Ravintolahäät


Guest Vieras

Recommended Posts

lorenda, saako udella missä ravintolassa helsingissä onnistuu noin edullisesti per hlö? meillä on hakusessa n. 25-30 hengelle kabinettitila ravintolasta pääkaupunkiseudulta. suhteellisen hankalalta on toistaiseksi vaikuttanut sopivan tilan löytyminen sopivalla hinnalla.. "juhlamme" olisi tarkoitus olla ainoastaan ruokailu pitkän kaavan mukaan vihkimisen jälkeen sekä mielellään häävalssi :) eli ehdotuksia ja kokemuksia otetaan vastaan! ollaan erityisesti ihastuttu sellaisiin tiiliholvityyppisiin paikkoihin, mutta muunkinlaisia saa vinkata :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ollaan erityisesti ihastuttu sellaisiin tiiliholvityyppisiin paikkoihin, mutta muunkinlaisia saa vinkata :)

Tiiliholvia tuosta paikasta ei kyllä löydy, mutta juhlimme siis häitämme Hakaniemenrannassa olevassa Ravintolalaiva Wäiskissä. Hyvien kulkuyhteyksien päässä tuo on, ei mikään päätähuimaava hinta ja sisältä se oli meistä viihtyisä. Heillä on kolme erilaista tilaa sekä ilmeisesti kabinetti.

Link to comment
Share on other sites

[...] eli ehdotuksia ja kokemuksia otetaan vastaan! ollaan erityisesti ihastuttu sellaisiin tiiliholvityyppisiin paikkoihin, mutta muunkinlaisia saa vinkata :)

Meidan haita vietetaan Kappelin kellarissa, meidan valitsema menu on ilman jalkiruokaa 34€/henkilo. Kakku tuodaan muualta itse ja kahvit maksaa a' 2,3€. Siellahan on just tuota tiilitunnelmaa ja takka, jossa poltetaan alkuillasta puita! Sinne mahtuu tiiviisti sellaset 60 henkea, mutta ei todellakaan haittaa, vaikka olisi vahemman ihmisia. Kappeln minimiveloitus on 2500€ eli jos ruokakustannukset/juomakustannukset ei tayta tuota summaa, niin loppu jaa maksettavaksi. Meille tulossa vajaa 60 henkea ja tuo tayttyy kylla hyvin...

Link to comment
Share on other sites

Tiii, myös Vanha Viilatehds Vantaanjoen varrella voisi olla sellainen mitä etsitte. Aivan ihanan tunnelmallinen paikka! Ja ihanan hintainen myös... Paikka oli meillä myös todella potentiaalinen vaihtoehto, mutta päädyimme kuitenkin Kulosaaren Casinoon juurikin tuon hintatason vuoksi. Jos kiinnostaa, niin vähän lisäinfoa Viilatehtaasta löydät myös blogistani. :)

Link to comment
Share on other sites

kiitos kovasti vinkeistä! wäiski ei kuitenkaan taida sopia parhaalla mahdollisella tavalla meille, koska häät ovat helmikuussa :( siksi juuri tuollainen tiiliholvityyppinen tunnelmapaikka miellyttäisi. kappelin kellaria ja vanhaa viilatehdasta olemme harkinneet molempia, mutta koska meille vieraita on tulossa vain niin vähän, 2500e tuntuu melko suurelta summalta (monessa paikassa on päästy n. 1700e hintaan), ja vastaavasti taas vanha viilatehdas saattaa olla liian iso meille. vai onko? en ole paikan päällä käynyt, mutta mahtuuhan sinne kai 140 henkeä kuitenkin.. lisäksi meidän hääjuhla tulee olemaan muutaman tunnin mittainen ruokailu-häävalssiyhdistelmä, eli emme halua maksaa paikasta, jossa kerralla maksetaan esim. 10 tunnista. tällaista tilaa on yllättävän vaikeaa löytää :(

Muokattu: , käyttäjä: tiii
Link to comment
Share on other sites

Tuon Cranberryn mainitsema ravintolan Sipulin Banketti-Sali voisi olla juuri teidän porukalle myös hyvä: Ihana tiiliverhoiltu tila, katso ihmeessä Royal Ravintolan sivuilta! Ainakin ruoka siellä on todella hyvää, mitä nyt olin jouluillallisella siellä duunin puolesta viime vuonna.

Ja se Viilatehdas soveltuu myös pienemmälle porukalle, jolloin kaikki mahtuvat samalle tilaan istumaan (tila on L-kirjaimen muotoinen). Itse olisimme nimenomaan varanneet sen talveksi juurikin sen tunnelmallisuuden vuoksi.

Link to comment
Share on other sites

en oo sipulista kysellyt, mutta se oli itse asiassa ihan eka vaihtoehto. mäkin oon käynyt siellä joskus duunista syömässä, ja just se bankettisali oli se mitä ajattelin. ravintola kadetista ei oikein löytynyt kuvia - ainoa kuva, joka näkyi, oli kyllä hieman liian modernin oloinen. sipuli ja viilatehdas ovat harkintalistalla, kiitos! :) nyt löysin kyllä myöskin ravintolat savu, saaga ja savotta, jotka ovat myöskin hyvällä tavalla tunnelmallisia vaikkei tiiltä löydykään ;)

Link to comment
Share on other sites

kiitos! kävimme tänään katsomassa unioninkadun juhlahuoneistojen kellariholvia. oli aivan ihana paikka sauna- ja takkaosastoineen sekä uima-altaineen. hintakaan ei ole kovin hirmuinen. en ole vielä ihan varma valitsemmeko paikkaa, mutta voin näkemäni perusteella suositella sitä kyllä kaikille :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meilläkin on juhlapaikaksi varattu A-oikeuksilla oleva ravintola. Tarkoituksena olisi ostaa kuitenkin kuohuviinit ja ruokaviinit. Olisiko jollain häitään jo viettäneellä kertoa kokemuksia, kuinka vieraat ovat suhtautuneet siihen että joutuvat itse ostamaan halutessaan drinkkinsä baarista? Me joudumme näin valitettavasti tekemään, vähän vain hirvittää suhtautuminen ;)

Onhan tuossa kyllä sitten hyvätkin puolensa. Ei tarvitse huolehtia siivoamisesta, pöytäliinoista jne. Koristeet tuodaan itse, mutta paikkakin on yksin meidän keskiyöhön asti =)

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin on juhlapaikaksi varattu A-oikeuksilla oleva ravintola. Tarkoituksena olisi ostaa kuitenkin kuohuviinit ja ruokaviinit. Olisiko jollain häitään jo viettäneellä kertoa kokemuksia, kuinka vieraat ovat suhtautuneet siihen että joutuvat itse ostamaan halutessaan drinkkinsä baarista? Me joudumme näin valitettavasti tekemään, vähän vain hirvittää suhtautuminen ;)

Onhan tuossa kyllä sitten hyvätkin puolensa. Ei tarvitse huolehtia siivoamisesta, pöytäliinoista jne. Koristeet tuodaan itse, mutta paikkakin on yksin meidän keskiyöhön asti =)

Itse olen pohtinut ihan samaa. Meilläkin häät tulevat todennäköisesti olemaan A-oikeuksilla varustetussa ravintolassa, ja ajattelimme tarjota 2 kaatoa viiniä/bisseä/siideriä/virvoketta alkumaljojen lisäksi (+ ehkä hieman boolia). Kysyin mielipidettä tähän muutamalta kaverilta (ihan yleistä mielipidettä, silllä he eivät vielä tiedä naimisiinmenostamme :girl_smile: ), ja kaikki olivat sitä mieltä, että kyllä he itse muutamat juomat voisivat hyvin ostaa, ei mitään ongelmaa. Itse ajattelen ihan samalla lailla, sillä vieraana ymmärtäisin, että esim. 20e ei ole kovinkaan paha summa yhdeltä hengeltä, mutta jos vieraita olisi 100 ja hääpari tarjoaisi kaikille ne muutamat siiderit illan aikana (usein noin 5e/kpl), niin siitä tulee jo se 2000e. Toki varmasti löytyy myös niitä, joiden mielestä hääparin tulisi juhlissaan tarjota kaikki juomat vieraille. Mutta yleisesti ottaen luulisin, että vieraat ovat valmiita nämä omat drinkkinsä kustantamaan, ainakin näin kovasti toivon! :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meillä on itsellämme aikomuksena tarjota tervetulomaljan lisäksi 1 kaato ja loput saa vieraat maksaa itse. A-oikeus-paikasta on siis meilläkin kyse.

Itse olen ollut useammissakin häissä, joissa on toimittu näin, enkä huomannut, että kukaan olisi kokenut sitä negatiivisena asiana. Mekin päätettiin ilmoittaa asiasta jo juhlaohjesäännössä, joten ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Muiden häissä ollessa ollaan pöytäseurueen kesken usein tilattu yhteisesti pullo, tai parikin, juotavaa, joten ei se ole edes niin kalliiksi tullut. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Me olemme ajatelleet tarjota seuraavat:

-alkumalja

-kaksi kaatoa viiniä ruuan kanssa

-avec kahvin kanssa

-kaksi drinkkiä tai vaihtoehtoisesti boolia/sangriaa

Paikalla on baari, josta vieraat voivat halutessaan ostaa lisää juomia. Meille ei kuitenkaan ole tulossa mitään ryyppyhäitä, joten tuo määrä alkoholia on jo aika paljon. Toisaalta olen sitä mieltä, että jos nyt kerran pidetään häät ja on itse valinnut ravintolan, on hieman pihistelyä tarjota ihan minimimäärä. Olin juuri häissä jossa tarjottiin vain alkukuohu sekä yksi lasi viiniä ruuan kanssa, ja silloin kyllä monet ihmettelivät asiaa hiukan. Minun mielestäni olisi paikallaan ainakin tarjota alkumalja ja ruokajuomat, eikä sillä tavalla että vieraista tuntuu että ollaan pihistelty jostakin.

Mutta kukin tekee omalla tavallaan.

Muokattu: , käyttäjä: Diora
Link to comment
Share on other sites

Guest häävieras

Te, jotka pidätte ravintolahäät ettekä tarjoa vieraillenne alkoholia tai tarjoatte sitä vain todella rajatun määrän (esim. vain ruokajuoman), niin mitenkäs sitten alkoholittomat juomat? Eli tarjoatteko te sitten mitään juotavaa vieraillenne? Vai joutuvatko vieraat istumaan täysin ilman nestettä koko loppuajan mikäli eivät omaa pussiaan halua/voi kaivaa?

Pohdin tätä lähinnä siksi, että tuli kutsu ravintolahäihin enkä ole vastaavissa koskaan ollut... Kutsussa ei ole mitään mainintaa tarjouluista, mutta olen ymmärtänyt, että hääpari tarjoaa vain alkumaljan ja ruuan kanssa 1-2 kaatoa viiniä. Oma taloudellinen tilanteeni on tällä hetkellä todella huono ja pohdin, että jos minulla ei ole varaa ostaa häissä omia juomiani ravintolahinnoin niin tarkoittaako se silloin sitä, että olen ilman alkoholia vai että olen kokonaan ilman mitään juotavaa?? :girl_impossible: Ravintolassahan monesti jopa vesi maksaa!! Olisi varsin noloa kaivaa oma vesipulloa laukusta ruokailun jälkeen...eikä se taida ravintolassa olla sallittuakaan. :girl_sad:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä häät olivat A-oikeuksilla varustetussa ravintolassa ja tarjosimme vieraille alkujuoman + boolia illalla. Ruoan kanssa oli normaalit ruokajuomat (vettä, kotikaljaa, mehua, maitoa..) ja ne olivat esillä koko illan, joten esim. vettä sai juoda kukin niin paljon kuin halusi. Vieraille ilmoitettiin ennen juhlia kutsussa ja nettisivuilla, että kyseessä on A-oikeudellinen ravintola, joten he tiesivät asiasta jo etukäteen ja selvitin mm. pankkikorttien sopivuudet ym. vieraille tiedoksi jo etukäteen. Kenelläkään ei tuntunut olevan ongelmaa asian suhteen, ihmiset ostivat viiniä ja muita juomia omaan piikkiin (ne ketkä halusivat) ja toiset selvisivät normi ruokajuomilla ja boolilla. Osalla oli mukana myös omat taskumatit ja onneksi kaikki hoitivat asiansa fiksusti. Itse olin ihan tyytyväinen ratkaisuun, vaikka aluksi se mietityttikin. Ravintolan kanssa selvästi sovin etukäteen siitä, mitä me haluamme ja mitkä kuuluvat meidän maksettaviksi, heidän kanssaan keskusteluyhteys pelasi hyvin koko juhlien ajan ja vierailla oli helpompaa, kun olimme informoineet heitä tilanteesta jo etukäteen. Näin kenelläkään ei ollut mitään epäselvää asian suhteen itse juhlassa ja kaikki saivat keskittyä vaan juhlimiseen.

Meillä oli myös oma bändi paikalla ja ei siitä mitään ongelmaa ollut. Heille tarjosimme luonnollisesti ruoat ja vettä ym. oli saatavilla heillekin samalla tavalla kuin muillekin vieraille.

Link to comment
Share on other sites

Meillekin tulee ravintolahäät (tosin pienet, noin 20 vierasta) helppoutensa vuoksi. Melko pienellä vierasmäärällä ravintolahäät ovat mielestäni ainakin meidän tilanteessamme paras vaihtoehto. Järjestäämme häämme täysin itse, joten on suorastaan ilo välttää koristelu-siivous-kuljetus -sirkus. Mielestäni hinta on siihen nähden kohtuullinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Guest Hauwerine

Tässä samassa threadissa oli joku pitämässä häitään Wäiskissä, kyselisin siis, että miten häät olivat onnistuneet? Missä kerroksessa piditte ja paljonko oli vieraita? Miten menu onnistui ja millaisen tilasitte? Pohditaan tässä, että olisiko Wäiski juuri meille se paikka, koska sen sijainti ja hintataso olisi sopiva. Hiukan vain harmittaa, että ei saa omia juomia tarjoilla, mutta ajateltiin ostaa kuitenkin juomaa vieraille, ettei heidän tarvitse ihan omasta taskustaan tanssilientä maksaa. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ensimmäinen kirjoitukseni tälle palstalle :)

Meillä vietetään häitä toukokuussa 2013 ja juhlapaikkana on tunnelmallinen ravintola LinnaHotelli Keski-Suomessa. Mekin olemme päättäneet, että vieraille tarjotaan alkumalja, 3 kaatoa viinä, 1 avec kahvin kanssa. Juhlaväkeä on tähän tietoon 40 hlö. Janoisimmat saavat ostaa lisäjuomansa baaritiskiltä. Ravintola on kokonaan varattu meille ja menuu on sellaisenaan monipuolinen ja miellyttävä ja sisältää ruokajuomat, hääkakun ja kahvin. Hääkakku on jo suunniteltu ja se tehdään toiveidemme mukaan. Laitamme pystyyn omatoimisesti karkkibuffetin, joka on omistajille ok. Hintaa menuulle tulee iltapaloineen ja juomineen kaikkineen n. 2600e. Ravintolassa on myös takkahuone ja saunatilat uima-altaineen. Valopilkku tulee klo 01.30. Meitäkin miellyttää ravintolahäiden helppous, sillä itse en ole erityisen innostunut paikakorttien askartelija :)

Hinta on mielestäni oikein sopiva ja juhlapaikka meille itsestäänselvyys, sillä samaisen ravintolan hotellihuoneessa minua kosittiin ja sillä hetkellä tehtiin päätös, että samassa paikassa vietetään myös häitä. Vieraat mahtuvat majoittumaan paikan päällä, samoin kuin morsiusparikin. N. 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee vihkikirkkomme, jossa myös minun vanhempani ovat avioliittoon astelleet :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli häät ravintolassa ja etukäteen myös mietitytti se, että miten vieraat suhtautuvat maksulliseen baariin. Taitaa kuitenkin olla niin, että näitä a-oikeudellisissa paikoissa järjestettäviä kemuja on jo kohtalaisen usein, että ihmiset ovat jo tottuneet.

Me oltiin etukäteen sovittu, että meidän piikkiin alkumalja (kuuma toti), 3 kaatoa viiniä ja kahvin avec. Ruokailun jälkeen tarjoilijat kävivät viemässä ruokailusta yli jääneet viinit pöytiin ja janoisammat saivat sitten omaan tahtiin tankata. Viinit loppuivatkin kohtalaisen pian ja päätimme ostaa vielä yhden pullon punaista ja yhden valkoista/pöytä. Tämä oli hyvä ratkaisu koska kaikki tuli juotua ja kukaan ei ihan alkuillasta joutunut tiskin puolelle könyämään :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli häät ravintolassa ja etukäteen myös mietitytti se, että miten vieraat suhtautuvat maksulliseen baariin. Taitaa kuitenkin olla niin, että näitä a-oikeudellisissa paikoissa järjestettäviä kemuja on jo kohtalaisen usein, että ihmiset ovat jo tottuneet.

Me oltiin etukäteen sovittu, että meidän piikkiin alkumalja (kuuma toti), 3 kaatoa viiniä ja kahvin avec. Ruokailun jälkeen tarjoilijat kävivät viemässä ruokailusta yli jääneet viinit pöytiin ja janoisammat saivat sitten omaan tahtiin tankata. Viinit loppuivatkin kohtalaisen pian ja päätimme ostaa vielä yhden pullon punaista ja yhden valkoista/pöytä. Tämä oli hyvä ratkaisu koska kaikki tuli juotua ja kukaan ei ihan alkuillasta joutunut tiskin puolelle könyämään :)

Hei! Kiinnostais että paljon teillä oli vieraita ja missä ajassa juomat loppuivat kesken? Olen nimittäin suunnitellut juurikin tuonverran juomaa itsekin ja olen olettanut että riittää! Kun kaikki ei varmaankaan juo..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...