Ravintolahäät


Guest Vieras

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Monilla tuntuu olevan ajatuksena, että tarjotaan vain tietyt alkoholijuomat ja loput saa sitten ostaa itse, mutta entäs kun haluaakin tarjota koko illan. Meillä sulhanen ei missään nimessä halua, että vieraat joutuvat itse ostamaan juomiaan vaan me maksamme kun kerran häät järjestämmekin. Vieraita on tulossa n. 50 aikuista, joten osaisiko joku sanoa millaista juomalaskua tuollaiselta porukalta voi odotella? Onko kellään kokemuksia? Hääpaikaltahan meille varmasti osataan kertoa arvio, mutta mitenköhän hyvin ne pitävät yleensä paikkaansa? 

Link to comment
Share on other sites

Kyllä ravintolat aika hyvin osaavat arvioida. Todennäköisesti saatte vielä tarjoushinnat joihinkin juomiin, kun menekki vaan arvioidaan hyvin. Ravintoloiden intressi kuitenkin useimmiten on volyymi eikä yksittäiset kalliit tuotteet.

Voithan miettiä, että monta juomaa menee noin per henkilö (esim 1 tuntia kohden) ja kertoa juoman hinnaksi jonkun 5-6 euroa riippuen vähän hääpaikasta ja paikkakunnasta. Siihen haarukkaan voisi mennä. Plus sitten ne alkumaljat, ruokajuomat ja kahvin avecit, että oisko toi nyt sellainen "iltakaava".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mekin haaveilemme ravintolahäiden helppoudesta. :girl_smile:

Tarkoituksenamme on myöskin tarjota ainoastaan alkumaljat + ruokajuomat. Sukulaisemme tulevat pääasiassa kauempaa ja eivät muutenkaan juo hirveästi, tai ollenkaan. 

Kavereiden kanssa siirrymme sitten juhlapaikalta jatkopaikalle.  :girl_dance:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Halusimme molemmat pienet ravintolahäät, joten meillä on varattuna kabinetti vihkimistä seuraavalle päivälle. Arvostamme ravintolassa sen helppoutta, mutta nyt olemme alkaneet kuitenkin miettiä tuleeko tilaisuudesta helposti jäykkä, kun paikka on kuitenkin astetta fiinimpi. Halusimme kyseisen paikan ennen kaikkea sen sijainnin vuoksi, näkymällä on meille tietty merkitys, joten ihan hevillä en sitäkään olisi vaihtamassa mihinkään rennompaan.

 

Ääh, millaista ohjelmaa voi järjestää kabinetissa pienelle vierasmäärälle? Vai oletteko vain ruokailleet ja se on ollut siinä?

 

Täytyy toki vielä olla yhteydessä ravintolaan miten aikataulut menevät vai vieraileekohan tilassa tarjoilija vähän väliä tarkastamassa missä vaiheessa ruokailu on. Kyseessä on siis tila, joka on täysin erillään muusta ravintolasta ja ravintola on normaalisti auki koko ajan.

Link to comment
Share on other sites

Nyt se on tehty. Peruimme ravintolan ja vuokrasimme ihanan huvilan koko viikonlopuksi.  :wub:

 

Ratkaisu tuntuu todella oikealta, sillä olen melkein varma, että tiiviissä tilassa olisi tullut enemmän kiusallisia hetkiä. Nyt vieraat voivat liikuskella vapaammin ja ottaa muutenkin rennommin. Hitosti enemmänhän tämä teettää lisätyötä, mutta toisaalta olen nyt enemmän innoissaan koko juhlista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Meille on tulossa ensi talvena ravintolahäät Oulussa. Vieraita on noin 120, joista osa lapsia. Kun vertailimme tämän ravintolan tarjousta yhdistelmään juhlatilan vuokra + pitopalvelun kautta ruuat + juomat Tallinnasta + iltapala omin voimien, tulimme yllätykseksemme siihen tulokseen, ettei hinnassa ole juurikaan eroa. Ravintolassa pääsemme huomattavasti helpommalla, ei tarvitse "nakittaa" ketään iltapalan laittoon / tiskaukseen, eikä tarvitse miettiä, kuinka paljon juomaa tarvitsisi varata. Tarjoamme alkumaljan, ruokaviinit ja kahvin avecit, janoisimmat saavat ostaa itse lisää. Ilmoitamme alkoholipolitiikan jo kutsun mukana menevässä infossa, joten jos se jotakin häiritsee, niin osaa jäädä pois. ;) Ryyppyjuhlia emme halua muutenkaan. Ja nyt saamme ihanan miljöön ja täyden palvelun koko illaksi! Siksi ravintolahäät, vaikken vielä joku aika sitten olisi voinut sellaisia itselleni kuvitellakaan. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meille tulee ravintolahäät siitä syystä, että se oli paikkana ainut kiva mitä Helsingistä löytyi. Täällä ei tunnu olevan hyviä juhlapaikkoja kovin montaa isommalle porukalle. Ja mitä laskin niin halvemmaksi tulee ravintolan hinta, kun vuokra on vain 600e sisältäen tarjoilun ja siivoukset. Vertailun vuoksi esim toisessa paikassa jonne saa tuoda omat juomat pelkkä vuokra 1500, ja siihen ei kuulu tarjoilu, ei äänilaitteet eikä mitkään vaan niistä joutuu maksamaan erikseen.(-useammassa paikassa näin, joissain ei edes äänentoistoa ollenkaan paikalla.) Laskin sitten tarjoilun kuluja niin siitähän tuli nopeasti hirvittävän iso summa, olikohan yli kolme tonnia. Sitten kun vielä saa tuoda omat alkoholit, olisi ollut painetta ostaa niitä paljon, joten tulisi varmaan sitten vieläkin kalliimaksi. Myös pitopalvelun menu oli hieman kalliimpi kuin ravintolassa.

Sulhanen on absolutisti ja oli aluksi sitä mieltä, ettei alkoholia tule meille ollenkaan, nyt on onneksi siitä joustanut. Tulee pari kaatoa viiniä, alkumalja, mahdollisesti kahvin avec ja sitten jotain illaksi, drinkkilippuja ja/tai tarjolla olevaa. Yksi vaihtoehto on sekin että laitettaisiin baariin piikki: johonkin summaan asti juomat vieraille, ja summan ylittyessä sitten omakustanteisesti.

Mielestäni häiden järjestäjien tehtävä ei ole kustantaa kenenkään kännejä, vaan jos haluaa enemmän juoda, voi siitä maksaa itsekkin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...