Jump to content
Naimisiin.info

Finlaysonin palatsi (Tampere)


Sini Vuokko

Recommended Posts

Hei!

Onko tuoreempia kokemuksia vielä lisätä FP:sta? Luin ketjun läpi, ja tästä on ollut paljon iloa ja hyötyä (kiitos teille). Toki tuoreetkin tiedot ja kokemukset olisivat kivoja :)

Huisia, meille on nyt varattu Palatsi! :) (kerron sitten lisää tietoja, kunhan järjestelyt etenee)

Link to comment
Share on other sites

Moi!

Meillä oli häät Finlaysonin palatsilla elokuussa, ja voisin jakaa kokemuksia hieman. Vieraita meillä oli kutsuttuna 120, ja n. 105 tuli paikalle. Vieraaat oli jaettu kahteen saliin, Talvipuutarhaan ja ruokasaliin. Lahjapöytä (ja valokuvaesitys) oli sinisessä salongissa ja buffet keltaisessa. Järjestely toimi minusta hyvin, eikä se käytännössä haitannut, että vieraat olivat kahdessa eri tilassa. Äänentoisto toimi kuitenkin toiseenkin huoneeseen. Välillä nuorempi porukka tuli ruokasalista oma-aloitteisesti seuraamaan ohjelmaa talvipuutarhaan. Väki liikkui parin ohjelmanumeron ajaksi aulaan seuraamaan musiikkiesitystä ja morsiuskimpun heittoa. Tämäkään ei tuntunut ketään haittaavaan, ja olihan baaritiskikin ihan vieressä :) Meillä oli muutenkin tosi rennon henkiset häät, eikä tunnelmaa yhtään haitannut siirtyminen paikasta toiseen.

Palvelu palatsilla toimi käsittämättömän sujuvasti ja huomaamattomasti. Juomat tarjoiltiin pöytiin ajallaan ja ruoka oli jo valmiina odottamassa, kun saavuimme palatsille. Juhlimme kello kahteen saakka, ja meillä oli omat äänentoistovälineet mukana musiikin toistoa ja lauluesitystä varten. Palatsin äänentoistolla ei varmasti olisi saanut aikaan yhtä hienoa tunnelmaa. Ruoka palatsilla oli aivan käsittämättömän hyvää, kaikki vieraat kehuivat sitä. Kasvissyöjät saivat omat ala carte annoksensa. Kakun sensijaan suosittelen tilaamaan muualta. Meillä oli toiveittemme mukaan kinuski-vadelmakakku, jossa ei ollut juuri nimeksikään vadelmaa, eikä ulkonäkökään oikein viimeistellyltä vaikuttanut. Muut ruuat kompensoivat kuitenkin kakun puutteita huomattavasti. Toimme lisäksi pöytään itse tehtyjä keksejä. Tässä meidän menu: (hintaa oli muutama euro enemmän pääruuan vaihtumisen takia)

Jääkellarin lohta, sinappikastike

Savustettua kuha-lohirullaa

Hauki-raputerrine

Paahtopaistia, minttu-piparjuurikermaa

Porsaancarre, hillottua sipulia

Marinoidut valkosipulinkynnet

Raikas vihersalaatti

Kreikkalainen salaatti

Mozzarellasalaatti

Kananpoika-pastasalaatti

Keitetyt perunat

Talon leipä ja levite

Härän sisäfilee

Pippurikastike

Kermahaudutettua perunaa

Kasvisgratiini

Vadelma-kinuskikakku

Kahvi, tee

Lisäksi kaksi kaatoa talon viinejä per henkilö.

Ainoat miinuspuolet oikeastaan olivat terassin avoimuus ulkopuolisille ja baarin valikoiman niukkuus. Nämäkään eivät tunnelmaa kuitenkaan pilanneet.

Voin lisätä tänne pari kuvaa häistämme, kunhan ehdin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meilä myös varattuna Palatsi ensi syksyksi, päivämäärä on 24.9.2011. Samalle päivälle varattuna Finlaysonin kirkko, vihkiminen alkaa 17.00. Mielelläni kuulen lisää vinkkejä Palatsista! Meillä vierasmäärä luultavasti alle 40, ja ruokasalia ollaan ajateltu käyttää ruokailussa. Meille tulee ehdottomasti pöytiin tarjoilu ja hääkakku asiaakin mietin tämän ketjun perusteella (josko tilattaisiin jostain muualta). Tanssia ei tule, mutta jonkinlaista musiikkia olis tilauksessa, ehkä pianomusiikkia, jazzia tms.

Muokattu: , käyttäjä: syysmorsian2011
Link to comment
Share on other sites

Hei Palatsia käyttäneet, seuraa tyhmä kysymys!

Saako ruokia maistaa etukäteen? Järjestääkö Palatsin henkilökunta jonkinlaisen maistelun ennen häitä vai pitääkö ostaa ns. sika säkissä? Etenkin jos ehdotettua ruokalistaa muuttaa, miltä sen voi tietää maistuvan.. En ole muutenkaan koskaan käynyt Palatsin ruokia syömässä, joten minulla ei ole aavistustakaan, miltä ruuat käytännössä maistuvat, vaikka miten ihanilta ne kuulostavatkin..

Eli auttakaa tyhmää! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Alkutalven 2012 morsian esittäytyy. :) Suunitelmina olisi siis kotipaikkakunnan kaunis Finlaysonin Palatsi. Eräs omaa mieltäni järkyttänyt seikka Palatsin tarjonnassa (kun kaikin puolin muuten niin täydellinen!) on se, että pullosta viiniä pyydetään firman sivujen mukaan lähes 30e/pullo. Onko kokemuksia tästä, näinkö paljon on joutunut juhlan järjestäjä maksamaan vieraidensa juomista? Itse laskeskelin kauhuissani että omiin juhliini tulisi tätä menoa viinit maksamaan jo 700e. Mielestäni hieman kohtuuton summa kyseessä, ottaen kuitenkin huomioon ison vierasmäärän sekä hervottoman katteen minkä ravintola tästä tuotteesta vetää.

Link to comment
Share on other sites

^Kaksi vuotta sitten hinta oli 27 euroa per pullo, ja kyllä, juuri sen verran niistä maksettiin (aterialla kolme kaatoa ja baarissa koko illan --> lisäksi baarissa avoin piikki oluelle/siiderille/lonkerolle) - mutta kokonaisuutena tämä juhlintamuoto ei tullut meille yhtään sen kalliimmaksi kuin oma paikka-omat viinat-pitopalvelu (Palatsilla ruuan jo sinällään kohtuulliseen hintaan sisältyy myös mm. tila, henkilökunta, astiat, pöytäliinat, paikkojen laittaminen kattausta myöten ja vielä siivouskin, jotka "omatoimijuhlissa" useimmiten maksavat kaikki erikseen, ellei halua itse tehdä --> me emme todellakaan halunneet). Riippuu tietysti, millaisia loppasuita omissa vieraissa on, mutta me ihmettelemme vieläkin, miten edullisesti 50 henkeä juhli ravintolataksoilla :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Vaikuttaa kyllä unelmien paikalta. Minua mietityttää myös tuo viinin hinta.. Mutta eipä kai tämä kokonaisuutena niin kalliiksi tule. Osaako joku sanoa, kuinka ajoissa Palatsia kannattaa varailla, vai joko olen myöhässä kun kuvittelen vuoden 2012 alussa pääseväni tanssahtelemaan häihini Palatsin aulaan?

Link to comment
Share on other sites

Meilä myös varattuna Palatsi ensi syksyksi, päivämäärä on 24.9.2011. Samalle päivälle varattuna Finlaysonin kirkko, vihkiminen alkaa 17.00. Mielelläni kuulen lisää vinkkejä Palatsista! Meillä vierasmäärä luultavasti alle 40, ja ruokasalia ollaan ajateltu käyttää ruokailussa. Meille tulee ehdottomasti pöytiin tarjoilu ja hääkakku asiaakin mietin tämän ketjun perusteella (josko tilattaisiin jostain muualta). Tanssia ei tule, mutta jonkinlaista musiikkia olis tilauksessa, ehkä pianomusiikkia, jazzia tms.

Link to comment
Share on other sites

Moi

Meillä oli 12.3. eli juuri äskettäin elegantit ja intiimit häät Finlaysonilla. Suosittelen isosti paikkaa!! Kerron tässä teille avuksi kokemuksiani.

Vieraita oli 28 + me 2 +3 lasta. Paikaksi piti ottaa koko alakerta ja minimilaskutus finlaysonille on 3000e. Meille illan kulut oli 3500e.

Onneksi otettiin koko alakerta. Saatiin Ruokasalonkiin tehtyä kaunis vihkipaikka siviilivihkimiselle. Sinne tuotiin piano ja musiikista vastasi konservatiorion pianisti Heidi. Vihkiminen tilassa oli vieraiden mukaan todella tunnelmallinen. Meillä oli myös somistaja Terhi paikalla, jotta minun, kaason tai kenenkään vieraan ei tarvinnut ottaa päivästä itselleen stressiä. Ja upeaksi tämä somistaja-opiskelija laittoikin vihkitilan, lahjapöydän, ruokapöydät ja baarin!!

Vihkimisen jälkeen siirryttiin Talvipuutarhaan syömään kahteen pitkään pöytään.

Vieraille oli tyylikkäästi pöytiintarjoilu. Ystävälläni oli 70 hengen häät ko. paikassa ja kertoi että oli ollut tosi kurjaa kun puolet vieraista oli eri huoneessa, vessakapasiteetti ei riittänyt (naistenvessoja vain 2) ja joka paikka oli täys tungosta. Eli kannattaa miettiä vierasmäärä todella tarkkaan!! Finlayson ei ole mielestäni isojen juhlien paikka, sillä jokainen vieras haluaa oikeesti nähdä hääparin. Siksihän häihin tullaan :)

Meidän mielestä oli parempi kutsua vähän ja tarjota heille aitoa shampanjaa ja kunnon monen ruokalajin dinner. Illan aikana ehti maksimissaan 2/3:n kanssa juttelemaan, vaikka meillä oli näin vähän vieraita.

Ruokailusta sen verran kannattaa sanoa muuten toimi kaikki Finlaysonilla loistavasti, mutta koska yläkerrassa oli yhtaikaa tilaisuus myös (he myyvät tietty talon kaikki kokoustilat täyteen) niin henkilökuntaa oli aika vähän. Kannattaa huomioida siis että alakerta on ihan "vapaata" tilaa koska palatsi on ihan tavallinen ravintola. Sinne voi tulla kuka vaan koska vaan baariin tai syömään sisään. Meilläkin ravas ties ketä tyyppejä siellä talossa ennen vihkimistä ja laitettiin oveen sit laput "yksityistilaisuus alakerrassa".

Meillä ei ollut kiirettä ahtaa itseämme täyteen, mutta vähän nopeampaan tahtiin ruoka olisi voinut tulla pöytiin, sillä poro oli viileää kun se tuli eteemme. Ja viinikaatoja olisimme halunneet ilman ylärajaa mutta henkilökunnalla ei ollut aikaa tehdä kuin 3 kaatoa, vaikka se olisi tuonut heille lisää rahaa taloon... Mut kannattaa varmistaa että varaavat henkilökuntaa. Erittäin hyvin ravintolapll kuitenkin otti kaikki toiveemme huomioon ja toteutti ne. Kävimme kerran suunnittelukokouksessa ja sitten vain meilillä sovittiin tarkemmin.

Tässä meidän häämenu:

RoseShamppanja, Palmer & Co Rosé Rubis ->täydellistä!!

Parallele 45 Blanc, 2008, AC Cotes du Rhone ->liian hedelmäinen omaan kuivaan makuun

Korvasienicappuccino ->ihan jees, kermainen, ihan hyvä alkuun kun kaikilla nälkä

Kylmäsavustettu siika ja marinoidut jokiravunpyrstöt ->siika mahtavaa!

Cecilia Beretta Ripasso Valpolicella Superiore 2008 ->loistava laadukas viini!

Poronfile, röstiperunat, kermainen riistakastike ->ok

Paahdettu nieriä, perunaterriini, tryffelivoikastike -> kaikki kehui nieriää!

Juustolajitelma: Roquefort, Manchego, Gouda vsop 2v kypsytetty ->onnistunut yhdistelmä

Tuorehedelmäsalaatti

Hääkakku

kahvi, haudutettu tee Remy Martin, Bailey’s

Lahjapöytä + polttarikirjat meillä oli sinisessä salongissa. Kerrankin oli tarpeeksi tilaa häissä lahjoille!!

Vihkimisen jälkeen Ruokasalonki muutettiin tanssitilaksi. Äänentoistolaitteet vuokrattiin ja valot myös. Penkit vain seinien viereen (henkilökunta siirsi) ja DJ:n avulla disco soimaan :)

Sitten aukesi myös "meidän" baari eli jaomme drinkkilippuja vieraille ja he saivat meidän piikkiin juoda 6 erilaista häädrinkkiä+olutta+siideriä illan. Näin vältimme sen että yläkertalaiset juo meidän piikkiin. Tää kannattaa huomioida.

Sitten ysin maissa leikattiin Finlaysonin kakku. Mustikkakermakakku, jota sulho toivoi ja tykkäsi paljon. Itse en niin siitä välittänyt. Kahvit ja avecit juotiin taas Talvipuutarhassa.

Lapsille tein puuhakassit ja he juoksi koko ajan edes takas lastenhuoneeseen eli tää eri huone oli hyvä juttu.

Tässä kaikki meidän häiden yhteystiedot, jos haluatte käyttää heidän palveluitaan. Kaikkia suosittelen lämpimästi!!! Ja jos jollain on kysyttävää tai haluaa kuvia niin voin lähettää. [email protected]

kampaaja & meikkaus Sokos Tampere, Hämeenkatu 21, puh. 010 767 0896 (mahtava Sirpa-kampaaja!! ja myös meikki kestävä)

kukka Kerttuli, Hallituskatu 13, puh 03 2122 301, [email protected] (kestävä kimppu, tosin ei ihan toiveiden mukainen, olisi pitänyt kai antaa tarkemmat ohjeet)

somistaja Terhi Laitakari, [email protected] (ihan mahtavaa työtä, vaikka itse tila on jo kaunis, se mielestäni tuli vielä tunnelmallisemmaksi vaalein koristeluin ja valoin, valoitus noin 25-30e/h)

Pianisti Heidi Rosenlund, puh 040 513 2292 [email protected] (veloittaa 100-200e esim. vihkimisen livemusiikista ja muokkaa musiikin hääparin toiveiden mukaan)

valokuvaaja Kimmo Torkkeli, puh 0400 624 619, [email protected]

Finlaysonin palatsi, Kuninkaankatu 1 (joustava ja leppoisa ammattikuvaaja)

ravintolapäällikkö Ismo Nieminen, puh 0400 219 530, [email protected]

Tuomari Pirkanmaan Käräjäoikeudesta, Pia Vuojolainen, puh 010 3647 612, [email protected] (piti erittäin liikuttavan puheen, mukava ja eloisa ihminen)

DJ-kamat: Disco Design ProShop, > Sonemar Oy> Pasi Virtanen> Mäntyhaantie 6> 33800 Tampere> Finland> +358-3-3439636 > +358-400-628918

:)

t, Rouva

Link to comment
Share on other sites

Alkutalven 2012 morsian esittäytyy. :) Suunitelmina olisi siis kotipaikkakunnan kaunis Finlaysonin Palatsi. Eräs omaa mieltäni järkyttänyt seikka Palatsin tarjonnassa (kun kaikin puolin muuten niin täydellinen!) on se, että pullosta viiniä pyydetään firman sivujen mukaan lähes 30e/pullo. Onko kokemuksia tästä, näinkö paljon on joutunut juhlan järjestäjä maksamaan vieraidensa juomista? Itse laskeskelin kauhuissani että omiin juhliini tulisi tätä menoa viinit maksamaan jo 700e. Mielestäni hieman kohtuuton summa kyseessä, ottaen kuitenkin huomioon ison vierasmäärän sekä hervottoman katteen minkä ravintola tästä tuotteesta vetää.

Link to comment
Share on other sites

Juu, kyllä viini maksaa ravintolassa ihan missä vain tuon verran. Sehän on ihan normaalia!? Alkosta saa pullon kympillä mutta suomessa se maksaa ravintolassa veroineen ja työpalkkioineen vähintään kaksinkertaisesti.

Me valittiin häihimme kaksi viikkoa sitten Finlaysonin todella hyvältä viinilistalta valkkari 38e ja punkku 44e ja alkumaljaksi roseshampanja 74e/plo.

Kannattisko enemminkin miettiä että jättää pari serkkua kutsumatta ja tarjoais tärkeimmille vieraille kunnon viinejä eikä mitään bulkkia? Monissa häissä olleena on kammottavaa saada eteen jotain halpaa litkua, kun on kyse kuitenkin parin koko elämän isoimmasta juhlasta... Kypsää on myös se kun puheita pidetään niin viinit loppuu lasista kesken ja kaadoissa nuukaillaan ja sitten pitää kohottaa onnenmaljoja vesilasilla. Noloa.

Me avattiin kukkaro auki omissa häissämme, eikä kukaan ollut kuivin suin koko iltana. Ja tunnelma oli iloinen!! :)

t, Finlaysonissa naimisiin mennyt Rouva :)

Link to comment
Share on other sites

"Onneksi otettiin koko alakerta.

Vihkimisen jälkeen siirryttiin Talvipuutarhaan syömään kahteen pitkään pöytään."

"Kannattaa huomioida siis että alakerta on ihan "vapaata" tilaa koska palatsi on ihan tavallinen ravintola. Sinne voi tulla kuka vaan koska vaan baariin tai syömään sisään. Meilläkin ravas ties ketä tyyppejä siellä talossa ennen vihkimistä ja laitettiin oveen sit laput "yksityistilaisuus alakerrassa"."

"Näin vältimme sen että yläkertalaiset juo meidän piikkiin. Tää kannattaa huomioida."

Kiitos kattavasta infosta!

Jos teille oli varattu koko alakerta, niin kuinka siellä vieraita ihmisiä pyöri? Käsitin, että jos varaa koko alakerran, ei muita ihmisiä alas tule ( tietenkään ) vaan ainoastaan yläkerrassa olevat asiakkaat kulkevat ulos ja sisään aulan kautta tilaisuuden aikana.

Sain myös sellaisen kuvan, ettei yläkertalaiset voi juoda alhaalla juhlivien piikkin.

"baari pitää tästä huolen" - sanottiin.

Meille myös sanottiin, että talvipuutarhaan mahtuu 70 henkeä, onko näin suuresta vierasmäärästä kokemusta? Tarkoitus ei ollut jakaa ihmisiä kahteen eri huoneeseen.

Link to comment
Share on other sites

^Kyllä meillä piti baari huolen siitä, ettei meidän piikkiimme juonut kukaan muu kuin meidän vieraamme (ilman mitään drinkkilippuja) - ja kun oli annettu rahasumma piikin maksimiksi, niin ei sitten voinut tulla sitäkään kautta mitään yllätystä (tosin antamamme raja ei tullut lähimainkaan täyteen).

Ja meillä oli Talvipuutarhassa 50 henkeä, joiden kanssa tila oli oikein sopiva (lisäksi saatiin määrätä pöytien jakauma eri vierasryhmien mukaan). Kyllähän Palatsilta luvattiin, että 70 henkeä olisi mahtunut, mutta kyllä ainakin mun makuuni olisi sitten ollut vähän ahdasta (nytkin sain jo ison morsiuspuvun kanssa vähän pujotella pöytien välissä).

Link to comment
Share on other sites

Moi

Juu kyllä siellä alakerrassa ulkopuolista väkeä vähän ravasi, mutta ei se meidän häätunnelmaa mitenkään latistanut Finlaysonilla :)

Yläkertaan menee raputhan siitä alakerran baarin vierestä. Yläkertalaisten pitää siis mennä omiin tiloihinsa alakerran kautta eli siinä on jonkin verran kauttakulkua. Yläkertalaiset kun kävi välillä tupakalla ulkoa tai muutama ostamassa alakerran baarista jotain omalla rahallaan (en tiiä miten ihmeessä baarin hlökunta osaa erottaa mikä juhlapukuinen vieras kuuluu mihinkin yläkerran juhliin ja kuka alakerran hääjuhliin?! ehkä ne kysyy ostajalta, en tiiä)

Ja Finlaysonin ulko-ovia ei tietenkään mitenkään lukita tilaisuuksien ajaksi. Eli sinne voi kuka tahansa tulla "kadulta" sisälle kattomaan. Osa osaa olla huomaavainen ja kääntyy pois kun on häät menossa, osa tietty tulee urkkimaan. Ei voi tietää. Siksi ne "yksityistilaisuus"-laput ulko-ovilla oli hyvät.

Meillä oli siis 28+2+3lasta talvipuutarhassa ja uskoisin että sinne ois kivasti vielä yksi pitkä pöytä mahtunut. Eli noin jotain 45 ihmistä. Sen jälkeen varmaan tulee jo epämiellyttävän tiukkaa liikkua pukujen kanssa, luulisin. Loput vieraat sitten sijoitetaan Ruokasalonkiin eli ihan eri tilaan, eteisaulaa vastapäätä. Ja sit pitää hommata äänentoistosysteemit jne jotta vieraat kuulee puheet, tosin sieltä toisesta tilasta kukaan ei näe talvipuutarhaan...

t, rouva 123-Finlaysonilta

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Nostellaan uusien kokemustaen toivossa.

Hieman harmittaa kun meille on näillä näkymillä tulossa hölmösti about 65 henkeä joka sitten ilmeisesti on snadisti liikaa Talvipuutarhaan mutta sitten taas liian vähän eri tiloihin jakamiseen. Huokaus, tyhmäääää. Ei kai se sitten auta kuin tungeksia siellä Talvipuutarhassa, pyh pah.

Link to comment
Share on other sites

Miu, Talvipuutarhaan mahtuu noin 70 ihmistä. Jää vielä kulkuväylätkin ;)

Hada, Mulla ei ole sitä pöytäkarttaa, mutta oikealla puolella oli kaksi 8 hengen pöytää, oikealla taisi olla kaksi 12 hengen pöytää. Keskellä salia menee pystyssä pitkä pöytä. Ja ikkunan alle, aivan päähän, mahtuu 2 vai 3 pientä pöytää. Vähän siis viuhkamaisesti ja salin keskellä pitkä pöytä, joka voi olla morsiusparin pöytä kera sukulaisten, tai vaihtoehtoisesti pieni pöytä ikkunan ääressä morsiusparille.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...