Sini Vuokko

Finlaysonin palatsi (Tampere)

382 viestiä aiheessa

Katsoin juuri Palatsin valokuvia heidän kotisivuiltaan, ja sieltä näkee, miten pöydät on järjestetty Talvipuutarhaan. Ihan kuin vasemman pöydän pituus olisi ollut enemmän kuin kuvissa, mutta ehkä muistin väärin..

Eli kuvassa olisi kaksi 8 hengen pöytää vasemmalla ovelta katsottuna, kaksi 6 hengen pöytää oikealla, takana ikkunoiden edessä kolme 4 hengen pöytää ja pitkä pöytä keskellä (12 hengen pöytä). Tietysti pöytiä voi muokata, eli ehkä pöydissä oli enemmän istumapaikkoja, kun minä kävin katsomassa paikan päällä. Nuo kokonaisuudet tehdään aina neljän hengen pöydistä.

http://www.finlaysoninpalatsi.com/ravintola/tilat/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Katsoin juuri Palatsin valokuvia heidän kotisivuiltaan, ja sieltä näkee, miten pöydät on järjestetty Talvipuutarhaan...

Kiitos infosta! Mäkin yritin kuvasta laskea istumapaikkoja :) Aika ahdastahan tuonne tulee 70 hengellä, mutta eipä mahda mitään. Talvipuutarhasta kun ei ole oveakaan minnekkään toiseen tilaan niin että tilat "yhdistyisi".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me käytiin viime viikolla Palatsilla sopimassa juhlien yksityiskohdista. Muillekin mahdollisesti kiinnostuneille tiedoksi muutama seikka liittyen tanssimiseen/musiikkiin.

Palatsilla ei saa käyttää savukonetta. Meille on tulossa dj ja pakettiin olisi kyseinen juttu kuulunut mutta sen käyttö on kielletty. Muuten dj:n kanssa diskoteekin saa järjestää Ruokasaliin. Bändin kanssa tanssit täytyy pitää aulassa, eli bändiä ei saa Ruokasaliin änkeä. Syy oli lattiassa mutta jäi nyt hieman epäselväksi, että mikä se tarkalleen ottaen oli. Kiva kuitenkin, että dj:n kanssa Ruokasalissa saa tanssia :)

Palatsi oli muuten livenä niin kovasti paljon hienompi kuin kuvissa. En ollut siellä muutamaan vuoteen käynyt ja vallan hämmästyttiin, kuvat eivät tässäkään tapauksessa tee oikeutta itse mestalle.

Käydessämme paikan päällä Talvipuutarhan pöydät oli mitoitettu juuri tuolle 70 hlö ja meistä siellä oli edelleen melko tilavaa. Ok, tokihan se on eri kun sinne vielä ihmisetkin ängetään mutta olin kuvitellut, että pöytien väliin jää huomattavasti vähemmän tilaa jne.

Erittäin hyvillä mielin hääpäivää odotellaan, Palatsi oli upea ja heillä on niin paljon kokemusta häiden järkkäämisestä, että tuskin tarvitsee itse murehtia mistään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on Palatsilla juhlittu ja jos se nyt vielä jollekin on epäselvää, niin todellakin suositeltava paikka häiden viettämiseen. Palatsilla on niin vankka kokemus näistä jutuista, että kaikki sujui koko ajan ihan tasan jetsulleen ja mitään ei tarvinnut itse miettiä. Ruoka oli aivan loistavaa, en voi kyllin korostaa. Me muokattiin ehdotusmenua hieman ja hinta nousi mielestäni todella vähän, vain 3e/hlö. Vaihdoimme vihersalaatin katkarapusalaattiin ja pääruokana oli häränfilee.

Etukäteen olin murehtinut kakkua ja etenkin sen ulkonäköä mutta aivan suotta. Meillä oli valkosuklaamoussekakku ja se oli kaikessa valkoisessa yksinkertaisuudessaan kaunis ja makua kehuttiin todella paljon, aivan hämmästyin miten paljon vieraat kakkua hehkuttivat. Itse en maistanut joten en osaa sanoa mutta myös mies kyllä suitsutti. Että nou hätä, kyllä Palatsilla niitä kakkujakin osataan tehdä :grin:

Me ei koristeltu paikkaa itse mitenkään. Mielestäni on jo sellaisenaan niin upea, että turhaa ajanhaaskausta olisi ollut. Pöydissä oli Palatsin puolesta kynttilöitä ja jotkin pienet maljakot+kukat, todella kaunista ja tunnelmallista oli marraskuisessa illassa!! En voi tarpeeksi ylistää.

Meitä oli kaiken kaikkiaan vissiin 55 henkeä (muutama lapsi joukossa) ja Talvipuutarha oli todella sopivan kokoinen, ei ollut tungosta mutta ei päässyt torikauhukaan iskemään ja tunnelma säilyi intiiminä. Meillä oli taikuri esiintymässä ja hyvin mahtui hänkin sinne säheltämään.

Ainoa pieni fiba tuli siinä, että olivat myyneet virvoitusjuomia meidän piikkiin vaikka tällaisesta ei oltu sovittu mitään. Noh, vajaan satasen verran tästä köyhdyttiin, ei se nyt pahemmin loppulaskussa tuntunut.

Alkumaljan suhteen toivottiin jotain muuta kuin kuoharia ja vuodenajan huomioon ottaen mielellään jotain lämmintä, muuten oli vapaat kädet. Saimme aivan ihanat karpalototit, pisteet myös tästäkin toteutuksesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No monologi jatkuu. Mutta laitan nyt vielä muutamia kuvia Palatsilta, itse olisin silloin paikkaan valitessa kaipaillut kuvamateriaalia ja sitä oli kyllä kovin vähän saatavissa, että ehkä näistä on nyt jollekin jotain iloa :)

 

palatsi3.jpgpalatsi1.jpgpalatsi9.jpg

 

EDIT. Johan ne kuvat ehtivätkin täällä melkein viisi vuotta olla :D, joten otin pois kaikki missä näkyi ihmisiä.

Muokattu: , käyttäjä: Miu
Kuvia huspois

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miu! Kiitos paljon tiedoista ja kuvista :) Olen kuullut paljon hyvää ruuasta, mutta juuri kakku vähän epäilytti etukäteen. Hyvä, että tämänkin huolen voi unohtaa. Näyttää upealta.

Kerron omat kokemukset tammikuussa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Miulle kuvista! Helpottavat omien maalishäideni suunnittelua kovasti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos harkitsette häitä Finlaysonin Palatsiin, niin en voi muuta kuin suositella lämpimästi! Meidän häät olivat täydellisesti onnistuneet ja ikimuistoiset :wub: Moni kiitteli erikseen, miten hienoa kaikki oli. Ruoka oli herkullista ja sitä oli paljon, hääkakku (suklaa-vadelma) oli onnistunut ja ihana, juomien kaataminen tapahtui sujuvasti (aina kun lasi tyhjeni, lisää tuli) ja kahviakin kiidätettiin paikalle jatkuvasti. Viinit olivat tosi hyviä ja laadukkaita (myös alkoholittomat). Palvelu oli siis erinomaista. Juhlapaikka on myös miljöönä upea kalusteineen ja puutarhoineen. Palatsin henkilökunnalla on vankka kokemus hommastaan ja häiden järjestelyt sujuivat tosi helposti sähköpostilla, puhelimella ja yhdellä palaverilla paikan päällä. Palaverissa sovittiin kaikki aivan pienetkin yksityiskohdat ja heillä oli aina ratkaisu joka asiaan. Jos on jokin ongelma tai huoli, kannattaa aina heti lähestyä Palatsin henkilöluntaa, sillä he osaavat vastata ja auttaa. Heillä on myös valmiit menuehdotukset, jotka on hyviä.

Jos on kovin iso porukka vieraita, niin se ei ehkä toimi kovin hyvin. Eli tunnelma säilyy ihanana, jos kaikki mahtuvat samaan saliin istumaan. Kahteen huoneeseen jakamista en voi suositella, meillä ainakin vierailla oli aivan ihanaa, kun he olivat lähellä toisiaan.

Meidän juhlapäivästä tuli ikimuistoinen ja ihana, koska meillä oli niin hyvät järjestäjät (siis Palatsin henkilökunta). Kaikki sujui moitteettomasti ja sulavasti alusta loppuun asti ja me saimme nauttia omista häistämme. Olemme tosi onnellisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me varattiin Palatsi pari viikkoa sitten ja häät ovat heinäkuussa 2013 (20. päivä). Varausta tehdessä siellä oli heinäkuussa tilaa useampana viikonloppuna mutta varsinkin jos pitää juhlansa "ruuhka-aikaan" kesällä niin suosittelen toimimaan ajoissa. Nyt on vaan kova työ pysyä rauhallisena kun häihin on niin pitkä aika. Tekisi mieli suunnitella jo kaikki valmiiksi. Onneksi tänne voi tulla lukemaan kaikkia ihania kommentteja. Säästyy sentään hieman läheisten hermot :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on varattu Finlaysonin palatsi "kesän ensimmäisenä päivänä" eli 1.6.2013. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Olen juuri muuttanut Tampereelle ja palatsi on yksi vaihtoehto.

Punnitsen kuitenkin varsinaisten hääjuhliin ainoastaan erikoistuneiden paikkojen ja tämän ravintolan välillä.

En jaksa / ehdi oma-alotteisesti hirveästi häitä järjestellä, onko tällä ravintolalla tapana olla myös aktiivinen asiakkaan suuntaan esimerkiksi ottamalla yhteyttä yms. lähempänä hääjuhlia?

Olisin myös kiinnostunut hinnoittelusta tarkemmin, tuossa ylläolevassa ei sanottu kuin 500 euron varausmaksu? (aika iso jos sanoisin).

Kiitos todella paljon jos joku kertoo vähän siitä, miten paljon Palatsi auttaa kokemattomia hääjärjestelijöitä! :)

Todella kauniilla paikalla palatsi ainakin on, jylhän näköinen rakennus :) Sisällä en ole vielä käynyt, kovasti kutkuttelee jo :) Ehkä piipahdan "tunnustelemassa" jo ennen varsinaista yhteydenottoa...

Mikä tämä muuten on:

http://www.finlaysoninpalatsi.com/tilaisuudet/haajuhlat/haamuistio.pdf

Tekeekö kaikki asiakkaat tälläisen ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin katsomassa äsken palatsia... ihan kivannäkönen paikka kyllä =)

Ainoo mikä mietityttää, että onko 75 hengen häät liian pienet sinne...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Palatsissa on erillisiä huoneita eli riippuu aikoisitteko vuokrata koko rakennuksen käyttöönne vai ainoastaan alakerran. Koko rakennuksen vähimmäisvarausmaksu oli muistaakseni aika huikaisevan suuri (kysyessäni n10 000). Eli sillä summalla 75 henkeä saa kyllä syödä ja juoda aikamoisesti päästäkseen omilleen. Alakerran huoneista suurin saattaa vetää tuon määrän ihmisiä ruokailun ajaksi, mutta ohjelmaa ja oleskelua varten kannattaisi olla muut huoneet käytössä. Jos siis haluaa kaikki samaan tilaan niin 75 henkeä alkaa olla maksimi. Jos on valmis erottelemaan juhlaporukkaa eri huoneisiin niin tilaa löytyy toki suurellekin joukolle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin myös kiinnostunut hinnoittelusta tarkemmin, tuossa ylläolevassa ei sanottu kuin 500 euron varausmaksu? (aika iso jos sanoisin).

Lukeehan tuolla postaamassani linkissä, että häämenun hinta on 40e/hlö, ja lisäksi siellä on esimerkkejä viinipullojen hinnoista :) Ja mitään muuta ei makseta, vaan hintaan sisältyy henkilökunta + tilavuokra + astiat + siivous + vaikka kynttilätkin pöydissä (itse ei viety mitään muuta kuin kukat pöytiin).

Ja se varausmaksuhan tietysti vähennetään häiden loppusummasta, eli se ei ole ekstraa häiden hinnan päälle :)

Ainoo mikä mietityttää, että onko 75 hengen häät liian pienet sinne...

Meillä oli alakerta ja siellä 50 hengen häät, eivätkä ne todellakaan olleet liian pienet vaan juuri sopivat siihen, että kaikki mahtuivat Talvipuutarhaan syömään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vietimme hiljattain hääjuhlamme Finlaysonin Palatsissa, ja ihan vilpittömästi voin sanoa, että tyytyväisempi ei voisi olla <3 Paikalla on tosiaan pitkät perinteet ja vankka kokemus juhlien järjestelystä, ja se näkyi kyllä hyvin. Ennen hääjuhlaa kävimme muutamaan otteeseen paikan päällä keskustelemassa asioista, lisäksi toki vielä sähköpostiviestittely päälle, ja henkilökunta jaksoi kärsivällisesti kysymystulviemme ja toiveidemme kanssa.

Siunaustilaisuutemme järjestettiin ennen juhlan alkua Ruokasalissa. Toiveidemme mukaan paikan henkilökunta asetteli tuolit riveihin, joten tila muistutti pientä kappelia keskikäytävineen. Ikkunasyvennykseen saatiin pöytä kynttilöineen, ja siunaus tapahtui sitten siinä. Buffet-pöytä oli katettu Keltaiseen salonkiin. Meillä oli vieraita n. 60hlö, ja mahduimme mukavasti kaikki Talvipuutarhaan ruokailua ja muuta ohjelmistoa varten. Talon puolesta ruokapöydissä ei ollut juurikaan koristeita, mutta toisaalta emme niitä toivoneetkaan, koska toimme omat askartelumme mukanamme. Teemavärimme vaalean liila sopi kauniisti Palatsin värimaailmaan. Toimme mukanamme myös teemavärimme mukaiset kahviliinat, jotka henkilökunta sitten taitteli paikalleen. Olimme etukäteen suunnitelleet jonkunlaisen aikataulun päivälle ruoan, kahvin ja iltapalan suhteen, ja henkilökunta toteutti sitä sitten tarkasti, kävivät välillä kyselemässä ja tarkistamassa toiveitamme, että laitetaankos kohta hääkakku, pian ehkä iltapalan aika... Laseja täytettiin ja kahvia kiidätettiin sujuvasti.

Alakerran Sinisessä salongissa meillä oli photo booth, vieraskirja ja lahjapöytä. Meillä ei ollut bändiä, vaan kaikki musiikki tuli vahvistinsysteemiin kytketyn Mp3-soittimen kautta (Palatsilla olisi ollut jonkunlainen äänentoistolaitteisto valmiinakin, mutta tuotiin tutut viritelmät mukanamme). Saimme sitten Ruokasalin tanssitilaksemme, ja henkilökunta järjesti taas tuolit siellä toiveemme mukaan, joten tanssitilaa oli kyllä.

Ruokaakaan ei voi muuta kuin kehua =) Varsinkin alkupalat olivat erinomaisia. Erikoisruokavaliota noudattaville tuotiin pääruuat omina lautasannoksina. Hääkakku - valitsimme mansikkakakun, no, se oli melko yksinkertaisen oloinen, ei mikään erityisen huikaiseva tai säväyttävä, mutta toisaalta ainakin itse tykkään enemmän simppeleistä kakuista ilman turhia kikkailuja. Eli maistuva mansikkakakku se oli, en valita siitäkään =) Itse toimme mukanamme kahvipöytään hääpipareita ja kuivakakkuja, jotka henkilökunta sitten laittoi esille.

Meille oli siis alakerta varattuna. Henkilökunnan mukaan he yrittävät mahdollisuuksien mukaan porrastaa yläkerran tilojen varauksia niin, etteivät kaikki alkaisi samaan aikaan (tulisi tungosta sisäänkäynnille ja aulaan). En loppujen lopuksi tiedä yhtään, millaista toimintaa yläkerrassa oli juhlamme aikana, jos mitään, ainakaan minkäänlaista häiriötä en havainnut.

Kustannukset - varausmaksu tosiaan oli se 500 e, joka vähennettiin loppulaskusta. Saimme etukäteen listan menuvaihtoehdoista, esim. alkupaloja oli mahdollista säätää paljonkin hinnan muuttumatta. Pääruuista oli useita vaihtoehtoja, jotka vaikuttivat hintaan muutaman euron/hlö haarukalla. Myös hääkakuista ja iltapaloista oli useita vaihtoehtoja. Onnittelumaljat, ruuan kanssa tarjotut viinit, kahvin kanssa tarjotut avecit sekä drinkkilipuilla ostetut juomat laskutettiin illan lopuksi menekin mukaan. Hinnoittelu oli mielestäni erittäin selkeä, siis erillistä tilavuokraa ei ollut eikä meidän tarvinnut myöskään miettiä tarjoilijoiden määriä ja heidän palkkojaan yms, ne kaikki järjestyivät talon puolesta.

(kuvassa siis Talvipuutarhan pöytiä ennen tilaisuutemme alkua. Toimme mukanamme pöydissä olevat pöytästandit, hääkarkkirasiat, paikkakortit terälehdet ja kahviliinat.)

599752_3973144401524_1090603507_n.jpg

(hääkakku Keltaisen salongin buffet-pöytään asetettuna; kukka-asetelma oli talon puolesta, itse toimme etualan hääkakkukoristeen ja kahvipöydän muut tarjottavat)

389094_3973151721707_2051738137_n.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh, olen selannut ja tutkinut varmaan kaikki Tampereen juhlapaikat... ja joka kerta tuloksena on se, että Finlaysonin palatsi on ainoa ja oikea :D

Mutta meille olisi tulossa vain noin 40 vierasta... mahtavatko antaa meille koko alakertaa? Haluaisin vihkimisen Ruokasaliin, pöydät Talvipuutarhaan ja bändin aulaan niin kuin täällä on muillakin ollut. Laitoin kyllä jo FP:llekin kyselyn, katsotaan, pitääkö alkaa keksiä lisää vieraita jostain!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pienet 15 hlön häät Finlaysonin palatsilla, vihkiminen myös siellä.

Käytössämme oli kabinetti yläkerrasta.

Kaikki meni aivan loistavasti! Tila oli ihanan romanttinen ja tunnelmallinen. Ruuan suhteen toteuttivat kaikki toiveemme, myös listan ulkopuolelta.

Hintaa tuli sen verran mitä ruokia ja juomia tilattiin, ei mitään extroja.

Suosittelen paikaksi ainakin jos suunnitelmissa pienet häät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät juhlittiin syyskuussaFinlaysonin palatsissa ja olen tyytyväinen valintaamme. Täydellinen, tunnelmallinen ja romanttinen tila. Meillä vieraita oli 40. Ruoka, palvelu, itse tila, suosittelen kaikkia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,lauantai 20.07.2013 Palatsin alakerta on taas vapaa eli jos on kiinnostuneita niin ottakaa vaan sinne yhteyttä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, nostan vähän tätä ketjua! Olen ihan varma, että Finlaysonin Palatsi on ainoa oikea paikka, jossa haluan mennä naimisiin (meille tulee siviilivihkiminen juhlapaikalla) ja häitäni juhlia. Onko jollain hieman uudempaa tietoa siitä, mikä koko alakerran vuokrassa on minimilaskutus? Aiemmin viestiketjussa mainittiin 3000 €, mutta siitä on jo muutama vuosi :)

 

Muutenkin olisi kiva kuulla paikasta uudempia kokemuksia! :)

Muokattu: , käyttäjä: katatiita

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille varattiin tänään Finlaysonin Palatsin alakerta 11.6.2016! Olen niin innoissani, kaunis paikka, iso puutarha ja keskeinen sijainti. Minimimaksu koko alakerrasta on tosiaan edelleen tuo 3000 euroa, mutta kun vieraita on liki 90, niin summa tulee täyteen jo ruoasta. :) Nyt sitten vaan odottamaan vesi kielellä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rilmariel, oletko miettinyt miten ihmiset laitat istumaan, jos vieraita noin paljon? Meillä myös suunnilleen 90 ja olen nyt kahden vaiheilla että mahtuisi,mko fiksusti sinne alas... :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään