Millä perusteella valitsitte juhlapaikan?


Guest onnellinen

Recommended Posts

  • Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kahden yövuoron jälkeen ei uni tule silmään...  ::) onpahan aikaa vastailla!

Meidän hääjuhlaa vietetään Leineperin ruukilla, Satakunnassa, Kullaalla. Meidät vihitään Keski-Porin kirkossa, ja sieltä tulee matkaa juhlapaikkaan parikymmentä km, josta kuitenkin suurin osa valtatietä sekä loppu idyllistä kylätietä.

Paikka on KALLIS, 850 euroa, mutta sen saa käyttöön jo torstaina ja maanantai-iltaan mennessä pitää olla tyhjä. Hintaan sisältyy tietysti pöydät, tuolit ja siivous.

Tila on ns. navetan ylinen, viralliselta nimeltään Kankipaja  ;), ollaanhan vanhalla ruukkialueella. Miljöö on todella viehättävä ja ainutlaatuinen, vieressä kohisee koski, on koivuja ja vanhoja rakennuksia, mylly, aittoja jne. Eli varmaan arvaattekin että meidän hääkuvat otetaan myös siellä.

Mulla ja äpällä oli kanssa ehdottomana vaatimuksena yhtenäinen tila, ollaan karjalaista sukua, joten ei haluta eristää vieraita kopperoihin, mistä kukaan ei nää mitään saati kuule. Leineperiin mahtuu vaivatta 230 henkeä, ja sitä ollaan myöskin pidetty rajana vieraslistalla. Koska tuollaisesta määrästä vieraita on kyse, ainakin täällä Porin seudulla se rajasi jo huomattavasti vaihtoehtoja. Aika lailla kauan pohdittiin tuota hintaa, mutta kun se miljöö painoi toisessa vaakakupissa, ajateltiin että säästetään sitten jostain muusta!

PAikan koristeluun sopii kuin nenä päähän viljat, osmankäämit, auringonkukat, heinät jne, ja niitähän löytyy ihan omasta takaa, kuten maitotonkatkin mihin nuo rehut kootaan. Taitaa olla tulossa siis maalaishäät! Pihapiirissä on kaksi aittariviä, joita kuulemma saa vuokrata lisähintaan (!), ajateltiin, että sellaiseen olis kiva laittaa lastenhuone. Se viereinen koski arveluttaa hiukan lasten vuoksi, mutta onneksi pahimmassa vipellysiässä olevia ei tule paljoa.

Käyn vielä hakemassa sen nettiosoitteen tähän, mistä voitte katsahtaa millainen paikka on kyseessä. Olen nimittäin aika lailla tohkeissani tuosta juhlapaikasta  ;D

Link to comment
Share on other sites

meillä on kriteereinä hinta, kaunis piha-alue, jotta voi olla ulkona, oma tila lapsille, sijainti.... Mä nyt tiedä mikä noista on ollu sitten ratkasevin kriteeri jonka mukaan valitsimme paikan.. Mutta siis Helsingissä Pakintalo on meidän juhlapaikka... Kuvan voisin muuten laittaa mutta tarttee ensin skannata se postikortista...Netistä kun ei kuvaa löydy...

Paikan talonmies on perhetutun poika ja on meidän isäkin joskus ollu talon vuokrauksesta vsatuussa..Eli todennäkösesti ilmanen!! Paikka on siis noin 6-8 kilometriä helsingin keskustasta, Pihassa on päärakennus ja 4 aittaa... kaikki punaisia "mummonmökin" tapasia romanttisia rakennuksia... Pihalle hommataan teltta niin ei tarvitse sisään ahtautua..Toivotaan vaan hyviä ilmoja...

Link to comment
Share on other sites

:) Upeat puitteet: kaunis vanha kartano pihapiireineen, joen rannalla

:) tanssi"sali"

:) Intiimit tilat, ei hallimaisuutta

:) Siivous kuuluu hintaan

:) Pitopalvelua ei tarvitse erikseen hankkia

:) Saa koristella/ olla koristelematta

:) Mahdollisuus hääyön viettoon (harkinnan alla)

:) Saa juhlia yhteen yöllä (eikä baaria välttämättä laiteta sittenkään kiinni, jos janoisia vielä löytyy...)

:) Lähellä kaupunkia

:( HINTA  :o

:( Ravintolahintaiset juomat, ei omia

:( Intiimit tilat, jos kaikki kutsutut saapuvat paikalle, tulee tosi ahdasta + ohjelman järjestäminen mietityttää.

Link to comment
Share on other sites

Me haluttiin häät Suomenlinnaan. Se oli oikeastaan se eka kriteeri juhlapaikan valinnalle ja toinen oli se, että juhlapaikkaan saa tuoda omat tarjoilut tarkoittaen ettei ole ravintola.

Sitten valittiin Suomenlinnan hoitokunnan vuokraamista juhlatiloista se, joka vastaa suunnilleen kutsuttavaa vierasmäärää, mikä on Pirunkirkko. Hääpäivämme määräytyi sen mukaan, milloin juhlatilasta saatiin ensimmäinen vapaa lauantai kesälle 2002.

Paikka on todella upea ja tunnelmallinen ja mainio juhlatila sen vuoksi, ettei sitä tarvitse koristella yhtään mitenkään. Tuossa juhlatilan pohjapiirustus.

c28_pohja.gif

Vuokra on melko kallis 850 euroa, mutta onneksi siitä on jo osa maksettu  ;)

Link to comment
Share on other sites

TILA, ehdottomasti !! Piti saada riittävästi väkeä mahtumaan sisätiloihin. Yksi hyvä vaihtoehto tippui sen takia pois, kun siellä vieraat olis joutuneet syömään monessa osassa.

Elokuulla ilmat hieman arvaamattomat, joten sisälle piti kaikki mahtua kerralla syömään. Ja niin mahtuivat. onneksi, sillä hääpäivänä sateli vähän vettä ja yöllä oli kylmä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

kun me etsimme juhlapaikkaa, pois listalta joutuivat heti ne joiden nettisivut olivat huonot/ niitä ei ollut. kun varteenotettavat paikat oli valittu niin lähetimme tarjouspyynnöt, joiden perusteella (vastauksen muoto, hinta jne) kävimme kahta paikkaa katsomassa. kuten arvata saattaa niin vain toinen valittiin ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Meidän juhlapaikan valintaan vaikutti;

- Lyhyt matka (7 km) kirkolta juhlapaikalle

- Kaunis ympäristö (sijaitsee järven rannalla)

- Kaunis rakennus sekä ulkoa että sisältä (ei tarvitse koristella sisällä mitenkään)

- Pitopalvelu hoituu "saman katon alla"

- Hyvä ruoka ja palvelu

- Väkeä mahtuu vierasmäärän verran

Ja olenpa jo monta vuotta vannonut sulholle että tuolla me sitten juhlitaan häitä jos niitä ylipäätänsä ikinä juhlitaan. Eikä laittanut yhtään vastaan!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Juuri sopiva paikka meille ja tarjoaa meille puitteet juuri omanlaisiin häihin. Emme myöskään mene häiden kanssa konkurssiin tuossa paikassa (kuten olisimme eräässä toisessa paikassa menneet). Ja kaiken kruunasi se, että saimme juuri haluamamme heinäkuisen lauantain (mikä oli lokakuussa aikamoinen ihme).

Link to comment
Share on other sites

1. Tila on todella kaunis, tyylikäs ja juhlava. Ei kaipaa koristeluja.

2. Ravintolahäät olivat meille mieluisin vaihtoehto. Ei alkoholien roudaamista, koristeluita, siivousta yms., vaan kaikki valmiina saman katon alta.

3. Ruoka on kuulemma erittäin hyvää.

4. Sijainti on hyvä; lyhyt matka kirkolta (n. 500 m) ja lyhyt matka Tampereen ydinkeskustaan  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1. Olimme päätyneet pienen porukan juhliin tilausravintolassa, ei siivousta & järjestelyjä, vähemmän tarvetta koristeluun

2. Paikan tunnelma, tilausravintolassa toimii antiikkikauppa eli kalustus sen mukainen

3. Pihapiiri, halusimme vihkimisen ulkona

4. Paikan maine & palvelu varattaessa, tutut vahvistivat että ruoka paikassa on hyvää ja palvelu pelaa

5. Hinta, kokonaishinta per/hlö oli mielestämme sopiva.

6. Sijainti oli OK, haimme sopivaa paikkaa 50 km säteellä.

7. Ajankohta, olimme ajatelleet kahta vaihtoehtoista lauantaita, toinen sattui olemaan vapaana. ( Muuten olisimme siirtäneet häitä heille ensimmäiseen vapaaseen ajankohtaan.)

;D Ravintolan tiedot löytyivät paikkakunnan matkailuaiheisilta webbisivuilta ja heidän kanssaan pystyi asioimaan sähköpostitse. (Maaseudulla kun tämä ei ole mikään itsestään selvyys...)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest lebanquet

  Ruokolahden Rantalinna.

 Pidettiin siskon rippijuhlat kyseisessä paikassa,

 ja siinä viehättivät mm upeat puitteet sisällä että ulkona,

 sekä intiimin tunnelmallinen ruokasali.

 Ainoa miiinus tulee tuosta erillisestä tanssisalista.

 On kurjaa jos sinne joudutaan siisrtynään sateessa.

 Hyvällä ilmalla se ei ole kuitenkaan ongelma.

 kuva51.jpg

Link to comment
Share on other sites

Valintaan vaikutti ensinnäkin sijainti: piti olla järkevän ajomatkan päässä kirkolta. Lisäksi vihreää nurmikenttää piti olla runsaasti (ei ole hauskaa jos valokuvissa näkyy asfalttia ja elementtitaloja) ja meren läheisyys oli plussaa. Itse talonkin ulkonäkö vaikutti, valitsimme vanhan huvilan. Ja sisätilojen piti olla tyylikkäät ja ikkunoiden sopivan suuret. Vieraiden piti mahtua myös samaan tilaan istumaan. Viimeisen kriteerin takia jouduimme karsimaan vierasmäärää  :-/ , mutta muuten paikkamme on tosi  :-X , myös hinnaltaan. Sai valita pitopalvelunkin itse.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä vaikutti se että on lähellä kirkkoa ja maalaishäihin sopiva paikka. Paikka on entinen navetta joka nykyisin suosittu pito paikka. Saa tuoda omat juomat ja ruokapuolen hoitaa paikan emäntä. Pääsemme koristelemaan edellisenä päivänä. Paikalla on myös vieraille majoitusmahdollisuutta. Ympärillä kaunis maalaismaisema.  :-*

Link to comment
Share on other sites

Yhtenäinen tila, esiintymislava, mahdollisuus "omaan" pitopalveluun, sijainti ja ennenkaikkea hyvä kunto. Kävimme katsastamassa useita paikkoja ja tuo oli ehdottomasti kaunein, jotkut paikat olivat ihan pommin jäljiltä. Plussaa oli myös se, että lavalle pääsee takakautta ja keittiöön on oma sisäänkäynti.

Ja koska emme olleet "liian" aikaisin liikkeellä niin se, että tila yleensä oli vapaa  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tila johon päädyimme ei ollut katsomistamme paikoista halvimpia, mutta omassa luokassaan tunnelmallisin ja suhteellisen lähellä kirkkoa. Kriteerinä oli myöskin että sinne saa viedä omat juomat ja ruoat, tosin otamme varmaankin paikan oman pitopalvelun sillä se laskee tilan vuokrahintaa. Halusimme myöskin että vieraat ovat samassa huoneessa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...

Suht lähellä kirkkoa, kaukana kaupungin hälinästä. Maalaishäät, järven rannalla. Vihreää luontoa, eläimiä. Juhlatila rakennettu navetan vintille, jonne kaikki vieraat hyvin mahtuu. Paikassa oma pitopalvelu, vieraille majoitusmahdollisuus. Omat juotavat saa viedä paikan päälle. Hääyönvietto mahdollisuus. En voisi kuivtellakkaan juhlivani häitä kaupungissa hälinässä ja betonirakennusten keskellä. Kunnon maalaisromantiikkaa!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...