Jump to content
Naimisiin.info

Tampereen haulitehdas


Guest Rouva06

Recommended Posts

mä en taida edes uskaltaa alkaa ajattelemaan istumajärjestystä sen tarkemmin... sillä jos ulkona sataa kissoja/koiria/vettä/lunta/jotain muuta, niin meidät tarttee vihityttää siellä sisätiloissa. Sitten pohditaankin, että tehdäänkö käytävä ulko-ovelta bändinurkkaus-seinälle, vaiko sivuhuoneesta salin läpi ikkunoiden alle.  :-?  No, tässä voi mennä itseensä, kun haluaa sen vihkimisen hääpaikalla. no, jotenkin kuitenkin uskon, että tästä selvitään. Täytyy käydä hakemassa joku päivä avaimet ja käydä mallailemassa pöytiä. Ja samalla ottaa koristeita vähän mukaan ja katsella miltä ne näyttävät oikeassa ympäristössä.

Joku taisi muuten mainita, että ne tuolit ollaan uusimassa tänä vuonna. Onko kellään tietoa, että milloin tämä ihana asia tapahtuu...ennen toukokuuta? *sormet ristissä*

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Juu, tosiaan meikäläinen on hiukka aikasessa näiden pöytäsuunnitelmien kanssa ::) Meidän hääthän on tosiaan vasta kesällä 2008 ;D Parin viikon päästä tiistaina olis tarkoitus mennä katsomaan juhlapaikkaa ja varmistaa että se on just SE juhlapaikka! Meillä on myös vihkiminen juhlapaikalla ja minä siis tepastelen varastohuoneesta buffet pöydän ohi, pylväiden vierestä hääparin pöydän eteen vihittäväksi :-X Pidetään peukkuja, että tuolit menee vaihtoon mahd. pian!!!

Link to comment
Share on other sites

mä en taida edes uskaltaa alkaa ajattelemaan istumajärjestystä sen tarkemmin... sillä jos ulkona sataa kissoja/koiria/vettä/lunta/jotain muuta, niin meidät tarttee vihityttää siellä sisätiloissa.

Meillä oli myös niin, että vihkiminen ulkona jos sää on hyvä, mutta sisällä jos sää on huono. Kannattaa varautua molempiin suunnitelmiin, sillä säätähän ei näe kuin sinä päivänä... me päätettiin edellisenä iltana luottaa sääennusteisiin ja päätettiin pitää vihkiminen ulkona, mutta pöydät oli laitettu niin, että vihkiminen olisi onnistunut myös sisällä. Tosin en tiedä, mistä kohtaa olisimme kävelleet, mutta varastohuoneesta olisimme tulleet kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

Mä vastailen jo näin vihkiytyneenä: meillä oli vihkiminen siinä tienpätkällä, joka jää haulitehtaan ja junaradan väliin. Tuomari seisoi kutakuinkin siinä talon päädyn kohdalla (siis sen esiintymislavan puoleisen päädyn), ihmiset olivat kirkkohenkisesti muodostaneet kujan niin, että toiset olivat siinä junaradan vierellä ja toiset talon seinustalla ja väliin jäi muutaman metrin kuja. Me tulimme ulos tehtaan ulko-ovesta, kävelimme portaat alas ja sitten kujaa pitkin tuomarin luo. Sitten poistuimme sisälle samaa reittiä, kävimme varastohuoneessa pikaisesti ottamassa ulkovaatteet pois ja tulimme takan edustalle onnitteluja vastaanottamaan. Systeemi toimi näin ihan hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Suosittelen, minusta se oli kiva ratkaisu ainakin meillä, ja näin vihkiminen oli selvästi erillinen seremoniansa joka erottui muusta juhlasta. Lisäksi meillä oli mieletön tuuri, oli yksi talven kauneimmista päivistä, eikä silti liian kylmä. Vieraat saivat kyllä odotella seremonian alkua sisällä.

Yksi juttu voi silloin kuitenkin yllättää. Muualla täällä olenkin kertonut, että meidän vihkimisen aikana ohi pyyhälsi pitkä tavarajuna juuri silloin, kun minun piti sanoa tahdon. Mutta se oli vain hauska yksityiskohta, ihmiset nauraen odottivat junan menoa ohi, ennen kuin minä pääsin vastaamaan tuomarille  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli tosiaan kanssa vihkiminen juhlapaikalla, ja sisällä vielä... Vieraita oli lopulta 66 ja kaikki mahtuivat väljästi samaan huoneeseen. Ruokakin sitten päätettiin vielä perjantai-iltana kattaa salin puolelle, jolloin sitten sivuhuone jäi vapaamuotuoiseksi lounge -alueeksi.  ;D

Maniac mietti istumajärjestystä moneen otteeseen ja teki lopulta vissiin viisi erilaista versiota, ja lopulta päädyimme pitopalvelun avulla seuraavaan järjestykseen: sisääntullessa vasemmalla oli junanradan suuntaisesti yksi pitkä 25 hengen pöytä (yksi lapsi istui päädyssä) noista pienistä pulpettipöydistä koottuna. Sisääntulosta oikealla puolella oli kolme pöytäkokonaisuutta isommista pöydistä koottuna junanrataan nähden poikittain (pöydät olivat siis esiintymislavan ja sivuhuoneen oven välisellä alueella. lähinnä esiintymislavaa oli 8 henkeä, keskimmäisessä pöydässä oli 16 henkeä ja oven vieressä istui 17). Näin ollen baaritiskin etunen jäi kokonaan tyhjäksi, joten siihen koottiin noutopöytä, ja myöhemmin myös kakku pääsi siihen kaikkien ihailtavaksi.  :)

Lisäksi tällä pöytäjärjestelyllä saatiin kauniisti järjestettyä myös morsiamen sisääntulo: me tulimme juhlapaikalle vasta kun kaikki muut jo olivat paikoillaan (emme siis piilotelleen sivuhuoneessa, vaikka sekin olisi ollut mahdollista), ja morsiamelle jäi luonnostaan suora käytävä eteisestä morsiusparin pöydän (joka oli varauloskäynnin ja lavan välisellä alueella) eteen, jossa vihkiminen suoritettiin.

Suurin syy sille, että ruokapöytä tulikin lopun viimein salin puolelle, on yksinkertaisesti pitopalvelussa: heidän mielestään kulkuaukko sivuhuoneeseen on kovin kapea, jos siitä pitää kahden ihmisen kulkea vierekkäin lautasien kanssa. Juhlapäivänä uskoimme tämän...  ;) Näin ollen siis sivuhuoneeseen tuli sohvan lisäksi muutamia irtotuoleja, liinoitettuja pöytiä lasten piirrustusalustoiksi ja pelejä sekä aikuiseen että lapselliseen makuun. Kaappiongelman ratkaisimme sivuhuoneessa lakanoitten avulla: ripustimme luonnonvalkoisia lakanoita kaappien eteen, ja laitoimme nämä lakanat täyteen Viivi ja Wagner -sarjakuvastrippejä. Oli siinä ihmisillä lukemistä niissä!  ;D Tuossa siis halpa ratkaisu saada sivuhuoneesta viihtyisä helposti ja pienellä budjetilla.  ;)

Mitäs muuta vielä... Ai niin, eikä siitä palkintovitriinistä kannata ottaa pulttia. Ei se ainakaan meidän mielestä ole niin ruma ja iso kun mitä täältä palstalta on saanu käsityksen... Hyvin se hukkuu ihmisten ja koristelujen joukkoon juhlapäivänä.  :) Niin, ja niitä tolppia me ei koristeltu mitenkään. Tämä siksi, etteivät ne(kään) meidän mielestä olleet niin rumat, etteivätkö ne voisi olla paljaana. Sitäpaitsi, mitä enemmän niihin laittaa koristeita, sitä paremmin ne pomppaa silmille ja ovat tiellä.  ;)

Mutta nämä ovat siis vain meidän kokemuksia asiasta.  :) Koitan nyt samantein laittaa sähköpostilla kuvia halukkaille, jotta nuo sepustukset hieman selkenisivät...

Link to comment
Share on other sites

Kiitos ja kumarrus rouville hyvistä vinkeistä ja kertomuksista, sekä ISO bonuskiitos Siniselleunelle kuvista! Taisi yhdessä kuvassa näkyä muuten myös meidän tuleva vihkijäkin...  ;)

Mä olen vähän pohtinut ulkovihkimispaikaksi sitä päätyä. Sitä ns parkkipaikkaa. En sitten tiedä soveltuuko se tarkoitukseen ollenkaan. Se pääty itsessään ei ole kovin juhlava, mutta mikäli toukokuussa on jo vihreää, niin ne takana olevat puut/pensaat toimisi ihan hyvin taustana. Lisäksi mä olen ostanut sellaisen 185 cm korkean (tuikku)sermin, johon voi laittaa sitten kukkia (siihen menee 40 kpl). Ja kukapa sitä päätyä katsoo, kaikki vain ihailee paria  :P

Link to comment
Share on other sites

Jee! :o Me ollaan kans varattu haulitehdas ens marraskuulle ja

häävieraslista näyttää tosi paljon punaista, kun ihmisiä kuinka karsinut siltin.130h. :-/

... Ja meille kun sanottiin, että kyllä siellä on vietetty 140 hengen puurojuhliakin...

Noh. Tarvitsee varmaan rustata listaa uudestaan ja ottaa pikkuhuone ruokailijoiden käyttöön.

Baaripöytä saanee siis toimia noutopöytänä... :)

Mullekki voisi joku mukava lähettää kuvia pöytäjärjestelyistä- olisin tosi iloinen.

Onko muuten jo talvihäitään tehtaalla viettäneitä, niin onko teillä ollut takoissa tulet?

Ja onko tullut kuumat paikat?

Link to comment
Share on other sites

Sininen uni, laittaisitko mullekin kuvia [email protected]. Mulla taisi olla sähköposti aika täynnä.. Jos ei kuvat mahdu, niin yksärillä saat paremman sähkiksen

Me mennään parin viikon päästä mallailemaan pöytiä, ja sitten saadaan 100hengen pöytäjärjestyskin. TOivottavasti saadaan mahtumaan suht järkevästi, sillä enää ei ole varaa mistä karsia  :o

Aion ottaa myös valokuvat kaikista astiakaapeista, sivuhuoneesta jne.

Link to comment
Share on other sites

Me käytiin pitopalvelun kanssa keskustelua, ja niinhän siinä käy, että ruokapöytä tulee sitten kuitenkin salin puolelle!  :D Eli sivuhuoneesta saadaan lastenhuone / sohvanurkkaus  8-) Tällä hetkellä on aika luottavainen fiilis, että tila riittää enemmän kuin hyvin vihkimiseen, juhlimiseen ja tanssimiseen! Tää nyt ei varsinaisesti liittynyt mihinkään, mutta pakko hehkuttaa, edes vähän  ;)

Niin, ja aikuisvieraita tulee se 65 ja lapsia n 5.

Link to comment
Share on other sites

;DEikun ihan tunnelman luomiseksi niitä takkoja ajateltiin sytytellä, mutta mieltä vain askarruttaa, että tuleeko liian sauna-fiilarit, kun on ihmisiä ja lämmitys ja vielä takatkin loimuisi iloisesti... :-*

Ihanaa että on tälläinen foorumi mistä saa hyviä vinkkejä ja ideoita samassa paikassa juhlivilta!

Kiitoksia kaikille!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Juu ymmärsin, ettei niitä takkoja lämmityksen vuoksi sytytellä, mutta luulen että meillä olisi oikeasti voinut olla kuuma, jos ne olisi sytytetty!

Avainten haku ja luovutus on ihan sovittavissa. Me saatiin paikan avaimet hakea jo torstai-iltana. Sunnuntaina porukat kävi siivoamassa puolen päivän jälkeen ja jättivät sitten avaimen juhlapaikalle. Avaimia sai myös useamman kappaleen, mikä oli hyvä, niin saimme antaa pitopalvelulle oman, koska he tulivat juhlapäivänä ensimmäisenä paikalle.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Käytiin pöytä mallailemassa, ja kyllä sinne suht järkevästi 97 vierasta saa mahtumaan. Ahdasta varmaan tulee, mutta ompahan tiivis tunnelma  ;D Bändin tullessa, tanssitilaa hiukan raivataan, koska porukka varmaan hiukan siinä vaiheessa vähenee.

Ja noutopöytä tulee myös salin puolella. Se sivuhuone on hirveä. Ne kaapit, yök yök! Sivuhuone pyhitetään lepohuoneeksi ja lasten leikkipaikaksi. Saavatpahan lapset leikkiä rauhassa, eikä tarvitse kytätä koska ne karkaavat ulos.

Laitan pöytäjärjestyksestä kuvia, kunhan löydän kamerasta sellaiset asetukset että siitä tulee suht selkeä.

Ikean lakanoita meidän pöytäjärjestykseen menee n. 30. Keskelle tulee kultaisesta kankaasta kaitaliinat. Viininpunaiset kynttilät.

TIETÄÄKÖ KUKAAN MISTÄ LÖYTYISI YKSIVÄRISET, VIININPUNAISET LAUTASLIINAT????? Iskee jo paniikki, että löydänköhän niitä mistään.  Meillehän ei pitopalvelua tule, ainoastaan kermaperunat otetaan valmiina, ja muut ruuat tehdään itse.

Link to comment
Share on other sites

Olis kyllä tosi kiva, jos voisit tännekin tuoda kuvaa teidän pöytäjärjestyksestä :D Meilläkin tuo vieraslista vaan paisuu ja paisuu... :o Se varastohuone on kyllä aika :P Servettiasiassa en osaa oikein neuvoa, meillä kun tulee pitopalvelun kautta ::) Ootko käynyt läpi suurimmat Tiimarin, Sokoksen, Stockmannin ja suurimmat marketit?  

Link to comment
Share on other sites

Aika monella teistä oli teemavärinä viininpunainen. Haluaisiko joku tilata kimpassa lautasliinoja? Löysin todella edullisen paikan, 80 kpl maksaa vain n. 6e. Ongelmana on vain se, kun tilattava erä on 12 x 80 kpl, niin on vähän turhan paljon.. Haluaisiko kukaan osallistua kimppatilaukseen? ovat todella halpoja, 80kpl maksaa n. 6e. Nuo on vielä isoja liinoja, 39x 39cm.

Minä tarvitsisin 2x 80 tai voin ottaa 3 x 80 kplettakin jos tiukille menee..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...