Sinite

Jyvässeutu

982 viestiä aiheessa

Tuo Taulun Kartano on kyllä kaunis hääjuhlapaikaksi ja se hääjuhla menu oli myös todella hyvä ! Että sitä kannattaa kyllä jokaisen häitä suunnitelevan käydä katsomassa. Me emme kuitenkaan Taulun kartanoa valinneet, sillä Villa Luotola oli vielä parempi vaihtoehto meille. Me kävimme katsomassa taulun kartanoa, punaista pirttiä, vanhaa woimalaa vaajakoskella ja villa luotolaa. Ja ehdottomasti valitisimme Villa Luotolan :) Ihanat puitteet ja oma rauha. Toki sinnehän on pitkä matka jyväskylästä, mutta yöpymismahdollisuudet hyvät. Ja kun minulle ja miehelleni tuli sellainen tunne, että tämä on se paikka, niin ei ollut epäillystäkään missä hääjuhla pidettäisiin ! Häät on ensi vuoden kesällä.

Häitä suunniteleville pienenä vinkkinä, että kannattaa olla tosiaankin ajoissa liikkeellä. Itse me aloitille tämän vuoden helmi/maaliskuussa katselemaan hääjuhla paikkoja ja pari paikkaa olikin jo varattu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemuksia Kuokkalassa sijaitsevasta Survo-Korpelan tilasta ja lähinnä siitä päärakennuksesta? Mietittiin häiden pitopaikaksi. Onko kokemuksia pitopalvelusta, järjestelyistä, ym??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Entäpä Wanhawoimala,taisi olla Vaajakoskella... Onko kallis ja millainen paikka on?

Me käytiin katsomassa tuota Wanhaa Woimalaa heinäkuun alussa. Ei ollut kallis paikka, oman pitopalvelun sai tuoda tai sitten ottaa ruuat heidän kauttaan. Alkoholijuomia ei saanut itse tuoda. Aika alussahan tuon rakennuksen vuorkaaminen on, kuulemma tänä vuonna on muutamat häät.

Itse tila oli kiva, mutta suht pieni. Alakerrassa on taidenäyttely, joten se tila ei ole käytössä, baari tulee kuitenkin tähän alakertaan. Suurin miinus mielestäni oli, että vessoja oli tasan yhdet molemmille, eivätkä ne olleet edes samassa rakennuksessa. Kuulemma mahdollisesti ensi vuonna on tulossa jotain bajamaja(!) tyylisiä lisävessoja. Sinällään paikka on hieno, niin erilainen kuin muut.

Käytiin katsomassa lopulta kahdeksaa eri paikkaa, joista päädyimme Juurikkasaareen. Ensi vuoden elokuussa olisi tarkoitus juhlia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Petäjäveden lähistön juhlapaikat ovat hakusessa. Häät ovat aika pienet, noin 35 henkeä. Ainakin osa vieraista pitäisi pystyä majoittamaan alueelle.

Maatilamatkailu Kumpunen on lähellä, onko siitä kellään kokemuksia? Entä muista paikoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mistä tuosta A-oikeuksien vaatimuksesta voi lukea? Onko se jo päätetty lakijuttu vai hallituksen esitys vai mikä?

Kyse on ilmeisesti MaRan näkemyksestä, jonka mukaan kaikilla pitopalveluilla olisi syytä olla anniskelulupa, jos niiden ruokatarjoilujen yhteydessä on alkoholia tarjolla. Koskisi niitäkin pitopalveluja, jotka järjestävät juhlia useissa paikoissa (seurojentaloilla, kodeissa jne.).

Tuo ei taida olla minkään lakia muuttavan instanssin käsittelyssä, mutta nykyisen lain valvontaa on lisätty (henkilöstö-/opiskelija)ruokaloiden ym. vakituisesti ruokapalveluita harjoittavien paikkojen anniskeluasioiden suhteen. Nykyisen lain mukaanhan omia alkoholijuomia ei saisi viedä, jos joku pitopalvelu tms. harjoittaa yksinoikeudella säännöllistä ravintolatoimintaa juhlapaikassa.

Toisaalta anniskeluoikeuksien haltijan pitää aina hoitaa myös kyseisen paikan ruokapalvelut. Tästä syystä paikoissa, joissa voi toimia useita pitopalveluita, ei voi olla anniskeluoikeuksia. Ilmeisesti tämän takia Majakoski, Salvia, Koskenniska ym. joita vuokratessa ei ole pakko ottaa juuri tiettyä pitopalvelua, ovat ilman anniskeluoikeuksia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Olisiko kenelläkään kertoa tuoreita kokemuksia Surkeenjärven matkailutilasta? Menikö kaikki suunnitelmien mukaan, oliko ruoka hyvää, minkälainen kattaus ym? Tarkoitus olisi järjestää häät ensi kesänä ja tuota paikkaa olemme miettineet vakavasti. Paikka vaikutti viihtyisältä ja palvelu toimivalta.

Olisin kiitollinen, jos joku voisi kertoa kokemuksiaan paikasta! Se auttaisi paljon :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! täällä aika moni oli viettänyt häitään Varjolassa niinpä tiedustelisin että häiritsikö teitä se, että Navettaravintola oli kaikille auki samaan aikaan? Oliko paikalla paljon "ulkopuolisia" samaan aikaan? Minua tuo hieman mietityttää mutta voihan se olla ettei se lopulta ole ongelma jos porukkaa ei hirveästi ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen palstalla uusi, ja yhden postauksen löysin Ylä-Tihtarin tilasta, mutta siinä mainittiin ainoastaan, että häät oli pidetty ko. paikassa. Onko siis kenelläkään kokemusta kyseisestä paikasta juhlatilana? Häät kesällä 2013, eli kiire ei ole, mutta kiva on katsella jo :) ja ensi kesänähän viimeistään varatakkin jo pitää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli viikonlopppuna häät matkailutila Surkeenjärvellä enkä voi tehdä muuta kuin ylistää paikkaa!!!!

Tilan emäntä on aivan ihana ihana ihminen ja todella auttavainen. Tila itsessään on ihana ja yöpymispaikkkoja löytyy yli sadalle ihmiselle. Ruoka oli erinomaista ja sitä oli riittävästi. Tilalta ei ole aamulla kiire pois vaan kaikki saavat puhallella edellisen illan höyryt rauhassa pois. Aamupalakin oli erinomainen. Paikka on todella tunnelmallinen ja tilat erinomaiset. Sauvusauna ja paljut ehdoton hitti vieraiden mielestä, viimeiset kömpivät ylös paljuista aamuyhdeksän aikaan.... ;)

Mitähän vielä kehuisi... Mitään negatiivista en kyseisetä paikasta keksi sanottavaa. Ehdottomasti upea paikka järjestää isommatkin häät. Meillä vieraita oli noin sata. Vieraatkin ihastelivat paikkaa todella paljon.

Käyn palstalla välillä katselemassa, laittakaa kysymyksiä jos haluatte. :)

Upea paikka!!!

Muokattu: , käyttäjä: Rouvaksi 2011?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! täällä aika moni oli viettänyt häitään Varjolassa niinpä tiedustelisin että häiritsikö teitä se, että Navettaravintola oli kaikille auki samaan aikaan? Oliko paikalla paljon "ulkopuolisia" samaan aikaan? Minua tuo hieman mietityttää mutta voihan se olla ettei se lopulta ole ongelma jos porukkaa ei hirveästi ole.

Moikka!

Me ollaan viettämässä häitä Varjolan tilalla ensi kesänä, ja ollaan mietitty, ettei meitä ainakaan haittaa tuo juttu. Varjolan tilalla sanoivat etteivät ota mitään muita juhlatilaisuuksia yms. isoja tilaisuuksia samalle päivälle, ja tuskin muutenkaan on paljoa porukkaa, koska

1) viikonloppuisin ei kokouslounastajia

2) monet käyvät siellä syömässä lounasta, ja hääjuhliahan vietetään yleensä vasta iltapäivästä eteenpäin

En siis ole tietenkään varmatästä asiasta. Jos siis joku osaa kokemuksella kertoa miten asia on, voi kumota veikkaukseni täysin :D Omaa pohdintaa oli tämä :)

Muokattu: , käyttäjä: Cocoa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Cocoa, Kiva kun kommentoit tuota Varjola-asiaa. Päädyin samoihin johtopäätöksiin ja nyt on Varjola meillekin varattu ensi kesäksi :) Toivotaan siis hyviä häitä molemmille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämme Vesilinnassa on nyt vietetty ja kaikki sujui todella hyvin! :girl_smile: Vesilinnan henkilökunta on mukavaa ja avuliasta, ruoat ovat todellista huippuluokkaa ja paikkana Vesilinna on ainutlaatuinen :girl_smile: Meillä oli vieraita 90 henkilöä ja kustannukset olivat noin 5500e (menu 43e + juomat, tilavuokraa jne. ei ollut). Ei voi kuin suositella!

Muokattu: , käyttäjä: lingonberry

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä olisi mahdollisesti etsinnässä (kotihäät harkinnassa) Jyväskylästä kaunista, tunnelmallista tilaa alle 30 hengelle. Omat juomat olisi plussaa, mutta mitä tässä on tullut luettua niin sellaista ei taida olla? Mikään seurantalo ei inspiroi (nimimerkillä maalta kotoisin ja sitä settiä tulee ulos jo korvistakin). Olemme myös opiskelijoita, joten suurta budjettia ei ole. Kuokkalan kartano kiinnostaisi, mutta siitä en ole löytänyt mitään hintatietoja -on varmaan tyyris? Juhlat olisivat siis sukulaisvapaat rennot ystäväkemut jos se tuo jollekkin ideoita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa häät Priimukselle nyt ensi marraskuussa. So far so good! Erityisesti Tuutinkisali on todella kaunis ja tunnelmallinen paikka upealla alueella (mutta vain n. 80-100hlölle - meille juuri sopiva :) ). Ja hinnat ei päätä todellakaan huimaa, tähän asti en ole voinut kuin ylistää kaikille ystävilleni. Äänentoisto siellä on upea ja juhlavastaava jota kävin viime viikolla tapaamassa oli erittäin mukava ja ystävällinen ja avulias ihminen. Ja matka esim. Taulumäen kirkkoon suorastaan naurettavan lyhyt :D

Mutta täytyy palata asiaan sitten häiden jälkeen ja kertoilla kuinka meni - täällä ei kyllä liikaa puheita Priimuksesta ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät on meillä ohi ja ajattelin kertoa omat kokemukset Könkkölästä.

Meillä oli vieraita noin 80 joka oli mielestäni juuri sopiva määrä juhlasaliin, jotta oli sopivan väljää istuskella. Toki sinne pöytiä ja tuoleja on enemmänkin, mutta olen tyytyväinen että meidän vieraista ei kaikki lopulta päässeet ja mahduttiin hyvin juhlimaan.

Meillä oli saliin laitettu pöydät kahden puolin salia, 8 hengen pöytiä vähän vinottain.

Pieni huone joka on aulan vieressä, oli ajateltu lasten huoneeksi mutta lopulta oli niin täynnä tavaraa ja siivousvälineitä yms. ettei sitä otettu ollenkaan käyttöön vaikka olisihan sen jotenkin saanut osittain järjesteltyä tyhjemmäksi. Aulaan saatiin pieni leikkinurkkaus lapsille (alle 10 vuotiaita oli 15 kpl), ja se oli kovassa käytössä.

Nykyäänhän tuo könkkölän vuokraus on suomen juhlatalon kautta joten hinnoista jne en tiedä. Meidän hinta oli edullinen ja vuokrattiin lauantain juhlaillaksi rantasauna myös, jottei sinne muita voinut ilmestyä juhlimaan. Oven avaus piti sopia vartiointiliikkeen kanssa, joka vaati tarkempaa suunnittelua osaltaan viikonlopulle. Ja se juhlatilan yläkertahan on vuokralla jollain ja heillä sisäänkäynti siitä keittiön eteisestä ja pääsevät siten myös tahtoessaan juhlatilaan... Ei tosin aiheuttanut mitään ongelmaa mutta vähän mietitytti kuitenkin....

Mutta siis yhteenvetona ollaan tyytyväisiä että päädyttiin tähän tilaan ja tykättiin kovasti. Saatiin siitä tosi nätti pienillä kikoilla! :girl_smile:Vuokraus sujui ongelmitta ja saatiin mitä meille luvattiin! Varmasti vielä upeampi kesäjuhlapaikka, vaikkei omissa hämyisissä syysjuhlissa myöskään mitään vikaa ollut :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on kyseltynä kuokkalan kartanosta hintoja ja meidän 40 ? hengelle arvioivat 1700-2000e ilman alkoholeja menusta riippuen, mikä itsestäni ei kuulosta ihan kamalalta kun olen noita paikkoja vertaillut. Halusisin kuitenkin kysyä että mitä mieltä muut täällä ovat?

Tuohan tulee per naama 42,5 - 50 että sinänsä ei kaikkein halvimmasta päästä toki, mutta mitä laskeskelin muita lemppari vaihtoehtoja (ravintola pöllövaari tai yliopistonkadulla marttojen juhlapaikka) niin ei kamalasti joukosta erotu. Ja ulkonäöltään vastaa sitä mitä itse toivon juhlapaikalta (yksi sali, kaunis tunnelmallinen sisustus)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jee, ja häät vietetty! Jaan omat kokemukset Priimuksesta niitä kaipaileville.

Vierasmäärä meillä oli vähän päälle 70, mikä oli kyllä juurikin sopiva tuohon tilaan missä olimme (Tuutinkisali). Enemmänkin menee, mutta meillä oli mukavan väljää ja mahtui liikkumaankin :) Tila oli erittäin kaunis ja sai paljon kehuja vierailta. Vielä enemmän kuitenkin kehuttiin ruokaa - ja AH, ei suotta! Olisin halunnut itsekin syödä niiiiin paljon enemmän, mutta mekko oli kyllä sitä tyyliä joka ei antanut yhtään periksi, joten täytyi jättää santsaamiset väliin :D Otimme heidän ehdottaman juhlamenuun sellaisenaan, ainoana muutoksena pyysimme hääkakuksi kermakakun marjoilla (mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa) ja kakku oli rehellisesti sanottuna jokaisen paikallaolijan paras kakkupala ikinä. Mmmm-mm.

Henkilökunta oli todella osaavaa ja erittäin ystävällistä. Eivät hääsänneet ylimääräistä ja kaikki hoitu ammattitaitoisesti. En voi valittaa paikasta siis ollenkaan.

Ennen kaikkea parasta Priimuksessa oli kuitenkin hinta - niin hieno paikka, hyvä palvelu, erinomainen ja hienosti esillelaitettu ruoka ja hinta oli uskomattoman alhainen. Loppulaskun tullessa pällistelimme mieheni kanssa useamman minuutin laskua ja ihmettelimme miten se voi olla niin vähän.

Ja ei pidä unohtaa sijaintiakaan! Taulumäen kirkosta matka on alle viisi minuuttia ja helppo kuin mikä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemuksia Laukaan Järvilinnasta? Pitopalveluna siellä on nykyisin Punainen Pirtti, onko ok?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ravintola Priimus

Meillä vietetään häitä Jyväskylässä Ravintola Priimuksessa toukokuussa ja kävimme tänään tapaamassa ravintolapäällikköä. Hän oli äärettömän asiantunteva, ystävällinen ja joustava sekä neuvoi todella hyvin järjestelyihin liittyvissä asioissa. Saimme hyviä vinkkejä niin pöytäjärjestykseen, plaseeraukseen kuin ohjelman rakentamiseenkin. Häät pidetään jo aiemmin mainitussa Tuutinkisalissa (vieraita kutsutaan 70) ja sali oli paikan päällä aivan upea! Ravintola sijaitsee järven rannalla ja salin ikkunoista on näkymä järvelle. Lisäksi ravintolassa on äänentoistolaitteista ja baari samassa yhteydessä, joten vieraat voivat ostaa itselleen juomia juhlan aikana. Henkilökunta myös lupasi koristella tilan toimittamillamme koristeilla ja kukilla ohjeidemme mukaan hääpäivän aamuna sekä vastava musiikin hoitamista (cd-levyiltä) juhlassa.

Olemme mieheni kanssa ihan innoissamme, kaikki on mennyt niin mukavasti aina tarjouksen pyytämisestä lähtien :)

Suosittelen lämpimästi Priimusta hääpaikaksi jokaiselle, joka haluaa tyylikkään mutta oikeasti edullisen juhlapaikan, jossa todella saa palvelua ja jossa henkilökunnalla on kokemusta juhlien järjestämisestä useiden vuosien ajalta. Ja mikä ihaninta, juhlapäivänä ravintolassa työskentelee myös opiskelijoita! Priimuksesta on netissä (AO:n sivuilla) virtuaaliesittely, joten paikkaan tutustuminen on helppoa.

Tulen kertomaan myöhemmin, viimeistään toukokuussa, miten itse juhla meni :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Surkeenjärvi vaikuttaa tosi kivalta. Se vaan on vähän kaukana Laukaan kirkosta. Löytyykö Laukaasta mitään järkevää paikkaa, muuta kuin Puustellin työkylä ja Karlvik? Yritetään järkeillä, missä häät kannattaisi pitää syksyllä 2013. Asutaan molemmat pääkaupunkiseudulla, mutta sulhanen on kotoisin Laukaasta ja anoppila on myös siellä. Siksi Laukaa nousi listoille heti Vantaan Pyhän Laurin kirkon jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan viettänyt omia häitä tai ollut vieraana Ränssin kievarissa? Onko ollut minkälainen paikka? Minkälaista palvelua? Kerro kaikki mitä tiedät :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei tuossa noita juhlapaikkoja katseltiin ja tarjouksiakin jo pyydeltiin, nyt haluaisin kommentteja Könkkölästä. En ole vielä päässyt katsomaan tiloja mutta haluaisin kuulla mitä muuta ovat olleet mieltä ja varsinkin jotka on siellä jo sisällä käynyt. Majakoski on toinen vaihtoehto mutta heillä on siellä jo niin paljon varauksia että olisi päivämäärä pitänyt vaihtaa huomattavasti. Kiitos jo nyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään