Guest Rouva06

Tampereen haulitehdas

387 viestiä aiheessa

Morommoron, tämän kesän morsiamet. Pistäkääpä mielipiteitä ja ehdotuksianne haulitehtaasta, kiitos! ;) Mikä sai juhlanne onnistumaan siellä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin kuulisin mielelläni tuoreita kokemuksia Haulitehtaasta. Oletteko ottaneet hääkuvia siellä ympäristössä?? Siis niitä virallisia. Entä millaisia kokemuksia on bändistä Haulitehtaalla? Mietin, että niin pieni tila ei välttämättä edes kaipaa bändiä, siinäkin säästäisi mukavasti rahaa.

Niinhän se varmaan on, että Pispalan kirkko on vähän karu. Onneksi meillä on häät huhtikuussa niin saatiin Finlaysonin kirkko ongelmitta varattua.

Kävin katsomassa sitä tilaa ja mun mielestä se on tosi kiva. Täällä on ollut juttua siitä palkintokaapista, mutta mun mielestä ei haittaa yhtään siellä.

Tämä Haulitehdaskeskustelu on tainnut joskus olla vähän aktiivisempi :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ajateltiin käydä ottamassa hääkuvia ensi talvena siinä radan toisella puolella olevan tiilirakennuksen edessä, ellei sitä ole ehditty purkaa siihen mennessä. Seinä on täynnä graffiteja, joten ihanan urbaaneja kuvia saa siellä otettua. Kuvia käydään myös ottamassa pispalan valtatieltä (?) niin, että taustalla näkyy mm. näsinneula. Hakusessa on vielä esim. joku rautaportti tai portaikko, jossa kuvattaisiin. Haetaan siis tyylikkäitä, kaupunkimaisia kuvia, ei niinkään niitä perinteisiä "kurkataan koivun takaa" -kuvia. :)

Bändiä varten sitä koroketta pitää usein jatkaa, koska se on niin pieni ettei bändi siihen mahdu. Korokkeen jatkaminen ei ole kyllä mikään iso homma.. Meillekään ei välttämättä tule bändiä, vaikka toisaalta haluaisin, koska se on niin loistava tunnelmanluoja. Pianisti meille tulee, joka soittaa muutaman kappaleen vihkimisen aikana ja muutaman myöhemmin.

Palkintokaappi ei munkaan silmää kauheasti haitannut, mutta niille tolpille ajattelin keksiä jotakin. Alle led-valot ja päälle hallaharsoa, se on tämän hetken suunnitelma.

Meidän vierasmäärä on levinnyt jo melkein 70 henkeen, mikä musta on jo ihan liikaa haulitehtaalle. Meillä siis vihkiminen myös siellä, joten tilaa pitäisi jäädä sitäkin varten. Buffet-pöytä tulee myös salin puolelle, koska en halua tuupata sitä sinne rumaan sivuhuoneeseen. Sivuhuone toimii häiden ajan varastotilana, koska eihän niitä ylimääräisiä pöytiä ja tuoleja saisi muuallekaan jemmaan.

Ollaan menossa katsomaan haulitehdasta taas tässä kesän/alkusyksyn aikana ja samalla suunnitellaan vähän pöytäjärjestystäkin. Myös kaitaliinan leveys katsotaan pöytien mukaan, ja äänentoistoasioitakin pitäisi miettiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Meidän vierasmäärä on levinnyt jo melkein 70 henkeen, mikä musta on jo ihan liikaa haulitehtaalle. Meillä siis vihkiminen myös siellä, joten tilaa pitäisi jäädä sitäkin varten. Buffet-pöytä tulee myös salin puolelle, koska en halua tuupata sitä sinne rumaan sivuhuoneeseen. Sivuhuone toimii häiden ajan varastotilana, koska eihän niitä ylimääräisiä pöytiä ja tuoleja saisi muuallekaan jemmaan.

Ai sun mielestä 70 on liikaa Haulitehtaalle?? Ou nou, meillä on saman verran... :unsure: Mutta toisaalta jos teillä on se vihkiminen siellä ja pitopöytä salissa. Mä ajattelin vaan laittaa se pöydän sinne sivuhuoneeseen. Tai kattoo nyt mitä mieltä esim. pitopalvelukin on, ja miten kaikki sit menee.

Mun mielestä se haulitehdas on siitä niin kiva tila, että se ei kaipaa paljon mitään koristeita. Jos kynttilät laittais pöytiin ja vaan valkoset liinat niin se ois siinä. Mä oon kyl muutenkin tällanen et vihaan koristeita :D Teidän valokuvaideat kuulosti tosi hienoilta, siellä saa varmasti tosi omaperäisiä kuvia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mihin ajattelit laittaa ylimääräiset tuolit ja pöydät, jos buffet-pöydän laittaa sivuhuoneeseen? Ajattelin sitäkin, että siinä oviaukossa voi olla aika hankala kulkea lautaset kädessä, kun ihmisiä kulkee ulos ja sisään. Samoin kakun leikkaaminen onnistuu helpommin salin puolella, kun ei sinne sivuhuoneeseen väki mahdu. Ajateteltiin, että buffet-pöytä tulisi seinän viereen (siis sen missä on sen sivuhuoneen ovi) sitä baaritiskiä kohti, jolloin baaritiski toimisi juomapöytänä buffet-pöydän jatkona.

Meille tulee pöytiin tummanruskeat kaitaliinat ja pirusti kynttilöitä. Samoin ikkunalaudoille ja takkojen eteen tulee paljon kynttilöitä. Pöytiin tulee myös jonkinlaiset kukka-asetelmat, mutta muuten pidetään koristelut aika simppelinä. Tolpat vaan jotenkin otti mua silmään, mutta täytyy katsoa, minkä verran sitä jaksaa sitten näpertää.. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille tulee valkoset liinat ja mustat kaitaliinat. muuta ei olla päätetty ja sit servetit on punaiset. kynttilöitä tulee kans jonkun verran ja nekin on punasia ja/tai mustia. missä muuten teillä on vihkiminen. ite sain onneksi tuomiokirkon varattua!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä jotenkin käsitin kun olin käymässä siellä Haulitehtaalla, että niitä tuoleja ja pöytiä ei ihan hirveästi jää yli jos on noin 70 vierasta. Mutta nyt kun mietin niin siellähän piti olla sadalle istumapaikat... Silti vois kuvitella, että jos on sata vierasta niin istutaan aika tiiviisti, eli jos istutaan vähän väljemmin niin pöydät vois saada kaikki käytettyä ja tuoleja vois laittaa vaikka salin reunoille tai jonnekin. Oikeesti tää varmaan menee niin, että huhkitaan siellä ihan hulluna silloin edellisenä päivänä ja laitetaan kaikki vaan sinne minne mahtuu :D Se ovella törmäily on kyllä ikävää, en nyt muista tarkalleen kuinka pieni se oviaukko oli. Ja kakun leikkaus tosiaan pitää olla jossain missä kaikki näkee. Juomat mäkin ajattelin laittaa baaritiskille. Mahtuiskohan siihen myös kahvit...

Meinaatteko ite ostaa noi kaitaliinat? Löytyykö jostain edullisesti? Siellä oli aika paljon astioita tuikuille, ajattelin että niitäkin vois käyttää. Ne oli kylläkin kaikki erilaisia, mutta sekin vois tavallaan olla ihan hauska.

Ootteko ajatellut pistää tulta takkaan? Sekin kuulemma on ihan ok, mutta voi tulla vähän kuuma. Toisaalta huhtikuussa voi ollakin sen verran viileä et niitä vois käyttää, sekin vois olla aika tunnelmallista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Baaritiskille ei ainakaan kannata laittaa kakkua, muuten kuviin tulee taustalle se karsea paljeovi :D Mä en halua tuoleja seinustoille, jotta voidaan ottaa kuvia sitä tiiliseinää vasten, joten ylimääräiset tuolit on pakko hävittää sinne sivuhuoneeseen.

Kaitaliinoja varten on jo kankaat ostettu, anoppi ompelee. Ei ollut edes kallista, alle 50 € maksoi kankaat. Tuikkukipoiksi meille tulee perinteiset Galej-kipot, jotka ovat varmaan halvimpia mitä löytyy, mutta silti musta ihan kauniita.

Takkaan tuskin tulee tulia, koska varmaan lämmin tulee muutenkin. Tunnelmallistahan se kyllä olis, mutta todennäköisesti laitetaan takkaankin sisään kynttilöitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensi maanantaina mennään tutkiskelemaan haulitehdasta tarkemmin, ja kokeillaan myös pöytäjärjestystä jos suinkin ehditään/viitsitään. Katsotaan vihkimiselle hyvä paikka, samoin lahjapöydälle, karkkibuffetille, pitopalvelun pöydälle. On sitten helpompi miettiä koristukset, istumajärjestykset ym., kun tietää suurinpiirtein, miltä pöytäkartta tulee näyttämään. Yritän miettiä kysymyslistaa, mutta pää on ihan tyhjä. Ollaan vähän ajateltu, että tämän käynnin jälkeen ei tarvitsisi enää käydä ennen hääviikkoa, mutta saa nyt nähdä, jos jotakin oleellista unohtuu... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei vaan, meidän häitä juhlittiin maaliskuun lopussa Haulitehtaalla ja ajattelin että voisin kertoa kuinka me sitten ratkaisimme nuo asiat, jos vaikka niistä saisitte jotain vinkkejä:). vieraita pääsi häihin paikalle noin 70 henkeä. Saatiin kaikki hyvin mahtumaan ja yksi pöytä jäi vielä ylimääräiseksikin, jossa bändi sitten murkinoi. Meillä oli noutopöytä varaston puolella ja saatiin siitä ihan kiva kun tehtiin pöydästä kaunis ja vietiin ne tekokasvit salin puolelta sinne huoneeseen, tehtiin myös huoneen nurkkaan lapsille pöytä jossa oli leluja ja mehua. Ovi on paljon leveämpi kuin normaalit ovet, joten pääsee kulkemaan kaksikin ihmistä samaan aikaan.

Meillä kyllä tuli kaikki pöydät käyttöön, kun oli noutopöytää ja lahjapöytää, ylimääräiset tuolit voi nyt piilotella minne keksii (siivouskomeroon=). Kahvit tarjottiin tiskiltä ja kakku leikattiin sen päässä, jolloin kaikki saivat hyvin kuvat meistä etupuolelta ja ovi ei mun mielestä näytä rumalta ja jos ottaa oikeasta kulmasta sitä ei näy lainkaan, noh näin meillä. Juomapöytä laitettiin siihen tiskin ja varastonoven väliselle seinälle ja lahjapöytä toisen takan eteen.

Mellä oli nelihenkinen bändi, joka on soittanut tuolla aiemminkin ja tiesi siis sen paikan ongelmat, rumpali oli lavalla ja muut soittivat takan edessä, kuka sanoo,että bändin pitäisi lavalla olla? ;) Ja sitten kun soitto alkoi ja siis ruuat syöty ja kahvit kahviteltu siirrettiin kaksi pöytää sinne takahuoneeseen. Näissä pöydissä istuivat kaverit, joten eivät pahastuneet.

Joku mietti takkan tulen laittamista, en suosittele. Meillä oli tosiaan maaliskuussa häät ja oli kyllä todella kuuma!! Silläkin väkimäärällä ja kun ei paljon olla ulkona, niin tulee lämmin.. Ei laitettu edes kynttilöitä niihin koska molemmat oli peitossa.

Huomioikaa sitten kun mietitte pöytäasetelmia, että pöydät ei ole hirmu leveitä.

Mutta näin meillä, toivottavasti vietätte onnistuneet häät :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haulitehdas nyt tsekattu tarkemmin. Kokeiltiin pöytäjärjestystä 60 hengelle, ja sekin meinasi olla jo vaikeaa, muutama ihminen täytyy laittaa istumaan pöytien päihin (ellei sitten jotkut peru). Aika vähän tuo vihkiminen vie tilaa pöydiltä, katsottiin vain, että keskelle jää käytävä, ja vihkiminen suoritetaan toisen takan vieressä olevassa syvennyksessä. Haluttiin, että pöytien väliin jää reilusti liikkumatilaa, niin ettei vierailla ole ahdasta.

Meidän mielestä se sivuhuone oli niin epäjuhlava ja ahdas, ettei buffetpöytää sijoiteta sinne. Sivuhuone saa toimia varastona juhlan ajan, ja myös heikossa hapessa olevat vieraat voi sitten siirtää sinne elpymään.. :D Buffetpöytä tulee baaritiskin viereen baaritiskin suuntaisesti, ja baaritiskille tulee sitten leivät ja juomat. Kahvit laitetaan todennäköisesti tarjolle samaan pöytään (siis ruokailun jälkeen toki), koska baaritiski on aika korkea leikata kakkua näin lyhyille ihmisille.. :)

Ei millään pahalla Dorotea, mutta miksi kaverit ovat jotenkin vähempiarvoisia, ja heidät voisi siirtää sinne sivuhuoneeseen? Eihän sieltä näe edes, jos salin puolella tapahtuu jotakin..

Takkoihin laitetaan pöytäkynttilät alustojen päälle, ulos tulee pari lyhtyä. Naisten vessaan saa nätisti kynttilät sinne ylös ikkunalaudalle, miesten vessaankin voisi muutaman tuikun jonnekin viritellä. Tekokukat viemme sivuhuoneeseen jemmaan, ikkunalaudoille laitetaan tuikkukippoja reilusti. Kaitaliinan leveydeksi riittää n. 20 cm, koska pöydät ovat tosiaan melko kapeita.

Pöydät tulevat meillä niin, että ikkunaseinälle tulee yksi neljän hengen pöytä ja kolme kahdeksan hengen pöytää viistoon. Ekan pöydän tarvi olla neljän hengen, ettei kulkeminen vessoille ole niin ahdasta. Sivuhuoneseinän puolelle tulee kaksi 15 hlön pöytää pituussuunnassa. Lahjapöytänä toimii ne portaat siellä eteisessä, karkkibuffet tulee kahvin aikaan esille siihen sivuhuoneen oven eteen.

Nyt suunnitelmat vaikuttaa hyviltä, toivottavasti ovat sitä myös helmikuussa! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mukavaa kun olette niin tarkkaan kuvailleet Haulitehtaan järjestelyjä, nyt mun tarvii vaan kopioida nämä ja hyvä tulee ^_^

Joku mietti takkan tulen laittamista, en suosittele. Meillä oli tosiaan maaliskuussa häät ja oli kyllä todella kuuma!! Silläkin väkimäärällä ja kun ei paljon olla ulkona, niin tulee lämmin.. Ei laitettu edes kynttilöitä niihin koska molemmat oli peitossa.

Tosiaan jotain tollasta arvelinkin että saattaa käydä niiden takkojen kanssa huhtikuussakin. Eipä tarvi niitäkään enää miettiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi!

Meillä juhlittiin häitä Haulitehtaalla kuukausi sitten 83:lla hengellä ja ajattelin nyt tulla vähän kertomaan paikasta!

Ensimmäiseksi noin 100:sta tuolista 30 oli likaisia/hyvin likaisia istuinosastaan. Jouduimme siis laittamaan joillekkin likaiset tuolit, mutta ei niissä onneksi ollut mitään irtoavaa likaa! Yksi pöytä oli tosi kiikkerä, joten jouduimme laittamaan puupalikan sen jalan alle.

Kaikki pöydät olivat käytössä, joten niitä ei tarvinnut sijoittaa mihinkään, mutta ylimääräiset tuolit pinosimme varauloskäyntioven rappusiin, niin että siitä kuitenkin olisi päässyt hätätilanteessa kulkemaan!

Käytimme varastohuonetta ruokailussa. Laitoimme haulitehtaalla olevat tekopuut nurkkiin ja sifonkia kaappien päälle. Seinälle laitoimme hääautossa olleen sydämenmuotoisen tekstijutun seinälle ja ympärille tuli tekoruusuja. Näin tilasta tuli mielestäni kauniimpi. Kakku ja kahvi sekä myöhemmin illalla booli tarjoiltiin salin puolella olevalta baaripöydältä!

Lahjapöytä oli salin puolella heti sisäänkäynnin vasemmalla puolella. Lapsille oli leikkipaikka eteisessä/portaikossa, kun olimme siirtäneet naulakot toisiansa vasten. Siinä oli myös yksi pöytä.

Meillä oli kahden miehen bändi soittamassa, joille paikka oli hyvin tuttu ja he mahtuivat olemaan hyvin korokkeella. Kaksi bändin läheistä pöytää tarvitsi siirtää ennen tanssia, sekä hääparin pöytä laitettiin sivummalle.

Ongelmina illan aikan tuli, että tilassa oli aivan mahdottoman kuuma. Onneksi pihalla pystyi vilvottelemaan. Lisäksi käytössä olevaa valkokangasta ei voi käyttää, koska bändin tavarat tulevat tielle. Meillä olikin siis mukana erillinen valkokangas + jalusta valokuvaesitystä varten.

Jos tulee jotain kysyttävää, niin vastaan mielelläni :) Ja laitan kuvia myöhemmin, kunhan saan ne kaikki itselleni! Yritän saada pöytäjärjestyksen liitettyä mukaan..P_yt_j_rjestys_A3.pdf

Terveisin rouviintunut!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^nosto!

Haulitehtaalla häitä viettäneet?! Laittaisitteko kuvia juhlistanne tänne tai s-postiini [email protected]. Ideat hukassa! kovasti kiinnostaisi muiden tilankäyttö ratkaisut ja koristelut! kiitoksia jo etukäteen! :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään tietoa kuinka aikaisin Haulitehdas pitää / voi varata?

Entäs vuoden 2010 ja 2011 hinnoista? Jossain oli puhuttu 700e?

Kuviakin olisi kiva nähdä :) ?

Onko ketään, joka olisi tehnyt osan tarjoiluista itse? Onko keittiö minkäkokoinen, mahtuuko siinä mitään, entäs kylmätilat?

Muokattu: , käyttäjä: sapas

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kenelläkään tietoa kuinka aikaisin Haulitehdas pitää / voi varata?

Entäs vuoden 2010 ja 2011 hinnoista? Jossain oli puhuttu 700e?

Kuviakin olisi kiva nähdä :) ?

Onko ketään, joka olisi tehnyt osan tarjoiluista itse? Onko keittiö minkäkokoinen, mahtuuko siinä mitään, entäs kylmätilat?

Voin vastata ainakin osaan kysymyksistä. Meillä on Haulitehdas varattu tänä keväänä ja maksaa sen 700 euroa, eli se on ainakin 2010 hinta. Itse varasin melkein vuosi sitten ja silloin varaamani päivä oli lähes ainoa vapaa tälle keväälle. Varsinkin jos vietät kesähäitä niin kannattaa aika pian toimia. Meille tulee pitopalvelu, mutta mun mielestä siellä on aika asiallinen keittiö. En nyt sen tarkemmin muista kun kävin joskus kesällä viimeksi katsomassa sitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi!

Tässä muutama kuva meidän häistä! Ensimmäisestä kuvasta näkyy myös tuo palkintokaappi josta tässä ketjussa on ollut puhetta..

5615667.t.jpg

5615619.t.jpg

5615675.t.jpg

5615686.t.jpg

Keittiöstä sen verran, että olikohan siellä kaksi isoa jääkaappia. Lisäksi astioita ja välineitä kyllä löytyy omien ruokien tekemiseen! Meidän häissä teimme itse iltapalan, joka valmistettiin paikan päällä edellisenä päivänä ja säilöttiin sitten jääkaapeissa! Pitopalvelulla oli oma auto mukana josta löytyi heidän kylmätilat!

Muokattu: , käyttäjä: Mimosa123

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Hei, kiva kun olit kuvia laittanut paikasta. :girl_smile: Montakos vierasta teillä oli häissä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kuvista ja infosta :) Näyttää kyllä aika kivalta tuo paikka!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moikka morsiamet!

Vuoden 2011 hinta on 750 euroa. Meillä on vuoden päähän helmikuulle Haulitehdas varattuna juhlapaikaksi.

Me käytiin kokeilemassa pöytiä sinne ja hyvin saadaan mahtumaan sellaset vähän reilut 80 henkilöä. Meillä tarjoilupöytä tulee sinne sivuhuoneeseen, kunhan koristellaan sitä vähän. Paikka on aivan ihana ja pienillä jutuilla siitä saa upean :) Tosin tunnelmaa löytyy paikasta jo itsessäänkin hurjasti. Me ei koristella niitä tolppia mitenkään.. musta vanhat ratakiskot on kivat :)

Muoks. Ja lisäksi siis meillä kans tullaan sitten siirtämään paria pöytää sivuun sinne varastohuoneen (eli meillä tarjoiluhuoneen) puolelle, kun on syöty ja kahviteltu jne ja alkaa olemaan tanssahtelun sun muun vuoro. Jossain vaiheessa porukka kuitenkin harvenee vähän ja kaverit ainakin pitkälti varmasti tulee olemaan tanssilattialla, niin ei jää keltään istumapaikka pois. Eli siis ei siirretä ketään istumaan sivuhuoneeseen vaan eliminoidaan pari pöytää pois ja tuoleja seinustalle tms sitten tilalle.

Muokattu: , käyttäjä: Vanillac

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!Vietimme juuri viime viikonloppuna häämme Haulitehtaalla ja vieraita oli 80+me. Pöytäjärjestys ei tuottanut päänvaivaa, vaikka noutopöytä olikin salin puolella. Enemmänkin oltaisiin saatu pöytiä mahtumaan, jos kaikki kutsutut olisivat tulleet!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Voi, olisko sulla mitään karttaa pöytäjärjestyksestä? Tai osaatko kuvailla sitä jotenkin? Oliko pitkiä pöytiä vai pieniä vai molempia? Meillä on tällä hetkellä menossa pitopöytä sinne varastohuoneeseen eikä se asia miellytä mua ollenkaan... Vieraita meille on tulossa 77.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Efva: Mua kiinnostais kanssa pöytäkartta tai kuvat. Meille on kutsuttuja vieraita noin 80 henkeä, ja haluisin sen noutopöydän kanssa salin puolelle. Monasti vaan kuullut et tulis liian ahdasta, niin olis kiva nähä miten te toteutitte homman!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

taas kyselen häitä viettäneiltä kuvia ja infoo?! joa joku vaivautuisi laittaa :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään