Mikkeli ja lähialueet


Guest Laura_Maria

Recommended Posts

Guest murritsi

Heippa kaikille!

Häitte suunnittelu aivan alussa ja juhlapaikan löytyminen tuottaa tuskaa :-/. Ei täällä Mikkelin seudulla niin mahtava tarjonta ole, vai mitä?

Eli tässä ketjussahan on ollutkin aika lailla paikkoja. Nyt pitäisi löytää sellainen paikka missä EI OLE a-oikeuksia (saisi siis tuoda omat viinit <-tärkeä juttu meille). Vieraita tulee noin sata. Ja sijaintina Mikkeli ja sen eteläpuoli.

Näistä juhlapaikoista, joita on ollut tässä ketjussa, luulisin että a-oikeudettomia paikkoja ovat (korjatkaa jos olen väärässä):

-Wanha-Peltola, Ristiinassa

-Kallioranta, Ristiinassa

-Urpolan kartano, Mikkelissä

Muita??

Eli eipä noita paljoa ollut, vinkkejä kiitos!!

Link to comment
Share on other sites

Tertin kartano on viehättävä paikka kyllä. Itse olin vieraana siellä muutama vuosi sitten häissä. Ikävää oli se, että pienistä huoneista johtuen vieraat istuivat syömässä eri paikoissa ja ohjelmaa ei mahtunut seuraamaan kunnolla. Tanssi oli "ladossa", missä oli kesästä huolimatta varsin kylmä. Pienet häät siellä olisivat varmasti toimivammat, puitteet nimittäin ovat kyllä hienot!

Link to comment
Share on other sites

Guest vilma-liina
Nyt pitäisi löytää sellainen paikka missä EI OLE a-oikeuksia (saisi siis tuoda omat viinit <-tärkeä juttu meille). Vieraita tulee noin sata. Ja sijaintina Mikkeli ja sen eteläpuoli.

Näistä juhlapaikoista, joita on ollut tässä ketjussa, luulisin että a-oikeudettomia paikkoja ovat (korjatkaa jos olen väärässä):

-Wanha-Peltola, Ristiinassa

-Kallioranta, Ristiinassa

-Urpolan kartano, Mikkelissä

Muita??

Eli eipä noita paljoa ollut, vinkkejä kiitos!!

Meillä oli Urpolan kartano varattuna keväälle 2005 (tai on itseasiassa vieläkin). Mutta tuntui, että juhlien järjestäminen siellä olisi ollut aika monimutkaista. Tuttavilla oli pari viikkoa sitten häät Läsäkosken kartanossa, ja he kehuivat sitä kovasti. Ja yllätys yllätys samaiseen paikkaan päädyttiin mekin.

Tää paikka sijaitsee 25km Mikkelistä Jyväskylään päin. (Itsekin toivottiin sijaintia Mikkelistä tai eteläpuolelta, mutta näköjään kompromisseja joutuu tekemään,)

Kartano on ehkä vähän vaatimaton, verrattuna esim. Terttiin  ja Kenkäveroon, mutta puitteet on muuten upeat, vanhoja aittoja yms. pihapiirissä ja koski  :-X Ihani paikkoja, missä voi ottaa kuvia. Ja tanssit tanssitaan vanhaan navettaan rakennetussa tanssipaikassa, ja iltapala tarjoillaan kanssa siellä.

Meillekin oli tärkeetä, että juomat (ruoka viinit, kahvi likoorit ja boolit) saa tuoda itse. Ja myös omia ruokiakin voi  viedä, jos vaikka mummo tms. haluaa välttämättä tehdä itse karjanpiirakoita tms.  ;)

Paikassa on hyvin myös monen tasoista majoitustilaa, ja ens talven aikana rakentavat lisää. Ja alueelta löytyy useempiakin saunoja, joten pystyy järjestämään sekä naisille että miehelle omat aamuyön saunomiset.

Ja meillä on tarkoitus, että kirkollinen vihkiminen tapahtuu kirkon sijaan kosken rannalla.

Mukava paikka, ja leppoisan oloiset pitäjät.

Ai niin, ja sitten se kaikkein tärkein, eli hinnat: Juhlatiloista ei mene mitään erillistä vuokraa, ja notkuvien pitopöytien + iltapalan hinnaksi tulee aikuisille n. 20€ lajikkeista riippuen. Eli tosi edullista verrattuna moneen pitopalveluun.

Lisätietoa ja yhteystiedot www.kansasholidays.fi Kannattaa ehdottomasti käydä paikan päällä tutustumassa!

Link to comment
Share on other sites

Guest vilma-liina
Onkos kenelläkään tarkoituksena pitää häitä Heimarissa. Kuinka kaikki on sujunut (esim. millainen henkilökunta)?

Paikka näyttää ihan kivalta, on rantasauna jne.  ;D

Onkos kenelläkään kokemuksia  kyseisestä paikasta?

Mieheni oli ystävänsä häissä bestmäninä Heimarissa, ööö... nelisen vuotta sitten. Kaikki oli silloisen morsiammen ja sulhon mukaan sujunut moitteettomasti, ja ruoka oli ollut erinomaista. (Pidän tätä tietoa luotettavana, sillä kyseinen naishenkilö on todella tarkka kaikista asioista ;) )Ja olivat tosiaan vuokranneet saunan käytöönsä yösaunaa varten.  

En kyllä  muista mistään juhlapaikasta kuulleeni kovin negatiivista palautetta, paitsi Kenkäverosta, missä juhlaväki ja muut asiakkaat noutivat ruokansa samasta noutopöydästä, ja Puumalassa paikka nimeltä Niinipuu, jossa palvelu oli todella hidassta ja ruuat mitäänsanomattomia.

Onko muilla mitään kuultuja kommentteja tai omaa kokemusta palvelun pelaamisesta, ja ruuista yms., Mikkelin läheisyyden juhlapaikoissa?

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vilma-liina!Huojentavaa kuulla, että paikka on ok! Tosin varaustilannekin varmaan kertoo jotakin. Saimme tällä viikolla varatessamme ainoan vapaan lauantain heinäkuussa 2005....:D Ruoan hinta Heimarissa on (en tiedä yhtään mitä sisältää) 27 €/hlö. Erillistä tilavuokraa (edes saunasta) ei peritä. Käymme tällä viikolla katsastamassa paikan.  Varasimme sen nimittäin sulhasen näkemyksen (ja nettisivujen) pohjalta! Itse en koko paikassa päässyt  näin "ulkopaikkakuntalaisena" vielä käymään.

"Lähisukulaiseni"  järjesti häät Myyrylän kartanossa. Paikka oli kyllä todella kiva. Tilan tuntua antoi erityisesti erillinen tanssitila kartanon toisessa päädyssä. Emme vaan kehdanneet viettää häitämme samassa paikassa...  Olen ollut häissä myös Urpolan kartanossa ja se taisi olla hivenen liian pieni isolle vierasmäärälle. Hinta (130 €) on ainakin erittäin edullinen! Ikävä kyllä en muista mitä kautta ruoat kumpiinkin häihin oli hankittu.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Edelliseen viestiini viitaten, kävimme katsastamassa Heimarin. Paikka oli tosi kiva!

Yösaunasta tullaankin perimään 100 €:n  maksu, mutta kyllä me sen silti sisällytämme suunnitelmiimme. saunalle saa viedä itse iltapalan ja vieressä on grillikatos. Myös kahvipöytään saa viedä lisäksi omia leipomuksia (vaikka kysessä ns. ravintolahäät), jos tässä innostuisi vielä leipomaankin.

Hintaan 27€, saa kuulema sellaisen menun kun haluamme. :D Ison loven budjettiimme tekee nyt alkumaljat, koska paikassa on A-oikeudet. Olimme ensin ajatelleet viettää häämme paikassa jossa niitä ei ole. Budjetti venyy ja paukkuu :-/

Erityisesti silmää miellytti järvimaisema ja luonto.  :) Lisäksi majoituksen löytyminen samasta pihapiiristä on meidän tapauksessa iso + .

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

Vietimme häitämme 31.7.04 Ristiinan Kalliorannassa ja annan paikalle 10 pistettä ja papukaijamerkin  ;D

Ruoka oli todella hyvää, tilat upeat sekä ruoka- ja juomakustannukset jäivät edullisiksi. Paikassa ei ole a-oikeuksia. Häissämme oli n. 100 henkeä ja kaikki mahduimme loistavasti ruokailemaan ja tanssimaan. Lisäksi paikasta löytyi majoitusta sitä tarvitseville.

Valitettavasti kuulin, että paikka aikoo lopettaa häiden järjestämisen ko. tilalla ja keskittyy ainoastaan pitopalveluun. Voin suositella heitä myös pitopalveluna. Ruoka oli todella erinomaista ja sai vierailta paljon kehuja. Häissämme oli ruokana hirvipaisti ja lisukkeet sekä hääkakkuna oli hyydykekakku.

Aikoinaan mietimme myös Läsäkosken kartanoa häidemme paikaksi, mutta päädyimme Kalliorantaan. Läsäkoski on todella kaunis paikka, mutta ainakain vuosi sitten siellä oli vielä a-oikeudet.

Tässä vielä muutama vinkki juhlapaikoiksi:

-Löydön kartano (Ristiina)

-Vihkon kievari (Ristiina)

Niin ja sinulle joka etsit a-oikeudettomia paikkoja, niin Myyrylän kartanossa ei ole a-oikeuksia.

Link to comment
Share on other sites

Guest vilma-liina
Aikoinaan mietimme myös Läsäkosken kartanoa häidemme paikaksi, mutta päädyimme Kalliorantaan. Läsäkoski on todella kaunis paikka, mutta ainakain vuosi sitten siellä oli vielä a-oikeudet.

Tähän asiaan päivitystä, eli Läsäkoskella ei ole enää A-oikeuksia, koska niistä oli ainoastaan haittaa juuri tällaisissa tapauksissa.

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tulen minäkin vielä tänne kehumaan meidän juhlapaikkaa, eli Kyyrönkaitaa. Sijainti on vähän pitkällä Mikkelistä katsoen (n. 30 km), mutta meillä oli vihkiminen Ristiinan kirkossa, joten sieltä ei matkaa enää tullut kuin n. 10 km.

Kaikki juhlavieraat ylistivät paikkaa, ja ruoka oli hyvää (21.50 /hlö). Omat juomat sai tuoda, ja juhlapaikalla sai bilettää aamuun asti. Meillä päärakennus oli auki n. klo yhteen yöllä ja sen jälkeen vieraat siirtyivät saunomaan ja grillailemaan. Uimaan pääsi myös 8)

Ainoa pieni miinus on kaksiosainen juhlatila, jolloin jotkut vieraista joutuvat vähän kuikuilemaan nähdäkseen, mutta suurempi yhtenäinen tila silti kuin monessa muussa seudun juhlapaikassa!

Henkilökunta oli tavattoman mukavaa ja joustavaa, suosittelen kaikille!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hirvensalmella häiden järjestämiseen sopivia tiloja

*Kissakosken tehdasmiljöö

  kauniisti remontoitu tehdasalue n. 40 km Mikkelistä. ravintolapalvelut a-oikeuksin

* Seuratalo keskustassa

  kunta vuokraa

  omat eväät, mahtuu n. 100 vierasta

* Erätaika

  erähenkistä juhlaplvelua perhejuhliin

Lisätietoja googlettamalla

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

[. Nyt pitäisi löytää sellainen paikka missä EI OLE a-oikeuksia (saisi siis tuoda omat viinit <-tärkeä juttu meille). Vieraita tulee noin sata. Ja sijaintina Mikkeli ja sen eteläpuoli.

Otavan opisto (13 kilsaa Mikkelistä etelään), on myöskin hyvä paikka,  iso kartanotyyppinen rakennus, juhlasaliin mahtuu melkein 150 henkeä, lisäksi muita tiloja. Ei ole A-oikeuksia. Kaunis miljöö.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Laura_Maria

Nyt olen löytänyt paikan häillemme... Kekkolan kartano. Päädyimme Kekkolaan koska se on aika äskettäin entisöity. Tyyli on melko sama kuin Kenkäverossa tai Tertissä sillä erotuksella, että Kekkola on "siistimpi" remontista johtuen. Piha-alue ja ranta ja saunat siellä ovat isot plussat! Paikan nettisivut eivät tee oikeutta paikalle vaan se on nähtävä livenä :)

Link to comment
Share on other sites

Mä voisin Mikkeliläisenä antaa omia näkemyksiäni, mutta KOROSTAN, että nämä on sitten VAIN mun näkemyksiä, joten jokainen saa toki muodostaa oman mielipiteensä!!

Heimari: Olin häissä 2002 kesällä. En tykännyt. "Juhlasali" ei ole yhtään juhlava, ruokaa en kehuisi erinomaiseksi, hyvää toki oli, mutta eikös niin ole aina. Rappuset yläkertaan ovat UPEAT ja koristelulla saa vielä upeammaksi, mahtava paikka esim. hääkuvien ottamiseen. Miinusta myös se, että on A-oikeudet. Näissä häissä joissa olin, hääpari tarjosi alkumaljat ja ruuan kanssa vain holittomia, joten häävieraat itse joutuivat ostamaan mahdolliset juomiset ja tuli aika kalliiksi joillekin. Piha-alue oli kiva ja tämä kyseinen hääpari tuli hääpaikalle veneellä (bestmanin suuri asuntovene) Mikkelin satamasta, joka oli TOSI ihana ja kaunis yksityiskohta. Kokonaisarvosana paikalle 7.

Kekkolan kartano: Meillä tyssäsi heti siihen, että Kekkolassa on hevosia. Itse olen niin allerginen, ettei olisi tullut kuuloonkaan!! Kannattaa huomioida myös jos häävieraissa on pahasti allergisia ihmisiä! Paikkana todella kaunis ja olen kuullut siellä olleilta positiivisia kommentteja.

Tertin kartano: Isoisäni 90 vee juhlat. Nuiva palvelu, ei kovin erikoista sapuskaa ja aika suolainen hinta. Piha kaunis, mutta itse paikka kartanomaiseen tyyliin hajanainen ja ihmiset söivät 4 eri huoneessa hajallaan. Arvosana 6.

Kenkävero: Hinta kuulemma 350 e. Olen käynyt vain vierailemassa pihassa ja eri näyttelyissä, en siis juhlavieraana, mutta voisin kuvitella, että on upea paikka (ensi kesänä selviää sekin). Miinusta jätevedenpuhdistamo lähinaapurina, helteellä ja tuulella pihassa aika ällöttävät aromit, viileällä tyynellä ilmalla ei haittaa. Talviaikaan AIVAN mielettömän upea, kaunis paikka, kuin paratiisi. Ehdottomasti talvella kauniimpi kuin kesällä!!

Upseerikerho: Olin häissä kevättalvella 2002, oli juuri remontissa ja piha-alue oli aivan kammottavan näköinen, nyt varmasti parempi!! Hinnasta en osaa sanoa (miehen siskon häät, joten voin ottaa selvää, tosin sulhasen isä on eläkkeellä oleva upseeri, joten saattoivat saada aika huimalla alella...), ruoka oli hyvää, tilat kauniit ja mahtui hyvin n. 50 henkeä (isommalla porukalla voi olla ahdasta). Miinusta kammottava harakka tarjoilijana, flirttaili sulhaselle ja palvelu oli ihan syvältä. Miinusta voi olla joidenkin mielestä myös baari, mutta paukut olivat aivan pilkkahintaisia ja takakontilla vierailtiin aika ahkerasti.

Urpolan Kartano: Itse vietämme häämme täällä. Päätökseen vaikuttivat seuraavat seikat: Ei A-oikeuksia, joten saa tarjota omia juomia. Ei tarjoilupalvelua, joten saamme ottaa ruuan tekijäksi kenet haluamme. Hinta TOSI EDULLINEN: viikonloppupaketti 150 e pe-su puolesta päivästä puoleen päivään. Piha-alue AIVAN mielettömän upea, suhteellisen hyvät paikoitustilat, lähellä keskustaa. Miinusta kartanomaisuus, eli vieraat joutuvat ruokailemaan 2 eri huoneessa ja noutopöytä tulee vielä kolmanteen, mutta meille tulee alle 100 vierasta ja homma vielä toimii. Isoille häille en suosittele, mutta jos vieraita 50-70, niin ihanteellinen paikka.

Haluan vielä lisätä listaan muutaman seurojentalotyyppisen ratkaisun. Hinnoista en tiedä, sijainniltaan nämä ovat n. 20 km säteellä keskustasta, mutta voisin olettaa, että aika edullisesti irtoaa.

Norolan nuorisotalo, Norola, n. 7 km keskustasta (Visulahden takana). Olen ollut joskus diskossa ala-asteikäisenä.

Honkalinna, Parkkila (n. 15 km Anttolan suuntaan). Olen ollut mm. hirvipeijaisissa.

Korpimaja, Korpijärvi (n. 20 km Vanhaanmäkeen päin). Kävimme katsomassa hääpaikaksi, mutta emme ottaneet syystä että ranta lähellä ja häihimme tulee paljon pieniä lapsia: kamala vahtiminen. Hinta olisi ollut 100 e to-su, hintaan kuuluu rantasauna, 100 hengen täydellinen astiasto ja ruokailuvälineet, Suomen lippu... Hyvä paikoitustila, kiva piha ja kaunis ranta. Rannassa myös grillauspaikka. Miinusta sijainti ja ulkohuussit. Sekä meidän tapauksessa ranta.

Olen käynyt myös mm. Anttolanhovissa (häät vuonna 87 tai jotain, olin aika pieni...), Anttolan Koivulassa (häät vuonna 90, olin pieni, mutta kaunista oli, hyvät tilat ja nätti piha), Ollinmäellä (oluella käynyt, en osaa kuvitella hääpaikkana). Joten jos kaipaatte mielipiteitä näistä, voin YRITTÄÄ jotain muistella ja kaivaa valokuvia.

Link to comment
Share on other sites

Upseerikerho: Olin häissä kevättalvella 2002, oli juuri remontissa ja piha-alue oli aivan kammottavan näköinen, nyt varmasti parempi!! Hinnasta en osaa sanoa (miehen siskon häät, joten voin ottaa selvää, tosin sulhasen isä on eläkkeellä oleva upseeri, joten saattoivat saada aika huimalla alella...), ruoka oli hyvää, tilat kauniit ja mahtui hyvin n. 50 henkeä (isommalla porukalla voi olla ahdasta). Miinusta kammottava harakka tarjoilijana, flirttaili sulhaselle ja palvelu oli ihan syvältä. Miinusta voi olla joidenkin mielestä myös baari, mutta paukut olivat aivan pilkkahintaisia ja takakontilla vierailtiin aika ahkerasti.

No onneksi on muuttunut näistä ajoista..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest vilma-liina
Tuttavilla oli pari viikkoa sitten häät Läsäkosken kartanossa, ja he kehuivat sitä kovasti. Ja yllätys yllätys samaiseen paikkaan päädyttiin mekin.

Pientä päivitystä tilanteeseen. Meidän häävalmistelut alkavat yllättäen osittain nollasta, sillä Läsäkoskella ei tällä hetkellä ole yrittäjää. Saimme tiedon asiasta sattumalta lehtijutun kautta, onneksi edes tässä vaiheessa. Uusi yrittäjä on haussa, mutta tilanne on todella epävarma. joten nyt pitäisi sitten löytää uusi tila. Hohhoijakkaa.

Soittelin jo ympäriinsä, ja esim. Löydön kartano sekä Kallioranta lopettelevat molemmat toimintaansa, eivätkä enää järjestä tällaisia tapahtumia.

Ja tässä on sellaisia seikkoja, jotka hieman vaikeuttavat paikan etsintää... esim. kaikki juomat, shamppanjat, liköörit, konjakit, viinit sekä booliviinakset on jo ostettu, ja jos emme löydä paikkaa, missä saisi tarjoilla omia juomia olemme pahemman kerran nesteessä

:-/

Link to comment
Share on other sites

Guest vilma-liina
Mikkelistä löytyy myös Mäntyniemi, jossa voi myös häävieraat yöpyä. Paikasta löytyy enemmän nettisivuilta www.tarjoilupalveluaira.fi

Tähän päivitystä, nykyisin Mäntyniemen tiedot löytyvät osoitteesta: www.gasthausmantyniemi.fi

Siisti ja edullinen, myös majoitusta löytyy sekä saunat.

Link to comment
Share on other sites

Talvihäille paikkaa etsin. Anttolan Koivula kuulostaa mielenkiintoiselle.. Kertokaas siitä paikasta lisää! Muutenkin tuntuu, että paikkavaatimukset on aikas kovat; Tunnelmallinen paikka, jossa yhtenäinen tila, ei A-oikeuksia, välttämättä ei tarvita edes pitopalvelua, ei liian kaukana Mikkelistä ja majittumismahdollisuus lähettyvillä. Vaatimukset on kovat, mutta miksi ei tehdä päivästä täydellistä?!

Kertokaahan talvihäitä viettäneet tai sellaisissa vierailleet kokemuksia paikoista. Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest murritsi

Gasthaus Brahe on mielestäni ihan ravintola. Siitä en tiedä, että onko kuka siellä häitään viettänyt, mutta jos ravintolamaisessa ympäristössä haluaa häitä vietellä, niin miksipä ei.

Gasthaus Brahe ei kauhean iso paikka ole, mutta kyllä se varmaan 50 henkeä vetää (tuo oli arvaus). Ihan siisti paikka muuten. Soittele sinne ja kysele lisää!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tietääkö kukaan onko Mikkelissä tai sen lähistöllä muita työväentaloja kuin keskustan Töpäri??

Itse olen ollut Töpärillä ns. talvihäissä pääsiäisenä. Siellä on iso yhtenäinen tila, ei A-oikeuksia (ollut ainankaan sillion), ei myöskään pitopalvelua. Kaukaa tulleet vieraat majoituivat Cumulukseen. Kaunis paikka ainankin kesällä, talvella tietysti useimmat paikat ovat hieman karumpia. Miinuksena tietysti se, että sijaitsee keskustassa, ja osa ainankin silloisista vieraista ajelehti illan edetessä omille teilleen.

:-/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...