Rovaniemi ja lähialueet


Katja

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Pimpula13

Hei,

onko minkälaisia kokemuksia Lähteentien pirtistä ja etenkin ruuasta? Paikkahan on ihana ja omat juomat saa tuoda mukanaan. Kokoajan kehittävät toimintaansa ja rakentelevat piha-alueelle uusia mukavuuksia.

Link to comment
Share on other sites

Minä olen kuullut Lähteentien pirtistä ainoastaan hyvää! Meillä oli se toisena vaihtoehtona, mutta Ounasvaaran majaan päädyttiin sen vuoksi, että aika ei ole juhlatilassa rajoitettua ja pääsee koristelemaan jo pe aamuna. Ja kyselin menutarjouksia niin aika vähän sai itse tuoda, kun haluttaisiin kuitenkin itsekin osallistua mm. alkupalojen valintaan.

Hei ja jos täällä on morsiamia, jotka ovat järjestäneet häät majalla, kertokaa vinkkejä jos jokin olisi pitänyt huomioida mitä ette tulleet ajatelleeksi! Meillä on häät kevättalvella siellä. Niin ja olisin kiinnostunut ostamaan majan pöytiin mitoitetut pöytäliinat edullisesti, se 150e vuokra ei houkuta!

Link to comment
Share on other sites

Guest Pimpula13

Kiitos akk tiedosta. Muutama kysymys sinulle vielä tuli mieleeni: Onko Lähteentien pirtin juhlatilan aika jotenkin rajoitettu? Millä tavalla ette päässeet vaikuttamaan omiin ruokiinne?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Suunnitelmissa mennä naimisiin Rovaniemellä syyskuussa 2013. Kuinkahan aikaisin kirkkoa ja ravintoloita kannattaa varata?

Niin ja tosiaan meille tulee tosi pienet häät (kymmenisen henkilöä ehkä, alle 20 joka tapauksessa), joten ajateltiin, että kirkkovihkimisen jälkeen ruokailu järjestettäisiin ravintolassa. Olisiko mitään ideoita kivoista ravintoloista? Olisi kiva, jos voisi varata esim. oman kabinetin tai jonkun erillisen tilan, jossa saisi rauhassa olla.

Ilmeisesti Pohjanhovissa olisi jonkinlainen kabinetti olemassa? Sky hotellin ravintola olisi myös kiva paikka, mutta onko siellä mitään oman tilan mahdollisuutta?

Muokattu: , käyttäjä: Novella
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest SuklaaSydän

Hei, olisiko kellään tietoa Napapiirin Metsäkartanon ja Lumikartanon tämänhetkisiä vuorahintoja?

Entä onko kellään tietoa olisiko Viirin kappelin lähettyvillä minkäänlaista vuokratilaa noin 60 vieraan hääjuhlille? :)

Kerran olen ollut viirin kappelissa häissä, ja ihastuin kyllä aivan täysin! Se olisikin meillä erittäin vahvana vaihtoehtona kirkoksi, mikäli vain sopivan matkan päästä löytyisi juhlapaikka..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Onkohan ketään muita tällä hetkellä pähkäilemässä juhlapaikan valintaa Rovaniemellä? Häitä tosin juhlitaan vasta keväällä 2014

 

Mie olen pyytänyt tarjoukset Ounasvaaran pirteiltä, Metsäkartanolta, Ounasjoen poropirteiltä, Porohovilta, Lumikartanolta, Lähteentien pirtilä ja Ounasvaaran majalta. Mielenkiinnolla jään odottelemaan vastauksia noista, että voin väsätä jonkinmoisen yhteenvedon :) Jos on kiinnostuneita, niin voin viestitellä tänne miltä nuo vaikutti!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Noniin, nyt on hintoja vertailtu. Pyysin siis tarjoukset ylläolevista paikoista, mutta Porohovista en ikinä tarjousta saanut (vaikka kahdesti pyysin sitä sähköpostilla ja viimeisen kerran soitin perään), lisäksi kyselin myös Ala-Ounasjoen erästajien majaa. Laskeskelin kaikista paikoista ruuat 100 hengelle (vain muutama lapsi joukossa) ja juotaviksi: alkumalja, 2lasia ruokaviiniä/hlö, 1lasi jälkkäriviiniä/hlö, 2kpl olutta tai siideriä/hlö ja kahville aveciksi konjakki tai likööri. Laskin siis näillä määrillä oli sitten kyseessä tilausravintola tai tuotaisiin juomat itse. Lisäksi vertailuhintaan laskin mukaan mahdolliset tilavuokrat, pöytäliinavuokrat jne. Kriteereinä paikalle meillä oli riittävä tila (100hlö + bändi mahtuu ja tanssimaankin tulee kyetä) ja paikalla saa juhlia mielellään vähintään klo 02.00 asti.

Ala-Ounasjoen erästäjien kämpän vuokra oli kyllä halpa, mutta paikka liian pieni meille (mahtuu juuri ja juuri 100 hlö, mutta muuhun ei sitten tilaa jääkään).

 

Tässä tulokset hinnan mukaan (halvin ensin):

1. Ounasvaaran maja

2. Ounasjoen poropirtti

3. Lähteentien pirtti

4. Lumikartano

5. Ounasvaaran pirtit ja Metsäkartano (sama hinta, sillä ei tilavuokraa, mutta sama tilausravintola)

 

Me hylättiin tuo Ounasjoen poropirtti sen vuoksi, että sieltä piti poistua jo klo 01.00, tilaisuus saa kestää 6h jonka jälkeen veloitetaan ylimääräisiltä tunneilta ja koristelemaan pääsee vasta 3h ennen tilaisuuden alkua  :mellow: 

 

Ounasvaaran majalle ja Lähteentien pirtille saa viedä omat juomat, minkä vuoksi ne oli halvempia entä muut. Tosin Ounasvaaran majan ja Lähteentien pirtin välilläkin hintaeroa oli noin 1500e!!

Me päädyttiin tuohon Ounasvaaran majaan lähinnä hinnan vuoksi. Paikka on kyllä myös tunnelmallinen, mutta riippuu varmasti keneltä kysyt, että onko se hieman ahdas noin 100-120 henkilölle. Mutta sinnekin siis mahtuu sisälle vielä bändi soittamaan ja tanssimaan, mikä on meille tärkeää :) 

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan suunnittelemassa häitä Rovaniemelle joko vuoden 2015 alkuun tai syksylle  :girl_dance: ollaan tosiaan järkkäämässä tosi pienet häät tosin, että paikat joista me kaksi ollaan eniten oltu kiinnostuneita on Laurin tupa (niin nätti paikka, ja ei tartte ottaa ruokia ja alkoholeja paikan päältä vaan saa pelkän tilan kätevästi käyttöön) ja Johanneksen käsityötalo (joka on tosi pieni mutta tykkään sen tunnelmasta, ja riittää meidän pikkuhäille hyvin). Että näistä jos löytyy kellään henk.koht kokemuksia nii ois kiva kuulla. Johanneksen käsityötalolla olen siis ollut lakkiaisjuhlissa. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Onko nää hintatiedot jotenki salasta tietoa ku ei tunnu mistään löytyvän :D Ja kun häiden ajankohta on vielä epäselvä rahan takia nii ei vielä mitään hintakyselyjä viitti laittaa.. Mutta kiinnostais mitä tulis maksamaan edes suurinpiirtein vaikka 100hengen häät Metsäkartanossa tai Skyhotellilla..

Aijemmin taijettiin kysellä kukkakauppojen kuljetuksia nii ainaki ammattiopistolta kuljettavat kukat haluttuun paikkaan muista ei kyllä ole tietoa.. :>

Link to comment
Share on other sites

Mie en skyhotellilta kysyny, mutta nuilla ^ylempänä olevilla tiedoilla metsäkartano kustantais noin 8700e (samoin ounasvaaran pirtit, koska sama tilausravintola). Meille on tärkeää, että osa alkoholeista kustannetaan me itse, joten alkoholien osuus tuosta hinnasta on noin puolet. Eli vain pelkät ruuat (sis. iltapala) 100hlölle muistaakseni noin 4600 halvimmalla menulla.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Heippa!

 

Täälläkin yksi morsian suunnittelee Rovaniemelle häitä vasta alkukesälle 2015.. :) Ollaan siis kiinnostuneita Lumikartanosta, Korvalan kestikievarista, Metsäkartanosta ja Lähteentien pirtistä, mutta varstinkin Bear Lodgesta! Ja tietysti muistakin vaihtoehdoista :) Käytiin vasta Bear Lodgen pihalla pyörähtämässä mutta oli aivan ihanan näköinen paikka, en sitten tiedä onko sisältä niin ihana..? :) Tuo Lumikartano oli tosiaan todella kaunis ja ihana iso sali, mutta tulee tietty aika kalliiksi. Varmaan Bear Lodgekin tulis :D Onko muuten ihan tyhmää nyt jo pyydellä tarjouksia kun aikaa n. 2 vuotta? :D pelottaa, että kun sitten ihastuu johonki paikkaan niin se on jo mennyt :) Onko Rovaniemellä muuten helppoa saada pappi vihkimään johonkin ihan muualle kuin kirkkoon? :)

Link to comment
Share on other sites

Mie kysyin nuita tarjouksia 1v3kk aiemmin eikä kukaan sanonut että olen liian ajoissa :D Tosin taijettiin sanoa, että jätetään varaus hinnan muutoksiin... Ja kysymällähän noista selviää! Etenkin jos nyt haluaa jo budjettia hahmotella niin pitäisi jotain suuntaa antavaa hintaa olla myös juhlapaikasta.

 

Mulla ei ikävä kyllä ole kokemusta tuosta, että pappia pyydettäis vihkimään jonnekin muualle, mutta uskon kyllä että onnistuu. Mahdollisesti bensakulut tms pitää maksaa, mutta tuskin muuten mikään ongelma. Tosin papin voit varata vasta alkuvuodesta 2015  :wacko:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Täälläpä kirjottelee yksi Helmikuu 2014 tuleva morsio. Kaikki on vielä ihan auki häiden osalta, pienet (n.30hlö) juhlat ois tulossa ja budjetti on aika minimalistinen (n.2000e) Paikan etsintä tuntuu olevan toivotonta! Ei oikeastaan muita vaatimuksia kuin että omat ruuat ja juomat ois sallittuja, plussaa ois yöpymismahdollisuus/ei rajoitettua juhlimisaikaa. Tarjouspyyntöjä oon laittanu n.15 mutta vastauksia on tullut vain muutamia, lienekö lomalla kaikki näin heinäkuussa. Ala ounasjoen erästäjien maja ois kiva mutta ystävän häät juhlittiin sielä viime keväänä niin tuntuis vähän hassulta olla sielä, mutta jos joku tietäis sen tapasia paikkoja? Noita nuorisoseurojen ja kyläyhdistysten taloja ilmeisesti on vaikka millä mitalla mutta mistään en löydä niistä tietoa :o esim ylikylän nuorisoseuran talo..? auttin toukopirtti..? 

Saako täälä jutella muistaki ku paikoista? Pukujen suhteen nimittäin vaihtoehtojahan täälä roissa ei juuri ole :D  Millanen hintahaarukka tuola D'Anna (ent tyynelä?) on? paljonko vuokrahinta..? 

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa joukkoon! :D

Mie en kysynyt nuista majoista ollenkaan tarjouksia, kun meille on tulossa enempi väkeä niin käyvät osa turhan ahtaaksi. Eli siinä asiassa en voi auttaa :S

Tokihan täällä saa jutella mistä haluaa! Mie en asu Rovaniemellä enää, joten hääpukuakaan en sieltä ollut ostamassa. Mutta tosi on, ettei siellä ole liiaksi valikoimia... Jos käytettyä pukua harkitset, niin käyppä kurkkaan täältä naikkareitten palstalta myydään hääpukuja pohjois-suomessa osio! Tai sitten otat joskus viikonloppureissun isompiin Suomen kaupunkeihin ja käyt siellä shoppailemassa pukuja!

Link to comment
Share on other sites

Liityn joukkoon, meillä häät Helmikuussa 2015 ja vieraita alustavan listauksen mukaan 130-150. Etitään semmosta juhlapaikkaa mihin pitää saaha vietyä omat juomat ja tarjoilut, mietitään tuota Ounasvaaran majaa. Molemmat ollaan ravintola-alalla töissä ja puolet suvusta niin tarjoilujen kans ei tuu hätää  :girl_haha:  Tarjouksia en oo kysyny vielä muutako Veeran talolta että millanen systeemi heillä oli, mutta se jää liian pieneksi meille. Onko tietoa onko Rovaniemellä jollain yksityisellä vuokrattavana taloa/juhlatilaa?

Link to comment
Share on other sites

Lähteentien pirtille saa viedä myös omat juomat, mutta ruokapuolesta en muista kuinka oli... Sinne mahtuu muistaakseni kylläkin max 120 hlöä. Mie kysyin kans tuota alaounasjoen erästäjien majaa, mutta sinne ei saa mahtumaan yli 100 hlön häitä :/ eli on kyllä haasteellista löytää juuri sopivilla kriteereillä oleva juhlapaikka. Meillä on siis tuo ounasvaaran maja varattuna. Käytiin kuukausi sitten katsomassa sitä ja sen jälkeen olen vain enemmän innoissani :)

Link to comment
Share on other sites

Helmi-morsio, on nimenomaan mietinnässä! Oon 7. kuulla raskaana tällä hetkellä niin ei pääse/kannata lähteä kokeilemaan mitään , mutta netin ihmeellisestä maailmasta oon kyllä muutaman kivan löytäny :girl_haha: Haluan pitsiä, PAAALJON pitsiä! Miten teillä?

 

Tinkaliina, Koska teillä on häät? Me käydään nyt ko lumet tulee kattomassa että näkee miltä näyttää sitte juhlien aikaan :) Otatteko Majalta tarjoiluja?

Muokattu: , käyttäjä: Anne88
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...