Guest Rouva06

Tampereen haulitehdas

387 viestiä aiheessa

Täällä yksi todennäköinen Haulitehtaan morsian.. Laitettehan ystävät hyvät jonkinlaisia kuvia koristeluistanne yms. paikkaan liittyvistä jutuista..? Onko ko. paikassa minkälainen äänentoistojärjestelmä? Onko paikka kuinka ahdas n.80 hengelle, tai siis pääsevätkö ihmiset liikkumaan, eivätkä joudu istumaan älyttömän ahtaasti? Mitä pitopalvelua olette käyttäneet siellä, niistäkin voi kertoa.. :)

Varsinkin syksyllä/talvella häitänne viettäneet, onko sisällä silloinkin kuuma, onko takkoja voinut polttaa yms.

Onneksi mulla on vain noin tuhat kysymystä kysyttävänä.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

xx: Onnittelut rouviintumisesta!!! Kunhan toivut häähumusta, tuleppa kertoilemaan meille miten juhlat sujuivat! Innolla sitä odotellessa...  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa siskot!

Juhlat takana, ja pakko tulla hehkuttamaan että Haulitehdas on todella tunnelmallinen ja ihana paikka hämärtyvässä yössä!!  ;D ;D

Meillä vieraita oli loppujen lopuksi n. 80, ja pöydät laitettiin 5 riviin ikkunoiden suuntaisesti, pöytäkuntien väleihin jätettiin kulkuaukkoja. Tiivistä oli, ja pöytärivien välistä mahtui juuri ja juuri kulkemaan. Se tässä tilassa onkin ihanaa, kun kaikki vieraat ovat yhdessä eikä erillisissä huoneissa. Noutopöytä laitettiin baaritiskille, joka toimikin oikein loistavasti: vieraita ohjeistettiin alkuun että pienissä erissä pöytänumerojärjestyksessä ruokaa hakemaan. Ruokailu meni sutjakkaasti, jonotusta ei tullut eikä ruokailupiste ruuhkaantunut, joten oli siis kaikin puolin hyvä järjestely. Tarjoilijat piti paljeoven kiinni ja saivat kätevästi lisättyä ruokaa suoraan keittiöstä. Alkuruuat tarjoiltiin 2 pisteestä, pääruoka yhdestä. Kakut oli tarjolla baaritiskillä, me leikkasimme omamme omassa pöydässä valokuvauksellisistä syistä (se paljeovi on aika ruma...) Juomapöytä oli erikseen takan vasemmalla puolella. Alkukuoharit laitettiin pienelle pöydälle heti oven suuhun. Eteisestä roudattiin yks naulakko sivuhuoneeseen, jonka tilalle portaiden alla tehtiin lahjapöytä.

Lava on sitten todella pieni. Siellä on piano, jota ei voi siirtää tai joutuu maksamaan yli 200€ viritykset. Kätevä isukki rakensi lavalle jatkeen, joka oli tosi tukeva ja hyvä mutta valitettavasti ehtivät sen purkamaan vaikka Valman kanssa jo neuvoteltiin olisiko sen voinut sinne jättää. Lavalle ei nimittäin sovi muutoin bändi. Meille oli tulossa 4 hengen bändi (rumpali, basisti, koskettimet + laulaja) ja heille tila ei olisi riittänyt.

Sivuhuone oli bändin taukotilana ja lasten leikkihuoneena juhlien ajan. Sivuhuonetta muuten paraikaa maalataan ja kaapeista on otettu ne karmeat mustat tekstit pois.

Koristeita ei ollut muuta kun kynttilöitä takkojen reunoilla, ikkunoilla, pöydissä ja illalla päällä himmennetyt seinälyhdyt. Mutta paikka oli aivan ihanan tunnelmallinen ja lämminhenkinen. Uudet tuolit oli mahtavat, ja sopivat kyllä juuri meidän väritykseen. Kattauksesta ei olis tullutkaan niin täydellinen niillä vanhoilla sinisillä tuoleilla.

Ulkona meillä oli talon päässä juhlateltta ihan sään vuoksi varalta, että löytyy vilvoittelupaikka sateen sattuessa.

Boolijäätkin pysyi jäässä kylmälaukuissa iltaan saakka.

Pakko myös vähän kehaista ruokaa. Me tehtiin itse alkupalat ja hyytelökakut, ja vain lämmin ruoka tuli pitopalvelusta. Tämä ratkaisu toimi erittäin hyvin ja saatiin koko ruokailu todella edullisesti. Haulitehtaan kylmätilat ja keittiöt mahdollistaa kyllä ruokien valmistuksen itse, jos nyt ei ihan jotain kermaperunoita ala vääntämään. Juomapolitiikkaan satsattiin sitten enemmän, ja hyvin janoisia vieraita meillä olikin  ;)

Lämmitykset ei olleet päällä, paikka sisältä lämpeni todella nopeasti vaikka ilmalämpöpumppu oli koko ajan 20 asteessa. Jos joku harkitsee takkoja polttavansa, niin saman tien voi pyytää vieraita ottamaan saunakamat mukaan  ;D Onneksi molempien ovien kautta läpiveto toimi, ja ilmanpoisto oli tehokas joten ihan tukalaa ei missään vaiheessa päässyt tulemaan.

Mutta, jos joku kaipaa kultaa, viininpunaista ja kerman kattausjuttuja. Vierailkaapa tuolla myyntiosastolla myös. Tuo väritys sopi nimittäin todella loistavasti seiniin ja tuoleihin.

Ja kuinkaollakkaan. liitteet ovat aivan liian isoja. Koitan tässä kehitellä jotain konstia jolla saisin kuvat näkyviin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Rouva xx "raportista" ja kuvista!!! Ei voi muuta sanoa kuin, että onpa teillä ollut tunnelmallisen ja kivan näköistä! Ja nuo tuolit näyttävät todella hienoilta (varsinkin verrattuna niihin vanhoihin)! Ja ihanaa jos sivuhuoneen ehostuskin on käynnissä... :-X Pääsittekö muuten näkemään Särkänniemen ilotulistusta?

Ei sulla sattuisi vielä olemaan kuvaa siitä teidän lavanjatkeesta (tai teko-ohjeita)? Bändin mahtumisen kanssa kun tässä juuri tuskailen... Siihen lavalle ei taida tosissaan kovin montaa mahtua soittovälineineen?! 4-5 hengen bändille kun tila pitäsi saada järjestymään ja olisi mukavaa jos koko bändi olisi lavalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ole teko-ohjeita eikä kuvaakaan. Se tehtiin trukkilavoista, ja päälle jotkut vanerit ja sitten päällystettiin se pöytäliinakankaalla, ja sen tekemiseen menI varmaan 5h jotta siitä tuli riittävän tukeva. Lavaa jatkettiin etureunasta n. puoli metriä, ja kulma pistettiin "umpeen"... koitappa sitten ottaa tästä selityksestä jotain selvää.

Oikeesti harmittaa että se ehdittiin purkaa, sillä oli oikeesti ollut tarvetta ja kuulema lähes kaikki joutuvat siihen jonkun viritelmän keksimään. Haulitehtaalle ei kuulema saa jättää mitään uutta ilman hallituksen lupaa. Kuulema muovikukistakin on jouduttu kysymään hallitukselta lupa  :o

Särkänniemen ilotulitus näkyi, joskin oli vähän puita edessä. Vitsailinkin vieraille että pojat taitaa ampua vähän väärästä paikasta  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan näin off-topic.. Haittasiko junien meteli juhlia? Ratahan on muutaman metrin päässä ulko-ovesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ainakaan meillä haitannut, kun sisällä oltiin, ei junien ääni kuulu sisälle (paitsi jos vieraat ovat TODELLA hiljaista väkeä ::)). Ulkona saimme kyllä mieleenpainuvan junamuiston, meillähän oli vihkiminen siinä ulkona, ja juna ajoi ohi juuri kun minun piti sanoa tahdon  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä bändi ei soittanut siinä pienellä korokkeella, vaan samalla seinustalla takan toisella puolella... oli enemmän tilaa ;) Näin ollen bändikorokkeelle mahtuu sitten hääparin pöytä. Että yksi vaihtoehto tämäkin, mikäli vieraiden pöydät saa järjestettyä siten että pääty on pois käytöstä.Meillä jopa jäi ihan ok- kokoinen tanssialue bändin eteen... ja vieraita oli siis 70. Junan ääni ei kuulu sisälle juuri yhtään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä muistelisin, että meidän koko bänsi (4hlö) mahtuivat kyllä siihen pienelle lavalle ja kaiketi se pianokin siellä oli, koska ei sitä kukaan ainakaan takaisin raahannut  ::) Meidän bändiin tosin kuului vain rummut, kitara, basso ja laulaja, joten eipä tuosta hirveästi tilaa vienyt kuin noi rummut....

Junien meteli ei tosiaan sisään asti kuulu, eikä niihin muutenkaan hirveästi huomiota kiinnitetty, paitsi että niitä siinä välillä meni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulevat haulitehtaan morsiamet, keskustelua pystyyn! Pystyisiköhän noita karseita palkintokaappeja peittämään jollain? Onko joku selvillä siitä, että onnistuisiko siellä videotykin käyttö, vai tarviiko itse kuskata paikalle jonkinnäköinen valkokangas videotykin lisäksi..? Ja talvella häitään viettävät: miten sieltä haulitehtaan pihasta pääsee autolla pois jos maa on jäässä? Se mäkihän on melko jyrkkä, kitkarenkailla voi varmaan vaan toivoa että sieltä pääsis ylös.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa,

Olen ollut Haulitehtaalla juhlissa maaliskuun alussa, jolloin oli lunta paljon maassa ja liukasta. Tie jatkuu haulitornin pihasta myös toiseen suuntaan, joka on loivempi mäki. Kukaan vieraista ei liukastellut autolla, vaan hyvin päästiin pois.

Vieraiden kannattaa jättää autot yläparkkiin, eli Pispalan valtatien varteen. Siinä on hyvin parkkitilaa, taitaa olla Ahjolan ja päiväkodin parkki jos oikein muistan.. Eli lauantaina hyvin tilaa :) Siitä kävelee ihan muutaman minuutin haulitornille.

Valkokankaasta ei valitettavasti ole mitään muistikuvaa...

Ihanan paikan olette kyllä valinneet  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hei mcrane.

en tiedä oletko lueskellut tätä ketjua, mutta moni on kommetoinut että ei ne palkintokaapit ole ollenkaan niin pahat kuin miltä ensin vaikuttaa. ne ehkä hyppää enemmän silmille, kun tila on tyhjä.

ja minä olisin kiinnostunut kuulemaan, onko kenelläkään mitään muita värisuunnitelmia kuin punaista/kultaa jne. itse kun haluaisin jotain keväisempää (häät toukokuussa), mutta ne tuolit+tiiliseinät tietty asettaa jo omat rajoituksensa. mutta jos jollain on muita väriyhdistelmiä kattaukseeen, niin kertokaa. ja laittakaa kuvia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa teemaväreiksi luonnonvalkoinen ja raikas vihreä, tiiliseinistä viis ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tulevat haulitehtaan morsiamet, keskustelua pystyyn! Pystyisiköhän noita karseita palkintokaappeja peittämään jollain? Onko joku selvillä siitä, että onnistuisiko siellä videotykin käyttö, vai tarviiko itse kuskata paikalle jonkinnäköinen valkokangas videotykin lisäksi..? Ja talvella häitään viettävät: miten sieltä haulitehtaan pihasta pääsee autolla pois jos maa on jäässä? Se mäkihän on melko jyrkkä, kitkarenkailla voi varmaan vaan toivoa että sieltä pääsis ylös.

Meidän häiden aattona satoi mielettömästi lunta, ja pitopalvelun auto juuttui siihen mäkeen. Sitä talkooväki sitten työnsi sieltä... Onneksi oli tosiaan toinen, loivempi poistumisreitti, jota sitten käytettiin. Hääpäivänä kaikki autot jätettiin ylös parkkiin, tosin niitä ei ollut monta koska aika harva tuli autolla :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin mietinnässä esim. bussikuljetus juhlapaikalle, mutta bussillakaan on vissiin turha lähteä ajamaan sinne eteen, eli saavat vieraat kävellä sitten sen mäen alas. Kai sitä joku hiekottaa tms. ettei  mene mummot liukkaassa mäessä nurin...? Suuria huolia mullakin... ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

M. Crane: me pohdittiin vakavasti  palkintokaapin "osatuunaamista" siten, että oltais peitetty lasiosat esim. silkkipaperilla tai jollain, mutta päädyttiin jättämään se lopulta kuitenkin alkuperäiseen asuunsa. Näin ollen kaappi jäi mielestämme enemmän huomaamattomaksi kun siinä ei ollut mitään mikä veti ihmisten huomion siihen. Mun mielestä se kaappi ei ollut niin karsea sitten juhlapäivänä kuin kuvittelin.

Videotykin käyttö onnistuu, meillä oli sellainen käytössä häissä ja hyvin pelitti. Valkokangas siellä on Haulitehtaan omasta takaa, se on siinä bändikorokkeen yläpuolella vakiona kiinnitettynä.

Sirpaleena: meillä oli väreinä tummahko lila ja valkoinen, häät olivat toukokuussa. Hyvin toimi mielestäni.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastanneille. Mulla oli palkintokaappien pään menoksi mielessä sellaista, että olisi tehnyt jonkinlaiset sermit läpikuultavasta kankaasta, ja sermin taakse eli sermin ja kaapin väliin laittanut valosarjoja. En tiedä saiko tosta mitään selvää, enkä tiedä onko idea mistään kotoisin. Ja ne varmaan näyttäiskin jotenkin kummallisilta.. Sain myös päähäni sellaisen ajatuksen, että kattoon kiinnittäisin valosarjoja (ai miten niin valosarjafriikki), sellaista valoverkkoa vois harkita. Mutta täytyy funtsia näitä lisää sitten kun käy tornia taas katsastamassa. Kun tarkoitus olisi saada paikka näyttämään tyylikkäältä, ei jouluvalojen hautausmaalta.... ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko teillä ollut muuten mielessä koristella Haulitehtaan ovenpielta jotenkin? Tai muuten laittaa ulkokoristelua..? Meille tulee varmaankin pieni katos / teltta pihaan ja ehkäpä koivut ovenpieleen tms. Luovia ideoita otetaan ilolla vastaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hellou!

Meidän häitä juhlitaan haulitehtaalla huhtikuussa. Mietiskelin tässä kuinka tuo äänentoisto toimii ko. tilassa. Onko kenelläkään kokemuksia elävän musiikin äänentoistosta tässä tilassa? Tietenkin bändillä on omat äänentoisto laitteet, mutta tila on kuitenkin aika pieni ja kiviseinät varmaan vaikuttaa jotenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään