Galaxy

Tenalji von Fersen (Suomenlinna/Helsinki)

165 viestiä aiheessa

moikka tenaljibridezillat! :D missäs teidän suunnitelmat on menossa? onko kaikilla valokuvaajat, bändit ja pitopalvelut sun muut hankittu? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kaikki on hankittu ;) vähän yli 5kk enää...

Mennään katsomaan valokuvaajan kanssa Tenaljia ens kuussa ja samalla katsellaan pöytämuotoja ja kuvauspaikkoja.

Muokattu: , käyttäjä: viiru08

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin on nyt tenalji varattu ja on aivan ihana paikka!

Mulle heräsi kysymys että mitä lavalle voisi keksiä kun meille ei tule bändiä. Kuulemma lava ei ole siirrettävissä.

Voisihan siihen laittaa hirveän kasan kynttilöitä tms. mutta jotenkin vaikuttaa silti vähän hölmöltä..

Ideoita kaivataan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

img2563k.th.jpg

img2559qc.th.jpg

Vähän myöhään tulee ideointia kysyjän kysymykseen, mutta jos joku muu pohtii samaa...

Voisiko valkokankaan laskea alas, ja heijastaa siihen jonkun pysyvän kuvan esim. teistä parina ja päivämäärän / muun kuvan jonka haluaisitte siinä olevan vähän niinkuin bannerina.

Myös ikkunan verhonhan voi laskea ettei valo takana häiritse jos valkokangas on alhaalla.

Siellä takahuoneessa oli myös puhujanpönttö, voisiko sen siirtää lavalle johon ihmiset menisivät pitämään puheitaan? samalla koristelisi lavan teemaan sopivaksi, esim. juurikin kynttilöitä, tai sitten tylliä /ruusuja / valoköynnöstä...

Jos on tulossa leikkejä, johon tarvitsee esim. tuoleja tai muuta, lavanhan voisi valmistaa valmiiksi leikkejä varten reksvisiitalla jossa leikit sitten pidetään. Tietenkin pitäisi varoa ettei sieltä kukaan putoa.

Sinne voisi laittaa pienille pöydille esim. valokuva näyttelyn teistä ja teidän elämän vaiheista (ensitapaaminen, matkoilta, juhlista..) jota ihmiset voisivat siellä kiertää ja katsella. / miksei myös esineistöä joihin liittyy tarinoita elämänvaiheistanne.

Jos tulee paljon lapsia, voisiko se olla jonkinlainen lasten lava? peittää kokonaan tarkasti piirustuspaperilla, kyniä sinne ja lapset piirtelemään, kirjoittelemaan tervehdyksiä.

Tai onko tulossa niin isot juhlat, että lava toimisi lahjapöytänä ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itseäni kiinnostaisi nähdä kattaus/somiste kuvia tenaljista, millaisia värejä siellä on käytetty ja miten ne ovat erottuneet tiilitaustasta, ja millaista tunnelmaa eri värit ovat sinne antaneet!

Omat ajatukset ovat olleet väreinä: burgundi/valkoinen-luonnonvalkoinen tai valkoinen/shampanjakulta, olen vain ollut hieman epävarma miten tuo burgundi sopii tenajiin, ja erottuuko edukseen.

Jos kuvia / ideoita on, heitelkää tänne! :flirt:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua kiinnostaisi tietää, miten Tenaljissa häitä viettävät/viettäneet parit aikovat/ovat koristelleet niitä mahtavia ikkunalautoja? Meinasin ensin, että pelkkiä tuikkuja paljon, mutta tuli mieleen, että näyttääköhän se vähän karulta sitten? Karukin on kyllä kaunista, mutta meillä ei muutenkaan ole tulossa paljon koristeita niin mietin, että pitäisikö ripotella vaikka oransseja (teemaväri) ruusunlehtiä ikkunalaudan sisäreunalle ja sitten vasta iso määrä tuikkuja? Vai onkohan ihan pöhkö idea... En vaan osaa oikein kuvitella näyttävätkö pelkät tuikkukipot sitten ihan typeriltä. Sen takia olisi kiva kuulla muiden ideoita!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös tarkoitus laittaa ikkunalaudoille tuikkuja, tai ehkä jotain lyhtyjä. Mun mielestä ainakin voivat hyvin olla siellä

pelkälteen, eikä näytä yhtään karulta.

Toinen vaihtoehto meillä on kyhätä kukista jotain koristetta ikkunalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuoreita kokemuksia tästä mahtavan upeasta juhlatilasta? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kesällä varmaan moni juhlinut Tenaljissa, joten yhdyn edelliseen kommenttiin. Uusia kokemuksia, ideoita "täydellisiin" juhliin?

Me olemme vasta menossa katsomaan tilaa ensi viikolla...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytiin katsomassa miehen kanssa Tenaljia alkuviikosta ja tila oli aivan upea! Nettisivuilla olevat valokuvat eivät anna oikeaa kuvaa paikasta. Hoitokunnan edustaja totesikin, että kuvat on otettu talvella ja myönsi niiden olevan aikas huonoja. Tilahan ei ole kellertävä vaan aika vaalea, varsinkin kun ikkunoista tulvii sisään kirkasta luonnovaloa. Olin hieman huolissani kellarimaisuudesta, mutta tila oli ihanan korkea ja avara :) Teimme varauksen heinäkuulle 2012. Minäkin kuulisin mielelläni tuoreita kokemuksia!

Muokattu: , käyttäjä: heidi2012

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paikka oli todella upea! Tosiaan ihana valaistus ja erittäin avara tila, sekä pöydille että tanssilattialle (ja pikkulavalle). Keittiötilat olivat isot ja varmaan tosi toimivat (sanoi kaverini, joka on kokki).

Kannatti käydä katsomassa, vaikka itse päädyimme Pirunkirkkoon vierasmäärän ja talviajankohdan johdosta. Tenalji oli kyllä kauniimpi, mutta käytännön syyt voittivat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olin yllättynyt tilan korkeudesta! Ihana paikka. Meillä on alustava varaus elokuulle 2012, täytynee päättää piakkoin mitä tehdään. Vähän mietityttää mummojen selviytyminen Suomenlinnan mukulakivistä, tai vaihtoehtoisesti että kuka olisi juomatta, että pääsisi heitä kuskaamaan illalla takaisin lautalle.. Tietysti tuohon on vielä aikaa, ja kai tuollainen käytännön asia jotenkin sitten lopulta hoituu.

Olin vähän myös unelmoinut isosta pihasta joka olisi yhteydessä juhlatilaan, ja Tenaljissahan piha ei ole mitenkään kovin erityinen ja vielä eri kerroksessa kuin itse tila. Toisaalta Suomenlinna on niin hieno ympäristö että voisin ehkä antaa tuon jutun olla :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan uutena tulokkaana uskaltaudun mukaan keskusteluun...

Häät on mietitty ensi talvelle, ja nyt kyselisin kokemuksia ihmisiltä, jotka ovat talvella täällä häitään juhlineet:

Osalle ihmisistä saa varmasti kuljetuksen lauttarannasta (HKL:n lautalta), mutta miten muut ihmiset ovat matkasta juhlapaikalle suoriutuneet? Onko katujen talvikunnossapito ollut ihan ok?

Entä, mahtaako tila olla miten kylmä talvella? Tottakai kun on paljon ihmisiä, lämpenee tilakin...

Ja tietääkö kukaan, onko vuokrus mahdollista hoitaa jotenkin niin, että paikalle pääsisi jo perjantai-iltana laittamaan pöytiä yms? Pitääkö tilaa miten paljon siivota? Ylempänä luki että pöytiä ei tarvitse paikalleen laittaa, mutta onko muuta tehtävänä kuin kamojen roudaaminen pois + roskien vienti?

Tulipa paljon kysymyksiä :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tilavuokraan kuuluu siivous eli ainoastaan roskat pitää viedä ulos ja suurimmat roskat siivoilla pois. (Ja tietysti jos joku nyt on sattunut vaikka oksentamaan tms, juhlista kun ei koskaan tiedä :D)

Vinkkinä myös, että kannattaa viedä paikalle omia tuhkakuppeja, koska pihalla on vaan sellainen pieni seinässä oleva, johon valitettavasti niin meillä kuin ainakin yksien toistenkin häiden vierailla on ollut vaikeuksia osua. Niitä natsoja ei ole kovin kiva iltamyöhäiselle noukkia siitä sepelistä :(

Paikkaa pääsee laittamaan kuntoon jo edellisenä perjantaina, jos siellä ei silloin ole tilavarausta. Tuon tilanne tietysti selviää vasta n. esim. pari viikkoa ennen. Sen varaan siis ei kannata laskea, mutta talvisaikaan saattaa olla tietysti enemmän tyhjänä. Kannattaa vaikka katsoa tämän vuotista kalenteria niiden nettisivujen kautta, jotta näkee perjantaiden käyttöasteen noin suunnilleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Lainie!

Tuo tuhkakuppi vinkki olikin oikein hyvä, sitä en ollut tullutkaan ajatelleeksi. Ja toivottavasti ainakaan ei kukaan klo 01 mennessä ehdi saada itseään oksu-kuntoon :grin:

Onkos sitten joku mahtanut hoitaa vihkimistä tuossa vieressä olevassa Myllysalissa? Meillä on siviilivihkiminen tiedossa, ja vihkijä "omasta takaa" joten se ei ole ongelma, mutta onko tila sellainen että sinne saa 120 ihmistä istumaan, ja tilaa jäisi vielä "alttarillekin"?

Pitänee käydä uudelleen tilaa katsomassa ajan kanssa, eiköhän tuo tuosta selkene.

Vähän menee aiheen ohi, mutta onko kukaan käyttänyt pitopalveluna jotakin noista Suomenlinnalaisista yhteistyökumppaneista, kokemuksia kaipailisin.... Tuleva mies on kokki, joten vaatimustaso on hieman ehkä hänellä epärealistinen pitopalveluiden suhteen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Myllysalissa on kalusteet 60 hengelle, eli istumaan mahtuu vain puolet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaa no meillä kyllä istui kaikki vieraat, joita taisi olla 113.

Eli tuoleja ainakin oli tarpeeksi ja ne mahtuivat tuolle määrälle juuri ja juuri riveihin. Mutta osahan voi myös seurata toimistusta seisaaltaan sieltä "yläparvelta" jos on tarvetta. Oiskohan niin, että pöytiä tuolla ei ole kuin 60 hengelle tai ainakaan enempää ei mahdu pöytien kanssa.

Eli siis meillä tosiaan oli (siviili)vihkiminen Myllysalissa, niin, että lähipiiri istui lavalla reunoissa ja me ja tuomari seisoimme siinä lavan keskellä ja saavuimme paikalle ikään kuin keskikäytävää pitkin.

Musta Myllysali oli aivan ihana paikka vihkimiselle. Valoisa ja kaunis ja koristeltiin ainoastaan portailla olleilla kukilla korkeissa vaaseissa. Ainoa haaste on sen pirun ison seinäpatterin piilottaminen. (Meillä kun ainakin oli juuri tuomarin selän takana ja näkyvilä joka kuvassa, mutta saatiin ihan jees vähän sitä piiloon verholla)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän menee aiheen ohi, mutta onko kukaan käyttänyt pitopalveluna jotakin noista Suomenlinnalaisista yhteistyökumppaneista, kokemuksia kaipailisin.... Tuleva mies on kokki, joten vaatimustaso on hieman ehkä hänellä epärealistinen pitopalveluiden suhteen...

Meillä on häät vasta 2012, mutta sen verran olen taustatyötä tehnyt, että Suokin paras pitopalvelu on ilmeisesti Panimoravintolan pitopalvelu. Siinä on kyllä sitten hintaakin. Äitipuoleni on järjestämässä kansainvälistä pr-firmojen konferenssi-illallista Suokissa ja hoitokunnan henkilökunta sanoi myös, että Panimoravintolalta kannattaa tilata ruoat. Kaikki isot firmat, kuten Nokia, käyttävät sitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Juuri toissa viikolla puhuin puhelimessa Suomenlinnan henkilökunnan kanssa nimenomaan Ruutikellarin ja Myllysalin kapasiteetista, ja mulle kerrottiin että pöytiä ja tuoleja on molemmissa 60 hengelle... Kyseinen nainen vielä totesi, että Myllysaliin mahtuisi enemmän mutta varusteita on vain tuolle määrälle. Mutta en sitten tiedä jos siellä pitää ainoastaan vihkimisen niin hoitaako ne sitten sinne enemmän tuoleja tms. Kannattaa siis pirauttaa ja kysyä tämän hetken tilanne.:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Sulla taitaa olla sitten tuorein tieto :)

Toisaalta ainakin jos on siviilivihkiminen, niin osa vieraista voi musta hyvin myös seisoa sen ajan, jos tuoleja ei ole kaikille. Sehän ei yleensä niin kovin kauaa kestä. Näin meilläkin oli aluksi tarkoitus, kun ei oltu ihan varmoja, miten tuolirivit mahtuu, mutta sitten tosiaan kävi ilmi, että kaikki mahtuu istumaan ja tosiaan kesäkuussa 09 tuoleja oli ainakin tarpeeksi.

Pitopalveluista: monet pitopalvelut ovat tottuneet tekemään keikkaa Suokissa eikä edes ota siitä muuta lisähintaa, kun tietysti sen, että tilaajan pitää maksaa pakun lauttamatka Suokkiin. Meillä ainakin muuten meni ns. normaalilla kuljetustaksalla. Eli sen takia ei kannata rajoittaa etsintää vain noihin saaren omiin yrityksiin.

Tenaljissa on muuten kuulemma yhdet helsingin parhaimmista keittiötiloista (remontoitu aika hiljattain) joten siinäkin mielessä yritykset tulevat sinne ihan mielellään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Meillä oli häät Tenaljissa ja pitopalvelun etsimme mantereelta. Yksikään pitopalvelu ei ollut vastahankainen paikan suhteen ja vain yksi tarjouspyynnöistä sisälsi ylimääräisen kuljetusmaksun Suomenlinnan ollessa kyseessä. Kannattaa siis tosiaan kysellä tarjoukset myös mantereelta, kunhan lautat varaa ajoissa (ja ainakin meillä pitopalvelu hoiti varauksen itse) niin kulkeminen on varsin sujuvaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon vastauksista!

Tosiaan ei meilläkään vihkimistä ole tarkoitus tehdä pitkän kaavan mukaan, eli osa voikin mielestäni hyvin seistä parvella. Ja voihan niitä tuoleja varmaan sitten tarpeen tullen roudata sieltä Tenaljin puolelta osan Myllysaliin seremonian ajaksi.

Pitää varmaankin soitella Suomenlinnaan ja käydä paikkaa katsomassa, ja selvitellä tuoli yms. asiat. Ja kuvien perusteella tuo Myllysali on todella kaunis, pitää nähdä vielä ihan livenä.

Tosiaan, voihan sen pitopalvelun ottaa mantereenkin puolelta :grin: Alan tarjouksia kyselemään siis pikkuhiljaa.

Panimoravintolan sivuja ja menuita selailinkin jo ja ihan hyvältä vaikutti.

Koska Tenaljin keittiö vaikuttaa enemmän kuin kelvolliselta, voi olla että palkataan muutama kokki duunaamaan safkat oman menun mukaan, raaka-aineet tukusta jne.

Kiitos kaikille vastauksista, tää alkaa soittelemaan huomenna!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään