosta täällä oikein puhutaan? Kävimme Rymättylässä katsomassa kyseistä kartanoa ja sieltä kyllä ei löytynyt erillisiä tanssilatoja tai katettuja terasseja. Siellä oli ainoastaan päärakennus, rantasauna, kota ja pieni mökki.

Juu mäkään en kyllä nähnyt siellä mitään erillistä tanssilatoa yms... Jospa on mennyt sekaisin Päiväkulman kartano ja ravintola Pohjankulma, nimet ainakin on samantyyppiset.  :-? Mitä mieltä Morsmaikku78 olit kartanosta, sopiko teidän tarkoitukseen? Meille ei kun ei enää ollut mahdollista majoittaa kuin n.10 henkeä.  :-/ Muuten olis kyllä ollut kiva ja ihan tarpeeks iso paikka. Mutta eipä voi mitään, täytyy vaan koittaa etsii jotain muuta meille sopivaa.

Link to comment
Share on other sites

Päiväkulman kartano on kyllä hienolla paikalla ja pihapiiri on kaunis. Mutta hieman jäi semmonen fiilis että paikat ovat vähän rempallaan ja kartano maalin tarpeessa. Täytyy vielä miettiä. Kerropa Alisa mihin juhlapaikkaan päädyt, meillä kun tuntuu olevan etsinnässä samantyyliset paikat. Tuntuu vaan ettei sellaista paikkaa olekaan. Pitäisi olla sellainen paikka mihin mahtuu yli sata henkeä yhtenäiseen tilaan, ei A-oikeuksia, korkeintaan 30 km Turusta, ei mikään jumppasali jne...

Link to comment
Share on other sites

Juvan kartanosta Tarvasjoella ajattelin kertoa vähän enemmän. Käytiin tosiaan siellä katsomassa ja mielipide muodustui: emäntä mukava, hieno juhlasali jossa kylläkin tuoleja osalle ja penkkejä osalle, ei tullut kysyttyä olisiko tuoleja kaikille kun sinne mahtuu reilustu enemmän väkeä kuin mitä meille tod. näk. tulee. Heillä on toinenkin iso juhlatila riviaitassa mutta siellä remppa kesken niin ei päästy katsomaan sitä. Siellä oli pihassa kiva savusauna jota saa erikseen vuokrata kans ja yöpyäkin voi...  :-X Kuulosti mukvalta paketilta joten mietimme nyt tosissamme sitä paikkaa! Vähän kaukana vaan...

Muok: Niin ja ei ole A-oikeuksia... 33km Turusta

Link to comment
Share on other sites

Guest Alisa_85

Morsmaikku78, mulla jäi Päiväkulmasta samanlaiset fiilikset kuin sullakin; eli maalin tarpeessa. Tila olis kyllä muuten ollut sopivan kokoinen mut just se majoituksen puuttuminen meidän kohdalla ratkaisi asian. Mekin kun haluttais kuitenkin hiukan maalaismainen paikka majoituksella ja omilla juomilla. Ootko tietoinen että Merimaskussa on sellanen paikka kuin Taattisten tila? Olin ite siellä viime kesänä häissä ja mulle ainakin jäi tosi positiivinen kuva paikasta ja emännästä. Emäntä jopa heitti mut ja avokin seuraavana päivänä kotiin Turkuun kun ei ihan oltu ajokunnossa vielä puolenpäivän aikaan...  ;D Siellä on alakerrassa tila jossa voi ruokailla, jos haluaa. Sitten siinä on myös kunnostettu tallinvintti pirttikalusteilla. Tanssitila siellä on aika pieni, mutta muuten tilaa on reilusti yli sadalle hengelle. Ite ei ehkä kuitenkaan sitä haluta kun avokin veli ja mun kaveri meni siellä naimisiin. Suosittelen käymään katsomassa!

Link to comment
Share on other sites

Alisa, Taattisten tilakin on jo käyty katsomassa. Se oli ehkä meidän makuun liian maalaismainen. Tuli sellainen olo että astuuko vieraat siellä korkokengillä hevosenkakkaan  :) Villa Roma Ruissalossa on varmaankin tällä hetkellä meidän listalla ykkösenä. Se tietää vaan sitä että seuraavat pari vuotta eletään makaronilla.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.