Guest SiiriH

Nuuksion ulkoilumaja (Espoo)

59 viestiä aiheessa

Bändi mahtui hyvin tuohon tilaan, mutta kyllähän musiikki aika kovaa silti kuului. Meillä sitten välillä ne, jotka halusivat olla rauhassa, laittoivat ruokasalin ja buffasalin välissä olevan huoneen ovet kiinni niin musiikki ei kuulunut ruokasaliin niin lujaa. Mutta meillä porukka oli niin tanssivaista, että ei ne ovet kauaa kiinni pysyneet... :grin: Tunnelma oli suorastaan mahtava, voin väittää etten ikinä ole jorannut niin kuin omissa häissäni.

Sataa ihmistä en kyllä sinne ruokasaliin ahtaisi, meillä oli päälle seitsemänkymmentä ja silloin kyllä oli hyvin tilaa kaikilla. Puheensorina oli silloin tuossa kompaktissa tilassa melkoinen, ja kyllä pöytien välissä oli siltikin välillä ahdasta kulkea. Tuosta kun isännältä silloin kyselin, niin tosiaan n. 70 henkilöä hän suosittelee sijoitettavaksi isoon saliin niin on tarpeeksi tilaa kaikilla. Mutta tiivistämällä toki saat enemmänkin porukkaa mahtumaan, tulee vaan aikas tiivis tunnelma...

Muuten tila toimi mielestäni loistavasti ainakin meidän häissä, ohjelmanumerot kun olivat buffasalissa niin henkilökunta sai vietyä lautasia yms. ruokasalista ja kun oltiin ruokasalissa niin henkilökunta sai tehdä työtään buffasalissa. Ohjelmanumerot (meillä ne perinteiset kimpun- ja sukkanauhanheitot sekä häävalssi) mahduttiin hyvin pitämään buffasalissa ja ihmisetkin mahtuivat mukavasti katsomaan seinän vierustoille ja kahdelle ovensuulle. Välihuoneessa meillä oli kakkukahveista lähtien baaritiski jolle tanssin aikana laitettiin yöpalaksi ihan vaan kaikkea pientä naposteltavaa (sipsiä, suolapähkinää, suklaakonvehteja yms.), talon puolesta olisi kyllä saanut tilata esim. karjalanpiirakoita mutta me päädyimme tähän sillä kyseessä oli iltajuhlat ja ruokailu siis illalla. Ja meillä oli oma baarimikko, joka tarjoili siitä juomia ihmisille (ei siis mitään drinkkejä, vaan kaatoi lasiin aina sitä juomaa mitä kukin halusi eli meillä viiniä, kuoharia, siideri/olutta ja liköörejä/konjakkeja).

Vielä tuosta Muscan mainitsemasta ruoan loppumisesta... onneksi olin kuullut tuosta, joten sanoin isännälle että meillä on sitten nälkäistä porukkaa eli runsaasti ruokaa, kiitos. Ihmiset santsasivat ruokaa ja silti sitä jäi yli, kuten myös kakkua. Eli olen tyytyväinen siitä että avasin suuni tuossa kohtaa, sillä olisi ikävää jos ruoka loppuisi kesken. Astiat olivat siistit, mielestäni mitään "eripareja" ei ollut eli esim. skumppalaseissa tai ruokailuvälineissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa.

Meil pitäis olla häät majalla ens syksynä ja nyt ihmettelen tilan palveluja. Onko kukaan viettänyt juhlia tämän 2008 vuoden aikana? Miten viesteissä mainitut skumppalasit ja pöytäliinat? Saako ne vuokrattua/lainattua paikan päältä, vai pitääkö raahata erikseen mukana?

Entäs ne huoneet; joku mainitsi ettei niitä tarvitse varata erikseen? Onko näin, vai pitääkö yöpyjät varmistaa etukäteen?

Kiitos!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heips!

En tiedä onko edellisen viestin laittaja saanut jo vastaukset kysymyksiinsä majan henkilökunnalta, mutta itse olemme juhlimassa häitä kyseisessä paikassa puolentoista viikon kuluttua.

Isäntä on vastannut kysymyksiini asiallisesti, ottanut ehdotukset auliisti vastaan ja jopa rauhoitellut hermostunutta ja epäileväistä morsianta :)

Hinnat ovat pikkuisen nousseet laman vuoksi, mutta saimme neuvoteltua meille täydellisen menun ja kakkuvaihtoehdon, jota ei ihan normikekkereillä ehkä olisikaan. Pöytäliinoiksi ostin Ikeasta lakanat ja lasit vuokrataan majalta, uusia tuoleja heille on tullut muutama kymmenen kappaletta, mutta sekalaista seurakuntaa istumapaikat ovat edelleen.

Pulmallisimmaksi koen meidän vieraiden sijoittamisen. Sain alustavan istumajärjestys/pöytämallin, jota on ilmeisesti käytetty majalla useimmiten. Istutin keskelle vielä kaasojen ja bestmanien 10 hengen pöydän ja saa nähdä kuinka mahdutaan. Tällä hetkellä isoon saliin olisi siis ängettynä 85 henkeä, joista kuitenkin alle 5-v lapsia 7kpl (syöttötuoleja pöytien päässä 3kpl ja pöytien päässä istuvia henkilöitä 2kpl).

Voi siis olla että joku pieni seurua laitetaan buffetti- ja ruokailusalin väliseen tilaan ja pelkäänkin heidän tuntevan olonsa ulkopuolisiksi.

Lapsia on seurueessamme niin monta, että en pelkäisi ruuan loppuvan kesken. Toivon mukaan sitä kuitenkin riittää. Ja laskuhan tulee vasta jälkikäteen, joten moka menisi siinä vaiheessa kyllä pitopalvelun piikkin :P

Yöpyjiä on tällä hetkellä 14 kappaletta hääpari mukaanlukien.

Iltapalaa hommaamme itse, sillä isäntä sanoi ettei pelkästään päivälliseltä ylijäävän ruuan määrän varaan kannata laskea. Jotain salaatteja, nakkeja ja koktailpiirakoita yöpalaksi siis.

Lopulliset vierasmäärät, erikoisruokavaliot ja yöpyjien lukumäärän ilmoitan isännälle ensi maanantaina (eli saman viikon alussa kuin häät pidetään), joka on mielestäni myöhäisin mahdollinen ajankohta pitopalvelun kannalta. Yöpyjien määrän he tarvitsevat ennen juhlapäivää, jotta osaavat varata oikean määrän petivaatteita.

Hinnat ovat mielestäni kohtuulliset, paikka vuokrineen, 12 hengen majoituksineen (20e/yö/hlö) ja pitopalveluineen tulee kustantamaan meille näillä näkymin alle 3000 euroa.

H-hetken kokemuksia voin tulla laittamaan parin viikon päästä, mutta tällä hetkellä paikka henkilökuntineen vaikuttaa jopa oletettua paremmalta.

Muokattu: , käyttäjä: ninninina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos viestistä, edellinen kysyjä, eli minä, on jo ehtinnyt vuokrata kyseisen paikan omille häilleen ensi sykyksi ja täten tullut siihen tulokseen, että paikka on kaikin puolin hywä. ;)

Plaseerausta olen testaillut sisustusohjelman avulla, välikköhuone on hyvä ns sikalalle, eli kovaääniselle juhlakansalle, jotka olisi hankalampi sijoittaa hajasijoituksena. ;) Tai joillekin sukulaislapsille..

Meillä tulee vieraita about saman verran, katselin kyllä hieman osviittaa paikassa käytetyistä kattauksista, mutta tulin siihen tulokseen, että helpoimmalla pääsen laskemalla käytettävän tilan itse.

Vaikka paikan hinnat nousivatkin, niin ne eivät ole pahat vieläkään. Se tietty harmittaa, että saunan vuokra on aika kova, mutta ainakin sin ne mahtuu isompikin porukka!

Jos hyvin käy, meillä kaikki sängyt täyttyvät vieraista ja talo juhlinnasta!

Laitahan häitten jälkeisiä kokemuksia, kunhan kinkerit on pidetty, olisin kiitollinen!

Miten pimeää, muuten, on lokakuun loppupuolella, siinä 16 aikaan?

Muokattu: , käyttäjä: Eva

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhlat on nyt onnistuneesti juhlittu.

Majan pitopalvelu tarjoilijoineen toimi moitteettomasti ja ruokaa riitti, tosin itse en jättipuvussani päässyt katsastelemaan noutopöydän antimia kun kaasot kuskasivat meikäläiselle ruokaa omaan pöytäämme.

Vieraat kehuivat ruokaa ja juhlapaikkaa jälkikäteenkin. Tunnelma oli suhteellisen tiivis, olimme kuitenkin mahduttaneet "pääsaliin" 84 henkeä. Hieman ahdasta oli kulkea pöytien välissä, mutta itsekin onnistuin änkemään ihmisten välistä jos sattui asiaa toisaalle. Seremoniamestari sai äänensä kuuluviin ilman mikrofonia, tanssimaan mahduttiin mainiosti noutopöytähuoneessa.

Sää ei valitettavasti suosinut, mutta hienoja kuvia saatiin lasitetulla sisäterassilla ja ulkoterassilla pylväiden edessä.

Loppulasku oli todellakin kohtuullinen ja tyytyväisiä yöpyjiäkin oli 12 henkeä.

Kaikilla oli hauskaa ja kiitosta on satanut.

Vaikka juuri mikään ei muilta osin (sää, kirkkotoimitus) mennyt suunnitelmien mukaan, en olisi voinut toivoa parempia häitä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me juhlimme häitämme Nuuksion majalla puolitoista viikkoa sitten, 3.10.

Oli ihanat juhlat! Hääväkeä (me mukaan lukien) oli 71, toteutimme sisustuksen väljästi ja laitoimme pääsaliin vain 60 paikkaa, loput 11 istuivat sivuhuoneessa. Halusimme, että kaikilla on tilaa liikkua ja salissa mahtui toteuttamaan pari pientä ohjelmanumeroakin. Meillä oli liinat ja lasit paikan päältä. Liinat olivat kyllä kalliit, mutta toisaalta todella siistit eikä ollut jälkeenpäin huolta punaviini- tai steariinitahrojen pesemisestä.

Bändi mahtui hyvin "buffahuoneeseen", tanssittiin ja laulettiin niin, että mikrofoni kävi tarpeettomaksi parissakin biisissä.

Ruoka oli hyvää ja sitä myös riitti. Bändille (6 hlöä) tehtiin lautasannokset ja silti jäi vielä pääruokaa niin, että loput syötiin iltapalalla itsetehdyn pastasalaatin kanssa. Kakkua saatiin kotiin yhden keskikokoisen synttärikakun verran, todellakin riittävästi siis. Tosin mä olin etukäteen varoittanut, että jos ruoka loppuu kesken, käy kaaso isännän kimppuun. :girl_haha:

Meillä oli 12 ilmoittautunutta yöpyjää, mutta sovittiin paikan isännän kanssa, että jättää muutamat ylimääräiset lakanat paikalle siltä varalta jos joku vielä päättää jäädä. Pari jäikin, tosin eivät he mitään lakanoita tarvinneet... Yöpymisiä suunnittelevat, muistakaa että aamupala pitää sitten hoitaa itse ja jos kahvia halajatte, se kahvinkeitinkin kannattaa ottaa mukaan. Oli tosi kiva syödä aamupalaa kaikessa rauhassa, kun paikan luovutuskin oli viime vuoden sääntöjen mukaan (jolloin maksettiin varaus) vasta klo 14.

Syksyhäissä sekä talo että ympäristö olivat parhaimmillaan, onnittelumaljat nostettiin ulkona ja hääkuva otettiin takapihan vaahteroiden alla, ihanan näköistä! Kaiken kaikkiaan paikka, jota todella voi lämpimästi suositella! Erityisesti lapsillekin sallittuja häitä varten ihan yliveto, kun pihalla on leikkipaikka ja talosta löytyy myös lasten leikkeihin sopiva huone, jossa oli telkkarikin valmiina. Me lainattiin kavereilta PS3, lapset pelasivat ja katsoivat leffoja alkuillasta, aikuiset lauloivat singstaria yöllä. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitä olisi tarkoitus juhlia toukokuussa 2011 ja Nuuksion maja olisi yksi potentiaalisista paikoista. Alustava varauskin on jo tehty. Lähinnä mietityttää se, ettei kaikki (noin 110 vierasta) mahdu samaan tilaan ja toisaalta se, miten matalahko / pieni tanssisali (buffasali) toimii bändin kanssa.

Tuoreita kokemuksia Nuuksiosta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitä olisi tarkoitus juhlia toukokuussa 2011 ja Nuuksion maja olisi yksi potentiaalisista paikoista. Alustava varauskin on jo tehty. Lähinnä mietityttää se, ettei kaikki (noin 110 vierasta) mahdu samaan tilaan ja toisaalta se, miten matalahko / pieni tanssisali (buffasali) toimii bändin kanssa.

Tuoreita kokemuksia Nuuksiosta?

Maltillisella ja hyvillä soundeilla.Kuten meillä.Toimii bändi aivan upeasti.Kokemuksella paikasta.Olemme usein vieneet kamat aikaisemmin paikalle seinän viereen kun on noutopöytä ja esiintymisen alkaessa hieman siirtäneet eteenpäin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on nyt varattuna ensi vuoden syyskuun 10 päivä. Vieraita tulossa n. 80 joista 10 lapsia. Luulen et saadaan kaikki mahtumaan isoon ruokasaliin. Vihkiminen järjestetään paikan päällä, toivon mukaan pihalla.

Vuoden päästä voin sitten kertoa miten onnistui

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täältä jotenkin ilmenee että paikka on parhaimmillaan sellasella 70-80 hengen porukalla. Kuitenkin sivuilla nyt lukee että kesäkuukausina minimissään pitää olla 80 aikuista! Siihen kun lisää vielä lapset niin tuleeko niin ahdasta että ei ole enään mukavaa laisinkaan...?

Muutenkin kuulisini mielelläni lisää ruoasta. En haluiaisi mitään simppeliä perusmättöä kun olen läpikotaisin kova kulinaristi ja ruoka on yksi tärkeimmistä asioista häissäni :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli alustava varaus helmikuulle ja käytiin katsomassakin paikkaa, mutta ei tykästytty. Maalit seinissä rapisee ja paikka on nuhjuisen oloinen, varsinkaan muovimatto lattialla ei ollut kovin säväyttävä. Lisäksi kun meille olisi tullut vain vähän porukkaa (n. 35) niin Nuuksion maja ei käy, koska heillä minimimäärä talvisaikaan on 50 henkeä. Eli olisi pitänyt maksaa 50 hengen ruokailut anyway. Siispä etsintä jatkuu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille kerrottiin että vuoden 2012 varaukset ja hinnat selviää vasta huhtikuussa mikä on tietenkin reilumpaa vähemmän kärsimmättömiä ajatellen mutta esim meille tosi hankalaa... pöh

Ja tuoleista huolestuneena sain kuulla että niitä on hankintalistalla ja vaikkei mitään luvata niin oletin että kesä kesältä ovat yhtenäisemmät. Tästä lukisin rivien välistä että paikkaa muutenkin kunnostetaan hitaasti mutta varmasti tai näin ainakin toivon!

Lähetin tarjouspyynnön ihan muuten vaan mutta tuolla tilavuokralla ja sillä että tarjoilu (ei alkoholin) kuuluu menu-hintoihin, voisimme kutsua kymmenen vierasta lisää ja ottaa kalleimman menun. Ehdottomasti nousee top kolmoseen. Sijainti ja hajanaisuus huolettavat mutta ne pitää tarkistaa ihan livenä ennenkun täysin huolestuu.

Isoin huoli on että meidän ykköspaikkamme alkaa myymään helmikuussa jo, viimeistään maaliskuussa. Vetkaus menisi siis ihan tuuripeliksi...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

http://tahdotkotahdon.blogspot.com/2011/05/nuuksion-maja-espoo.html

Kävimme tutustumassa paikkaan ja kyhäsin suht. kattavan info-paketin kuvineen yllä olevan linkin taakse jos jotakuta kiinnostaa lisätiedot. Näillä näkymin on vapautumassa ainakin 25.8.2012. Mukava talo hyvällä paikalla ja enpä tiedä muita missä voi bilettää vaikka koko yön ja peräti jäädä yöksikin!

Muokattu: , käyttäjä: tiara-10

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan menossa kurkkaamaan paikkaa tulevana lauantaina. Voin napsia muutaman kuvan tätäkin ketjua varten lisää, jos niistä jollekulle on tulevaisuudessa lisää apua :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan menossa kurkkaamaan paikkaa tulevana lauantaina. Voin napsia muutaman kuvan tätäkin ketjua varten lisää, jos niistä jollekulle on tulevaisuudessa lisää apua :)

Kävittekö katsomassa paikkaa? Millainen oli? :)

Muita tuoreita kokemuksia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Käytiin katsomassa ja sopi meidän tarpeisiin paremmin kuin hyvin. Vietämme juhliamme siellä ensi toukokuussa :)

Toki jostain kohdista talo on ei-niin-kaunis, maalit rapistuneet yms. Mutta hinta-laatu-suhde kohtaa mielestäni varsin hyvin.

Tässä muutamia ottamiani kuvia vielä:

img3114458.jpg

img3114457.jpg

Tässä näkyy hieman sitä maalin rapistumista

img3114452.jpg

En viitsi sisältä ottamiani kuvia postata, kun paikalla oli toisten juhlakattaus kaikessa komeudessaan. Tässä kuitenkin hieman noita fiiliksiä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät Nuuksion majalla vietetty. Kertoilen lähiaikoina kuvien kera tarinaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häät ulkolumajalla viime lauantaina. Ruoka oli mielettömän hyvää, tykättiin itse ja vieraatkin kehui. MUTTA tarjoilu on hätäistä, isäntä sanoi useaan kertaan viime hetkillä häitä ja myös antamamme reklamaation jälkeen, että "tarjoilijoiden aika maksaa". Hän yritti vaikuttaa häidemme aikatauluihin etukäteen niin, että tarjoilijat olisivat paikalla mahdollisimman lyhyen ajan (=hän ei joutuisi kustantamaan heitä sen pidempään). Ymmärrän toki hänen pointtinsa, mutta tämä asia näkyi liiaksi kaiken läpi. En siis suosittele majaa sellaisille, jotka haluavat nauttia päivästään RAUHASSA.

Sanottakoon myös, että ruoka loppui melkeinpä kesken. Meidän vieraista 2 ei päässyt paikalle ja tiedän monen syöneen melko vähän. Siltikään ruokaa ei jäänyt juurikaan jäljelle. Meille ei riittänyt toista kakkupalaa edes, puhumattakaan siitä, että oltaisiin esim saatu kakun ylin kerros pakastettua ensi vuotta varten. Tottakai oletin (joo, virhe numero yksi!), että ruokaa tehdään kuten juhliin yleensä, runsaasti. En ole koskaan aiemmin ollut missään juhlissa, jossa ruokaa ei olisi jäänyt yli! Vastaus reklamaatiomme ruuan vähyyttä kommentoivaan kohtaan jäi kokonaan saamatta.

Meidän päivämme oli täydellinen, kaikesta huolimatta. Miljöö on ihana ja kaunis ja paikasta saa omin koristeluin tehtyä oikein nätin. Mutta koska paikalle ei saa tuoda omaa pitopalvelua, lienee oheisenlainen info muille morsiuspareille ihan aiheellinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli viime keväänä häät Nuuksionmajalla ja kaikki toimi loistavasti, oisikohan joku muu juttu kyseessä. Mielestäni majan isäntä oli ammattilainen joka tietää mitä tekee. Me olemme erittäin tyytyväisiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Se on toki hieno juttu, jos muilla palvelu on pelannut paremmin :)

Joskin tietysti olisi kiva kuulla aina spesifimmin niistä muista hyvistä (ja huonoistakin) kokemuksista. Vierailevien nimimerkkien tarinoista kun ei voi palstalta oikein ammentaa.

Muokattu: , käyttäjä: <A>

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me varattiin nuuksionmaja ensi kesälle. Tuo ruoan loppuminen kyllä vähän jännittää...olisi aivan karmeaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me varattiin nuuksionmaja ensi kesälle. Tuo ruoan loppuminen kyllä vähän jännittää...olisi aivan karmeaa...

Paikka on tosiaan ihan kliffa.Voi majoittaa tarvittaessa illan yökyöpelitkin.Jokusen kerran olemme soittanut hääkeikkoja tuolla.Kandee suunnitella ja miettiä vieraiden ruokahalu.Ja Kuinka pitkä päivä on.

Aivan taatusti sellaiset "Kotona"tehdyt lihapullat ja rapeat kanafileet menee alta aikayksikön.Ruisleivät ja patongit.Huomaa!Tarjoa voin kera.Usein on erilaisia tuorejuusto tai muita levitteitä.Ei välttämättä uppoa joihinkin vieraisiin ja heille jää jotenkin huono fiilis?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häät viime heinäkuussa ja kaikki toimi loistavasti. Majan isäntä ja tarjoilijat ihan täysiä ammattilaisia, ei pahaa sanottavaa. Suosittelen kaikille. Kaasoni meni myös naimisiin Nuuksionmajalla vuotta aiemmin, kaikki toimi silloinkin, ruoka riitti ja jäi ylikin ja paikan saa tosi nätiksi ja halpa paikka verrattuna moneen muuhun juhlapaikkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Minkä suuruinen seurue teitä on ollut Nuuksionmajalla juhlimassa? Meillä on häät siellä heinäkuussa 2013 ja mietitään nyt, kuinka paljon voi vieraita kutsua. Täällä hetkellä maksimivierasmäärä olisi noin 107 henkeä. Kaikki eivät yleensä kaiketi pääse tulemaan, mutta pitäähän siihen varautua. Tuolla vierasmäärällä voi ilmeisesti tulla hieman ahdasta. Karsimisvaraa olisi noin 10 henkeä, joten siksi tässä pohdiskelen, ketä kutsuisin ja ketä en. Kustannustenpuolesta on ihan sama, onko 10 henkeä enemmän vai vähemmän, mutta ei ole kiva jos on liian ahdasta. Heinäkuussa on onneksi todennäköistä, että sää on hyvä, joten ulkonakin voi oleskella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämme vietettiin kesäkuussa Nuuksionmajalla. Vaikka itse häät olivat menestys, minulla on valitettavasti aika paljon negatiivista sanottavaa itse majasta.

 

Ensinnäkin, paikka oli siivoamatta edellisten juhlijoiden jäljiltä, ainakaan lattioita ei oltu pesty. Isoihin tahmaläikkiin jäi sukat kiinni. Soitin sitten isännälle ja valitin, mutta hän vain totesi että sellaista jälkeä se booli tekee. Mietin, että mitäs hittoa ne edellisten juhlien boolit mulle kuuluu, ja kysyin siivousvälineitä. Ei kuulemma ollut, tai oli jossain ”lukkojen takana”. Siispä tuotatin omat kotitaloussiivousvälineeni kotoa toiselta puolelta Espoota ja siivosimme sitten kaasojen kanssa. Otti päähän.

 

Myös piha oli epäsiisti. Nurmikko oli leikattu, mutta ruohokasat jätetty koskematta. Soitin isännälle uudestaan, annoin palautetta ja kysyin haravaa. Sekin oli jossain ”lukitussa kaapissa”. Epäilenpä koko kapistuksen olemassaoloa.

 

Hieman häiritsevää oli myös se, että isäntä oli hövelisti lupautunut esittelemään taloa toiselle hääparille perjantaina. Se oli vielä ihan okei että he pitivät ruokapalaveria isännän kanssa toisessa huoneessa kun tulimme, mutta se oli ärsyttävää, että isäntä lupasi että pari saa jäädä talolle katselemaan rauhassa paikkoja hänen lähdettyään. Ei ollut oikein mukavaa kun toinen hääpari pyöri siinä mittailemassa ja kommentoimassa tyyliin ”ai te teette noin”, ”mihin te ootte aatellu laittaa lahjapöydän?”, ”montako vierasta teille tulee?” jne. Meillä oli siinä vähän muutakin tekemistä ku antaa haastattelua.

 

Mutta ei siinä vielä kaikki. Isäntä oli antanut pariskunnalle luvan tulla paikan päälle myös lauantaina, hääpäivänämme, vielä vähän mittailemaan. Sulhaseni sitten pyysi heitä poistumaan, sillä meillä oli vihkiminen paikan pihapiirissä ja kaikkea, ja oli se vähän kiusallista kun jotakin ihan vierasta porukkaa pyörii rullamitan kanssa meidän valmistelujen keskellä. Pahoittelut, jos kyseinen hääpari tästä tunnistaa itsensä. Vika ei ollut teidän, vaan organisointitaidoiltaan puutteellisen isännän.  

 

No eipä siinä sitten mitään. Juhlat lähtivät käyntiin hienosti ja päivä olikin tosi upea. Ruoka oli hyvää, mutta seuraava yllätys oli edessä kakkukahveilla. Kakku oli nimittäin aivan erilainen kuin olin pyytänyt. Lähetin isännälle hyvissä ajoin ennen häitä kuvan sileäpintaisesta, keltasävyisestä kakusta ja toivoin päälle ananaskirsikoita. Isäntä vastasi, että onnistuu. Olin jo aiemmin, kasvokkain jutellessamme sanonut, että emme halua sellaista pursotetulla kermavaahdolla koristettua kakkua ja että olemme kermalla läträämisen suhteen less is more -linjalla. Mies oli tuolloinkin nyökytellyt ymmärtäväisesti. Olihan se sitten aikamoinen antikliimaksi kun pöydässä odotti juurikin pursotetulla kermalla valkoiseksi tuutattu kakku jonka koristeena oli säilykehedelmiä. En tiedä tänäkään päivänä mitä tapahtui ja miksi kakku oli sellainen. Ehkä isäntä kirjoitti kalenteriinsa ”ei pursotettua kermaa!” ja siitä sitten pyyhkiytyi se ”ei” pois.

 

Sunnuntaina minulle tuli asiaa majan avaimeen liittyen, olisin halunnut kysyä isännältä että mihin se jätetään, kun hän ei sitä avainta luovuttaessaan muistanut sanoa. Itse en älynnyt kysyä, koska oletin, että puhumme vielä asiat selviksi ennen kuin hän liukenee paikalta. No, hänellä oli se toinen hääpari siinä, sitten hän hääri keittiössä ja sitten hän häipyi. Soitin sitten isännälle sunnuntaina että mihin voimme jättää avaimen, mutta hänpä ei sitten enää vastannutkaan. Seuraavan kerran kuulin hänestä kun hän vastasi reklamaatiooni sähköpostitse noin viikko häiden jälkeen.

 

Kaikki edellä mainitut asiat on siis käyty läpi majan isännän kanssa, mutta vastauksia jäi silti uupumaan. Mm. kommentointiini majan siisteydestä sain vastaukseksi, että ”kyseessä on vanha ulkoilumaja”. Niin, en minä kritisoinutkaan majan pikkasen rapistunutta kuntoa, joka oli oikeastaan ihan hauska ja rentoa tunnelmaa luova tekijä, vaan ainoastaan sitä, että edellisten juhlien jälkeen siivous oli tehty vähintäänkin vasemmalla kädellä.

 

Maja itsessään on viehättävä ja miljöö kiva, ja saimme järjestettyä siellä mainiot juhlat. Myös ruoka oli hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi. Tarjoilijat olivat mukavia. Isäntä vastasi viesteihin yleensä nopeasti, ilmeisesti jopa niin nopeasti ettei ehtinyt edes paneutua viestin sisältöön.

 

No, saimme pienen huojennuksen loppulaskuun reklamoinnin seurauksena. Asia on siis meidän ja majan välillä siltä osin selvät, mutta silti jokin kaihertaa. Ei ole ok että morsian siivoa häiden aattona edellisten juhlijoiden sotkuja ja toisaalta se hääkakun kanssa sooloilu sapettaa vielä pitkään.

 

Mikäli joku täällä on järjestämässä majalla juhlat, niin sanonpa vaan, että isäntä vaikuttaa olevan vähän sellanen jeesjees-mies. Pitäkää siis huoli että kaikki hoituu sovitusti ja käykää ehdottomasti isännän kanssa häiden aattona se koko paikka yhdessä läpi vaikka väkisin, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään