gasoline

Agroksenmäen holvikellari (Helsinki)

401 viestiä aiheessa

Vau! Kuulostaa hienolta järjestylältä, joka tuli yllätyksenä. Paniikkihan siitä hääpäivän aamusta tulee, jos mitää ei voi tehdä etukäteen. Pitääkö vapaudesta kysellä itse vai ilmoittavatko siitä tilan varannaille automaattisesti? Onko monilla siitä kokemusta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Me kyselimme asiaa ja saimme näin vastauksen. Kannattaa siis kysyä asiaa varauksia hoitavalta henkilöltä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin sanottiin, että tilaan pääsee kyllä edellisenä iltana ja seuraavana päivänä veloituksetta valmistelemaan ja siivoamaan, jos muita juhlia ei ole buukattu päiville. Agroksenmäkeä miettiville, löysin ihania Oka Morikawan ikuistamia otoksia häistä tilassa: http://okamorikawa.com/blog/tag/agroksenmaen-holvikellari

Juuri samoja juttuja, mitä halutaan: Klaus K, talvi, vanha kirkko (2.vaihtoehto), sädetikut, tila.. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedoista. Täytyy ottaa yhteyttä ja pyytää että päästään koristelemaan jo edellisenä iltana. Nyt vaan odotetaan että talvi tulee :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Olisi taas kiva kuulla tuoreita (tai vanhempiakin) kokemuksia juhlista Agroksenmäellä :) Sellainen yksittäinen kysymys tuli ainakin mieleen, että jos vihkiminen on pidetty siinä eteisaulassa, niin saako (sisääntulo)musiikin kuulumaan hyvin sinne? Onko sielläkin esim. kaiuttimet tai voiko kaiuttimia siirrellä sinne..? Otamme ainakin sen talon perusäänentoistolaitteiston ja bändin laitteita voi käyttää puolille yöhön asti. Mutta bändin laitteethan ovat siellä salin puolella..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen ollut tuolla työpaikan juhlissa. Itseäni häiritsi ne pylväät keskellä tilaa ja tilan pimeys, jotka rajoittavat pöytäjärjestyksen laatimista. Nuokin kuitenkin hyvällä suunnittelulla korjattavissa. Plussaa keskustan läheisyys,bändikoroke ja wc- ja narikkatilat. Piha ihan OK, juuri sopivan karu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua kiinnostaisi kuulla keitä on ollut hääkuvaajina tai ketä olette suunnitelleet kuvaajaksi? Omat häät on ko. paikassa joulukuussa ja todennäköisesti kaikki kuvat otetaan sisällä. Myös vihkiminen olisi tarkoitus järjestää paikan päällä. Vähän jännittää paikan pimeys ja toivoisinkin löytäväni kohtuuhintaisen kuvaajan, jolla on jo kokemusta Agroksenmäen holvikellarista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häät Agroksenmäellä viime syksynä. Kun tulimme paikalle lauantai-aamuna klo 9 paikkaa vielä siivottiin edelleen edellisen illan tilaisuuden jäljiltä. Salissa oli mm. vielä purkamatta bändikoroke eikä tilaamaamme pöytien ja tuolien kasaamista oltu vielä tehty. Ilmesti jokin väärinkäsitys oli tullut. Soitimme päivystävään numeroon ja toimiston työntekijä pyyteli kovasti anteeksi ja tuli paikan päälle. Onneksi meillä oli avustajat ja minun vanhempani auttamassa laittamaan tuolit ja pöydät kasaan - muuten emme olisi ehtineet ikinä ajoissa! Agroksenmäki tuli asiassa sen verran vastaan, että antoi meille pienen alennuksen vuokrahinnasta. Lisäksi saimme säilöä osan tavaroista heidän varastoonsa ja tulla hakemaan ne maanantaiaamuna. (Paikassa oli sunnuntainakin tilaisuus, joten silloin tavaroiden nouto ei onnistunut.)

Hääkuvat otti: Vihkiminen tapahtui eteistilassa. Noin 100 vierastamme mahtui sinne mainiosti - vanhuksille oli tuolit, muut seisoivat. Meillä tuli musiikki kännykästä, johon oli liitetty pari pikkukaiutinta (omia), jotka oli aseteltu ikkunalaudalle.

100 oli sopiva määrä henkilöitä häihin ja pöytien väliin jäi reilusti tilaa. Loppuillasta tila olisi voinut olla paljon pienempikin - nyt tuntui, että tunnelma ehkä vähän kärsi suuresta tilasta, kun jäljellä oli noin 30 henkeä.

Agroksenmäen tarvikevarasto on melko hyvä ja päädyimme vuokraamaan heiltä erilaisia kynttelikköjä ja tekomuratteja koristeiksi.

Suosittelen Agroksenmäkeä tunnelmallisiin syys- tai talvihäihin. Pienellä varauksella toki: tuntuu, että kaikesta ylimääräisestä laskutetaan (ole tarkkana, mitä tilaat, peruslaskun päälle voi tulla vaikka mitä lisiä vielä) ja vaikka on sovittu siivouksesta ym. niin väärinkäsityksiä voi sattua...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hups, viesti ehti lähtemään liian aikaisin... Siis hääkuvat otti tuttavamme. Ihan hyvin onnistui hämärissäkin olosuhteissa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitämme vietettiin Agroksella helmikuussa 2012 ja vain hyvää sannottavaa on paikasta.

Meidät vihittiin Johanneksenkirkosta, josta siirryimme juhlapaikalle. Koristelusta olimme haaveilleet niin ettäs se ehdittäisiin tekemään jo perjantaina alta pois. Suruksemme myös edellinen päivä oli varattu. Hankin kavereista koostuneen tiimin heti lauantai aamuna klo 9.00 paikalle laittamaan pöydät ja tuolit paikalleen ja hoitamaan koristelut. He ehtivät hyvin valmiiksi jo klo 12. Emme tilanneet lisä palveluina kuin baaritiskin, joka käytiin toivomaamme paikkaan valmiiksi kasaamassa. Pärjäsimme myös ilman lisävaloja ja veimme mukanamme itse oman äänentoiston.

Itse juhlat sujuivat mahtavasti. Vieraita juhlissa oli noin 90. Meidät otettiin aulassa vastaan ja siellä hoidettiin myös onnittelu kättelyt. Maljat juotiin isossa salissa morsiuspari seisoi rappusille. Ruokailut ja kakku kahvit sujuivat nopeasti ilman suurempia jonotuksia, kun suunnittelimme pöytäjärjestyksen selkeäksi (8 pöytää joissa istui 12 henkeä) ja tarjoilupöydästä kaksi linjaisen. Keskelle salia jätimme tilan tanssille ja bändille. Meidän juhlissamme bändi soitti mahtavasti ja tanssilattia oli kokoajan kovassa käytössä. Ennen juhlaa mietimme esim lattian kurjaa kuntoa, mutta ei sitä juhlassa huomannut ja ne ketkä huomasivat pitivät sitä osana paikan tunnelmaa.

Morsiuspari poistui paikalta puolen yön jälkeen ja juhlat jatkuivat 03 asti. Tarkoitus oli että meidän tavaramme olisi korjattu pois ja tilaamamme loppusiivous ja kalusteiden purku jäisi tilauspalveluksi. No kaverimme olivat asian hoitaneet huonosti ja siivottavaa ja kamojemme roudausta oli jäänyt myös siivoojien hoidettavaksi. Saimme hyvässä yhteistyössä vasta maanantaina haettua omat kamamme pois eikä säilytyksestä tai tavaroidemme siivoamisesta laskutettu lisää. Juhlissa oli myös riikkoontunut tuoleja, mutta niistäkään ei laskutettu. Yhteistyö sujui aina ongelmitta ja saimme kysymyksiimme vastaukset nopeasti.

Kokonaisuudessaan ihana paikka juuri talvihäihin. Edes edellispäivän lumimyrsky ja hääpäivän pakkanen ja pyry eivat haitanneet juhlien tunnelmaa ja onnistumista. Suosittelen paikkaa lämpimästi. Myös kuvaajamme Miika Ylhäinen hoiti hommansa mainiosti. Suosittelen käyttämään ammattikuvaajaa jos haluaa hyvin valoittuneita kuvia. Vieraidemme kuvat ovat huomattavasti tummempia kuvaajan ottamiin verrattuan. Jos haluat tietää lisää, vastaan mielelläni kysymyksiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpas tätä! Meillä on häät suunnitteilla tulevalle talvelle, näillä näkymin tammikuulle 2013 (ollaan vähän tiukemmalla aikataululla liikkeellä...). Holvikellari on ainakin kuvissa ja tätä keskustelua lukiessa valloittanut haaveilevan mielen jo aika tehokkaasti, vaikka ei olla vielä käyty paikkaan tutustumassa :rolleyes: Meillä vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla, joten oli kiva lukea, että se toimii fiksusti tuollakin. Vieraiden määrä meillä ei ole vielä selvillä, mutta jossain sadan kieppeillä se on, todennäköisesti vähän alle.

Kysymyksiä kokeneemmille: onko keittiötilat edelleen huonohkot? Lattiasta on täällä puhuttu jonkin verran, onko se siis millainen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnittelut juhlapaikan valinnasta! :) Itse olin ainakin tosi tyytyväinen, ehkä loppulasku olisi voinut olla vähän pienempi niin olisi häälahjarahoista jäänyt jotain käteenkin. Meillä toteutettiin vihkiminen paikan päällä lavalla, josta bändin kamat oli peitetty valkoisella harsolla ja muutama ruusun nuppu ripoteltu lattialle. Lava sijaitsi keskellä oikeaa seinustaa (ovelta katsottuna) ja se oli n. 5x4 m muistaakseni. Vihkimisen ajan vieraat seisoivat lavan ympärillä miten mahtuivat. Pöytäjärjestys oli sellainen (12 hengen pitkät pöydät) että seisomatilaakin jäi pöytien väliin. Tanssin alettua yksi pöytä lähimpää lavaa piti tosin viedä pois. Vihkimisen alussa kävelimme lavan eteen takahuoneen portaita ja vieraita oli pyydetty jättämään siihen kohtaan pieni käytävä. Meillä oli vieraita 120, mutta jos määrä olisi ollut vähemmän kuin 100, harkitsisin ehkä vielä, jos vihkimisen voisi toteuttaa eteistilassa. Ei tuossa meidän ratkaisussakaan mitään vikaa ollut mutta ajatuksena olisi kiva, että vihkiminen ja ruokailu tapahtuisivat eri tiloissa :) Keittiötiloissa ei meillä (tai pitopalvelulla) ollut mitään moittimista, kylmätilaa juomille oli tarpeeksi, mikä oli hyvä. Ja lattia nyt on sellainen hieman kulunut, mutta sille ei taida voida mitään..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja kannattaa käydä niissä n. kerran kuussa pidettävissä avoimissa ovissa, niin pääsee suunnittelemaan paikan päälle ilman erillistä ajanvarausta. Itse taisin pyöriä siellä mittanauhan kanssa suunnilleen joka kuukausi puolen vuoden ajan ennen hääpäivää :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sen voisin vielä lisätä, että kannattaa miettiä mahdolliset koristeet jonkun verran tarkkaan, koska tila on aika korkea ja jonkun mielestä ehkä hieman kolkko Esim. pienet kukka-asetelmat eivät siellä näytä juuri miltään. Kynttilöitä on syytä olla paljon, että tila saa lämpimämmän ilmeen ja niitä paikan erivärisiä spottivaloja voi hyödyntää. Itse en valitsisi teemaväreiksi mitään pelkkää harmaata tai hopeaa, koska ne vain korostavat kylmyyttä. Meillä oli fuksia, musta ja valkoinen väreinä ja tuo pinkki ei siinä tilassa ollut mitenkään liian imelä vaan pikemminkin juuri ja juuri toi sinne jotain väriä ja pirteyttä :) Jos on varaa, niin ottaisin ne pyöreät pöydät. Mutta nämä on toki makuasioita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan nyt vahvistettu paikkavarauksemme tammikuulle :) Kiitos siis vinkeistä, niitä varmasti tarvitaan! Tuo valaistusasia täytyy ainakin laittaa korvan taakse. Täytyy nyt alkaa laskeskelemaan, että mitä juttuja oikeasti halutaan ja mistä sitten lähdetään karsimaan, jos toivelista piteneekin liikaa. Mä esim. haaveilen siitä aulan punaisesta matosta, joka olisi kiva varsinkin jos (ja kun) vihkiminen on aulassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostanpas Agroksenmäkeä vähän :) Onko tuoreita kokemuksia, mistä olisi hyvä vinkata vielä? Meillä häät reilun 2 viikon päästä Agroksenmäellä, ja nyt näyttää siltä että päästään jo perjantaina siirtelemään pöytiä ja laittamaan paikkaa juhlakuntoon  :girl_in_love: Me tilattiin aika vähän juttuja tuolta Intercomin kautta, koska saatiin mm. baaritiski ja lava toista kautta. Wlania yritin tilata, mutta sitä ei tällä hetkellä ole saatavilla. Mietittiin musiikin soittamista spotifyn kautta ja tarvitsee siis nettiyhteyden. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Teille jotka olette jo juhlat pitäneet Agroksessa.

Jos juomia ei ole voinut viedä edellisenä päivänä juhlatilaan, missä olette ne esijäähdyttäneet ?

Juomia kuitenkin menee melko paljon, koska juhlia voi jopa 06.00 asti ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tammikuussa siis juhlittiin omat häämme :)

 

Juomakysymys sai mut heti mietteliääksi. Me ei taidettu sen kummemmin esijäähdyttää juomia, mutta voi olla, että muistan ihan väärin. Juomille on kaapeissa aika paljon säilömistilaa.

 

Päädyttiin ottamaan aika paljon lisäpalveluita Intercomilta, kun ei päästy juhlatilaan perjantaina eikä enää sunnuntaina. Tästähän tietty tuli aika paljon lisälaskua, mutta säästyttiin (ja säästettiin apujoukkoja) monelta ikävältä hommalta. Päädyttiin myös ottamaan pyöreät pöydät ja paremmat tuolit huppujen kanssa. Ne perushintaan kuuluvat klaffituolit oli aika kauheat. Pöydät ja tuolit teki paljon tilan yleisilmeelle, mutta lisäksi meillä oli NIIIN mahtava somistaja, että paikasta tuli todella upea. Meillä oli vihkiminen aulassa siinä keskiosassa ja se oli aika kiva. Ihmiset pääsi suht lähelle, toisin kuin jos vihkiminen olisi ollut siellä aulan päädyssä.

 

Meitä kuvattiin pääasiassa ulkona. Illan mittaan otettiin kuvia myös aulassa siinä meidän vihkipaikalla. Päiväksi sattui upea aurinkoinen talvipäivä, joka oli kyllä ihan pirun kylmä. Aamu alkoi yli 20 asteen pakkasella. Tästä huolimatta otettiin ulkokuvia ja aurinkoisessa säässä niistä tuli upeita. Kuvattiin sekä siinä pihassa että läheisellä kalliolla, jonka kuvaaja oli löytänyt.

 

Neljät Häät -sarjan kakkoskauden ekassa jaksossa on yhdet häät Agroksella. Just itse katsoin pätkän ja joo, paikasta saa kyllä niin paljon enemmänkin... Jakso on ruutu.fissä vielä nähtävissä: http://www.ruutu.fi/ohjelmat/neljat-haat/kausi-2-jakso-1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli hääjuhla Agroksessa 2.2.2013. Tila saattaa vaikuttaa tyhjänä ja ilman valoja tosi pimeältä ja kolkolta, mutta oli koristeltuna aivan upea! Me käytimme hintaa kuuluvia pöytiä ja klaffituoleja, jotka olivat meidän mielestämme ihan hyvät. Kukaan vieraistakaan ei valittanut. Meillä oli myös käytössä tilassa oleva valosarja, jolla saa tosi kivasti ilmettä ja valoa tilaan. Käytimme kirkkaita spottivaloja kiviseinillä ja liiloja osassa pylväistä. Pöytäjärjestyksen tekoon löytyi kivasti apuja Agrokselta, heillä on muutamia mallipöytäkarttoja, joita muokkaamalla sain hyvin 120 henkeä mahtumaan tilaan tanssilattian ja bufetpöydän kanssa.

 

Otimme hääparin ja lähisuvun pöydäksi yhden pyöreän pöydän, minkä lisäksi meillä ei ollutkaan muita extrakalusteita. Intercomilta tilasimme loppusiivouksen, koska halusimme säästää apujoukkoja. Emme päässeet tilaan perjantaina, mutta pöytien asettelu ja koristelu sekä valojen suuntaaminen onnistui n. kuuden hengen voimin kivasti parissa-kolmessa tunnissa. Tässä tietysti auttoi hyvä etukäteissuunnittelu. Aulassa siirreltiin myös huonekaluja niin, että sinne saatiin pari mukavaa istuinryhmää.

 

Juomien esijäähdyttäminen onnistui hyvin, vaikka tilaan päästiin vasta klo 9. Vieraat saapuivat vasta n. 15.30 vihkimisen jälkeen. Sunnuntaina ei ollut tilassa varausta, eli tavarat haettiin pois vasta silloin.

 

Keittiö on hyvätasoinen esillepanokeittiö. Siellä on kyllä yksi keittolevy, jolla perunoiden keittäminen ja kastikkeen lämmittäminen onnistuivat hyvin. Keittiössä on myös suuri lämpökaappi, jossa ruoan saa pysymään kuumana, mutta siellä ei voi valmistaa mitään. Meillä se ei ollut ongelma, sillä olimme suunnitelleet aterian niin, että kaikki perunoita ja kanttarellimuhennosta lukuunottamatta oli kylmää. Kylmätilat ovat hyvät ja runsaat. Kaikki juomat ja ruoat saatiin kylmään.

 

Kaikien kaikkiaan tila toimi aivan loistavasti! Suuri ja kylmä halli muuttui spottivaloilla, pöytäkoristeilla ja kynttilöillä ihanan intiimiksi ja lämpimäksi. En voi kuin suositella! Voin laittaa tänne muutamia kuvia kunhan ehdin.

Muokattu: , käyttäjä: Maybelle

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikien kaikkiaan tila toimi aivan loistavasti! Suuri ja kylmä halli muuttui spottivaloilla, pöytäkoristeilla ja kynttilöillä ihanan intiimiksi ja lämpimäksi. En voi kuin suositella! Voin laittaa tänne muutamia kuvia kunhan ehdin.

Täytyy olla samaa mieltä Maybellen kanssa. Olin itse viime vuonna ystäväni häissä kyseisessä tilassa, ja se oli todella tunnelmallinen kaikin puolin. Kesähäihin en kyllä tätä paikkaa suosittelisi, sillä ympäristö (tukkurialue) ei ole kovin esteettinen... Mutta talvihäihin oikein hieno paikka. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostoa! 

 

Onko kenelläkään tuoreita kokemuksia Agroksenmäestä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Facebookissa on muuten Agroksen sivu, sieltä löytyy kuvia ym. Avoimet ovet järkätään vissiin kerran kuussa, ne kannattaa hyödyntää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Löytyykö keltään tuoreita kokemuksia Agroksenmäeltä, tai suunnitteleeko joku kenties paraikaa häitä pidettäväksi siellä? Meillä olisi suunnitteilla häät talvelle 2016, ja Agroksenmäki on yksi vahvoista suosikeista hääpaikaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään