Jyvässeutu


Sinite

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 981
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Vieras_Mimma_*

Mukava pieni Äijälän juhlapaikka löytyy myös Viherlandian läheltä. Oltiin yksissä perhejuhlissa siellä, ihastuttava maalaismiljöö niin lähellä kaupunkia. 1800-lukuinen juhlasali, sinne mahtui alle 30 henkeä että isoja kekkereitä ei mahdu pitämään.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli häät Savutuvan apajalla viime lauantaina, 16.2. Tulin tänne forumille juuri siksi, että halusin mainostaa paikkaa, joka oli sekä puitteiltaan että palveluiltaan aivan ihana ja sopi päiväämme täydellisesti. Mutta nyt voinkin samalla vastata kysymyksiin, kun niitä löytyy :)

Jos haluaa kauniit häät ilman ylimääräistä sählinkiä, Apaja oli yliveto. Talvihäissä hintaan kuuluivat pöytäkoristeena olleet kynttilät ja takkatuli, menun otimme valmiina kakkuineen päivineen. Kakkupöytään olisi voinut tuoda omia leivonnaisia lisäksi mutta itse tyydyimme valmiiseen. Ruoka oli hyvää, menu runsas ja itse paikka tunnelmallinen. Emme tuhlanneet ylimääräisiin koristeisiin, ainut lisuke itsellämme oli omien ohjelmaläsyjen lisäksi äitini pöytiin tuomat havuasetelmat.

Apajalla on tapana myös esitellä paikkaa viemällä ihmiset heidän vanhimpaan tupaansa tarinatuokiolle - ohjelmanumero, joka hieman etukäteen epäilytti, mutta oli sekin mainio. Vartin ajan isäntä viihdytti tarinoilla ja antoi hääparillekin suunvuoron. Meille se kävi etenkin siksi, että matkalla takaisin itse juhlapaikalle ihmiset yllätettiin ilotulituksella - tarinatuokio oli hyvä tapa saada kaikki ulos ilman, että ohjelmaa tarvitsi paljastaa.

Paikan kokokin oli sopiva. Reilut sata henkeä mahtuivat hyvin isolle puolelle, ja pienemmälle saatiin rauhallisia soppia lasten piirustuspöydälle, polttarikansioille jne. Kokonaisuutena paikka vetää varmaan liki parisataa henkeä jos kaikkien ei tarvitse olla yhdessä avoimessa tilassa.

Meille on varattuna Savutuvan apaja...mutta se on alkanut epäilyttää. Eikö täällä ole ketään, joka olisi järjestänyt häänsä siellä ihan viime aikoina, esimerkiksi viime kesänä? Onko se todella niin toivoton paikka, kuin miltä se vaikuttaa (isäntä määrää aivan kaikesta)? Ja mitä se isäntä oikeastaan haluaa? Olisi todella hienoa saada tietoa siitä, onko käsityksemme häistämme sama kuin paikan isännällä vai jotain aivan muuta, jolloin paikan vaihto lennossa on todellakin tarpeen...

En täysin tiedä, mistä tuossa kiikastaa. Mutta paikan isäntä on leppoisa mies, joka tosiaan siinä alkuvaiheessa hoiti saapumiseen liittyviä tiedotuksia, mikä olikin tarpeen, sillä vihkimisemme oli paikan päällä ja pientä kuria tarvittiin. Pehtoori ei kertaakaan hermoillut ja sai kaiken hoitumaan näppärästi.

Kaaso ja bestman toki juonsivat sitten juhlan aikana tapahtumat. Jos tosiaan haluaa alkujuhlastakin itse kuuluttaa tapahtumat, niin eiköhän tuo sopimalla onnistu? Toisaalta on ihan hyvä antaa paikan isännänkin sanoa terveisensä.

Kannattaa ehdottomasti jutella isännän kanssa siitä, mitä toivoo - heillä on varmastikin omat "fallback"-suunnitelmansa siltä varalta että hääparilla ei ole erityisiä toiveita.

Hullua, että tällaista edes tarvitsee miettiä. Itse mietin erityisesti ruokaa (tarvitsemme kalapääruuan), musiikkia ja sen ajankohtaa (omat cd-levyt) ja sitä, onko siellä todella kaksoisbuukkausta eli monta tilaisuutta yhtä aikaa, esimerkiksi kahdet häät, mikä olisi aika tunnelmaa latistavaa molemmille porukoille! Apua!

Ota vain luuri käteen tai sähköpostilla yhteyttä ja listaa kaikki kysymykset mitä tulee mieleen! Toiveet kun eivät tältä forumilta heille asti kaiu.

Kannattaa myös muistaa, että osassa asioista paikan pitäjiä kannattaa kuunnella - esim. vihkitilaisuuden varalta heillä oli jo valmis ja käytännössä kokeiltu suunnitelma siitä, miten vieraat sijoitetaan ja se myös toimi. He kun tietävät, mihin kohtaan mahtuu ihmisiä ja kuinka paljon.

Heidän normimenussaan esim. on lämmin kalaruoka liharuoan kanssa, se pitää vain muistaa valita graavilohen sijaan. Musiikista osa oli omaamme ja osa bändin - otimme vain ipodin mukaan ja siellä se kytkettiin paikan äänentoistolaitteisiin kiinni. Hyvin toimi.

Kaksoisbuukkaukset selvinnevät myös kysymällä. Itsellämme oli koko paikka käytössä, tuosta ei ollut edes puhetta. Toisaalta paikka on sellainen, että siinä voisi varmasti häiritsemättä pitää kaksi juhlaa samanaikaisesti. Aina kannattaa varmistaa - esim. Majakoskella, jota kävimme myös katsomassa, on kaksi juhlarakennusta joista toinen olisi ollut haluamanamme päivänä käytössä toiselle porukalle. Tuosta syystä emme jättäneet väliiin, pidimme vain Apajan ulkoasusta enemmän. Makuasioitahan nämä :)

Hauskaa suunnittelua ja ottakaa rennosti!

-Kirsi

Link to comment
Share on other sites

Majakosken riihestä...

Meidät vihittiin joulukuussa 2007 ja hääjuhlaa vietimme ihanan tunnelmallisessa Majakosken riihessä. Paikkahan on aivan ihana eikä siksi vaadi paljon koristeluja. Järjestelyt paikan isännän kanssa sujuivat mainiosti ja Majakosken kanssa yhteistyötä tekevä pitopalvelu Paakkari oli myöskin hyvän maineensa veroinen. :-X

Kehottaisin kuitenkin miettimään, varsinkin talvihäissä, kuinka paljon ihmisiä riiheen kannattaa yrittää mahduttaa. Meillä vieraita ilmoittautui 85 ja sille määrälle paikat laitettiin. Itse juhlissa aikuisia oli muutaman poisjäännin seurauksena 69 (+ hääpari) ja lapsia, joille omat istumapaikat, 11. Mielestäni tuo määrä oli aika maksimi. Meillä riihen isommassa tilassa oli istumapaikat, pieni lahjapöytä ja pieni puuhapöytä lapsille. Toisessa huoneessa oli noutopöytä ja bändin nurkkaus. Mielestäni riihessä tulee aika ahdasta, jos sinne haluaa mahduttaa 100 vierasta, joiden haluaisi esim. näkevän ohjelmaa... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kriish! Olimmekin jo päättäneet juhlia Savutuvalla:), mutta todella hienoa kuulla noin tuoreita, positiivisia kokemuksia Savutuvasta. Kiitos! Mekin varasimme paikan juuri sen pelkistetyn tyylin vuoksi. Paikka on luonnonläheiseen hääteemaamme juuri sopiva. Uskon, että asiat järjestyvät kyllä, kunhan niistä neuvotellaan. Huolestuin alunperinkin lähinnä tämän palstan negatiivisten kommenttien takia. Olen kuitenkin varma, että häistämme Savutuvalla tulevat ihanat ja yhteinen sävel häiden järjestelyissäkin varmaankin löytyy. Ainoa, mikä vielä hieman huolestuttaa on tuo kaksoisbuukkaus, mutta sehän selviää kysymällä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kans häät Savutuvanapajalla 19.7.08. Mua kans kovasti mietityttänyt, kun niin paljon huonoa kuullut paikasta. Meille oli myös ollut alustavasti varattuna Majakoski (se punainen rakennus), mutta päädyttiin sitten kuitenkin Savutupaan paikan erilaisuuden takia. Myös järven läheisyys tuo oman tunnelmansa. Aluksi tosin mua harmitti ja mietitytti kovasti kun oli lukenut näitä ikävämpiä komentteja Savutuvasta, kun myös Majakoski oli tosi ihana, ja siitä olen kuullut oikeastaan pelkästään hyvää. Mutta mukavaa siis kuulla että Savutuvasta on myös mukavia kokemuksia, helpottaa kovasti oloa, ettei olekaan "valinnut ihan väärää juhlapaikkaa".

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli Koskenniskalla. Paikka toimi erinomaisesti 120 hengen häihin. Enemmänkin sinne kuulemma mahtuu mutta voi olla jo tosi ahdasta.

Koska Koskenniska on aika uusi paikka, se ei ole niin tunnelmallinen. Me koristelimme runsain kynttilöin, "jouluvaloin" ja pidimme valaistusta puolihimmeänä. Mutta talon kaksikerroksisuus toimi hienosti. Ylhäällä oli ruokailu ja alakertaan siirryttiin tanssimaan.

Ainoa mikä paikassa ärsytti oli omistaja joka hiippaili päivän edetessä nuuskimassa että kaikki on ok. Minusta olisi saanut pysyä poissa, tosin osasimme varautua tähän koska hän varoitteli ihan kaikesta jo etukäteen nurisemalla mitä edellisille ryhmille oli tapahtunut (piraattilevyillä rikottu CD-soitin, tulessa olevat pöytäliinat, porukkaa löytynyt pukeissa ja kengät jalassa saunanlauteilla...). Vähän jäi sellainen ei-tervetullut-maku.

Mutta muuten voin paikkaa suositella, ja etenkin samoissa tiloissa toimivan pitopalvelu Paakkarin palveluilta ehdottomasti!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Vieras_noviisi_*

Näin jyvässeudulla kun ollaan, niin kaipa tämä viesti täältä löytää sopivan kohdeyleisön: eli onko kellään kokemuksia sellaisesta hääpaikasta kuin Lauttamäen perinnetila, joka sijaitsee Pylkönmäellä (noin 20km Saarijärveltä)? Eli millainen paikkana, hintaluokkaa, onko pitopalvelua jne?

Nettisivujen perusteella vaikuttaisi hienolta, mutta olisi kiva kuulla kokemuksia. Karkauspäivänä päätimme hääpäivän kesälle 2009 ja nyt hiljalleen katsastamme erilaisia kohteita joissa voisimme juhlamme viettää. :D

Link to comment
Share on other sites

Kaipaisin kokemuksia Palokan Pelimannitalosta. Netissä paikka näyttää todella mukavalta ja talvihäihin sopivalta, mutta mitkä ovat kokemuksenne paikasta? Paljonko on vuokra ja miten pitkäksi aikaa paikan saa viikonloppuna vuokrattua? Tavoitteena häät noin 140 hengelle, joten kaikki kokemukset tästä paikasta otetaan kiitollisena vastaan!

Link to comment
Share on other sites

Heipsis! Pelimannitalo on mielestäni todella tunnelmallinen, remontti toteutettu hienosti vanhaa säilyttäen ja keittiö varmasti toimiva. Hieman kuitenkin epäilen tuota 140 hengen mahduttamista taloon; pääsaliin ja parvelle varmaankin pöytiin saa määrän mahtumaan juuri ja juuri, mutta ylimääräistä tilaa esim. tanssille ei sitten kyllä jää, korotettu esiintymislavahan siellä on bändille ja muulle ohjelmalle. Hinnoista en tiedä, mutta kuulemma talo on löytänyt paikkansa juhlatilana ja on melko suosittu tällä hetkellä.

Eli kannattaa soitella ja käydä paikan päällä :)

Link to comment
Share on other sites

Guest TigerTeam

Heipähei!

Meillä on hääsuunnitelmat vielä hyvinkin alkutekijöissään. Ei olla vielä päivämääriä päätetty, mutta pientä suunnitelmaa häistä kuitenkin tehty.

Kyselisinkin onko kenelläkään kokemuksia Laukaan Tupaswillasta? Millainen hintataso ym.? Kaikki kokemukset ja tieto tervetullutta!! :D

http://www.tupaswilla.net/yritys.htm

Mites sitten Laukaan Puustellin työkylä. Nettisivuilta ei saanut oikein kuvaa millaisia rakennukset ovat, sopivat kokoustiloiksi joo, mutta millainen hääpaikkana? Onko joku vanha hirsirakennus vai millainen? Mites hintataso?

Link to comment
Share on other sites

Tuosta Laukaan Puustellista, niin olen ollut ystävän häissä siellä, ja oli aivan ihanan oloinen paikka! Jos vielä pitäisi vaihtaa omaa hääpaikkaani, varmaan haluaisin juuri tuonne Puustelliin. Siitä tosin on muutama vuosi aikaa kun olen siellä häissä ollut. Miljöö tuolla puustellissa on upea, ja järven ranta on lähellä, ystävät ottattivat hääpotrettinsa siellä rannalla. Mutta sisätiloiltaan muistikuvieni mukaan Puustelli on melko pieni, että jos suuremmat häät on tulossa, niin en tiedä miten mahtuu, mutta sehän selviää kun kysyy. Ystävän häissä vieraita taisi olla jotain noin 30-40 henkilöä, ja tilaa oli tuolla ihmismäärällä mielstäni todella väljästi. Tanssit heillä oli ulkona, siellä on erillinen jonkilainen tanssikatos/lava tms. Mutta ainakin mulla nuo ystävän häät Puustellissa oli mukava kokemus! Kannatta varman käydä katsomassa päikanpäällä! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me juurikin nyt etsitään meille sopivaa hääpaikkaa. Aletaan olla aika hukassa, kun ei tiedä, mitä kävisi katsomassa ja mitä ei ja mikä olis hyvä paikka ja vaikka mitä :D

Kuohun kylätaloa käytiin jo katsomassa, se oli nätti mutta ehkä liian pieni. Tai no, meille tulis häihin 80 henkilöä, onko kokemuksia, mahtuuko sinne tommonen määrä hyvin? Mun mielestä se näytti jotenkin pieneltä, tykkäsin kyllä kovasti hirsiseinistä ja muutenkin se on nätillä paikalla.

Innokkaasti luen täältä kaikki mahdolliset kokemukset kaikista paikoista :D

Link to comment
Share on other sites

Kuohun kylätaloa käytiin jo katsomassa, se oli nätti mutta ehkä liian pieni. Tai no, meille tulis häihin 80 henkilöä, onko kokemuksia, mahtuuko sinne tommonen määrä hyvin? Mun mielestä se näytti jotenkin pieneltä, tykkäsin kyllä kovasti hirsiseinistä ja muutenkin se on nätillä paikalla.

Meillä tulossa Kuohulle 80 henkee elokuussa eikä mulla oo kyllä käyny mielessäkään etteikö sinne mahduttais.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Morsian_*
Meillä on 2009 kesällä häät Laukaassa Varjolan tilalla. Onko kellään mahdollisesti kokemusta paikasta, esim. kuvia häistä ja somistuksista? Olisi kiva nähdä niin niitä olisi sitten itse vähän helpompi suunnitella. Paikkana tila on tosi ihana ja on mukavaa, kun kaikki palvelut saa halutessaan samasta talosta. Ammattilaiset osaa sitten pitää myös huolen siitä, ettei mikään unohdu. Itsellä on varmaan häiden alla ihan tarpeeksi mietittävää jo muutenkin! Miinuspuolena on tietysti se, etti omia juomia voi viedä, mutta toisaalta tällöin jokainen voi juoda sen verran kuin lompakon sisältö riittää. "Ilmaisen viinan bileissä" kun helposti tapahtuu ylilyöntejä!
Link to comment
Share on other sites

Yritin löytää tuosta viestiketjusta, mutta ei osunut ainakaan vielä silään. Eli onkos kellään kokemusta sellaisesta paikasta kuin Maatilamatkailu Kumpunen Petäjävedellä?

Vihkiminen on Petäjäveden vanhassa kirkossa ja nyt etsimme juhlapaikkaa siitä lähistöltä. Joku kertoikin myönteisiä kokemuksia Taipaleen luomutilasta ja sinne olemme huomenna menossa vierailulle. Samon tuonne Maatilamatkailu Kumpuseen. :) Olisi vain kiva kuulla ihmisten ihan käytännön kokemuksiakin.

Ihan pakko udella että päädyittekö jompaan kumpaan paikkaan? Me käytiin molemmissa syksyllä 2006 sopivaa paikkaa miettiessämme ja valittiin sitten tuo Taipale.

Link to comment
Share on other sites

Laukaan Puustellista edelleen hyviä kokemuksia. Meillä siis järjestellään häitä sinne 19.7.08 ja kävimme hääneuvottelussa pari viikkoa sitten anoppien ja kaason kanssa. Emännät haluaa keskustella kaiken valmiiksi ennen juhlasesongin alkua ja oli kyllä tosi hyödyllinen ja antoisa parituntinen. Palvelu pelaa kyllä tosi hyvin! :)

Erittäin tyytyväisiä siis ollaan tähän asti ainakin. Voin suositella, ja paikka on kyllä ihan unelma, mikäli hakee maalaisympäristöä!

Link to comment
Share on other sites

Täällä on hääpaikka jo mietinnässä vaikka ei ole vielä hääpäivääkään lyöty lukkoon, mutta ehkäpä jo ensi kesänä 2009 tai sitten ainakin seuraavana. :D

Mietinnässä on Laukaan Puustelli tai Koskenniska. Häävieräitä tulisi n.50 + lapsia n.10-15 kpl. Eli yhteensä vieraita varmaankin joku 50-60 kpl.

Osaisiko joku antaa mitään hinta-arviota tuon kokoiselle hääporukalle, että paljon maksaisi tila + pitopalvelu Puustellissa ja Koskenniskassa? Laitoin meiliä Koskenniskaan viime viikolla mutta en ole saanut vielä vastausta.

Ajoissa pitäis varmaan kuitenkin noistakin jompikumpi sitten varata että saisi sen päivän kun on ajatellut.

Onko Puustellissa aina vain yhdet häät kerrallaan vai voiko siellä olla monet yhtä aikaa? En yhtään tiedä minkäkokoinen paikka on kokonaisuudessaan.

Osa vieraista jäisi varmasti yöksi hääpaikkaan ja saunakin olisi kiva laittaa lämpimäksi häävieraille.. :)

Link to comment
Share on other sites

hkristiina:

Puustellista on nyt tuoreeltaan tietoa ;). Siellä on varmastikin aina vain yhdet juhlat kerrallaan, koska siellä on vain yksi iso juhlatilasali. Hinnat voi tietty jonkin verran vuosittain muuttua, mutta me maksettiin varausmaksua 150 euroa (käsittääkseni se on kiinteä, väkimäärästä riippumatta), samalla se on tilavuokra.

Muut kustannukset tulee pitopalvelusta, jonka Puustellin emännät järjestää (kait sinne voi muunkin pitopalvelun viedä, mutta tuo on kätevää). Seisova pöytä + kahvi + hääkakku maksaa n. 24-30 euroa/hlö pääruuasta riippuen. Alle 12-vuotiaista 75 % ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Pöytäliinoista tuli joku kymppi kuluja sekä servietit maksetaan itse. Klo 24 jälkeisistä tunneista erillinen maksu 50 e/h.

Tällä perusteella voit varmaan aika hyvin laskeskella kuluja! Puustellin yhteydessä on saunatupa viereisessä rakennuksessa, jonne siskonpetiin sopii jotain ehkä 6-10 hlöä. Lisäksi muistaakseni löytyy huone, johon mahtuu 5 henkilöä sänkyihin. Noissa on tietysti erilliset vuokrat/yöpymismaksut (ei olleet korkeat) ja Laukaan keskustassahan on sitten motelli. Puustellin rannassa on myös saunallinen mökki, mutta sitä ei vuokrata kuin viikoksi kerrallaan (meille se ois ainakin ollut liikaa ja hintakin suolainen).

Me kyllä ihastuttiin tuohon maalaismiljööseen, Puustellille vie koivujen reunustama kuja, peltoa ja metsää on ympärillä ja rantakin lähellä. Itse pihapiirissä on useita punaisia matalia rakennuksia ja mm. pieni tanssilava.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...