Jump to content
Naimisiin.info

Jyvässeutu


Sinite

Recommended Posts

  • Replies 981
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei, kauan etsin, ja vieläkin matka jatkuu... Tänään viimein päätin että häät siirretään Jyväskylään, että saamme sellaisen kauniin paikan, joka miellyttää minua. Näin alkuun olemme katselleet Majakoskea, Juurikkasaarta ja Survon kartanoa. Mielelläni kuulisin kaikista näistä paikoista niin hyviä kuin huonoja puolia ja varsinkin tuosta Survon kartanosta, sillä siitä ei netin kautta tuntunut löytyvän juuri mitään. Paikan sentään tiedän... Täytyyköhän mennä kävelylenkillä pihaan pällistelemään...  ;D

Link to comment
Share on other sites

Me ei juhlittu Survossa, mutta kyselin tarjousta sieltäkin. Heillä on pari erilaista tilaa ja oma pitopalvelu, tai oli ainakin pari vuotta sitten. Omat juomat muistaakseni saa viedä. Meitä epäilytti oikeastaan vain se, että paikka on niin lähellä Kuokkalan keskustaa ja varsinkin tietä. Kuokkavieraat eivät olleet toivottuja ja yksityisyyttä ei pihalla olisi juurikaan ollut...

Juurikkasaari oli aina ollut mun paikkalistalla nro 1 ympäröivän veden takia, mutta omistajanvaihdoksen jälkeen sinne tuli A-oikeudet. Se taas vesitti ajatuksen omista ruokajuomista ja boolista. Me ei haluttu pistää vieraita maksamaan omia juomiaan, mutta piikkiäkään ei uskallettu laittaa auki.

Meidän juhlat oli Majakoskella, ja se oli kyllä nappivalinta. Hinta oli tietysti korkeamman puoleinen, mutta oltiin valmiita maksamaan että saadaan haluamamme juhlat. Kaikki järjestelyt pelasivat mainiosti, Pasi-isäntä oli yhteistyökykyinen ja -haluinen eikä riihessä olleet toiset häät häirinneet pätkääkään. Tietysti etukäteen vähän jännitti että miten kahdet häät samassa paikassa sujuu, mutta se koivuaita rakennusten välissä on loistava näköeste. Ja ainahan voi vuokrata koko tilan, jos haluaa varmistaa ettei ketään muuta ole paikalla (tietysti jos pätäkkä riittää...). Vieraat kehuivat kovasti kaunista ympäristöä ja navettaa tanssipaikkana, ja päärakennuksen takana olevassa notkossa otettiin viralliset hääkuvat kaunista luontoa vasten.

Link to comment
Share on other sites

Minä olen jotenkin ihastunut ohi kävellessäni tuohon Survo-Korpelaan. Tarjousta ei olla kyllä edes kysytty, kun mä vaan luulin, että sinne ei voi tuoda omia juomia (onko sulho antanut minulle tässä asiassa väärää tietoa ??? ??? ???) ja että isompi porukka joutuisi siellä jakaantumaan useampaan saliin. Voisitko kiltti Rouhe kertoa lisää?

Link to comment
Share on other sites

Ainakin pari vuotta sitten kun kysyin tarjousta, niin Survoon sai viedä omat juomat... Tietysti on mahdollista että tilanne on muuttunut sen jälkeen.

Päätalossa on tosiaan 2-3 salia, yhteen menee ehkä 40 hlöä (hatara muistikuva viime keväältä). Salit on muistaakseni peräkkäin eli oviaukoista näkee kyllä viereiseen saliin, mutta isoissa häissä ei koko porukkaa saa samaan tilaan.

Pihapiirissä on vielä "Vanha-Korpela", sellainen Majakosken riihen tapainen tila, mutta sinne ei kyllä mene paljoakaan porukkaa. Eikä siinä rakennuksessa ole keittiötä, eli ruoka pitää kuljettaa päätalosta.

Soita rohkeasti Survoon ja käy katselemassa paikkoja, mä ainakin sain aikoinaan oikein ystävällistä palvelua (toivottivat tervetulleeksi vaikka kuokkimaan joihinkin häihin, niin näkisimme miten asiat hoituu käytännössä  :D). Oman käden tieto on paras näissä hommissa, asiat on voineet muuttua moneen kertaan ja tärkeintä on mieltä joku paikka TEISTÄ tuntuu.

Link to comment
Share on other sites

Surkeen tila oon kiva, maalaismaisemissa oleva paikka, vieraita mahtuu varmastikin enemmän kuin 100. Mielestäni siellä on myös yöpymismahdollisuus.

Hiekkaharjun kartano on todella upea paikka ja henkilökunta mahtavaa. Varmasti kiva paikka viettää häitä, jos ei sijainti häiritse.

Keljon Tapiolassa oli ihan ok, astiat olivat jokunen vuosi sitten kuluneet, ja paikkaa ei ollut "remontoitu" muutenkaan. Luulisin, että irtoaa halvalla.

Majakosken "isompi" puoli on hieno, mutta alaalle mahtuu vain noin 100 vierasta, loput 50 menee yläkertaan, josta ei näe hääparia, jos ei halua roikkua kaiteella. Olin häissä vieraana, jossa en nähnyt hääparia kun ruokajonossa ja illalla navetan tansseissa. Navetta olikin sitten aivan upea paikka! Naapurissa "riihessä" oli toiset häät, eikä se haitannut mitenkään. Riihi on tunnelmallinen, todella ihana paikka. 80 mahtuu hyvin, vaikka virallisesti 140 pitäisi mahtua. Mielestäni niin moni ei sinne mahdu. Riihen vuokraan kuuluu tuulimylly. Hinnat oli näköjään tässä ketjussa jo aikasemmin...

Link to comment
Share on other sites

Me ainaskin oltiin siellä yömyöhään ja seuraavana aamuna siivottiin sitten. Yläkerrassa en koskaan käynyt, mutta sellanen mielikuva jäi, että yläällä olisi ollut muutama vuodepaikka. En oo kyllä olleskaan varma niistä yöpaikoista, mutta kannattaa soittaa sinne ja kysästä. Siskon häitä vietettiin Tapiolassa, mieleen jäi että tilava paikka oli, isot vessat ja esiintymislavakin oli...  :)

Link to comment
Share on other sites

;D

Me vietämme hääjuhlaa Survon kartanossa (se uudempi, keltaoranssi rakennus) ensi elokuussa.

Omat juomingit saa viedä - hyvä niin.

Onko kenelläkään kokemuksia bändin ("kunnon bändi", ei mikään yhden miehen haitarisysteemi) mahtumisesta kartanon nurkkaan? Vieraita on tulossa noin 80 ja porukkaa on siis sijoitettava kartanon pienempäänkin saliin. Jatkojahan voisi viettää bändin kera myös pihapiirissä navetan ylisillä, mutta jotenkin meitä ainakin tässä vaiheessa vierastuttaa ajatus, että vieraita olisi bilettämässä / tanssimassa ylisillä ja osa olisi kartanossa....aaaarrrggghhh.

Pitää varmaan mennä mittanauhan kanssa paikalle miettimään kuvioita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän häät on Nikolainsalilla ihan sen vuoksi ettei haluttu lähteä keskellä talvea kuskaamaan tavaroita minnekään korpeen ja muutenkin kaupunki-ihmisiä ollaan.. lähemmäksi keskustaa ei ainakaan pääse! Ja kaupunginkirkkokin on yhden korttelin päässä.

Paikan valintaan vaikutti myös salin upea puna-kultainen sisustus, joka sopii jouluhäihin niin loistavasti ettei kynttilöiden lisäksi muuta koristeluakaan tarvita. Omat juomat saa tuoda ja 100 henkeä mahtuu pöytiin, joten maalaishäitä karttaville kiva vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Kiitos suurenmoisesta viestiketjusta!

Meillä olisi etsinnässä Jyväskylän seudulta sellainen juhlapaikka, minkä voisi varata ainoastaan paikkana. Ainakin alustavasti tarkoituksena olisi tehdä kaikki tarjoilut itse, joten emme tarvitse lainkaan pitopalvelua. Lähes kaikissa paikoissa taitaa olla niin, että ruuat tulee talon puolesta, vaikka omat juomat saakin tuoda. Jos tällaisia paikkoja tulee mieleen niin kiitollisina otamme vinkkejä vastaan! Niin ja sen verran vielä vaatimuksia, että vieraita tulisi mahtua ainakin 100 ja mielellään sen verran iso paikka, että kaikki vieraat mahtuu samaan saliin. Riittävä paikka olisi oltava varattuna myös bändille ja tansseille. Ja majoitus juhlapaikan yhteydessä olisi myös plussaa.

Suuret on vaatimukset, saa nähdä löydämmekö niitä vastaavaa paikkaa :) mutta hääsuunnittelut on vasta alkuvaiheessa, onhan tässä hyvin aikaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...