Jommo

Hotelli Ruusuhovi (Rantasalmi)

204 viestiä aiheessa

Heissan kaikille!!

Innostuin tässä ottamaan kantaa keskusteluun häistä Ruusuhovissa. On omakohtaiset muistot vielä vallan mielessä; vietimme oman hääjuhlamme kohta neljä vuotta sitten navetan ylisillä..

Meillä oli siis koko bileet navetan ylisillä, johtuen sankasta väkimäärästä ;D, kaikkiaan 240!!

Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa paikasta. Kaikki toimi kuin unelma, ruoka oli tosi hyvää ja tarjoilu pelasi. Me olimme tehneet periaate päätöksen, että yritämme tarjota kaikille mukavan rennon rempseät kekkerit hyvän ruuan kanssa ja jokainen maksakoon omat viinansa. Meilllä se ei ainakaan porukalle tuottanut ongelmia; ainakin mitä kuulin jälkikäteen henk. kunnalta, hyvä ettei viina kesken loppunut ::)

Yritän tässä muistella lukemiani viestejä näiltä sivuilta ja antaa vinkkejä sen perusteella. Monet teistä ainakin pähkäilee, pitäiskö jatkot tai tanssit ylisillä. Mie itse olen sitä mieltä, että noin 100 hengen porukalle yliset on liian iso paikka. Meitä oli tosiaan kaikkiaan 240 ja me mahduimme mukavan tiiviin väljästi olemaan siellä. Kukaan ei tallonut toisen varpaita, mutta ei ollut pelkoa kaikumisestakaan :-*

Itse Ruusuhovihan on paikkana aivan älyttömän kaunis ja viihtyisä häille, mutta esimerkiksi meidän tarpeisiin se oli liian pieni.

Meidät vihittiin Rantasalmen kirkossa, ja itse olen sitä mieltä että kirkko on hieman "kolkko" mutta ihan mukava kuitenkin. Kuitenkin siellä loppujen lopuksi ollaan niin simpuran pieni aika. Ja, yllättävää kyllä, meillä etenkin vanhemmat ihmiset jälkikäteen ihastelivat kovasti kirkkoa...

Meillä sää suosi koko päivän, lukuunottamatta pientä asiaan kuluvaa sadekuuroa. Näin jälkikäteen olen kuitenkin alkanut pohtimaan tuon sään tiimoilta talvihäiden "etuisuutta". Muistan kuinka itse jännitin, paistaako aurinko vai ei. Jos olisikin häät talvella, paistoi tai ei, kaikki on kuitenkin sisällä yhdessä. Noissa kesähäissä kun meinaa aina sitten porukka hieman hajota sinne tänne... :o Siis funtsimisen arvoinen juttu teille, kenellä vielä hakusessa päivämäärä. Ja toinenkin pointti tuli mieleen; kesä on täynnä juhlia, talvella ei ole mitään koskaan kellään. Pitkä pimeä talvi kaipaisi pientä piristystä; Siis mikäpä olisikaan mukavampi tapa saada porukka kasaan, ja bilettää kunnolla!!

Tässä joitain asioita mitä mieleen tulee omia häitä haikeudella muistellen, oli meillä niin mukavaa. Arki on astunut elämään takaisin, mutta rakkaus senkuin kasvaa ;)

Ai niin, yks TÄRKEÄ asia; muistakaa lapset ja lapsiperheet!! Hankkikaa lapsille leluja ja miettikää sopivan tilava leikkitila muksuille. kun lapset viihtyy, viihtyy aikuisetkin aina paremmin ;D Jos mahdollista, vaikka varatkaa tila vaipan vaihdoille, imettämiselle ym. vastaavalle.

Meillä oli tosi paljon leluja ja tv&videot, näytti lapset viihtyvän ( ja heitä taisi olla 20-30)! Olen itse ollut eräänkin kerran häissä lasten kanssa, missä lapsia ei ole huomioitu käytännöllisesti katsoen lainkaan, ja kyllä siinä kymmenen maissa viimeistään saa ruveta ottamaan takapakkia muksujen kanssa!

Iloista suunnittelu aikaa kaikille ja ottakaa yhteyttä jos mieleen tulee kysymyksiä, yritän auttaa parhaan taitoni mukaan!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Epsukalle kokemusten jakamisesta! Minä yhä mietiskelen täällä siirtyäkö ruokailun jälkeen ylisille vai jatkaako päärakennuksessa. Ylinen on kyllä iso, ja meille tulee maksimissaan 100 henkeä + lapset. Mietimme myös sellaista vaihtoehtoa, että jos yritämme poikkasta tilaa vähän pienemmäksi rannan puoleisesta päädystä, tyyliin esim. juhannuskoivuja riviin ja DJ saa levitellä kamansa hieman keskemmälle lattiaa. Ehkä se toimisi niin. Päärakennushan on ihana, mutta jotenkin kaipaan sitä maalaistunnelmaa, minkä ylisiltä löytyy.

No, kunhan kaikki rsvp:t saapuu, niin sitten ollaan taas viisaampia väkimäärän suhteen ja voidaan tehdä päätöksiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ainakin mietittiin alustavasti, että jos rajais sitä ylisten tilaa...siis esim noilla mainituilla koivuilla. Meille tosin saattaa tulla aika reilusti vieraita, joten saatetaan käyttää koko tilaa, eli katsellaan myöhemmin.  :) Mutta Nera, minusta ei siis ainakaan hullumpi idea rajata tilaa, kunhan sen vaan tekee selkeästi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olipa kiva lukea muiden kokemuksista Hotelli Ruusuhovissa :)Meidankin haita vietetaan siella elokuussa-05 ja koska osa vieraista tulee Englannista asti, oli meille tarkea etta voivat yopya paikan paalla. Olemme varanneet kaikki hotellin huoneet ja osan ulkorakennuksista, seka navetan ylisen ja rantasaunat.  Emme tykanneet Rantasalmen kirkosta :( liian modernin olemuksen takia ja koska kotikirkkoni Mikkelissa olisi ollut liian kaukana, paadyimme Juvan kirkkoon :) Viela on paljon jarjestamista ???  mutta olen saanut kivoja ideoita teilta, eli kiitos ;) Mina olen kanssa kiinnostunut vuokraamaan ruusukoynnoksia, en viitsisi kaikkea alkaa taalta UK:sta asti kulettamaan...eli jos kenelta on jaanyt haitten jalkeen, alkaa heittako pois vaan ilmoittakaa mulle please [email protected] Meille tulee bandi "Cover train" Savonlinnasta, ei kylla olla kuultu heidan musiikkia :-/ mutta tutut ovat kehuneet? :)Ajateltiin tanssia Navetan yliksella, vaikka englantilainen kihlattuni heti ensi vaikutuksena sanoi "it smells like cows"  ;D mutta sain hanet kuitenkin puhuttua ympari ja uskomaan etta hyvalla koristuksella siiitakin tulee kiva paikka ja kun bandi kuitenkin vie tilaa! Olemme olleet Ruusuhoven palveluun todella tyytyvaisia ;) ovat olleet hyvin avuliaita ja laittaneet erilaista tietoa mulle tanne Uk:hon asti! Suosittelen siis kovasti, vaikka emme olekaan haitamme siella viela viettaneet...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suositella voin myös minä edelleen näin häiden jälkeenkin! :-X

Kaikki sujui oikein mallikkaasti Ruusuhovin puolesta ja kaikin puolin muutenkin.

Jos ei halua kirkkohäitä niin vihkipaikaksi aivan upea ainakin kevättalven iltapäiväaurigossa oli alakerran juhlasali,

joka toimi varsin hyvin myös sadan hengen tanssisalina.

Tarina ja kuvia koko päivästä löytyy hääpäiväkertomuksestani johon on linkki tuossa alla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Evetsannas: Kivaa, että muitakin Suomi-Britti pareja juhlitaan Ruusuhovissa. Heillä on kuulemma kokemusta monista monikulttuurihäistä aiemminkin, ja täältä luetut kokemukset lisäävät uskoani, että olemme valinneet parhaan mahdollisen paikan häillemme.

Meidän hääsuunnitelmat eivät ole edenneet villiä vauhtia, mutta hitaasti hyvä tulee...tai viime hetken paniikissa. Nyt odotellaan vielä viimeisiä ilmoittautumisia. Tähän mennessä koossa on n. 80 henkeä plus reilu 10 lasta. Ihanan reippaasti on íhmiset valmiita tulemaan juhlimaan häitämme niin Briteistä kuin Suomen Turustakin.:)  

Elämme jännittäviä aikoja... 8)

-Nera

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitäs Ruusuhovilaisille morsiamille kuuluu??

Itsellä on ihan mukavat fiilikset; Kutsut on lähetetty, puku ja sormukset valittu ja muutenkin kaikki on reilassa.... :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen ajatellut, että pitäisi kaivaa tämä ketju jostain syvyyksistä, jos vaikka kuulisi kuulumisia..  :)

Itselläni niitä ei ole antaa, koska häihin vielä niin paljon aikaa, että mitään ei vielä viitsi tehdä..  :P

Mutta valmistelua intoa kaikille niille, joilla se on nyt ajankohtaista!  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kuvia Ruusuhovin häämessuista ja Rantasalmen kirkosta ->  :-XTÄÄLLÄ!:-X

Minne ovat kadonneet kuvat häämessuista?  ??? Linkki ei johda minnekään...  :-/ :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Minne ovat kadonneet kuvat häämessuista?  ??? Linkki ei johda minnekään...  :-/ :(

Enpä tiedä..kyseistä ketjua ei enää näytä löytyvän...kai poistettu, kun ei niin ajankohtainen enää..siis joidenkin mielestä..se oli tuolla yleistä puolella, mutta eipä näytä olevan enää.. ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämessukuvat tais olla Piipukan päikyssä (jos en ihan väärin muista) joka rouviintumisen jälkeen on siirretty häiden jälkeen-foorumille. Katselkaa, olisko ne vielä siellä! En ehdi nyt itse tsekata, printteri suoltaa ohjelmalehtisiä ensi lauantaille, kääks! Mukavaa kesää Ruusuhovilaisille! :) Voin raportoida kokemuksia muutaman viikon päästä, häämatkan jälkeen!

-Nera

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

    :-XNeralle terkkuja takaisin ja ONNEA HÄIHIN :-X

Olet mielessäni ensi lauantaina....Tule sitten pikapikaa kertomaan kokemuksia.... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin siis juhlitaan Ruusuhovissa ensi talvena :-X :-X :-X Mietin tässä, että saako rantasaunalle viedä omia syömisiä (juomia ei ainakaan saa viedä)? Joku varmaan tietää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihanaa että joku muukin on valinnut talvihäät Ruusuhovissa. :D

Milloin juhlitte?

Ilmeisesti ainakaan enää ensi vuonna ei rantasaunalle saa viedä omia ruokiakaan, eikä ehkä enää tänä kesänäkään. Johtuen ymmärtääkseni siitä, että sinne on ruokien lisäksi viety niitä omia juomiakin kielloista huolimatta. Eli kaikki syömiset ja juomiset myös saunalle pitäisi tilata Ruusuhovin kautta. Mutta kannattaa tietysti vielä varmistaa asia heiltä itseltään.

Raporttia Neran juhannushäistä odotellaan! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa! Täällä myös tuleva Ruusuhovin morsian!  :) Onko teillä kuvia navetan ylisistä? Siis minulla on kuva siitä tyhjillään, mutta haluaisin nähdä millaiseksi olette saaneet koristeltua sen? Ollaan vähän kahden vaiheilla, käyttäisimmekö ylistä lainkaan, koska haluaisimme käyttää kaunista päärakennusta mahdollisimman paljon, mutta vieraita kun tulee se 120, on juhlasali aivan liian pieni. Kaipaan yhtenäistä tilaa tanssille ja ohjelmalle, mutta jotenkin se navetan ylinen vierastuttaa... ei satu välttämättä minun unelmahäihini.. Mutta tietysti koristelemalla saa paljon aikaan ja haluaisinkin nyt nähdä, millaista jälkeä olette saaneet aikaan.. :) Kuinka paljon teillä tuli/tulee maksamaan kaikki ruoat ja juomat yhteensä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vieraita vähän yli sata, ja hyvin mahduttiin alakerran juhlasalissa pitämään vihkimiset, ohjelmat ja tanssit. Oli mukavan tiivis tunnelma, mutta ei mitenkään ahdasta. Tosin istumapaikkoja ei ollut kuin osalle, mutta seisominen ei tuntunut ainakaan meidän viraillemme olevan ongelma. Vanhimmat istuivat ja nuoret jaksoivat kyllä seistä.

Tuolle porukalle alkumaljat, ruoat ja ruokaviinit maksoivat meillä yhteensä 3300 euroa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, ja unohdin vielä, että ensi keväänä/kesänä saadaan katsoa Ruusuhovi-häät telkkarista. Ei siis todellakaan meidän häät, mutta torstaina juhannusviikolla siellä oli häät, mitkä kuvattiin Satuhäät-ohjelmaan ensi vuodeksi.

Että semmosta!

-Nera

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viimeisen tiedon mukaan ne tulee ulos huhtikuun tienoilla :D

Käytiin nimittäin sulhon kans pitämässä ekaa palaveria lomalla siellä ja samalla kertoivat.

Palvelu on muuten aivan A-luokkaa 8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpas tämä ketju taas vähän ylemmäs!  :D Täällä suunnitellaan ensi talvea ja häämenua ynnä muuta. Jatkopaikaksi on varattu rantasauna, mutta päänvaivaa aiheuttaa tarjoilut siellä, joten kertokaa ystävät, miten olette toimineet/aiotte toimia. Ruusuhovihan laskuttaa saunan juomingeista ihan ravintolahinnat, joten tulee tooosi kalliiksi tarjota vieraille saunajuomat. Toisaalta jotain juotavaahan siellä on saunan jälkeen oltava. Oletteko siis perineet vierailta juomista maksun vai maksaneet kiltisti itse kaiken vai olleet kuivin suin ??? ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi että on tunnelmallisen näköinen paikka tuo Ruusuhovi! Lähetin juuri tiedustelun omaa hääpäivää (20.1.2007) silmällä pitäen. Toivottavasti saan vastauksen pian :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lumiperhonen:

Me tilasimme häidemme aattona juhannusta saunoessamme Ruusuhovista siideriä ja olutta niin, että vieraat maksoivat itse. Ruoat toimme itse. Olimme jo kutsun yhteydessä infonneet ihmisiä siitä, että juomia on mahdollisuus ostaa ja tämä ei tuntunut ihmisiä haittaavan. Halusimme mielummin tarjota juomaa itse häissä seuraavana päivänä eikä budjettimme olisi kestänyt perjantain juomatarjoiluja.

Erinomaisen paikan olette valinneet häillenne!:)

-Nera

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti, solaire, tärppää ja hääpaikka löytyy! Kesähäitä suunnitellessa pitää olla tosi ajoissa, jos Ruusuhovissa meinaa juhlia, mutta talvella on onneksi hieman hiljaisempaa. Mekin varattiin noin vuotta aiemmin ja saatiin valita ihan mieleisemme päivä. Muitakaan häihin liittyviä varauksia tehdessä ei ole ollut tähän mennessä tungosta. :) Joten onnea vain sinnekin suunnitteluun!  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Myös täällä tuleva Ruusuhovin morsian! Häät syksyllä 2006! Tilat, sauna ym. varattu..myös häämenu päätetty! Juhlat jatkuu juhlasalissa, koska ylinen olisi varmasti liian suuri tila n. 90 vieralle.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään