Jump to content
Naimisiin.info

Suomenlinna (Helsinki)


miiru

Recommended Posts

Tästä siis tulikin mieleeni, että miten Isolde ja Mors10 tuon Piperin lammen kanssa, kun sem ympäristöhän on aina myös täynnä porukkaa. Oikeuttaako tuo ulkoalueen käyttölupa teitä poistattamaan ihmisiä siitä paikalta? (Saa bestman vissiin kiitollisen tehtävän :girl_wink: )

Toivotaan, ettei poistamisoperaatioon jouduta (en kyllä tiedä, onko sellaiseen lupaakaan - tosin ainahan voi selittää tilanteen ystävällisesti)... Suokissahan ei saa pystyttää mitään rakennelmia, mutta meillä olisi tarkoitus asetella puistoon kivien tms. avulla jonkinlainen helposti jälkikäteen poistettava kuja ja vieraille "paikat", jotta on selkeämpää, mihin sopii asettua. Harkinnassa on myös kokoontaitettava pöytä tms., joka toimittaisi alttarin virkaa ja jonka bestman voi seremonian jälkeen napata kainaloonsa. Jos näillä eväillä ei ulkopuoliset tajua pysyä paikalta poissa tai lähteä viimeistään häävieraiden saapuessa, niin omapa on häpeänsä. ;) Suokki on niin täynnä väkeä kesäviikonloppuisin, että tietynlaiseen pällisteltävänä oloon ja yksityisyyden vähyyteen täytyy sopeutua, jos siellä aikoo häänsä viettää. Itseäni ei haittaa, jos esim. Lemmenlammen vastapuolella on väkeä, kunhan ei nyt mitään yläosattomia auringonpalvojia tai öriseviä humalaisia.

Tämä väenpaljous on muuten yksi seikka, jonka vuoksi siirsimme suunniteltua vihkiaikaa hieman myöhemmäksi. Ajatus siis olisi, että myöhemmin iltapäivällä Suokissa ei enää olisi yhtä runsaasti väkeä kuin esim. puolen päivän maissa. Vai luulenko väärin?

Hassuna sattumana kävimme sulhasen kanssa Suokissa tulevana hääpäivänämme neljä vuotta sitten, eikä kuvista päätellen silloin ainakaan ollut hurja väentungos, vaikka olikin lauantai ja kaunis, aurinkoinen päivä (olimme paikan päällä iltapäivällä/alkuillasta). :) Monissa kuvissa ei näy ihmisiä lainkaan, ja suurimmassa osassakin vain 1-2 seuruetta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olet väärässä. Sen mitä olen Suokissa lauantaita viettänyt (eli aika paljon kauniina kesinä) niin aamupäivällä on hiljaisempaa ja siinä kahden kolmen jälkeen tulee suurin ryntäys (lapsiperhet ehkä lounaan jälkeen ja nuoriso perjantain kankkusesta sen verran selvittyään) ja määrä lisääntyy sinne kuuteen-seitsemään ja sitten auringonottajat lähtevät ja pussikaljaporukat tulevat.

Siis klo 12 tai 13 on rauhallisempaa kuin klo 16 tai 17. (pyrin itse paikalla viimeistään klo 11 just sen takia että silloin on vielä aika rauhallista lautoilla ja poluilla [inhoan jonossa kulkemista])

En halua pelotella, mutta jos teette jo aamulla tuon rakennelman, niin teidän pitää varmaan nakittaa joku vahtimaan sitä. Muuten saattaa osia olla siellä lammessa yms tai kaikennäköistä meinikiä on tuollakin tullut todistettua. Muutenhan olisikin varmaan järkevintä tehdä rakennelmat aamulla niin ihmiset eivät asettuisi vilttiensä kanssa juuri siihen.

Sinänsä ihmisten katseet ei meitäkään haittaa ja kuvatkin yritetään saada just siellä rannoilla, vaikka ihmisiä varmaan paljon onkin ja ohikulkijoilla ihmeteltävää, mutta just varmaan känninen huutelu tai jonkun täysin vieraan mukelo helmaa kiskomassa kesken seremonian voisi mua kyllä ottaa pannuun.

Edit: piti vielä sellaista lisäämäni, että en tiedä saako tuota ulkolupaa koko päiväksi. Epäilen, että ei. Ainakin meidän alkumaljojen tarjoilulle juhlapaikan edustalle on määritelty tarkat alku- ja loppuajat. Siis todennäköisesti saatte alueen käyttään tunniksi tai pariksi ja silloin vaarana kyllä on se, että joku on leiriintynyt juurikin siihen, mihin te ajattelitte laittaa sen pöydän tms. Kannattaa siis olla muutama varasuunnitelma.

Muokattu: , käyttäjä: Loopie
Link to comment
Share on other sites

^Voi ei! Noh, en jaksa liikaa ottaa stressiä tuosta väenpaljoudesta, lyhyt se seremonia kuitenkin on ja tärkeintä eli avioliiton solmimista ei voi vieraat pällistelijät estää. Tosin se tuntematon kakara helmassa roikkumassa ottaisi täälläkin aivoon... :D

Tarkoitus olisi tehdä tuosta kivimuodostelmasta tms. juurikin sellainen, ettei se herätä liikaa huomiota tai kutsu huligaaneja tuhoamishommiin. Tarvittaessa kivirivit voisi sitten korjata vielä juuri ennen vieraiden saapumista (ja samalla hienovaraisesti vinkata auringonottajille, että tästä vois siirtyä etäämmäs...) Pöytä tulisi varmaan bestmanin matkassa samaten juuri ennen h-hetkeä, en tosiaan uskaltaisi mitään kummempaa jättää puistoon vartioimatta.

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, onko ulkovihkimiseen luvan saaneilla oikeutta pyytää ulkopuolisia poistumaan alueelta tai laittaa vaikka jotain yksityistilaisuus-kylttejä lähistölle (niitähän on saatavilla juhlatilojen oville laitettaviksi).

Muoks.

Siis todennäköisesti saatte alueen käyttään tunniksi tai pariksi ja silloin vaarana kyllä on se, että joku on leiriintynyt juurikin siihen, mihin te ajattelitte laittaa sen pöydän tms.

Veikkaan, että koska esim. tuo vihkipaikkakarttaan merkitty Lemmenlammen alue on kuitenkin suht pieni osa puistoa, niin kyseiseltä alueelta saisi luvassa sovitun ajan ajaksi häätää ulkopuoliset. Eihän hommassa olisi muuten mitään järkeä, jos aluetta ei pystyisi käyttämään sovitulla tavalla. Hyväksi kysymykseksi jää nimenomaan se, saako ulkopuolisia poistaa kartassa merkityn alueen ulkopuolelta, jos he häiritsevät tilaisuutta.

Muokattu: , käyttäjä: Isolde
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Vieras_maria_*

Moi,

olen menossa naimisiin helmikuussa 2010 suomenlinnassa ja on pitopalvelu haussa. monet on maininnut että se on jo varattuna - voisitteko kertoa minkänimisiä firmoja käytätte ja onko kellään jo suosituksia??

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee Kinkerikokit. Niistä on vähän ristiriitaisia mielipiteitä keskustelupalstoilla, mutta varmaan useimmista on. Olisi kyllä kiva kuulla kokemuksia kyseisestä pitopalvelusta, jos jollain on ollu se juuri Pirunkirkossa.

Jos täällä liikkuu joku tämän kesän morsian, niin ois kiva myös kuulla, millaisia somisteita teillä on tulossa Pirunkirkon juhlasaliin.

Maria, mikä tila teillä on varattuna, entä pitopalvelu?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Täytyy tulla vähän kehumaan. Meillä on takana aivan ihanat häät Tenalji von Fersenissä viime viikon perjantaina. Aurinko paistoi, tilaisuus oli kaunis ja ainut harmin aihe on, että tuo ihana päivä on jo ohi. Tenaljia suosittelen lämpimästi juhlatilaksi kesähäille. Todella kaunis ja tunnelmallinen paikka, eikä sadekaan olisi pilannut paikan tunnelmaa. Cateringinä meillä oli Ateriax, mikä oli mielestäni hintavertailujen jälkeen hinta-laatusuhteeltaan paras löytämäni vaihtoehto. Ruoka oli todella hyvää ja sai kehuja, samoin ihanainen valkosuklaamusse-vadelmakakku.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meidän häät on kans Tenaljissa, mutta vasta marraskuussa. Toivottavasti tila siis sopii muillekin kuin kesähäille :girl_cray: Suunnittelin koristelevani sitä oikeastaan ainoastaan kynttilöillä, koska musta se on tosi tunnelmallinen jo sellaisenaan, mutta kynttilät ehkä "lämmittävät" vähän marraskuista iltaa..

Pitopalveluksi on varattu Hupli, mistä tällä foorumilla on ollut aika ristiin meneviä kommentteja.. Toivotaan, että meille osuu hyvä päivä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän häät pidettiin viime kuussa Suomenlinnassa Chaplin -nimisessä ravintolassa (siinä ekan ja tokan saaren välissä, Suomenlinnan kanavan vieressä, heti saaret yhdistävän sillan kupeessa) ja täytyy sanoa, että olen enemmän kuin 100% tyytyväinen tuohon ravintolaan!

Tyytytväisyyttä ei tietysti ainakaan vähennä se tosiasia, että vihkiminenkin meni täysin putkeen ja sää oli kaunis aurinkoinen :) Kannattaa huomioida muuten, että Suomenlinnassa tuulee usein mannerta enemmän (esim kattaukset).

Jokatapauksessa tuota paikkaa voin suositella varauksetta, järjestelyt ja ruoka oli todella hyvää ja maisemat upeat (vanha 1800-luvun puinen paviljonki, jonka vieressä terassipiha). Mietittiin ensin muitakin vaihtoehtoja Suokista, mutta tuo Chaplin vaikutti heti parhaalta ja sitä voin suositella muillekin:)

Link to comment
Share on other sites

^No tietysti ihan niin aikaisin kuin tietää, että haluaa Suomenlinnassa juhlia. :) Itse varasin Myllysalin syyskuussa 2008, kun häät heinäkuussa 2010. Silloin oli vielä hyvin tyhjää. Kalenterivilkuilun mukaan muut morsiamet ja sulhaset heräsivät varailemaan tiloja talvella, ja keväällä vauhti kiihtyi. Suht täynnä buukkaukset olivat muistaakseni huhti-toukokuussa. Pirunkirkko ja Tenalji varataan ensimmäisenä täyteen, Myllysalin tai Ruutikellarin voi saada vielä myöhemminkin, jos ei ole päivämäärästä ronkeli.

Link to comment
Share on other sites

Isolden tapaan sanoisin, että heti kun tiedätte päivän. Jos kerrran varausmahdollisuus on olemassa ja muitakin varauksia jo tehty, ette siinä tapauksessa ole mitenkään liian aikaisessa. (Alustavan varauksen voi myös peruuttaa ennen varausmaksun maksamista.)

Ja tosiaan viimeistään helmi-maaliskuussa 2010 menee todennäköisesti suurin osa kevään-kesän-syksyn 2011 lauantaista.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Taytyy tulla nyt tanne kertomaan, etta meilla oli viikko sitten aivan ihanat haat Suomenlinnan kirkossa ja juhlat Suomenlinnan Upseerikerholla! Ei voi kuin suositella, Upseerikerholla henkilokunta oli joustavaa ja ystavallista ja he tekivat kaikkensa juhlan onnistumiseksi. Hyvaa ruokaa oli paljon ja vierailta tuli paljon kehuja. Tilavuokra oli paljon paljon edullisempi kuin muualla Suomenlinnassa ja hintaan kuului "kaikki". Lisaksi keitraus tulee paikan paalta niin ei tarvitse jarjestella ulkopuolisten kanssa.

Tiloja ei tarvinnut koristella silla puitteet olivat aivan mahtavat, musiikkikin hoidettiin paikalla olevalla flyygelilla. Myoskaan juomista ei tarvinnut huolehtia kun paikalla oli A-oikeuksien baari. Hintaan kuului myos kukat ja kattaus. Lisaksi Upseerikerho on aivan kirkon lahistoilla, joten ei ollut pitkia kavelymatkoja.

Olemme saaneet juhlasta paljon ihanaa palautetta ja erityisesti ulkomaiset vieraat olivat todella ihastuneet juhlapaikkaan ja koko Suomenlinnan miljoon.

Suosittelen lampimasti.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Riippuu mielestäni ihan ajankohdasta ja juhlapaikasta, kuinka aikaisin kannattaa varata. Varasimme pari viikkoa sitten sekä Upseerikerhon että Myllysalin kun emme osanneet päättää kummassa häät pidetään. Häät ovat siis toukokuun viimeinen viikonloppu 2010 eikä ongelmia varauksen suhteen ollut. Suomenlinnan kirkostakin saimme meille hyvin sopivan vihkiajan. Meille sopii paremmin alkukesän häät, mutta jos haluaa heinäkuun juhlat, kannattaa todella olla ajoissa varaamassa.

Päädyimme lopulta juhlapaikan suhteen Myllysaliin, kun pitkän pohdinnan jälkeen totesimme että Upseerikerhon menu ja viinit ovat hieman liian kalliit meidän kukkarolle, vaikka paikan vuokra onkin halvempi kuin muissa Suokin juhlatiloissa. Lopulta Myllysali-häät tulevat meille halvemmiksi kuitenkin. Emme koristele tilaa muuten kuin kynttilöillä, ja löysimme hinta-laatusuhteelta todella hyvän cateringin.

Täällä on ollut melko vähän keskustelua Myllysalissa pidetyistä häistä, ja monet ovat olleet pettyneitä kun ovat käyneet katsomassa tilaa. Itse ihastuin Myllysaliin todella, ja olisi kivaa kuulla jotakin Myllysalissa pidetyistä onnistuneista häistä. En tiedä miten korkealla muiden Suomenlinnan morsianten odotukset ovat olleet, mutta itse en löytänyt Myllysalista vikoja. Meitä ei edes haittaa että Tenalji von Fersenissä saattaa olla juhlat samaan aikaan.

Onnistuneita juhlia kaikille tämän ja ensi vuoden Suomenlinnan morsiamille, sulhoille ja juhlavieraille!

Link to comment
Share on other sites

En tiedä miten korkealla muiden Suomenlinnan morsianten odotukset ovat olleet, mutta itse en löytänyt Myllysalista vikoja.

Täällä samis! Naikkareista luettujen pettymyskokemusten jälkeen en odottanut paljoa mennessäni katsomaan Myllysalia, mutta ihastuin siihen täysin enkä ymmärrä, miten siihen on niin petytty... Makunsa kai kullakin. :)

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Taytyy tulla nyt tanne kertomaan, etta meilla oli viikko sitten aivan ihanat haat Suomenlinnan kirkossa ja juhlat Suomenlinnan Upseerikerholla! Ei voi kuin suositella, Upseerikerholla henkilokunta oli joustavaa ja ystavallista ja he tekivat kaikkensa juhlan onnistumiseksi. Hyvaa ruokaa oli paljon ja vierailta tuli paljon kehuja. Tilavuokra oli paljon paljon edullisempi kuin muualla Suomenlinnassa ja hintaan kuului "kaikki". Lisaksi keitraus tulee paikan paalta niin ei tarvitse jarjestella ulkopuolisten kanssa.

Heips Annick, onko sinulla tietoa miten kerhon emännät ovat paikan päällä, yritin soitella tänään... Baarihan on auki vain iltaisin. Mietimme kerhoa elokuun 2010 häihimme :) Olisin kiinnostunut käymään paikan päällä vilkaisemassa.

Link to comment
Share on other sites

Hei Flyingbride

Upseerikerho on tosiaan auki aika rajallisesti, emannan sahkopostin allekirjoituksesta otin taman:

*ti-la iltaisin klo 18.00 alkaen (muina aikoina sähköposti tai fax)

*ti päivällä klo 15.00 alkaen

*su-ma suljettu

Suurin osa kommunikoinnista hoitui sahkopostilla (osoite kuten suvisommar jo laittoikin) tosin vastauksiin meni yleensa pari paivaa silla emanta ei tosiaan ole paikan paalla kaiken aikaa.

Kay ihmeessa tutustumassa :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos!

Laitoin postia ja sain juuri vastauksenkin. Isipappa olikin jo tehnyt varauksen, mutta oli katsonut väärän vuoden kalenteria ja varannut sunnuntain.... Varasimme nyt siis lauantain 21.8.2010 :-X Nyt pitäisi käydä vielä katsastamassa paikka, en muista olenko ikinä käynyt (ja jos olen niin siitä on kaaaaauuuuan). Mua on toi Suokki aina vähän tökkinyt, mutta tila on tosi hieno ja tulee vähän edullisemmaksi kuin meidän vaihtoehtopaikka keskustassa. Ja oishan siinä eksotiikka ulkomaanvieraille.

Link to comment
Share on other sites

Mulla tai meillä on pieni ongelma. Varattuna olisi Pirunkirkko heinäkuussa 2010, mutta mies on tullut katumapäälle ja haluaisi sittenkin Tenaljin, koska se on isompi ja hienompi. Mulle taas Pirunkirkko kelpaa, vaikka siellä onkin tuolien sijaan penkit. Sitä paitsi olemme jo varanneet pitopalvelunkin, joten en millään jaksaisi alottaa suunnittelua alusta, jos päivä vaihtuu.

Tänään mies ilmoitti, että oli tehnyt alustavan varauksen Tenaljiin syyskuun puoleen väliin 2010. Vieraita olisi tulossa noin 100, ja Pirunkirkkohan vetään noin 120 henkeä, Tenalji 240 (liian iso?)...

Auttakaa morsianta mäessä! Kumpi, Pirunkirkko heinäkuussa vai Tenalji syyskuussa?? :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Ei Tenalji ole liian iso n. 100 häille, sellaisia siellä suurimmaksi osaksi kait vietetäänkin. Tuo 240 on paikkaluku, silloin, jos koko sali on aivan täynnä pöytiä. Sen sijaan n. 100-140 häissä lavan edusta voidaan jättää kokonaan tyhjäksi tanssimista varten ja lisäksi buffetpöydälle jää runsaasti tilaa, joilloin myös ruokailu sujuu sutjakkaasti.

Tuon takia ei siis kannata jättää ottamatta Tenaljia. Muuhun en osaa kommentoida, nehän on makuasioita.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...