Recommended Posts

Meidän häät oli lauantaina Aurantolassa! Aivan upea paikka, juuri sellainen maalaismaisema mitä halusimmekin. Meidät vihittiin pihan kappelissa, se on tosi tunnelmallinen ja intiimi. Vieraat kehuivat paikkaa vuolaasti. Meille oli varttuna koko mökkikylä vieraidemme majoittumista varten, siellä yövyimme itsekin kahden hengen mökissä. Aurantolassa myös palvelu pelasi, yhteydenotto oli ystävällistä, nopeaa ja sujuvaa sähköpostitse. Ainoa miinuspuoli koko paikassa on se, että he veloittavat edellispäivän koristelusta ja seuraavan päivän purkamisesta tuntitaksan mukaan. Itse saimme perjantaina koristeltua kahdessa tunnissa tilan tosi hyväksi, ja pieni iskuryhmä jatkoi lauantaiaamuna vielä ennen häitä. Emme jättäneet mitään korjattavia sunnuntaille, ei hotsittanut maksaa siitä ekstraa.

 

Pitopalveluna meillä oli Hekari. En suosittele. Ruoka oli ihan ok, mutta palvelu ei. Sähköpostiviestintä oli vaikeaa (asumme siis toisella paikkakunnalla joten joka päivä ei pysty livenä ramppaamaan paikalla) ja usein tylyä, ei tervehtimistä tai allekirjoitusta. Kun lähempänä häitä kysyin ihan selkeitä kysymyksiä kuten millaiset kakkutelineet heillä on ja milloin voimme maistaa ruokia etukäteen, sain yli viikon odottelun jälkeen viestin että hän vastaa ensi viikolla. Ensi viikkoa odottelin lauantai-iltaan asti, ja kirjoitin että odotan vielä vastausta. Sain takaisin selittelyä siitä, että he keskittyvät yksiin häihin kerrallaan ja nyt mieli on tämän viikon juhlissa, hän palaa asiaan sitten taas ensi viikolla :girl_mad: Ja tosiaan, vasta hääviikkomme maanantaina sieltä pystyttiin keskittymään meidän juhliin kun tuli litania kysymyksiä. Uskomaton asenne, ettei pysty miettimään seuraavaa viikkoa pidemmälle :D

Hymyjä ei paljoa näkynyt missään vaiheessa, ainoa ystävällisen oloinen oli paikan toinen omistaja, mieskokki. Hän ei ollut häissämme paikan päällä, kokkasi vain ruoat. Sekä kaaso että äitini sanoivat samaa, että tais olla noilla hiekkaa pi***ssa..! Myös lasku oli tehty päin mäntyä, meiltä yritettiin veloittaa liikaa.

 

Kukat ostimme Kouvolan kukkakaupasta. Sieltä saimme puolet halvemman tarjouksen kuin muualta. Palvelu oli mutkatonta ja aika persoonallista, ei välttämättä miellytä kaikkia. Morsiuskimpun suhteen minulla ei ollut suurempia visioita, sovimme jotain sinne päin että mitä kukkia jne. Äitini nouti kukat hääaamuna. Morsiuskimppu ei ollut sellainen kuin olimme puhuneet, mutta se oli tosi hieno. Eli ei valittamista sen suhteen. Kun kävimme kysymässä tarjousta kukkakauppa Rosariumista, meitä ensin palvellut vanhempi nainen katsoi tatuointejani kauhuissaan ja ohjasi meidät hetken päästä toiselle, nuoremmalle myyjälle. Siitä jäi aika huono fiilis, siksi emme ottanet kukkia sieltä, vaikka ne tosi hyvältä näyttivätkin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Oonkohan mä ihan sokee vai eikö oikeasti Kouvolan keskustan lähelläkään ole mitään juhlapaikkaa joka olisi sisältään yhtään modernimman tyyppinen tai muuten edes hieno JA sinne saisi tuoda omat juomat? :o Kuusankosken alueet menisi myös, mutta nää Elimäki-Iitti-yms akselilla olevat alkaa mennä jo vähä turhan korpeen meidän toiveisiin nähden.

Link to comment
Share on other sites

Pinji:

Mitä mieltä Tuulensuojasta? Tai Upseerikerho Kasarminmäellä? Molemmat on tietty aika perinteisiä vaihtoehtoja. Tuulensuojaan saa ainakin viedä omat. Upseerikerho on Aseman Vintin hallinnassa ja heiltä tulee sinne luonnollisesti pitopalvelu (mutta heidän ruokansa on ainakin erinomaista!)

 

Sitten tosi modernia edustaa Fast Motorsin tilat (sinne en kyllä ehkä mitään päivähäitä järjestäisi).

 

Korialla ois Kallioniemen lava, sinne ei oo sen pitempi matka ku Kuusaan keskustaan Kouvolasta tai toisinpäin :) Ja sinne saa kans viedä omat juomat ja pitopalvelut. Mun kaverit on aikanaan vihitty siellä pihalla, joki taustalla aurinkoisena päivänä.

 

Tossa nyt päälimmäiset, onhan noita varmasti lisääkin. Hyvä keino miettiä noita on ajatella kaikkia vähänkään isompia rakennuksia kaupungissa ja sitten miettiä mitä ne sisältävät :D

Link to comment
Share on other sites

Tuulensuoja on meidän silmään aika vanhanaikainen ja pohjaratkaisultaan vähän huono. Upseerikerhosta kyllä tykkäisin mutta viimeisimpien tietojeni mukaan siellä on A-oikeudet.

Ja joo Fast Motors on vähän siellä pimeässä kellarissa piilossa, mutta pelkkiin iltabileisiin olis toki hyvä :D

 

Eipä toi Koriakaan ihan mahdoton olisi kun nyt tajusi kuinka lähellä sekin on. Miljöö olis siellä aika upea. Sisätiloissa taas meidän makuun ehkä vähän liikaa puuta, mutta ehdottomasti ainakin se harkintalistalle pääsee! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Itse en ole Kouvolan seudulla vielä kauan asunut ja häät pukkais reilu vuoden päästä ja juhlapaikkoja siis mietiskelen jo :rolleyes:  Ja ja ja....

netistä löytyi muutama paikka, joista ei ole minkäänlaista kommenttia vielä ollut. Vähäisten tietojen mukaan kuitenkin juhlien järjestäminen onnistuisi ja kysymysmerkin alla olisivat Kankkulan kaivo Jaalassa ja Virtakiven kahvila Voikkaalla.

Minkälaisia paikkoja??

Isot häät meille ei ole tulossa, siksi nämä pienemmätkin vaihtoehdot käydään meillä läpi.

 

Myöskin lisää kommentteja saa laittaa esim. Kartano Koskenrannasta. Saunamahdollisuus kuullostaisi ihan mukavalta myöskin :grin:

 

Eli missä hinnoissa nykyään ja mitä hintoihin sisältyy jne.??

 

Paljon on ollut kommentteja keskustelussa, joskin tuoreempia kommentteja olisi kiva kuulla :give_heart:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Hei, tietääkö kukaan Kouvolan seudulta latoa tai navettaa, tai muuta sen tapaista, jota voisi vuokrata noin 100 hengelle hääjuhlapaikaksi? 

 

Haaveissa olisi rustiikkisen maalaishäät ladossa. Luulisi tältä seudulta noita latoja löytyvän. :)

Ensimmäisenä googlella tuli Sinibell. Tässä ketjussa on aiemmin mainittu esim. Aurantolan tallin vintti.

Vähän kauempaa tulee mieleen Yli-Kaitala, varmaan joku ent. navetan yläkerta. Tosin siellä on aika innokas isäntä..

Maalaisromantiikkaa voisi myös löytyä vanhalta kansakoululta tai seurojentaloilta ;)

Link to comment
Share on other sites

Jos hääjuhlan paikka vielä mietityttää , niin suosittelen ehdottomasti Elimäellä sijaitsevaa Moision kartanoa!

 

Meillä vihkiminen ensin Elimäen kirkossa ja sen jälkeen hääjuhla Moision kartanossa. Tosin ulkopaikkakuntalaisina jouduimme maksamaan Elimäen kirkon käytöstä 280€ tilavuokraa, mikä sinänsä oli yllätys! ...luulin aikaisemmin että kirkossa vihkimisestä ei tarvitse maksaa mitään! ..ja kaiken lisäksi olimme molemmat kuuluneet Kouvolan seurakuntaa viisi vuotta kunnes muutimme pois Kouvolasta. ...Mutta toisaalta, kirkko oli kyllä todella kaunis ja siirtyminen oli helppoa Moision kartanoon kun kirkon ja juhlapaikan väliä pystyi helposti ja nopeasti ajamaan edestakaisin jotta kaikki vieraat pääsivät juhlapaikalle. Eli lopulta kirkko oli kaiken sen maksun arvoinen.

 

Itsellä oli häät 2013 heinäkuussa Moision kartanossa ( vieraita n.110)  ja aluksi mietitytti tilojen osalta se, että alakerta jakautui pienempiin huoneisiin. Sain kuitenkin todeta että yläkerran ison tanssitilan ansiosta tunnelma pysyi hyvänä koko päivän ja illan ajan. Ohjelmaa oli helppo järjestää yläkertaan, jolloin tilan ympärille erikseen järjestetyille irtotuoleille vieraat pääsivät istumaan ja kaikki varmasti näkivät ohjelman. Lisäksi tilan vuokraukseen kuulunut pitopalvelu toimi erittäin avuliaasti ennen häitä ja häiden aikana. Jos jokin asia jäi askarruttamaan häiden ohjelmassa, Annelta tuli todella hyviä vinkkejä sekä ennen häitä ohjelmasta ja sen järjestyksestä myös häiden aikana :girl_smile: Eli Anne toimi todella kiitettävästi kaasojen ja bestmanien tukena kunhan vain osasi kysyä.

 

Vaikka ruoka tuli maksamaan hieman enemmän kuin muissa pitopalveluissa ja juomat väki joutui ostamaan baarista, koristeluja ei kuitenkaan tarvinnut tehdä itse niin paljon kauniiden puitteiden ansiosta,  jolloin rahaa säästyi taas siltä puolelta. Eniten miellytti myös se, että anniskelualue ylettyi vain yläpihalle asti, jolloin vieraat saivat rauhassa käydä "tarkistamassa rengaspaineita" parkkipaikalla kenenkään puuttumatta siihen! Ja samalla anniskelualueen rajaus mahdollisti oman boolin tekemisen parkkipaikalle pakettiauton takakonttiin, josta sitten tiedotettiin myöhemmin illan aikana hiljaisesti eteenpäin. Olin nimittäin eräissä häissä Kouvolan upseerikerholla jossa kaverini joivat alkoholia tilan edustalla takakontista, jonka jälkeen kerhon henkilökunta tuli valittamaan asiasta! ..meni vähän tunnelma pilalle... Ja vaikka häitä varten valmistettiin boolia, baarissa riitti silti väkeä jolloin kartano sai varmasti hyvin tuloja baarista. 

 

Lisäksi ruoka oli hyvää ja omia toiveita otettiin huomioon menua suunniteltaessa, eli menuja sai muokattua omiin tarpeisiin. 

 

Häiden jatkot olivat Kouvolassa  Sokos Hotel Vaakunassa, jossa vieraat myös yöpyivät. Illan lähetyessä loppuaan n.00:30 jälkeen hääpaikalla bestman tilasi jo etukäteen takseja, jolloin vieraat pääsivät siirtymään nopeasti hotellille.

 

Kaikista parasta paikassa oli kuitenkin se, että seuraavana päivänä oli helppo hakea omia koriste tavaroita ja häälahjoja pois paikalta, koska ne kaikki oli kerätty valmiiksi siistiin pinoihin kartanon henkilökunnan toimesta ja tiloja ei tarvinnut alkaa siivoamaan krapulassa. Eli kaikki vieraat, ml. itse sai toipua  kaikessa rauhassa  :girl_dance:

 

Eli kaiken kaikkiaan Moision kartano toimi erinomaisena paikkana järjestää hääjuhla rauhallisessa ympäristössä, jolloin tunnelma pysyi hyvänä koko hääjuhlan ajan. Ja häiden jälkeen vierailta tuli myös paljon kehuja juhlapaikasta :gpari:

Link to comment
Share on other sites

 

Hei, tietääkö kukaan Kouvolan seudulta latoa tai navettaa, tai muuta sen tapaista, jota voisi vuokrata noin 100 hengelle hääjuhlapaikaksi? 

 

Haaveissa olisi rustiikkisen maalaishäät ladossa. Luulisi tältä seudulta noita latoja löytyvän. :)

Ensimmäisenä googlella tuli Sinibell. Tässä ketjussa on aiemmin mainittu esim. Aurantolan tallin vintti.

Vähän kauempaa tulee mieleen Yli-Kaitala, varmaan joku ent. navetan yläkerta. Tosin siellä on aika innokas isäntä..

Maalaisromantiikkaa voisi myös löytyä vanhalta kansakoululta tai seurojentaloilta ;)

 

Niemen navetan vintti taitaa tuntea myös nimen Lävän vintti,Kouvolan Aitomäessä.Paikalliselta nuorisoseuralta saa varmastikkin lisätietoa jos ei tilan isäntää muuten saa etsittyä. Vintillä on järjestetty tansseja monia vuosia.Itse en ole käynyt mutta appivanhempani kyllä :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Hei, tietääkö kukaan Kouvolan seudulta latoa tai navettaa, tai muuta sen tapaista, jota voisi vuokrata noin 100 hengelle hääjuhlapaikaksi? 

 

Haaveissa olisi rustiikkisen maalaishäät ladossa. Luulisi tältä seudulta noita latoja löytyvän. :)

Ensimmäisenä googlella tuli Sinibell. Tässä ketjussa on aiemmin mainittu esim. Aurantolan tallin vintti.

Vähän kauempaa tulee mieleen Yli-Kaitala, varmaan joku ent. navetan yläkerta. Tosin siellä on aika innokas isäntä..

Maalaisromantiikkaa voisi myös löytyä vanhalta kansakoululta tai seurojentaloilta ;)

 

Niemen navetan vintti taitaa tuntea myös nimen Lävän vintti,Kouvolan Aitomäessä.Paikalliselta nuorisoseuralta saa varmastikkin lisätietoa jos ei tilan isäntää muuten saa etsittyä. Vintillä on järjestetty tansseja monia vuosia.Itse en ole käynyt mutta appivanhempani kyllä :)

 

Siis Läävän vintti

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Meillä oli kesällä 2014 häät Iitissä Ravintola Kurjenmiekassa ja suosittelen erittäin lämpimästi kyseistä paikkaa. Kurjenmiekka on saanut uudet yrittäjät keväällä, yhteydenpito on koko ajan ollut ystävällistä ja nopeaa, en voi muuta kuin kehua heitä. Kurjenmiekkaa on remontoitu keväällä ja esimerkiksi lattiat on laitettu uusiksi ja verhot vaihdettu valkoisiin, muutoinkin paikka on erittäin siisti ja juhlava. Meillä oli juhlissa yli sata henkeä ja mahduimme todella hyvin juhlatilaan ja tanssilattiallekkin jäi runsaasti tilaa. Pihapiiri on nätti ja siellä on mm. katettu terassi ja ruutana lampi, otimme myös potrettikuvia pihalla. Saimme itse vaikuttaa tarjoiltaviin ruokiin ja buffet ruokailu olikin hyvin runsas (pääruokana lohta ja härkää) ja sai kovasti kiitosta! Kurjenmiekassa on A-oikeudet mutta se ei menoa hidastanut ollenkaan. Hinnaltaan paikka oli kohtuullinen ja todellakin rahansa väärti, sillä ravintola häät säästi niin paljon aikaa koristeluilta ja siivoamiselta sekä kaasot ja bestman pääsivät niin paljon helpommalla itse hääpäivänä, kun ei tarvinnut huolehtia kuin juontamisesta. Pääsimme perjantaina koristelemaan juhlapaikkaa mutta tarvittaessa Kurjenmiekka hoitaa senkin puolestanne, heillä on runsaasti erillaisia kukkamaljakoita ja muita koristelutarvikkeita. Vihkiminen oli Iitin kirkossa eli oli noin 10 minuutin ajomatkan päästä juhlapaikalta ja juhlavieraita (50vierasta) majoitettiin Lomakiven mökkikylässä. Juhlapaikka, kirkko ja majoitus sijaitsivat viiden kilometrin säteellä toisistaan, tämä järjestely sai paljon kiitosta vierailta, kun ei tarvinnut kulkea kankkulan kaivosta 40kilometriä virtasten seurantalolle. En voi muuta kuin kehua Kurjenmiekkaa ja sen henkilökuntaa! :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Meillä on häät ensi kesänä Jaalan Hartolan vanhalla tanssilavalla.

Tila on omaperäinen ja edullinen, vuokra tälle vuodelle on 200 € sisältäen juhlapäivän lisäksi koristelu- ja siivouspäivät.

 

N. 150 hlöä mahtuu lavalle syömään ja juomaan ja tanssimaan. Uusittu keittiö on viereisellä seuran talolla ja sen käyttö sisältyy tanssilavan hintaan. Lavalla on isot lasiset ikkunat joista näkee joelle, eli sadekaan ei pilaa hääpäivää. Tässä linkki Hartolan kylän Pienviljelijäyhdistyksen tanssilavalle http://hartolankyla.fi/palvelut/pvy-vuokraa/.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Meillä oli häät heinäkuussa 2015 ja meilläkin oli pitopaikkana Kausalan Pitokartano Kurjenmiekka (http://www.kurjenmiekka.fi/). Varattiin juhlapaikka syyskuussa 2014, eli vajaa vuoden etukäteen. Vaikutti, että vapaita aikoja oli runsaasti, ja tietääkseni kesään mennessäkin oli vielä viikonloppuja hyvin vapaana. Väkeä paikkaan mahtuu vajaa 300, jolloin on käytössä kolme eri huonetta. Isoon saliin mahtuu reilu 100 henkeä.


 


Paikka on tosi viihtyisä, ei juurikaan koristeluja tarvinnut tehdä, paitsi ruokapöydille. Kurjenmiekassa on omasta takaa myös koristetarpeita joita voi käyttää omissa juhlissa. Pihapiiri on kaunis ja Kurjenmiekan pihalla ja lähiympäristössä saatiin otettua myös viralliset potrettikuvat. (Kuvaajana oli Henna Viren http://hennaviren.wix.com/pienso jota myös voimme suositella)


 


Menu-vaihtoehtoja on runsaasti, ja menun saa myös itse suunnitella. Me suunnittelimme menun pääosin itse ja kokilta sai myös hyviä vinkkejä. Kaikki toiveemme ruoan ja ruokailun suhteen otettiin todella hyvin huomioon. Kaikki vieraat kehuivat ruokia, jotkut jopa parhaiksi mitä ovat häissä koskaan syöneet, ja myös itse tykättiin todella paljon (eniten harmitti, ettei jaksanut enempää syödä kun oli niin hyvää). Kurjenmiekalla on A-oikeudet, eli omia juomia ei saa tuoda. Meillä oli käytössä itse tehdyt juomaliput jotka kävivät maksuvälineenä baaritiskin puolella. Käytetyt liput maksettiin jälkikäteen.


 


Ainoa negatiivinen asia joka juhlapaikasta jäi mieleen, oli se, että mikkiä ei saatu toimimaan, kun liian myöhään aloimme sen kanssa härväämään.


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...