Jump to content
Naimisiin.info

Mikkeli ja lähialueet


Guest Laura_Maria

Recommended Posts

Kyyhkylän kartanon vuokra on 500 e, tanssilato 150 ja sauna 130. Ruoat on alkaen 30 e/hlö. Myyntipalvelussa oleva Kaisa on TODELLA mukava ja avulias. Erinomaista palvelua. Hän selvitteli meille mm. tanssiladon lämmitysmahdollisuuksia.

Näin on. Paitsi että meillä ruokailu on 26,50 e/hlö. Kaisa + muu henkilökunta on ollut kyllä todella ystävällistä.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Meillä on tänä kesänä häät Suomen Nuoriso-opistolla eli tutummin Paukkulassa. Se on melko keskellä Mikkeliä (Prisman vieressä) ja viihtyisä paikka. Meille tulee häihin n. 100 henkeä, mutta olen ollut 140 hengen häissäkin.

Ruokailu tapahtuu opiston ruokasalissa, jonka saa koristeltua todella nätiksi. Ruoka tulee Paukkulan omasta keittiöstä ja meidän menun hinnaksi tuli 29 euroa/aikuinen. Lapsista on eri hinnoitteluja iän mukaan.

Lisäksi olemme vuokranneet pihalla olevan paukkulinnan, jossa on tanssit. Opistolla toimii kesähotelli, joten pitkän matkan vieraat voivat vuokrata sieltä majoituksen.

Paikka on tosi joustava. Alkoholipitoiset juomat viemme itse, samoin iltapalan. Ruokalistaan voi lisätä omia tuomisia, jos haluaa. Itse ajattelin leipoa meidän juhlissa perinteiksi muodostuneita sydämenmuotoisia herrasväen pikkuleipiä hääkakun kaveriksi.

Vaikka paikka on 5-tien varressa, sisäpiha on tosi suojaisa ja miellyttävä. Talon takana on isot portaat, joissa on kiva ottaa häävieraista kuva.

Olen ollut kahdesta häissä Paukkulassa ja molemmat juhlat olivat todella onnistuneet. Mekin olisimme valinneet sen paikan, jos läheiset ystävämme ei olisi siellä juhlineet (me halutaan sellanen "oma paikka" missä ei olla ennen oltu)

Mutta myös minä voin suositella sitä kaikille! Hyvä sijainti, saa viedä omat juomat ja loistavat tilat sekä syömiselle että illlan ohjelmaan. Ja mikä parasta takapihalla loistava tila ottaa ryhmäkuvia -> kaunis maisema ja porrastettu alamäki (näin kaikki näkyvät varmasti kuvassa)

Link to comment
Share on other sites

Annika 27 ja myös Kirsi P.

Kyyhkylä kuulostaa edelleen hyvälle. Siis onko tuo tanssilato sellainen ihan seinällinen versio, että ainakin pahimmat ötökät pysyvät sieltä erossa?? Kuvittelin sen ihan seinättömäksi "grillikodaksi" mutta sitten tajusin että pitäähän tuon aika iso olla jos tilaa on 120 hengelle :D

Oletteko miten pystyneet muokkaamaan valmiita menuehdotelmia oman näköisiksi vai onko noista valmiista pakko valita joku sellaisenaan?

Annika27, joko jännittää?? Tulethan sitten kertomaan kuinka teidän juhla meni kunhan juhlahumusta kerkiät.. Ja jos en enää ennen muista sanoa niin oikein ihanaa päivää teille!! Toivotaan että ei kaatamalla tuota vettä lauantaina taivaalta tulisi.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on nyt varattu ensi kesäksi Ravintola Kissakoski Hirvensalmelta. Siellä yksi iso ravintolasali, johon mahtuu max 160 ruokailijaa. Seisovapöytä 28€/ hlö ja omia tarjottavia (ruokia) saa myös tuoda. Tilavuokraa eivät ota lainkaan. Pihapiiri on aivan ihana kosken/ järven rannalla, missä on nurmialue isoine puineen :) Meille oli aivan passelipaikka. Ajomatkaakin Otavan kautta tulee vain n.35km.

Muokattu: , käyttäjä: jonn@
Link to comment
Share on other sites

Annika 27 ja myös Kirsi P.

Kyyhkylä kuulostaa edelleen hyvälle. Siis onko tuo tanssilato sellainen ihan seinällinen versio, että ainakin pahimmat ötökät pysyvät sieltä erossa?? Kuvittelin sen ihan seinättömäksi "grillikodaksi" mutta sitten tajusin että pitäähän tuon aika iso olla jos tilaa on 120 hengelle :D

Oletteko miten pystyneet muokkaamaan valmiita menuehdotelmia oman näköisiksi vai onko noista valmiista pakko valita joku sellaisenaan?

Annika27, joko jännittää?? Tulethan sitten kertomaan kuinka teidän juhla meni kunhan juhlahumusta kerkiät.. Ja jos en enää ennen muista sanoa niin oikein ihanaa päivää teille!! Toivotaan että ei kaatamalla tuota vettä lauantaina taivaalta tulisi.

Tanssilato on kyllä ihan umpinainen. Kantavat seinät joka puolella. Lavan etuosassa on isohko ovi, jonka voi tarvittaessa laittaa kiinni, niin ei varmasti tule ötökät sisään :D Noista menuista osaan sanoa vain sen verran, että heillä on antaa muutama esimerkki, joita voitte sitten itse muokata haluamanne laisiksi. Myös tämän suhteen palvelu pelaa!

Link to comment
Share on other sites

Hei! Meille on tulossa pienet talvihäät (40-50 vierasta) helmikuussa 2010 ja innokkaana mietitään jo hääpaikkaa... Onko kenelläkään kokemuksia Urpolan kartanosta? Minkälainen paikka sisältä, värimaalima yms. ja onko hyvässä kunnossa? Meillä on suunnitelmissa saada vihkiminen juhlapaikalle, olisiko tuo Urpola siihen tarkoitukseen sopiva? En ole koskaan sisällä kartanossa käynyt saati kuvia nähnyt, pihalla vaan käynyt kääntymässä ja nyt on sen verran välimatkaa ettei tule heti lähdettyä Mikkelin suuntaan. Ainakin sijainti olisi hyvä ja nettisivujen mukaan hinta 450e /viikonloppu, kartanossa ei ole omaa ruokapalvelua eikä myöskään A-oikeuksia, joten omaa viunaakin saisi viedä mielen mukaan ja ruuat sitten jostain pitopalvelusta ja osittain itse väkertäen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Täällä ilmoittautuuu yksi 8.8.2009 morsian lisää. Paikkaa ja kirkkoa ollaan katseltu väliltä Juva-Mikkeli. Urpolan kartano alustavasti varattu ja sitä mennään viikon päästä katsomaan. Olen kuullut että ainakin joskus aikaisemmin keittiötä on kritisoitu niukasta varustelusta mutta tilanne on voinut muuttua. Haluan ehdottomasti paikan mihin saa omat juotavat mukaan.

Kävin muuten tänään ostamassa puvun! Oli Helsingissä vuokrapukupalvelussa alet alkaneet ja onneksi koin "rakkautta ensisilmäyksellä" elämyksen yhden puvun kohdalla. Voisin siis sanoa että näin vuosi ennen järjestelyt on jo hyvällä mallilla!

PS. Käykää lukemassa toinen samaa aluetta koskeva ketju "Mikkeli". Kirjoitin juuri mietteitä 6 eri paikasta sinne! Koko päivän kiertänyt...huh huh.

Muokattu: , käyttäjä: Emmastiina77
Link to comment
Share on other sites

Tervehdys täältäkin. 8.8.2009 häät ja Juvalta olen paikkoja etsinyt (ja Mikkelistä). Juvalta osaan kertoa sen verran että jos joku haluaa "navetta häät" niin Partalanpellon vanha navetta on muutettu pitopaikaksi, on vaan kuulema aika karu paikka.

Muutenkin Juvalla on paljon kartanoita ja muita pitopaikkoja ja hotellissa ja campingillä majoittuu ihan siedettävällä hinnalla. Osaan muutenkin kertoa paikkakunnan kampaamoista, pitopalveluista jne jos joku on sinne päin suuntaamassa.

Olen alustavasti varannut Mikkelistä Urpolan ja menen sitä ensi viikolla katsomaan. Jos joku haluaa kuvia sen jälkeen niin niitä olisi tarjolla =)

Link to comment
Share on other sites

Heii vaan kaikille. B) Yksi uusi morsio ilmoittautuu!

Myyrylän Kartanosta kaipailisin minäkin hyvin kipeästi kokemuksia? Millaiset tilat, paljon mahtuu väkeä, viimeisimmät hinnat, pystyykö yöpymään, millainen pihapiiri? Hirmu niukasti löytyy infoa netistä, eikä olla siipan kanssa ehditty sitä vielä katsastamaan. Kuvatkin ois kivoja, jos joltain sattuis löytymään. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nyt on eka päivä kierretty Mikkeliä ja lähiseutuja ja tässä satoa...

1) Juvan kupeessa Länsi Juvan metsästysseuran maja (ei kotisivuja) n. 10km Juvan kylältä. Aivan ihana sellainen vanha harmaantunut hirsirakennus ja kaunis pihapiiri aittoineen. Paljon tilaa autoille ja vaikkapa huviteltoille. Pihassa grillikota ja uusittu keittiö ja sauna. Tilaa noin 40-50 vieraalle. Liian pieni siis meille. Metsästysseuran käytössä. Valmiina pitkät hirsipöydät ja penkit.

2) Juvalla Partalan pellolla vanha tutkimusaseman kivinavetta. IHANA piha ja se kivi rakennus. Yläkerrassa vanha navetanvintti mikä tanssi tilana. Itse pitopaikka jaettu ikävä kyllä seinillä pienempiin osiin joten tyhmä. Isossa huoneessa paikkoja vain noin 30 vieraalle. Ei hyvä... Vuokraajana on Juvan keskustassa oleva kahvikulma.

3) Paikka mikä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen RAPION MYLLY! On siis Juvalta n. 15km Savonlinnan suuntaan. Kosken vieressä vanha ja idyllinen paikka. Sopii vain elokuun morsiammille koska heinäkuun vielä teatterikäytössä. Siihen vanhaan teatteriosaan saisi upean tanssipaikan ja tilalla useita mahdollisuuksia itse ruokailulle. Tilaa reippaasti yli 100:lle joten isoja häitä pitäville, käykää katsomassa! Hinta ei tiedossa mutta arvio oli noin 4eur/vieras. Pihapiirissä uudet vessat, valtavasti istutuksia ja todella hyvin pidetty pihapiiri. Kas kun kukaan ei ole tätä tajunnutkaan! Tänne pitää siis tuoda omat juomat ja ruoat heillä ei ole mitään palveluja.

4) Urpolan kartano. Ihana se itse kartano, plussat sille. Väritys on vanha tiilenpunainen ja metsän vihreä. Hyvässä kunnossa vaikka kaupungin tila onkin. Tilat jakautuu itseasiassa 4 huoneeseen missä kahteen voisi laittaa vieraat ja pienempiin huoneisiin seivon pöydän jne. Ihana tulohalli! Ja aivan ihana se rakennuksen takapuoli puusiltoineen. 4 vessaa ja muutenkin todella toimiva. Olisin valinnut tämän paikan ellei...

- Hiljaisuus kello 23.00

- Samassa pihassa noin 10m päässä pääovelta toinen rakennus jossa asuu joku vakituisesti

- Kartano on suoraan kerrostalojen vieressä joten tila ei ole todellakaan omassa rauhassa vaan keskellä asuntoaluetta.

- Ei mitään mahdollisuutta tanssia ilman että joutuu tyhjentämään salin.

5) Vanha upseerikerho. Ei päästy sisään. Ulkoa näytti hyvältä. Itse en pitänyt siitä että pihapiirissä on miljoona rakennusta missä asuu ihmisiä leluista jne päätellen. Itse etsin paikkaa jossa saa olla rauhassa joten siksi ei kiitos.

6) Kenkävero. HULPPEA päärakennus. Upeat kattaukset, pöydät, tuolit MUTTA tilat noin 5-6 eri huoneessa siksi ehdoton never minulta. Päärakennuksen taakse rakennettu sellainen huvilateltta missä ilmeisesti voi tanssia. Tosi hieno. Upea tila mutta kaikkea muuta kuin kodikas ja toimiva.

7) Tertin kartano. Into loppui siihen kun juhlat voi aloittaa vasta klo 18 jälkeen. Ei onnistu.

6) Myyrylän kartano...Huomenna menossa! Otan valokuvia ja kerron siitä huomenna lisää!

Toivottavasti tämä auttoi jotakin!

Ai niin nämä siis ovat pääosin tiloja mihin saa omat tarjottavat siksi Kyyhkylät tms jäivät pois tutustumislistalta =) Jos joku kaipaa lisätietoja niin kerron toki kaikki huomiot mitkä itse tein ja niitä on paljon...

Muokattu: , käyttäjä: Emmastiina77
Link to comment
Share on other sites

No niin nyt on sitten Myyrylän kartano varattu 8.8.2009 meille!

Eli vanha keltainen aika romanttinen rakennus. Metsästysseuran käytössä. Rakennuksen molemmissa päissä suuret tilat (noin 50-60 neliötä) ja siinä välissä 4 pienempää huonetta. Tilava teollisuuskeittiö ja valmiina astiasto 200:lle hengelle. Keittiön vieressä olevassa huoneessa jo valmis pöytä seisovaa pöytää varten. Isossa salissa valmiina pöydät ja tuolit 86:lle hengelle, pienempiin huoneisiin saa kymmeniä lisää. Laskettiin että 100 saa mahtumaan helposti niin että kaikki kuitenkin kuulee ja näkee pääsaliin.

Toisessa päässä olevaan saliin saa tanssit ilman että mitään joutuu purkamaan.

Pihassa suuri huviteltta jo valmiina. Pihapiiri nurmikkoa ja istutuksia. Autoille hyvin tilaa. Mikkelistä ajaa noin 15-20min. perille.

Aikaisempiin kommenteihin lisättynä vain siellä vanhassa päässä (eli tanssi huoneessa) on taljoja ja hirvenpäitä ja se on muutenkin sellainen tumma väritykseltään. Loppu kartanossa ei mitään metsästykseen liittyvää vaan kauniit vanhat tapetit ja hyvä kuntoista. Itseäni ärsytti vain vanhat koulun pöydät jotka tietenkin jää liinojen alle. Tuoleina sellaiset metallirunkoiset tuolit missä tumman ruskea päällinen (yök). Tästä johtuen teemme sellaisen projektin että ompelemme jokaiseen tuoliin irtopäälliset, luonnonvalkoiset missä iso rusetti takana. Jos siis joku pitää häänsä kys. paikassa ja haluaa noita tuolin päällisiä lainata niin se on mahdollista! Ne jäävät äitilleni joka asuu 10km päässä kartanosta.

Minulla on myös useita kuvia joten jos haluatte niitä tai tuolinpäällisiä niin meilatkaa [email protected]

Muokattu: , käyttäjä: Emmastiina77
Link to comment
Share on other sites

Satulinnasta kyselin keväällä tarjousta. Ruokailun hinnat oli lähempänä 40€/ hlö ja tilojen vuokrat oli lähempänä 1000€ :huh: Rakennuksien vuokrahinnat oli kaiken lisäksi hinnoiteltu erikseen...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Voin lämpimästi suositella Hirvensalmen Satulinnaa, vaikka se ei olekaan halpa (paitsi jos vertaa vastaaviin paikkohin lähempänä pääkaupunkiseutua). Vietimme siellä häitämme ja kaikki toimi loistavasti; henkilökunta oli osaavaa ja ystävällistä, ruoka hyvää, toiveitamme kuunneltiin ja ne toteutettiin, tilat olivat todella sopivat (vieraita meillä oli vajaa 100 henkeä). Hääjärjestelyt sujuivat meiltä todella helposti ja vähällä omalla vaivalla, mistä olimme valmiita hieman maksamaankin. Iso plussa oli majoitustilat, juhlinta jatkui aamuyölle asti, kun vieraiden ei tarvinnut lähteä ajamaan kotiin päin juhlien jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Paukkulassa jos ottaa pitopalvelun myös niin tilavuokraa ei mene ruokalasta ja meilläi ltajuhla navetan näkösessä rakennuksessa pihapiirissä, josta menee 40£ vartiointipalvelumaksua. Emännän kanssa voi sopia menuusta ja antaa valmiita ehdotuksia mistä voi valita miuluisimman ja sit muokkailla sitä, avustaa kyllä. Paikanpäältä löytyy lasit erilaisille juomilla, niin ei tarvitse sitten niitäkään itse mistään hankkia erikseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Hei!

Meillä häät suunnitteilla puuskanniemeen (kyselty vapaita aikoja) ja olisi kiva kuulla kokemuksia.

Vieraita meille tulee max. 80 henkeä. Luuletteko, että mahtuu hyvin? Onko hyvin tilaa ohjelmalle/bändille/tanssille? Keneltä olette hommanneet pitopalvelun? Paljonko teillä on ollut paikan vuokra? Kiitos jo etukäteen kaikista kommenteista!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...