Sinite

Jyvässeutu

982 viestiä aiheessa

Mikä olisi Jyväskylässä (tai lähellä) tyylikäs,elegantti,siisti ja jotenkin nykyaikainen juhlapaikka?

 

Tuntuu, että kaikki paikat ovat kylätaloja tai muuten vain maalaishenkisiä paikkoja,mitkä ei meihin oikein iske.. :girl_mad:

Vaajakosken Wanha Woimala olisi muuten ihanteellinen, mutta kun omia juomia ei saa paikalle viedä..

 

Aalto sali tulee mieleen itselleni jos ei etsi mitään kylätaloa tai maalaisromanttista paikkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa kaikki pähkäilijät!

Meidän häitä juhlittiin 7.9.2013 Puustellin työkylässä. Voin suositella paikkaa lämpimästi erityisesti heille, joilla on itsellään tai vierailla vaikeita ruoka-allergioita.

Palvelu pelasi moitteettomasti alusta loppuun. Menuvaihtoehtoja oli 4 ainakin silloin. Omia ruokia kokonaisuudessaan ei saa viedä, mutta esimerkiksi mummin pyöräyttämät karjalanpiirakat olisimme saaneet viedä. Itse savustetuissa muikuissa olisi ollut liian suuri riski heille, jos olisi tullut sairastumisia tms. Juomat piti ottaa paikan päältä, heille oli tullut noottia siitä, että pitivät kiinteästi omaa pitopalvelua, mutta sallivat omat juomat. Niinpä paikalla on nykyään a-oikeudet.

Meillä oli paljon vaikeita ja hengenvaarallisia allergioita. Oli pähkinää, mantelia, keliakiaa, vilja-allergiaa, maidottomuutta, sipuli, paprika, mansikka, mausteet (kaikki) sekä vanha mummini ei voi syödä mitään marjan, hedelmän tai vihanneksen kuoria eikä siemeniä. Allergiat ilmoitettiin, vaikeimpien allergikkojen yhteystiedot annoin ravintolalle, jotta pystyivät tarkentamaan tarvittaessa. Ylimääräisiä tiedusteluja ei kuitenkaan ollut. Kaiken kaikkiaan yhteydenpito oli helppoa ja mutkatonta, juurikaan ei tarvinnut edes ruokalajeja säätää loppupeleissä allergioiden takia.

Juhlapäivä koitti. Edellisenä iltana kävimme koristelemassa juhlatilan, veimme kakunkoristeen yms. Kaikki oli laitettu täydellisesti. Kun kaikki oli sovittu etukäteen, ei ravintoloitsijan tarvinnut juurikaan häiritä valmisteluja. Jos tarvitsi, he kääntyivät suoraan kaasojen puoleen.

Juhlapäivänä kaikki oli edelleen täydellistä. Alkumaljat nautimme ulkona kauniissa syyssäässä. Henkilökunta tarjoili. Paikalta oli saatavissa myös alkoholitonta kuohuviiniä, jottei kuskien tarvinnut tyytyä pommaciin ;)

Ruuat oli laitettu kivasti esille. Jokaisessa luki selkeästi, mitä ruokaa se on. Henkilökunta seisoi noutopöydän vieressä valmiina vastaamaan kysymyksiin, joita allergikoiltamme jonkin verran satelikin. Kiireettömät ja kattavat vastaukset ja aina hymy huulilla. Ruuat oli valmistettu niin, että mahdollisimman moni voisi syödä samaa ruokaa. Ja ainoat, jotka omaa ruokaansa söivätkään olivat viljoille yliherkät. Kaikki söivät hyvällä ruokahalulla.

Kahvipöydässä meitä odotti mustikka-karhunvadelmakakku. Emme olleet antaneet toivomusta kakusta, vaan annoimme vapaat kädet. Vaikutuksen minuun teki erityisesti se, että ravintoloitsija oli omin pikku kätösin kaltannut joka ainoan mustikan siihen kakkuun, jotta kaikki voisivat sitä syödä. Karhunvadelmasta oli kiilteen mehu. Siis joka ikisestä mustikadta oli poistettu kuori, eikä tyydytty tekemään omaa pientä kakkua yhdelle hengelle. Olisi varmasti ollut helpompaa. Mummi koki olevansa tärkeä! Kakku oli suussa sulavaa, vei kielen mennessään. Parasta ikänä!

Booli oli hauskasti esillä vanhassa maitotonkassa. Tonkkaan oli tehty hana. Alkoholiton booli oli tarjolla kannuissa. Ja molemmat olivat hurjan hyviä. Juuri sellaisia, kuin toivoimmekin. Viinitarjoilu pelasi. Olimme kustantaneet vieraille alkumaljan lisäksi kaksi juomaa. Valittavana oli talon valko- ja punaviinit sekä olut, siideri ja lonkero. Baari oli auki siltä varalta, jos joku olisi kahvin kanssa halunnut konjakkia, mutta yksikään ei baaria hyväkseen käyttänyt.

Paikkana Puustelli oli meille yäydellinen. Sisätilat oli sopivat. Meillä oli vajaa 80 henkeä paikalla. Ulkonahan on runsaasti lääniä sekä tanssikatos, jossa äänentoistovalmiudet. Myös sauna on mahdollista varata. Se on etäämpänä juhlatilasta rannassa. Olisimme mielellään saunottaneet vieraita, mutta rannassa oli jonkun 50v paardit. Saimme kuitenkin luvan käydä rannassa ja maitolaiturilla omenapuun katveessa ottamassa hääpotretteja kuvaajan kanssa. Oli siis varsin ymmärtäväistä populaa saunalla :)

Kaikin puolin voin suositella Puustellia. Tilavuokraa ei ole, kun ruuat tulee paikan päältä. Varausmaksu oli suhteellsien pieni ja se hyvitetään loppusummassa. Juomineen Puustelli tuli kustantamaan meille n. 3000€. Ja piti vielä lisätä se, että alkoholeista veloitettiin avattujen pullojen mukaan. Eli ei esim niin, että 80 vieraalle on laskettu 40 pulloa viiniä, mutta niistä juodaankin vain 30 , mutta lasku tulisi silti 40 pullosta. Ei näin! :D myös mieheni veli järjesti häänsä Puustellissa ja heilläkin meni kaikki täydellisesti.

Jos joku haluaa nähdä kuvia tai saada lisätietoa, mielelläni sitä annan.

[email protected]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin ja edellinen viesti oli tarkoitus tulla näillä uusilla tunnuksilla. Eli siis yllä oleva viesti minulta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kellään tietoa paikoista jossa olisi mahdollista juhlia aamun pikkutunneille saakka? Taulun kartano oli varteenotettava mutta klo 2 täytyisi jo mennä petiin, niin se ei oikein innostakaan enää. Pitäisi olla reilulle 100 hengelle, mielellään mahdollisuus vuokrata sauna, sekä majoitus järjestyttävä paikanpäällä myös osalle vieraista. Jos on a-oikeudet niin sekin on ok, kunhan voi järjestää jatkot saunalla yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan viettänyt häitä Palokan Tarmolassa? Hiukan mietityttää tuo vuokrahinnasto, auttakaa hölmöä.. Palokan sivuilla sanotaan näin: "Tilasta peritään vuokraa kolmen tunnin jaksoissa 30 e jokainen alkava jakso" eli siis kuinka laskettaisiin jos häät tuolla pitäisi ja perjantaina koristelu, lauantaina itse juhla, sunnuntaina siivous? Ihan uusi vuokrahinta juttu minulle  :girl_smile:  

Muutenkin kokemukset kiinnostaa kyseisestä paikasta. Tuntuu kyllä niin vaikelta löytää paikka!  :girl_cray2: 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

240€/vrk? :)

Ja tarviiko tuota perjantaista olla edes heti aamusta koristeita laittamassa? :)
Esim. Perjantai klo 16 alkaen sunnuntaihin klo 16 saakka ois 480€. Eiköhän neljään mennessä kerkee siivota ihan hienosti kans.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin katsomassa talvella tota tarmolaa. Toi hinnasto ei pidä paikkaansa tällaisten juhlien kohdalla, vaan siitä sovitaan ns könttäsumma ja mulle se oli tooosi edullinen. Se kun on järjestön paikka, eivät halua siitä voittoa vaan vain kulut maksettua.

Siellä oli aikapienikeittiö, normi astianpesukone, vähän sekalaisia astioita. Huoneen perällä oli peilit ja lattia puuta, jotain vaaleanpunaisia verhoja oli ikkunoissa. Aika vaatimaton paikka. Lähellä kaupunkia toki. Mä otin sielt kuviakin mutta kerkesin poistaa ne jo :-P ei tosiaan valittu sitä meidän juhlapaikaksi..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onkos muuten kellään tietoa juhlatiloista jotka ei ois just perus seurantaloja tms. (tai ainakin olis oikeesti siistejä!) mutta joissa ei ois pakko ottaa pitopalveluakaan edes :) ?

Ton Kakkaramäen oon rustannut jo vaihtoehdoksi kyllä, mutta muitakin kaipaisin. En oo varma tekeekö nyt jo 3. juhlapaikka "oharit" jollain tapaa ja alkaa juttu napsua yli hilseen ja mietin että jos kuitenkin sit vaan väännettäis eväät ihan yksin ja itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No se pelimannitalohan on ihan "siisti.."

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Milton: Tarmola on vanha rakennus, keittiö tosiaan ihan olematon, siellä ei mahdu kun max kaks ihmistä pyörimään. Sen lisäksi vain yksi tila, joka on sekin melko pieni. Ei kovin juhlallinen minusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No se pelimannitalohan on ihan "siisti.."

 

Sieltä ei oo mitään sisäkuvia aulaa ja sitä pikkuhuonetta lukuunottamatta :/ Eikä selitettä onko se kantelemuseo siellä jossain esim. yläkerrassa josta se on helppo rajata pois, vai onko se esim, jonkun juhlatilan yhteydessä jollon se pitäis peittää jne.

 

Mä haluaisin tietää millaista on saatavilla, koska katsomaan ei päästä ihan heti. Meillä itsellämme on Jyväskylän seuduille n. 250km.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei "Annas kun"!

 

Kokeile Googlen kuvahakua Palokan pelimannitalo, niin sitä kautta saat esille sisäkuvia salista. Tuolta nyt löytyy ainakin jotakin http://www.myyntijamainosreinikainen.fi/pelimannitalo.html samoin täältä http://www.palokkalehti.fi/wordpress/?p=4498 .

 

Alakerrassa sijaitsee siis esiintymislava ja ruokailutiloja, yläparvelle saa käsittääkseni katettua myös joitain ruokailupaikkoja lisää. Perustunnelmaltaan talo on työväentalotyyppinen mutta hyvinkin siisti ja tunnelmaltaan viehättävä. Ainoastaan aula on ilmeeltään modernimpi, muuten talossa on arvokkaan vanha tunnelma.

 

Kantelemuseo sijaitsee erillisessä huoneessa talon yläkerrassa, eikä ole juhlien aikaan avoimessa käytössä. Kanteleiden peittämistä ei siis millään tavoin tarvitse miettiä.

 

Jos harkitsette paikkaa, sijainti kannattaa tarkastaa vielä kartalta. Pelimannitalolla ei ole juurikaan erityisemmin omaa piha-aluetta, vaan alue rajautuu kapeahkoon etupihaan sekä jonkin verran talon taakse. Paikka sijaitsee pienemmän sivutien varrella lähellä suuria kauppakeskuksia ja liikenneliittymiä, jotka ainakin kesällä tuntuvat peittyvän hyvin vehreän kasviston taa. Syys- ja talvihäissä tilanne voi olla toinen.

 

Toivottavasti näistä oli jotain apua!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No eipä osunut minun googlesta tuollaisia kohdalle! Vitsit. Kiitos! Sehän näyttää päheältä. Lava erityisesti sopisi hienosti vihkimiseen, koska jollain tavalla erillistä tilaa ollaan kaivattukin.

Tarkoititko ohjeillasi sitä että parkkitilaa ei olisi kovin, vai mitä? Häämme ovat helmikuussa, joten varsinaisia piharientoja ei ole, eli pihaa käyttäisivät vain ne jotka uskaltavat sinne nokkansa laittaa :D

Meidän häämme olisivat vain alle 65 henkilön kokoiset, mutta siitä huolimatta kaivataan tilaa ympärille :)

Edit// satuin löytämään vielä yhdet hääkuvatkin ko. paikasta. Todella pienen oloinen tuo sali jossa lavakin on.. Pitäisi siis tanssimista varten siirtää pöytiäkin vielä ja.. Juu ei..

Muokattu: , käyttäjä: Annas kun

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pelimannitalon pihasta tarkoitin juurikin sitä, ettei siihen kesällä jää oikein mitään suojaisaa oleskelupaikkaa, jos pihalla haluaisi vähän jaloitella tai järjestää jotakin ohjelmaa. Mutta talvellahan pihan tarve on toki eri. :) Ja parkkipaikkoja talon läheisyydestä löytyy kyllä, joitain ainakin jo heti tien toiselta puolelta.

 

Ymmärrän tuon tilan tarpeen. Oma kokemus paikan etsinnän suhteen on osoittanut, ettei minkään paikan kohdalla kannata kuitenkaan luottaa liikaa muiden ottamiin kuviin. Ne voi valehdella yllättävän paljon (jo sillä, missä valaistuksessa, millä objektiivilla, millä väkimäärällä, mistä kuvakulmasta ne on otettu jne.) Vasta paikan päällä käyminen paljastaa paikan todellisen mittasuhteet ja luonteen.

 

Toki on hyvä listata ne omat tarpeet ja toiveet ja rankata sopivia paikkoja ensin sen kautta, mutta itselläni ainakin kävi niin, että ne paikat mitä kuvista olin arvioinut sopiviksi eivät paikan päällä vakuuttaneetkaan yhtään ja paikat, joista nettisivujen perustella aluksi ajattelin ettei ainakaan ikinä tonne, osoittautuivatkin käynnillä ja muiden hääkuvissa aivan ihaniksi! Oma paikkakin tosin vielä etsinnässä (ja hääsuunnitelmat tauolla), kun päätettiinkin toteuttaa asuntokuviot ennen häitä...

 

Mitä toiveita teillä on sitten paikalle? Siis vihkipaikka, juhlapaikka ja tanssitila kaikki jollain tapaa samassa? Omat ruuat ja juomat? Max. 65 henkilöä? Jotakin muuta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Periaatteessa just noin. Ja se, että näyttää siistille jo itsessään ettei meidän tarvii näin pitkän matkan päästä montaa autolastillista koristeita tuoda.

Just nyt meillä on tarjouspyyntö vetämässä paikkaan nro. 2 Jyvässeudulla. Mutta vieläkään ei ole kuulunut mitään, vissiin 2 viikkoa jo sen lähettämisestä.. Eka juhlapaikka oli hieno, mut eivät suostuneet meidän menuun ja me ei haluttu muuttaa sitä --> paikka vaihtoon.

Nyt ois toinen vähän samalla konseptilla oleva tää toinenkin, mut ihan erilainen sisältä. Heti ekana kysyin että suostuuko ne tällaiseen menuun, koska siitä tuntui tulevan selkee valintakriteeri meille. Ne suostuisi.. Kaikki muu sen jälkeen onkin takunnut.

Meidän ihan eka paikka taas ei ole jyvässeudulta, mut siinä kävi niin että kun noin 2 vuotta aiemmin otin yhteyttä niin homman piti olla ihan piece of cake, mut kun tossa joskus 1.5v kohdalla oikeesti varauksia alettiin tekee niin ei käynytkään. Ei mikään eikä mitenkään päin.

Eli aika tuskainen etsintä takana kun ensin on jo 2 paikkaa ollu ihan varmoja jotenkin ja sit ne keksii jonkun oleellisen asian mikä sit ei käy ja homma kaatuu.

Nyt tää kolmannen hiljaiselo (viestitettiin sujuvasti muutamat viestit pari kuukautta sitten, mutnyt tähän oikeeseen tarjouspyyntöön ei edes kuitattu että palataan asiaan) alkaa nyppii urakalla ja mietin että jos vaan tehdään itse sitten kaikki niin eipä tarviis tätä kestää.

Tähän asti siis haussa olleet paikat on olleet sellaisia josta tulis niin juomat kuin ruuatkin.

Muokattu: , käyttäjä: Annas kun

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

annas kun: mistä paikoista ootte nyt kyselleet tarjouksia niin tietää ettei samoja sulle enää ehdottele :) ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ok, Annas kun. Mutta jos sopiva paikka löytyy, voisiko paikan päältä tulla myös ruuat (jos juomat vie itse)? Minkälaista menua olette ajatelleet, jos se tuntuu rankkaavan nyt osaa juhlapaikoista pois?

 

 

Yksi ehdoton oma suosikkini on enemmän lännen suunnalta löytyvä kokous- ja juhlatalo Marttinen Virroilta http://marttinen.fi/fi/kokous-ja-juhlatalo/juhlat , joka sopii myös talvihäihin (riippuu toki myös, mistä päin Suomea olette Keski-Suomeen tulossa). Ruoat täytyy ottaa paikan päältä, mutta juomat saa viedä itse. Ruoat oli kaikkiin muihin vertaamiimme paikkoihin tosi edulliset ja silti erittäin hyvän kuuloiset, eikä paikasta peritä erillistä tilavuokraa. Tilat olivat myös todella kauniit ja siistit. Tanssit sai ainakin kesällä järjestää erillisessä piharakennuksessa ja vihkipaikaksi olimme itse ajatelleet läheltä löytyvää Virtain kirkkoa. Marttisesta löytyy myös runsaasti majoitustiloja. Tämä olisi ollut meille tasossaan ehdottomasti edullisin vaihtoehto n. 100 hengen häille!

 

Jyväskylästä tiloja vuokraa myös Liekkilä (jonne käsittääkseni saa viedä omat ruuat ja juomat), talvikäytettävyydestä en ole varma. Tilat näyttää ainakin tilavilta. http://www.liekkila.fi/galleria/

 

Kannattaa kurkata myös Majakoski http://www.majakoski.fi/haat-ja-juhlat/ . Käytössä ympäri vuoden. Tunnelmallisessa vanhassa riihessä paikat max. 140 ja tanssitila syntyy samaan tilaan vain tarjoilupöydät pois siirtämällä. Saa viedä omat juomat (ruuista en ole varma. Pitopalveluissa taisi ainakin olla valinnan varaa.)

 

Varjolan tilallakin Laukaassa onnistuvat talvihäät, kannattaa tsekata ehdottomasti sivujen virtuaaliesittely http://skyx.fi/sites/default/files/virtual_varjola/index.html ja sivut http://www.varjola.com/juhlavarjola/ . Tänne omat ruuat ja juomat ei tosin onnistu. Ruoka- ja juomakokonaisuudesta saattaa muodostua hinnakas, mutta tiloista ei peritä muuta vuokraa. Henkilökunta vaikutti erittäin ystävälliseltä ja asiantuntevalta, ja tilat vaikutti talvikäynnillä todella tunnelmallisilta ja lämpimiltä! Plussaa oli myös juhlasalin vierestä löytyvä lasten erillinen leikkitila, heinävintin eteen saatava juhlalava sekä riittävän isot ja siistit tilat. Tuolla ruokailu ja tanssi onnistuu ainakin samassa tilassa.

 

Savutuvan apaja on hinnoiltaan arvokas, mutta hämyisää talvifiilistä odottavalle miljööltään taatusti mieletön! http://www.savutuvanapaja.fi/index.php?page=sisakuvia Nettisivujen kuvat eivät tee oikeutta paikan kokonaisuudelle, vaan se täytyy nähdä paikan päällä itse. Tilat ei suinkaan ole niin museotavaroiden kyllästämät kuin mitä kuvien perusteella voisi päätellä. Ruoat tosin rakentuvat paljon perinneruokien varaan. Kesäaikaan tanssit onnistuvat ulkona, mutta on sisälläkin kuulemma jammattu. Äänentoistojärjestelmät ym. löytyvät talon puolesta, samoin erittäin hyvä ilmastointi, mikä on mielestäni iso plussa juhlapaikan valinnassa, jottei tiloissa tule liian tunkkaista!

 

Tuomiston tilaa Muuramen Rannankylästä voisi muuten suositella teille (idyllinen vanha kivinavetta, samassa pihapiirissä erillinen tanssilato sekä tarvittaessa myös vihkipaikka, saa viedä sekä omat ruuat että juomat! (tosin ruokia ei mahdu valmistamaan paikan päällä)), mutta talvella tilat on käytössä vain rajatusti. Muille vastaavaa paikkaa etsiville sitä voi kuitenkin suositella! Kuvia löytää esim. tämän hääkuvagallerian lopusta http://www.tuomasmikkonen.com/2013/07/haavalokuvaus-jyvaskyla-suomi-hanne-maria-ville-kuvaus-mikkonen/ . Vuokra oli melko kova (n. 1200 €) mutta se kattoi koko viikonlopun, pihapiirin sekä parkkialueen. Ja tuolla pirskeitä saa juhlia aivan omassa rauhassa! Yksi paikan päällä tapaamani morsiuspari oli toteuttanut koko ruokapuolen itse ja oli ollut ratkaisuunsa todella tyytyväinen.

 

Lähti taas vähän lapasesta tämä ideointi (ja ehkä jo ohi linjanne), mutta toivottavasti näistä taas löytyisi jotain ideaa... Eihän niitä itselle sopivia paikkoja tarvitse löytää loppuviimein kuin se yksi.  ;)

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko jollakin tuoreita kokemuksia Petäjävedellä sijaitsevasta Maatilamatkailu Kumpusesta? Nettisivujen anti on tällä hetkellä aika kapea.... Valmistavat ruuat ymmärtääkseni pitkälti luomutuotteista mutta onko menut ja hintataso millaiset? Entä tilavuokra? Saako paikan päälle viedä omat juomat?

 

Muille kiinnostuneille kuvia löysin ainakin tuolta http://www.tuomasmikkonen.com/2013/11/weddingphotographer-suomi-finland-valokuvaus-tuomasmikkonen-niinajapasi/ ja tuolta http://www.bestdayever.fi/ebba-eelis/ . Molemmissa kuvasarjoissa vihkiminen ollut Petäjäveden vanhassa kirkossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaajakosken Liekkilästä ei täällä hirveästi ollut kokemuksia, joten tässä jotain tämän hetken tietoa. Meille on tulossa siis Liekkilään noin 70-80 vieraan häät ensi vuonna. Sinne tosiaan saa viedä omat ruuat ja juomat. Ihan mukavalta ja joustavalta on tähän mennessä ainakin vaikuttanut yhteydenpito vuokraajan kanssa. Liekkilän nettisivut ja ne kuvat ei kyllä houkuttele, joten kannattaa käydä paikan päällä katsomassa. Me ainakin tykästyttiin heti kun päästiin livenä paikkaa katsomaan! Vuokra on aika kova (ensi vuonna 1100€) mutta päädyttiin silti kyseiseen paikkaan, kun muu tarjonta oli vähän liian maatilamaista meidän makuun tai sitten olisi pitänyt tinkiä piha-alueesta (esim. Wanha Woimala tai Aalto Sali, joissa varsinaista pihaa ei ole). 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Liekkilä on kyl hirveän kallis. Onko siellä edes kunnon keittiötä missä tehdä ruokaa, ja ylipäänsä mahdollisuutta vuokrata arkipäivänä? Muistelin ensin että sekin sai A-oikeudet, mutta näin ei ilmeisesti olekaan, joten plussa siitä.

Tilaa tuolla äkkiseltään näyttäisi olevan ja ilmeisesti kaikki myös mahtuisi samaan tilaan muutenkin, eikä oisi mitään eri saleihin jakautumista tms. kulmia ja muita.. Talvikäytettävyys pysyy kysymysmerkkinä meillekin. Luulen että tuollaista paikkaa ei paljon talvella lämmitellä, mutta että onnistuuko se edes pyynnöstä, niin voi olla että ei.

 

 

Marttinen menee aika huonoon suuntaan, koska nimenomaan välittömästi Jyväskylän viereltä on paikka haussa. Meille tulee paljon pitkänmatkan vieraita ja tämä meidän häiden tuleminen Jyväskylän seuduille on helpotusta jokaiselle vieraalle.

 

Majakoskea olen myös katsellut. Riihi näytti niissä parissa onnettomassa kuvassa ihan kohtuulliselta, mutta ahtaalta ja "jaotellulta". En tiedä onko näin, mutta toistaiseksi tästä syystä en ole edes tarjouspyyntöä jättänyt asiasta.

Pieniä lapsia tulee kuitenkin olemaan ainakin n. 8 kappaletta tms. siis sellaisia alle 7v. Eli ei todellakaan haluta joutua siihen tilanteeseen että meitä kaikkia vanhempia kiehuttaa kun tila loppuu kesken ja lapset törmäilee koko ajan tuoleihin jne. (meillä itsellämme on siis jo 3kpl häiden aikaan iältään 1,5v - 5v)

 

 

Varjola on jollain asteella ollut suosikki, mutta en oikein ole varma kuitenkaan tuosta Heinävintistä sen jälkeen kun näin mm. Taulun kartanon Wäentalon ja Villa Jääskelän tallin yliset. Onhan se Heinävintti aika kalsea paikka. Sen lisäksi olisi hankala järjestää myös esim. vihkiminen samassa tilassa siististi..  Mutta kyllä se lyö laudalta ainakin Saunatuvan Apajan, koska mitään pimeää luolaa en haluaisi. Koko päivän olen valmistautunut näyttämään hienolta ja sitten ollaan pimeässä koko ajan :D

 

 

 

Paikka saisi olla siis Valtatie 4:n (Helsinki-Jyväskylä) tai 9:n varrella (Turku/Tampere - Jyväskylä).

Siis kohtuullisen ajomatkan päässä ko. teistä ja/tai lähiseutujen rautatieaseman läheisyydessä niin ettei välttämättä tarvitse junanvaihtoa.

 

Paikka saa tarjota vaikka ruokaakin. Mutta meidän menumme koostuu pääasiassa vain näistä:
Tortillat, perunat, kastike, ja nyhtöpossu, kasviskiusaus. Kaikki loppu on kylmiä kasviksia, salaatinkastikkeita, dippejä jne.

Mix 'n' Match meiningillä.

Ja aika nihkeesti siihen tunnutaan suhtautuvan.

Myös tietysti se, että ainoa oikeasti _valmistettava_ osa-alue tässä on vain possu, kastike ja perunoiden keitto sekä se kasviskiusaus. Kaikki muu on vaan pilkkomista ja sekoittamista ja loput suoraan vaikka kaupan hyllyltä napattuja. Eli kynnys itse tekemiseenkin on todella todella matala ja se houkutteleekin halvan hinnan vuoksi kovasti. Ainoa mutta on vaan se, että mikäli me alkaisimme täältä 250km päästä niitä Jyväskylään tuomaan, niin olisihan sekin jo ihan hullua. Mutta ne voisi myös tehdä kaikki siellä juhlapaikallakin mikäli keittiötarvikkeisto on kunnollista..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Keittiö Liekkilästä löytyy ja vaikutti ihan hyvin varustellulta. Talvikäytöstä ja arkipäivien vuokrasta en kyllä osaa sitten sanoa mitään. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äkkiä laskeskeltuna ei taida siltikään kannattaa. Jos maksetaan jo 1100€ vuokraa (tekee muuten yli 18€/hlö!!), ja siihen päälle ruokatarvikkeet (vaikka meillä pääasiassa kaikki ihan älyhalpaa onkin) niin melkein sama oisi silti ottaa täyden palvelun paikka joka ottaa vaikka pikkuisen tilavuokrankin vielä päälle..  :girl_sad:  ..

 

Oon alkanut inhoamaan jo koko häitä kun mikään ei suju. Tää ois nyt kuitenkin se juttu mikä ois pakko saada äkkiä lyötyä lukkoon. Ihan vaan siksi että oikeasti ne häät sitten kanssa tulis ja sais muut asiat rullaa myös. Mitä tässä koristeluja miettimään kun ei juhlapaikkakaan oo tiedossa ja vihkijääkin on turha pyytää kun ei tiedä mihin se halutaan jne.

Muokattu: , käyttäjä: Annas kun

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ymmärrän kyllä tuskasi ja tunnistan tunteen. Vaikka paikkoja näyttää äkkiseltään olevan pilvin pimein, on sen juuri sopivan, omat toiveet täyttävän ja riittävän suuren paikan löytäminen kuitenkin yllättävän vaikeaa.... Ja vielä kun pitäis huomioida kaukaa saapuvat vieraat (meillä ihan sama), niiden liikkuminen, lapset, hinnat, ruokavaliot jne. on paletti äkkiseltään yllättävän monimutakinen. :( Toivottavasti jotain kuitenkin löytyy ja saat taas hyvän häävireen päälle! :)

 

Noita Taulun kartanon Wäentalon ja Jääskelän ylisten kaltaisia tiloja ei kieltämättä kovin montaa ole. Tuomisto menee vähän samaan suuntaan (mutta vaan kesäisin), maatilamatkailu Kumpuselta odottaisin vähän samaa (sekin tosin vaan kesäisin) mutta muutoin joutunee tekemään kompromissiä suuntaan tai toiseen. Paikkoja varmasti löytyy, mutta onko ne sitten oikeen olosia, on toinen juttu.

 

Ootteko tutustuneet jo aivan keskustan ytimessä olevaan Nikolainkulmaan? Tila tuntuu toimivan pitkälti pitopalvelu Raija Sipisen kautta, mutta josko heidän kanssaan saisi neuvoteltua toivomannelaisesta menusta? Tilat ainakin tuntuisivat riittäviltä (saliin 80 ruokailijaa). http://www.nikolainkulma.fi/Suomeksi/& ja http://www3.jkl.fi/historia/nakymat/rakennukset/nikolainkulma5.shtml .

 

Entäs aivan ysitien varrelle, Korpilahden keskustaan jäävä Tähtiniemi? (mahtuu 80 ruokailijaa, nätin näköinen paikka) http://www.tahtiniemi.com/

 

Myös ammattiopiston ravintola Priimusta on kehuttu tässä ketjussa, tilat tosin taitaa olla sitten toisenlaiset kuin toivomanne. Mutta voihan senkin tsekata! http://www.jao.fi/?deptid=14075 

 

Tsemppiä!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään