Tampereen haulitehdas


Guest Rouva06

Recommended Posts

  • Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meidän juhliin on enää tasan kuukausi, joten täytyy kyllä tosiaan mennä tuonne paikan päälle sitä pöytien sijoittelua suunnittelemaan... tilannetta hankaloittaa vielä se, ettemme tiedä, onko meillä vihkiminen ulkona vai sisällä. Kun tuo sää ei nyt näytä suosivan mitään tunnelmallista ulkoseremoniaa  ::) mutta vielä jaksan optimistisesti toivoa edes muutaman sentin lumikerrosta hääpäiväksemme. Varmaan sitten pari viikkoa ennen mennään kun on vierasmäärä selvillä ja ehkä alkaa hahmottua myös se, tuleeko helmikuun alkuun mennessä talvi vai ei  ;D

(Alun perin jännäsimme, onkohan hääpäivänämme noin 30 astetta pakkasta, sillä keskimäärin 5.2. on kuulemma vuoden kylmin päivä.)

Link to comment
Share on other sites

Guest Auringonkukka(Guest)

Hei kaikki Haulitehtaalla häitä viettävät! Olipa mukava lukea "samassa veneessä" olevien mietteitä  :) Meillä ei tosin ole vielä paikkaa varattuna, joten kysyisinkin kuinka paljon aikaisemmin olette paikan varanneet? Meillä on suunniteilla talvihäät 2008. Onko siis jo kiire??

Link to comment
Share on other sites

heips pitkästä aikaan kaikille! :)

Auringonkukka: meillä on nyt toukokuussa häät, varattiin Haulitehdas viime syyskuussa. Saatiin ainoa vapaa viikonloppu siitä kuusta.  Kesä 07 oli kuulemma varattu loppuun jo aikoja sitten...

Villituuli: Onnea -1 kk hääpäivää! Voisiko pyytää millään, että jos jossain vaiheessa sulla olisi sitten aikaa tulla kertoilemaan Teidän päivästä, vaikka istumajärjestyksestä yms...ja siitä miten järjestitte vihkimisen... Mä en luota säätilaan kans yhtään, en yhtään ihmettelis vaikka toukokuussa olis täysi talvi  >:( Että saapas nähdä miten sen toteuttaa. Ja kysynpä nyt vielä samalla, että millä fiiliksellä olette vihkijästä? Meillähän on vissiin sama... Jos voisit vaikka YV:llä mua heittää?

Sit vielä 1 kysymys, varsinkin kesän morsiamille... oletteko saaneet jo maksulaput? Mulle ei oo vieläkään tullut... jokohan pitäisi panikoitua?  :o

Link to comment
Share on other sites

Tottakai voin kertoilla sitten, miten systeemit järjestimme - kunhan ne nyt ensin selkiytyisivät meille itsellemmekin  ;D ::) Jotenkin musta tuntuu kauhean työläältä miettiä koko pöytäjärjestysasiaa, varsinkin nyt kun se pohjapiirros ja mitat katosivat netistä... Tarttisin sopivankokoiset palapelin palat, joita voisi pyöritellä, ei jaksaisi mennä paikan päälle pöytiä pyörittelemään...  :) (niin ja kunhan nyt saisi ensin vierailta ilmoittautumiset, niin tietäisi tulijat...)

Vihkijän kanssa emme ole ehtineet olla yhteydessä varaamisen jälkeen, hän on vielä joulun jäljiltä lomalla. Ensi viikolla soittelen hänelle ja sovin tapaamisesta.

On tää vaan työläämpää kuin etukäteen olisin ajatellut  ::)

Link to comment
Share on other sites

Me taidettiin varata paikka viime vuoden helmikuussa eli semmonen 1v4kk ennen häitä  :) Sillon oli koko kesältä jäljellä tämä meidän viikonloppu (joka siis nimenomaan haluttiin) ja juhannus  :D, joten hyvin voi alkaa jo varata ens talvea, vaikka sillon varmaan ei kyllä mitään ruuhkaa ole!!

Ei ole maksulappuja vielä tullut, mutta kai ne sieltä...Löytyykö ne pöytien mitat tästä pinosta vai muistaisko joku ne??!?! Muutenkin tuntuu kyllä vähän vaiheessa meidän järjestelyt olevan. Ei oikein tie mihin tarttus  :-? Onneks sentään tärkeimmät eli kirkko, pitopalvelu ja paikka on hankittu, että pääsee edes naimisiin, jos kaikki muu jää järkkäämättä  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tuli maksulappu tuossa muutama viikko sitten... Soita Kissendaali ihmeessä tuolle Moreenin tätille ja varmista varauksenne, niin ei tarvitse hätäillä sen asian kanssa!  :)

Käytiin palaveeraamassa pitopalvelun kanssa Haulitehtaalla viime viikolla. Ja hyvältä näyttää! :) Sekä paikka että menu, meinaan.  ;) Lisäksi kävimme vihkijän (joka loppujen lopuksi harmittava kyllä ei meitä vihikään, vaan sen suorittaa hänen kollegansa :'() puhuttelussa käräjäoikeuden istuntosalissa, ja näyttäisi vihkimisestäkin tulevan rento ja lämmin tilaisuus.

Kukakohan se muuten meistä oli (mun lisäksi siis), kun mietti noitten Ikean lakanoitten ostoa pöytäliinoiksi...? Kävin meinaan Ikeassa, ja sieltä sitten tarttui mukaan 20 lakanaa pöytiin laitettaviksi...  ::) Koitan tässä joku päivä saada jonkinlaisen kattauskuvan aikaiseksi, jos joku miettii niitten liinojen ostamista (toki voisin pistää ne meidän liinat myyntiin juhliemme jälkeen... *vink vink*).

Link to comment
Share on other sites

Soitin viime viikolla haulitehtaalle, ja vasta maaliskuun maksulaput on postitettu. Ja olihan se varaus siellä vielä ::)

Me ajateltiin laittaa ikean lakanat, joten pistäkääpäs pikaisesti yksityisviestiä jos joku haluaa oman satsinsa mulle myydä. Meillä on kultaiset kaitaliinat keskelle pöytää lisäksi niihin ikean lakanoihin.

Siis ettei siellä ole syöttötuoleja??? Voi itku! Meillä on paljon pikkuvieraita...

Mitä ihmettä on tapahtunut pispalanmoreenin sivuille?? Nyt hävisi viimeisetkin kuvat valmiista pöydistä...

Link to comment
Share on other sites

Heipä hei! Täälläkin on tulevan kesän morsian ja juhlat tietenkin Haulitehtaalla. Meillä päivänä on  :-X 21.7, joka saatiin ihan vahingossa peruutuksen vuoksi. Olen siis suunitellut häitä reilut kaksi viikkoa :) Koska itsellä koko järjestely on todellakin alkutekijöissään olisin todella kiinnostunut muiden koristeluista ja pöytäjärjestyksistä... Niin että te jotka olette jo vähän pidemmällä järjestelyissä tai ketkä ovat jo häitänsä viettäneet pistäkää kuvia ja hyviä neuvoja sekä vinkkejä tulemaan! Kiitos!

Link to comment
Share on other sites

Me käytiin just eilen sovittelemassa pöytäjärjestystä haulitehtaalla.

Vinkiksi muille:

Kun 160x80-kokoisia pöytiä pistää kaksi peräkkäin, niihin mahtuu yhteensä 10 ihmistä, jos taas niitä on vain yksi, siihen menee helposti vain neljä. (Tuolit on sen verran leveitä.)

Pulpettipöytiä (á 2 henkeä) kun pistää neljä yhteen (kaksi aina vastakkain ja vierekkäin toisen kahden kanssa), siihen mahtuu kahdeksan henkeä.

Ja vielä vinks vinks:

Tilaa myydään "sadan hengen" juhlatilana, mutta en ikinä alkaisi änkeä sinne sataa ihmistä. Meille tulee reilut 70 vierasta, ja se määrä oli sujuva saada mahtumaan tilaan, mutta enempi alkaisi minusta olla jo liikaa. (tosin meille tulee ruokapöytä salin puolelle, eikä sinne pikkuhuoneeseen kuten joillekin, mutta silti).

Me järjestetään pöydät niin, että

- sisääntuloaukosta katsottuna vasemmalle puoliskolle tulee kahteen jonoon pöytiä pitkittäin: Ikkunan puolelle kaksi pitkää pöytää (toinen 16 henkeä, toinen 8 henkeä). Keskelle (hieman tolppien vasemmalle puolelle) myös kaksi pitkää pöytää (molemmat 10 henkeä).

- Tilan oikealle puoliskolle tulee poikittain (toinen pääty kiinni varastohuoneen puoleiseen seinään) kolme 10 hengen pöytää.

- Ruokapöytä tulee baaritiskipöydän eteen.

- Me istumme samassa pöydässä muiden kanssa keskimmäisen pöytäjonon esiintymislavan puoleisessa päässä, mutta niin, että meille laitetaan oma pulpettipöytä pöydän päähän, niin että istumme siis selät lavan puoleista päätyseinää kohti, ja näemme näin koko juhlatilan ja kaikki vieraat.

Näin tilaan mahtuu 74 henkeä.

Saikohan joku tästä jotain tolkkua...?  :-?  ::)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos hyvistä ideoista! Toi hääparinpöytä siinä päädyssä on erityisen hyvä idea, koska mekään emme halua ihka omaa pöytää. Yksi asia mistä haluaisin vinkkejä on pitopalvelu. Meillä ei vielä sellaista ole ja kaikki suositut on varmasti jo menneet niin, että hyviä vinkkejä otetaan vastaan tässäkin asiassa!!

Link to comment
Share on other sites

Eipä ole meille vielä varausmaksua tullut, mutta hyvä tietää, että postittelevat niitä jossakin järjestyksessä.  ::)

Villituuli: Kiitos vinkeistä, täytyypä pistää noi ihan itelle ylös, että muistaa sitten. Me ei myöskään haluta omaa pöytää vaan ollaan mielummin vieraiden joukossa. Pistin ite kanssa merkille jo ennen varausta, ettei varmasti kyllä kovin kivasti sinne 100 ihmistä saa mahtumaan. Meille tulee vain 50 vierasta, joten mahdutaan paremmin kuin hyvin  :)

Koristelua meille ei oikeestaan ihmeemmin tule. Niihin tolppiin pistetään jotain väreihin (oranssi, punainen, valkoinen) sopivaa köynnöstä ja samanmoista tulee sitten pöytiin pitkittäin. Ollaan mietitty ihan krassin kasvattamista, mutta täytynee varmaan miettiä plan B, siltä varaslta ettei noita krasseja saakaan kasvamaan  :P Pitopalvelulta saadaan edullisesti (?)vuokrattua valkoiset pöytäliinat ja sitten Ikeasta (kun lähes vieressä asun  ::) ) haen oranssia kangasta, josta ommellaan kaitaliinat, yksi aina kahdelle vieraalle. Lautasliinat tulee olemaan punaiset, kuuluvat pitopalvelun hintaan. Menukortit tulee (yllättäen) Ikeasta  :P hankittaviin puukehyksiin ja niitä tulee kaksi per pöytä. Siinäpä meidän koristelut sitten onkin...En oo oikein tilpehööri ihmisiä tässä asiassa  ;)

MinttuSalla: Tuonne tampereen pitopalveluihin jo pistinkin meidän pitopalvelusta. Monet noista suosituista tosiaan on ihan täyteen buukattuja, mutta täällä se menee vähän niin että nousee vaan pari palvelun tuottajaa esille, joista on hyviä kokemuksia ja sitten kaikki haluaakin ne omiin häihinsä. Mutta niitä hyviä on monia muitakin!! Itse en ole oikeastaan juurikaan kenenkään kuullu loppujen lopuksi pitopalveluaan haukkuvan, aina voisi tietysti olla parempikin  :) Tuttavani häissä oli pitopalveluna joku Kaukajärvellä/Messukylässä toimiva Kannu ja kattilla (pata ja pannu tai vastaava  :D). Kovasti kehuivat ruokaa, oli ollut riittävästi ja maittavaa. Ei ilmeisesti mitään tosi erikoisuuksia vaan sellaista peristeistä hääruokaa. Olivat kyllä saaneet itse vaikuttaa menuuseen. Hintakin oli muistaakseni jotain 22e tienoilla.

Link to comment
Share on other sites

Ai niin piti vielä kysyä, että oletteko miettineet sitä telttaa tai katosta siihen viereen. Täältä sain joltakin siihen sopivan teltan vuokraajan sähköpostiosoitteen, mutta sieltä ei koskaan vastattu. Haluisin kyllä jonkinlaisen teltan siihen, niin vois sitten sateen sattuessakin olla ulkonakin, mutta mistä!?!!? Kellään ideoita?!?!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksista Ansaliini! Olemme saaneet muutaman tarjouksen ja mm. sielä tarjoilu puolella kovasti kehuttu Liekoranta olikin vapaana peruutuksen vuoksi. Tosin sitä hintaa kyllä meitin, että onko se sen arvoista... On tuossa huomattavasti halvempiakin tarjouksia tullut.

Teltta-asiaan sen verran, että meille tulee siihen sivuun teltat. Tosin sellaiset heppoiset valkoiset, mitkä on ollu sulhasen siskon häissä aikanaan. Vuokraukseen en siis valitettavasti osaa ottaa kantaa.

Koristelupuolesta en vielä kovinkaan paljon osaa sanoa, mutta teemavärinä on yllätys yllätys punainen tai tarkemmin tummanpunainen. Lisäksi tulee kutsuihin ja muihin vaaleahelmiäinen, mutta sitä ei olla vielä päätetty. Pöytäkoristeina meillä on tummanpunaisia lasikiviä sekä luultavasti kirkkaita. Pöytiin tulee lisäksi pienet tuikkukipot, mistä ei ole vielä hajuakaan ja luultavasti yksittäiset kukat sopivin välein... Onko kukaan muuten hankkimassa pöytäliinoja sinne? On meninaan aika kalliita noissa pitopalveluissa yleensä...

Mites onko kellään ideoita sen sivuhuoneen koristeluun? Se kaapisto hirvitys pitäisi saada jollain piiloon, koska meidän on varmaankin pakko pistää buffetti sinne... Ja se seinäkin oli aika huonossa kunnossa!

Link to comment
Share on other sites

Minä ainakin ajattelin ripustaa ikean lakanoilla ne sivuhuoneen kaapit piiloon. Siihen "verhoon" ajattelin sitten laittaa

a) kollaasin valokuvia meistä ja meidän elämästä, jota sitten ruokaa hakiessa ja jonottaessa voi siinä tutkailla.

tai

B) vain viininpunaisia pahvista leikattuja sydämiä (samanlaiset paikkakortit)

Oliko kukaan mitannut sitä kaappiseinää, paljonko sitä lakanaa siihen oikein menis?

Link to comment
Share on other sites

Me ei olla ajteltu antaa sitä sivuhuonetta mihinkään "viralliseen" käyttöön, ellei pitopalvelu ehdottomasti halua. Meille kun vieraita tulee vaan se viitisenkymmentä, niin mahtuu varmaan hyvin sinne salin puolelle. Ajateltiin siihen viereiseen huoneeseen tehdä lapsille joku oleskelutila kun meille tulee eri-ikäsiä lapsosia kymmenkunta. Niin kaapit saavat sitten varmaan olla ihan sellasinaan...

Noista pöytäliinoista, meillä pitopalvelu lupas hommata valkoset pöytäliinat edullisesti laitospesulasta ja ottaa siitä itelleen pienen kuljetusmaksun. Alustavasti laskeskeltiin, että tulisivat maksamaan jotain 50e pintaan...Laskeskelin että kankaat olis ikeastakin haettaessa tulleet maksaan lähes saman ja vielä se ompelu-urakka päälle. Mutta katotaan nyt paljonko niille vuokraliinoille oikeasti tulee hintaa  ::)

Link to comment
Share on other sites

Olishan se kiva, jos voisi jättää sen sivuhuoneen lapsille ja muuhun ei viralliseen käyttöön, mutta meille tulee noin 80 vierasta + vielä se vajaa kymmenen alle 6-vuotiasta... Että ruokailu salin puolella saattaa tehdä tiukkaa. Ajattelimme lasten nurkkausta siihen eteiseen, kunhan vähän siirtelee niitä naulakoita pois. Täytyy tietysti vielä katsoa tilannetta, kun lopullinen lista tulee valmiiksi ja tietysti pääseekö edes kaikki paikalle.

xx: on muuten hyvä idea tuo valokuva seinusta :) Voisin vaikka kopioida sen... Meille tulee joka tapauksessa valokuvia jonnekin niin miksi ei sitten sinne peittämään sitä kauhistusta!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...