Galaxy

Tenalji von Fersen (Suomenlinna/Helsinki)

165 viestiä aiheessa

Tässä tältä kesältä kuvia tenaljista ja myllysalista. Valitsin kuvat tähän vähän sillä silmällä, että niistä näkee minkälaisia noi tilat on. Blogista löytyy lisää kuvia sieltä ja sinne pääsee tästä linkistä.

Tenalji von Fersen ja Myllysali ovat mielestäni molemmat todella makeita paikkoja häiden viettämiseen. Siellä on aina ollut todella hyvä ja lämmin tunnelma.

Toivottavasti näistä on apua suunnittelussa ja iloista mieltä häiden järjestelyihin!

marrumikko-web.jpg

marrumikko2-web.jpg

marrumikko14-web.jpg

marrumikko8-web.jpg

marrumikko12-web.jpg

marrumikko9-web.jpg

marrumikko11-web.jpg

marrumikko29-web.jpg

marrumikko16-web.jpg

marrumikko38-web.jpg

marrumikko18-web.jpg

marrumikko36-web.jpg

marrumikko37-web.jpg

marrumikko27-web.jpg

marrumikko35.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika avata ensimmäinen oma keskustelu. Ihania kuvia edellä viime kesältä =) Sunnuntaina pääsemme vihdoin katsomaan salia ja toivon todella, että se on niin upea, kuin olen kuvien ja selostusten perusteella antanut itseni ymmärtää. Alustava varaus kesälle 2013 on jo nimittäin tehty, sillä ei hirveästi ole näitä tiloja joihin 100 vierasta mahtuu samaan tilaan ja saa viedä oman cateringin ja omat juomat. Ja tuli kyllä aikamoisena yllätyksenä, että jo näin ajoissa oli tuolle kesälle 2013 touko-elokuulle jo melkein puolet viikonlopuista varattu! Varaukset taitaa vain koko ajan aikaistua...

Onko Tenaljissa juhlineet kokeneet saaneensa tilavuokralle vastinetta? Eli tila täyttänyt odotukset? Toki kalliimpiakin on mutta kuitenkin. Välillä nimittäin miettinyt pitäisikö kuitenkin kysyä jostakin ravintolasta tarjous mutta järki sanoo, että juhline järjestäminen omilla juomilla on halvempaa vaikka tilavuokra 2000 egee...onhan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

On se edullisempi. Tai tietysti riippuu nyt siitäkin mitä meinaatte vieraille tarjota, mutta jos tarkoituksena on tarjota koko ilta, niin kyllä se tuolla Tenaljissa tulee vielä huomattavasti halvemmaksi kuin ravintolassa. (Jos taas ravintolassa tarjoasi esim vain alkumaljan ja vähän viiniä, niin voisi olla jo vähän kiikun kaakun kannattavuuden kanssa.)

Mutta on se Tenalji ihana paikkakin. Ainakin me koimme saanemme rahoillemme vastineen.

Edelleen jokainen hääkuviamme katsova ihastelee mieletöntä paikkaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä halutaan tarjota hyvät ruoat ja juomat(laadukkaat ruokaviinit ja jokaiselle sen verran kun maistuu). En siis enää edes vaivaa päätäni muilla vaihtoehdoilla =) Uskon ja toivon, että paikan näkeminen vielä vakuuttaa 150%.

Monen aikaan olette juhlat päättäneet? Eli onko paikalla oltu ihan klo 01 asti ja sitten vieraat ulos ja muualle jatkoille( ei me vaan vieraat). Jostakin luin, että 01 asti saa juhlia ja 02 pitää paikan olla tyhjä? Kokemuksia tästä?

Huomasinkin, että Lainie oli aikataulua laittanutkin. Oliko teillä Lainie oma lautta kyyti mantereelle? Ja jos oli niin mitähän sellainen kustantaa?

Muokattu: , käyttäjä: Su5anna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Joo, meillä oli vieraille kuljetus juhlien jälkeen eli klo 01.40 lähti lautta laiturista. Vieraat lähtivät kävelemään lauttaa kohti ensimmäiset joskus yhden jälkeen, loput auttoivat paikkojen siistimisessä (kunnollahan siellä ei tartte siivota, vaan se kuuluu vuokrahintaan). Bändi lopetti muistaakseni 00.30, viimeinen tunti soitettiin musikkia koneelta.

Jatkoja ei meidän vieraat ainakaan enää tarvinneet vaan klo 14-01.30 asti kestäneet juhlat olivat ihan tarpeeksi (sis. shampanjaa, viinejä, konjakkia ja drinkkitarjoilun) ja lauttamatka pimeässä takaisin mantereella väsytti viimeistään loputkin innokkaat juhlijat :D

Lautta maksoi 2009 kesällä muistaakseni hieman alle 600 euroa. Nykyhinnat luulisin olevan esillä JT-linen nettisivuilla. Olivat muistaakseni ainakin tuolloin. Joo, niiden sivuilta löytyy. Tunnissa ehtii lautta lähtemään laiturista, hakemaan porukan Suokista ja viemään takaisin Kauppatorille. Hinta siis n. 650 euroa isoimmalle alukselle, ja vähemmän jos on pienempi vierajoukko.

http://www.jt-line.fi//alukset_hinnat.htm

Muokattu: , käyttäjä: Lainie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä olisi tarjolla 8.6.2013 Tenaljin tilat! Meillä tulikin suunnitelmiin muutos ja pidetäänkin pienet häät perheiden kesken. Iski stressi ja pihiys :D Jos on sille kesälle morsioita jotka haaveilee häistä Tenaljissa niin yhteyttä voi ottaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

moi :),

ollaan varattu tenalji ensi syyskuuksi 2013 ja nyt mietimme paikan koristeluita. tila on kyllä itsessään upea ja persoonallinen, mutta jotenkin kaipaisin vihreyttä ja/tai pehmeyttä tilaan. miten olette koristelleet/ajatelleet koristelevanne tilaa? pöydäthän ovat melko kapeat, joten niille ei isoja kukkalaitteita varmaan saa? oletteko ajatelleet hyödyntää ikkunalautoja tai niitä seinissä olevia tankoja koristeluun?

lainie kirjoitti, että heidän juhlansa olivat jatkuneet aina klo 01:30 asti. nythän suomenlinnasta ilmoitetaan kuten edellä todettiin, että klo 01 pitäisi juhlat olla loppu ja klo 02 mennessä siivottu. tuleeko sinne paikan päälle joku katsomaan jo klo 01, että kaikki juhlijat ovat tilasta poistuneet ja musiikki on pois päältä..? vai onko se niin tarkkaa sittenkään? tuo vieraiden poiskuljetus on meistä hyvältä kuulosta idea ja mietin vain, että koska sen kuljetuksen sitten uskaltaa tilata, jos tappiin asti haluaa juhlia :).

viimeisenä, onko kokemuksia klo 13 vihkimisajasta suomenlinnan kirkossa? lähinnä mietin morsiamen ja kaasojen aamua, että tuliko siinä älytön hoppu kampausten ja meikkien laiton jälkeen kiirehtiä lautalle..?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En mä tiedä millaista siellä nykyisin on, mutta ei ainakaan tuolloin kolme vuotta sitten tullut kukaan silloin yöllä mitään tarkastamaan. Noi aikarajathan ovat sitä varten, että saaren asukkaita ei häirittäisi tolkuttomasti.

Eli puolen yön jälkeen mekin laitettiin ikkunat kiinni ja tuo viimeinen tunti tuli musiikki koneelta paljon pienemmällä volyymillä kuin mitä bändi soitti. Ja tosiaan olimme tuolloin 02 mennessä siivonneet sen mitä silloin piti siivota. Pitääkö siellä nyt siivota jotenkin enemmän vai kuuluuko siivous yhä kuitenkin hintaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ai niin piti vielä sanoa, että meillä vihreyttä tilaan toi ulkona isojen ikkunoiden kautta kaikessa vihreydessään ollut luonto, mutta ehkä se toimi enää ihan samallla tavalla syyskuussa ;)

Pöytiin mahtuu kyllä jonkinlaiset maljakot, mutta suurehkoja asetelmia ei kannata yrittää mahduttaa. Meillä oli niitä Ikean puolentoista euron maljakoita. Muistaakseni 3 per 16 hengen pöytä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Onko tuo 8.6.13 tenaljin varaus jo luovutettu eteenpäin? : ))

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ei pidä luultavasti sen enempää siivota, perussiivous kuuluu edelleen hintaan. ja täytyy toivoa että ensi alkusyksy ainakin on lämmin, että luonto esiintyisi edukseen :D. voihan sitä olla melko kesäistäkin vielä syyskuun alussa :).

olen kuullut tenaljissa olleilta häävierailta kommentteja, että tilassa olisi ollut liiankin hämärää, varsinkin pilvisenä juhlapäivänä. oletteko siellä juhlineet kokeneet tämän ongelmaksi? onko "tavallisilla" kameroilla saanut kelpoja kuvia otettua, vai vaatiiko tila ammattilaisen salamoineen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä oli pouta ja välillä jopa ihan aurinkoista,mutta osa valoista oli muistaakseni silti koko ajan päällä, valokuvaajan toiveesta. Kerran oon ollut häissä siellä myös vieraana ja silloin kun sattui sadekuuro päällä, niin kyllä siellä tosiaan oli aika hämärää ennen kuin laittoivat kaikki valot päälle ja siltikin vielä tila jäi hämyiseksi. Mutta sehän nyt kuuluu tavallaan asiaan kun on tiiliseinät.

Isojen ikkunoiden, noiden seinien ja hankalien valonlähteiden vuoksi mä ottaisin ehdottomasti ammattikuvaajan. Ei ainakaan meidän vieraiden ottamat kuvat ole kovinkaan kummoisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei! Täälläkin yksi kiinnostunut Tenaljin 8.6.13 varauksesta! Onko jo mennyt?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jännittävää! Juuri kilahti fersenin varausmaksu tililtä humps! Kuvittelin että kesä 2014 olisi vielä kaukana, mutta niin vaan oli enää pari hassua lauantaita vapaana. Onneksi löytyi vielä sopiva. Ihana paikka!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse tanssin häitäni elokuussa 2012 Tenaljissa. Suosittelen kovasti paikkaa, tarjosi ainakin meille upeat puitteet häillemme.

Lisää kuvia ja idoita meidän häistämme löytyy blogistani Jotain vaaleanpunaista.

http://jotainvaalean...ta.blogspot.fi/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan juhlinut häitään Tenalji Von Fersenissä? Paikka on niin uskomattoman kaunis, mutta itseäni mietityttää itse järjestäminen. Kun pitää lautalla kulkea. Eli kysymys kuuluu, miten olette järjestäneet juhlat ja miten kaikki sujui? Saiko tilaan mennä siivoomaan vasta sunnuntaina, vai pitikö tilan olla tyhjä heti yöllä? Pääsikö edellisenä iltana koristelemaan?

 

Kiitos tuhannesti kaikesta infosta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa lukaista tämä ketju läpi. Noita käytännön järjestelyjen juttuja on täällä pohdittu toistuvasti ja täällä on paljon hyviä vinkkejä ja aiemmilta vuosilta.

 

Musta avainsanana saarihäiden onnistumisessa on hyvä ja ammattitaitoinen pitopalvelu, joka osaa hommansa ja tietää mitä pitää tuoda mukaan (tavaroita kun ei oikein pääse myöhemmin hakemaan mantereelta.) Hyvä pitopalvelu myös laittaa nopsaan pöydät kuntoon aamullla ennen häitä, vaikka saliin ei pääsisikään edeltävänä päivänä. 

Se, pääseekö koristelemaan jo edeltävänä päivänä, selviää aina vasta joitain viikkoja ennen päivää, koska yrittävät tietenkin myydä saliin jonkun tilasuuden myös perjantaiksi, mutta jos sellaista ei ole, niin sitten sinne pääsee. Musta se ei tosin ole välttämätöntä, koska tila ei paljon ylimääräisiä koristeluja kaipaa ja tosiaan pitopalvelu kyllä laittaa ja kattaa pöydät myös ennen häiden alkua. 

 

Tilan pitää vuokrasopimuksen mukaan olla tyhjä samana iltana. Mutta jos nyt ei ole asia muuttunut, niin siellähän ei tarvitse varsinaisesti siivota, vaan lähinnä viedä roskat, tyhjät pullot ja tölkit ym. pois. Siivous ja pöytien kasaus kuuluu vuokrahintaan ja tulevat sen tekemään seuraavana päivänä. 

Yhtenä mahdollisuutena on vain kasata tavarat pakettiautoon ja jättää auto saareen parkkiin ja käydä hakemassa se sieltä sunnuntaina, jos siis ole kuskeja ajamaan sitä pois la yönä tai jos on kuten meillä, että bändin auto tartti saada viimeiseen lauttaan eli siinä ei ollut enää muulle autolle tilaa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

Tein upean juhlavalaistuksen pirunkirkkoon muutama viikko sitten. Jos olette kiinnostuneita juhlatilan valaistuksesta, niin ottakaa yhteyttä.

www.henritalvitie.fi

post-42297-0-62312700-1360346734_thumb.j

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpa tätä taas. Onko kellään tuoreita kokemuksia Tenaljista? Varaus tehtynä vuoden 2014 juhannukselle, mutta pohdin vielä pitäisikö vaihtaa syyskuulle. Tosin menisi viimeiselle viikonlopulle. Siitä olisi aika ihana lähteä häämatkalle suoraan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
 

Tuoreita kokemuksia kaipaillaan täälläkin. Tenalj varattu heinäkuulle 2014. Nyt vaan jännittää kaikki säätäminen lauttojen ja kamojen roudauksen kanssa... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulipa mieleen kysellä täällä vielä Suokin pitopalveluista. Oletteko, aiemmat morsmaikut, ottaneet pitopalvelun Suokista vai mantereelta? Miten on toiminut? Olen kuullut. että Suomenlinnan Panimo olisi saaren parhaita, mutta myös kalleimpia, cateringeja. Toki täällä on myös pitopalvelut-ketju, mutta se on melkoinen sillisoppa. 

 

Aleksandra: ihanaa, että saitte varauksen heinäkuulle. Vähän jännittelen miten käy kun haaveena on syys-lokakuun vaihde+Suokki+ulkovihkiminen...........  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Selailin itsekin syksyllä noita pitopalvelu-ketjuja ja päädyin lopulta Peten pitoässiin (täysin naikkareiden arvioiden perusteella), mutta häät on tosiaan vasta tulossa joten en tiedä kuinka tulee käymään.  :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

 

Tuoreita kokemuksia kaipaillaan täälläkin. Tenalj varattu heinäkuulle 2014. Nyt vaan jännittää kaikki säätäminen lauttojen ja kamojen roudauksen kanssa... :)

 

Ei kande jännittää.Henkilöautot sopii joka lauttaan ja jos pakulla roudaatte.Normaalit pikkupakut menee myös.Varaatte milloin menette ja milloin palaatte.Jos autopaikat on varattu.He kertovat vapaat lautat.Kun varaus on tehty ja maksettu ja sovittu mihin lähtöön olette menossa.Lautan henkilöt kyllä tietävät sitten nimellä rantsussa.Keitä on tulossa.Joskus voi päästä edelliselläkin lautalla.Varatkaa tarpeeksi ajoissa!Vaikka maaliskussa?Kannattaa olla ajoissa laiturilla!Huomaa että kuskin ja matkustajien on myös maksettava lippu menen tullen autopaikan lisäksi.Sehän hoituu matkakorttia vilauttamalla samanlaisessa vempeleessä kuin ratikassa tai maksamalla terminaalin kassalla.

Meillä tilaaja olisi halunnut lisää settejä.Mutta paluulautan myöhemmät paikat oli varattu,Pitopalvelut purkaa myös yöllä.

Tenaljin invahissiä takapihalla ei saa käyttää roudaukseen,vaan kamat kannetaan hiukan ahtaita portaita.Keittiön kautta ei kannata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka paljon aiemmin olette olleet näiden Suomenlinnan tilojen varausten kanssa liikkeellä. Siellähän on monta hienoa tilaa (ei ainoastaan tämä Tenalji von Fersen), mutta jokohan lienee myöhäistä ajatellen ensi kesää/syksyä? Siis 2014.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään