miiru

Suomenlinna (Helsinki)

188 viestiä aiheessa

Tän ketjun sivulla 17 on Jannen ottamia kuvia ehkä juurikin tuon kokoluokan häistä :girl_blum:

(Meillä oli kuvista poiketen parikymmentä vierasta enemmän ja keskellä pari pitkää pöytää. Buffetpöytä oli sijoitettu holvin viereen toiselle puolelle salia.)

Muokattu: , käyttäjä: Lainie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikki talvi-/syyshäitään Suomenlinnassa viettäneet; onko vieraanne päässeet paikalle ongelmitta tai onko ollut nurinaa paikan hiukan hankalammasta saavutettavuudesta? Miten juhlanne ovat kokonaisuudessaan sujuneet tuohon aikaan vuodesta, onko paikka osoittautunut paljonkin haasteellisemmaksi kuin mantereella sijaitseva juhlapaikka?

Ollaan alustavasti suunniteltu juhlia Pirunkirkkoon, mutta vähän vielä mietityttää "saarihäät" muulloin kuin kesäaikana. Toisaalta talvellahan siellä on rauhallisempaa ja se taas helpottaa järjestelyä jonkun verran. Eniten ehkä mietityttää juhlatilan mahdollinen vilpoisuus(?) talviaikaan sekä saarelta poislähtö - mutta ehkäpä se menee juhlafiiliksissä ihan omalla painollaan (vaikka hääparikin seilaisi pois juhlista HKL:n lautalla :)).

Osaisiko joku vielä auttaa kulujen kanssa sen verran, että miten paljon extraa pitopalvelut ja bändit ovat suurinpiirtein veloittaneet Suokin keikasta? Entä ovatko autojen lauttamaksut minkä verran, tuskin nyt kuitenkaan kovin isoja?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Meillä pitopalvelu ja bändi eivät ottaneet mitään "Suomenlinnaekstraa" eikä musta kuulukaan ottaa. Autolla pääsee hyvin perille, on suht lähellä Helsingin keskustaa, keittiötilat ja esiintymislava ovat erinomaisia ja roudauskin sujuu suht ok, vaikka portaat ovatkin (Näin ainakin siis Tenaljissa).

Kuluja tulee vain lauttamatkoista, jotka me maksoimme ennakkoon myös pitopalvelun ja bändin osalta. En muista tarkkaa summaa, mut oiskohan ollut joku 40 euroa edes-takaisin/auto.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos neuvoista! Olin jostain syystä siinä käsityksessä, että veloittavat extraa, mutta tottahan tuo on, ettei paikka nyt niin vaikeasti saavutettavissa kuitenkaan ole - etenkään kun autolla pääsee suoraan ajelemaan lauttaan ja siitä juhalpaikalle. Vaikka tietty eri firmoilla/bändeillä saattaa olla eri käytäntö, mutta pitääpä vain kysellä asiaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Auton lautapaikka oli ainakin tänä vuonna 33€/menopaluu.

Itse uskon, että kyllä pitopalvelut ym. laittavat sitä suomenlinnalisää tarjouksiin, vaikka sitä ei eksplisiittisesti mainittaisikaan. Esim. meidän pitopalvelumme (Annin juhlapalvelu) laskuttaa kuljetuksesta yli 250 euroa, mikä on pääkaupunkiseudulla tosi paljon. Suurimpana ärsytyksen aiheena pitopalveluille taitaa olla se, ettei paikalta pääse ns. kesken pois.

Meidän DJ:mme muuten pudotti tarjouksesta 100€, kun tarjouduimme roudaamaan laitteiston itse Suokkiin (kun kerran olimme viemässä omaa autoamme paikalle). Bändi ja pitopalvelu tarvitsevat tietysti pakut, mutta pienemmille palveluntarjoajille on usein turha varata useita autopaikkoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä tein nyt alustavan varauksen myllysaliin, mut en tiedä pitäiskö vahvistaa vai ei :D

Joku tässä mainitsikin, että useat parit, joissa toinen on ulkomaalainen pitää häät Suokissa, meilläkin ois tarkoitus, mutta ei olla tulossa Suomeen kun vasta maaliskuussa ja ei viitti ostaa sikaa säkissä.. Vaikka kuulemma saa rahat takaisin peruutusmaksua lukuun ottamatta.

Oon yrittäny katella kuvia siitä myllysalista, mutta on vaikea sanoa että millanen se on.. Toisaalta näyttää vähän kolkolta, mutta siellä on vissiin jonkun näkönen lava?

Haluisko joku siellä juhlinut tai käynyt listata muutamia hyvä ja huonoja puolia? Suomenlinna paikkana on aivan mahtava, ja noista juhlasaleista myllysali ois parhaan kokoinen meidän noin 50 vieraalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^iluvatar, jos annat sähköpostiosoitteesi niin lähetän pari kuvaa Myllysalista, jotka otin viime syksynä siellä käydessäni. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh! Meillä on ensi syksynä häät Tenalji von Fersenissä. Oli varattuna jo ihan muu paikka kun yhtäkkiä huomasin, että vapaata olis. Siispä vaihdoin siltä istumalta (toki keskustelin ensin sulhasen kanssa) ja hirvittää hinta, mutta paikka on aivan ihana! Toki mietityttää tuo syksy vähän ajankohtana, jos onkin ihan hirveä myrsky ja sataa koko päivän... Toisaalta juhlatila ainakin toimii, oli sää mikä tahansa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Iluvatar, kuinka paljon häävieraita teille tulossa? Myllysalista on mainittu että mahtuu 60, mutta itse en voisi kuvitella tilaa kuin korkeintaan 50:lle. Itsekin epäröin aluksi Myllysalia, mutta kun kävin katsomassa niin mun mielestä oli aivan ihana. Makuasioita, mutta mielestäni ei lainkaan kolkko. Suuri ikkuna salin perällä tulee olemaan aivan ihana kun laittaa ikkunalle paljon kynttilöitä. Yläkerran parvelle vievät portaat mun mielestä myös ihanat sekä parvi myös.

Mun ja mieheni maku kyllä sellainen että mielummin tykätään pelkistetystä koristelusta, meille tulee paljon kynttilöitä ja muutamia kukkia ja koristelu on siinä. Seinät ovat salissa ehkä vähän karut mutta mun mielestä ne sopii sen paikan tunnelmaan ja historiaan. Salissa on myös lava/tanssilattia. Itse löysin googlesta jonkun verran kuvia paikasta, myös annkristina.kuvat.fi sivuilta löysin hääkuvia myllysalista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Myllysalista on mainittu että mahtuu 60, mutta itse en voisi kuvitella tilaa kuin korkeintaan 50:lle.

Tämä riippuu mielestäni paljon siitä, onko lavalle tarkoitus laittaa pöytiä vai ei. Me laitamme kolme pöytää lavalle ja loput itse saliin, ja suoraan sanottuna enemmänkin pöytiä mahtuisi (lavan eteen jää runsaasti tanssitilaa), jos niitä pöytiä vain olisi... Jos kaikki pöydät on tarkoitus laittaa saliin ja lava jättää tyhjäksi, 60 henkeä on ihan järkevä maksimi mielestäni. IMHO on kuitenkin tilan haaskausta jättää koko lava tyhjäksi, koska se on kooltaan yli puolet salin koosta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhlimme häitämme onnistuneesti Ruutikellarissa, suosittelen.

Muoks. kuva poistettu

"Lautat kannattaa varata hyvissä ajoin ja eritoten ne paluulauta. joskus joudutaan jättämään kamat suomenlinnaan, kun niitä ei ole saatu yöllä pois ja voitte vaan kuvitella minkalainen rumpa siitä on seuraavana päivänä hakea se pois sieltä. Yleensä me olemme hoitaneet sen itse"

Tähän kommenttina että meillä oli lauttavaraukset molempiin suuntiin autolle mutta silti saatiin elokuun kesälauantaina auto jo aikasempiin lauttoihin kun ei ollutkaan ruuhkaa eli oltiin vain hyvissä ajoin liikenteessä (myös yöllä).

Muokattu: , käyttäjä: Serene

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihana kuva Serene , ollaan myös kovasti mietitty Suomenlinnaa ja Ruutikellaria.

Paljonko Teillä oli vieraita ja mistä Te otitte pitopalvelun ?

Iso kiitos jos sinulle vastauksesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sori huomasin nyt vasta kyssärin.

Meillä oli yhteensä 57 henkilöä. Hyvin mahduttiin.

Pitopalveluna Annin juhlapalvelu. Suosittelen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei Senere, hieno kuva juhlistasi. Paikka on niin upea! Olisiko jotain vinkkiä asioista, joita pitää ottaa huomioon siellä juhliessa? Omat juhlat Ruutikellarissa tulossa..

Janie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei tyhma kysymys - onko teilla, joilla on/oli Suomenlinnassa juhlat, jaaneet catering, tai ainakin joku tarjoilijoista, loppuun asti alkoholia tarjoilemaan, tai raivaamaan laseja? Siis jos juhlat jatkuu 01 asti ja ruokailu loppuun 20, niin jaako sinne joku ja mitas cateringin laseille tehdaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Meilläkin oli häät Ruutikellarissa. Meillä Catering jäi loppuun saakka tai osa siitä eli 1 tarjoilija. Juhlien täytyy päättyä viimeistään klo 01, jotta ehtii viimeiseen lauttaan 02. Lauttavaraukset oli tietty tehty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluaisin mielipiteitä paikassa häitä viettäneiltä (vierailta ja morsiuspareilta!) Meille olisi tulossa varsin pienet häät, n. 25 aikuista ja 5 lasta, yhteensä 30 henkilöä. Suomenlinnan Ruutikellari on merkitty 60 henkilön juhlapaikaksi, jääkö huone tyhjäksi jos juhlijoita on näin vähän? Haluamme mahtua tanssimaan samassa tilassa, eli "tanssilavatilaa" varmasti jää, mutta jääkö liiakseenkin? Kiitos vastauksista! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisimme kiinnostuneet Ruutikellarista juhlapaikkana, meitä juhlijoita on kokonaisuudessaan (lapset mukaanlukien) 30. Jääkö paikka tyhjäksi??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

lokakuunmorsian: Ei jää tyhjäksi, vaan antaa teille enemmän vapautta sijoittaa buffet- ja lahjapöydä ja jos on ohjelmaa jää sille tilaa (tanssiminen, bändi jne). Kannattaa toki käydä katsomassa paikkaa! Tietenkin se on ihan makuasia että mikä on omasta mielestä "tyhjä tila" :)

Lisäys alberginalle: meillä pitopalvelu ja kaikki tarjoilijat lähtivät klo 20 jälkeen. Meillä oli iltapalalle omat kertikset. Juhlatilassahan ei siis ole astioita joten pitopalvelu vei ne mukanaan. Meillä kaikki meni ihan hyvin eli kaaso ilmoitti tietyssä välissä iltaa että pitopalvelun täytyy nyt lähtä joten viinilasit kerätään pois. Ei siitä kukaan ottanut nokkiinsa. Sujuvasti meni vaihto kertakäyttölaseihin ja ne kerättiin illan päätteeksi roskasäkkeihin suoraan kun siivottiin juhlatila lähtiessä.

Janie2010: vessaan pitää mennä melko jyrkkä rinne ja juhlapaikalta on aikamoinen kävelymatka lauttarantaan, joten vieraille kannattaa vinkata hyvistä kengistä :) Kynttilät sopii tilaan ihanasti. Valaistusta saa himmennettyä portaattomasti ja valot voi suunnata joko alas tai kattoon päin (kuten meillä oli). Juhlatilan takana (vessalle päin mutta vielä kukkulan taakse asti) rannan tuntumassa saa kauniita portrettikuvia! (siellä on pieni silta).

Muokattu: , käyttäjä: Serene

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tilassa hieman alle 40 aikuista (sis. bändi ja catering) ja paikka täyttyi mukavasti. Ihmeteltiin jälkeenpäin, miten oltaisin sovittu, jos vieraita olisi ollut 60! Pöydät oli hevosenkengän muodossa, tarjoilut toisessa päässä ja bändi + tanssilattia toisessa päässä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varoitus talvella häitään viettäville:

Meillä on ylihuomenna häät Suomenlinnassa ja tänään saimme vahingossa kuulla (siis meille ei ole soitettu Suomenlinnan liikenteeltä tms.), että vesi on tällä hetkellä niin alhaalla, ettei autoja oteta kyytiin. Tiedon kertoi lautalla työskentelevä henkilö.

Aivan mahtavaa. Huoltolautta kulkee kyllä, mutta vain arkipäivisin.

Mites nyt pitopalvelu ja bändi ja viinaksien vienti ja loppujen haku ja meidänkin liikkuminen.... Suomenlinnaan on huoltotunneli, joka on vain viranomaiskäyttöön. Tällaisesta ei varoitettu ajankohtaa valittaessa JA kukaan ei tosiaankaan ole soittanut Suomenlinnan liikenteeltä tilanteesta, vaikka kaikkien lauttojen autopaikat kklo 23-02 lähdöissä on ensti la-su välisenä yönä varattu meidän häihin liittyviin kuljetuksiin.

Kivoja lisäkierroksia tähän loppumetreille. Turha tosin nyt illalla murehtia, kun asialle ei voi nyt mitään. Huomenna soitetaan heti Suomenlinnan liikenteelle ja kysellään vähän.

- Aallotar

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli soittelimme sekä Suomenlinnan liikenteelle että Hoitokuntaan. Huoltotunnelia ei pysty käyttämään missään tilanteessa.

Ainoa tapa, millä pystyivät tulemaan vastaan, että päivystävä huoltomies voi tulla lautalle vastaan autolla ja auttaa tavaroiden roudaamisessa juhlatilaan.

TIEOKDIS MYÖS KESÄLLÄ JUHLIVILLE: Sama tilanne voi olla edessä myös kesällä toisinpäin. Tällöin vesi on joskus niin korkealla, ettei lautat ota autoja kyytiin.

Aika syvältä. Tietty luonnonvoimille ei voi mitään, mutta olisi minusta tästä voitu varottaa. Tänään merivesi on jälleen hieman ylempänä, joten meiltä lähti täysi auto sinne tänään, samoin pitopalvelulta. Bändi ei tietty voi sinne vielä kamoja raijata. Huomenna sovelletaan, jos lautat ui alle - 80 cm...

- Aallotar

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi kurjaa Aallotar, uskomatonta ettei kukaan Suomenlinnan liikenteeltä tms. informoinut asiasta.

Väkisin alkaa itteäkin pelottaa että jos meille käy noin, vaikka taitaa tuo olla aika harvinaista, kun ei ole koskaan tollasta kuullut tapahtuneen.

Toivottavasti kaikki kuitenkin järjestyy

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Apua, mikä tuuri Aallotar. En mäkään ole koskaan edes ajatellut tuollaista vaihtoehtoa ja ihan syvältä, etteivät ole teitä mitenkään informoineet. Mutta sen verran mitä itse viime vuonna Suomenlinnan liikenteen kanssa asioin, niin täytyy sanoa, että en ole kovin yllättynyt.

Toivottavasti kaikki järjestyy ja saatte riuskoja kantajia jostain auttamaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään