Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka ajoissa varasitte juhlapaikan ja kirkon?


nonna-marie

Recommended Posts

Juhlapaikan varaus vahvistettiin reilut 7 kk aiemmin (oli tosin alustavasti varattuna meille kuukauden päivät, kun tutkittiin muutakin paikkatarjontaa) ja kirkko varattiin pari viikkoa sen jälkeen. Emme olleet ehdottomia päivän suhteen, vaan meillä oli pari vaihtoehtoa. Niiden välillä saatiinkin vapaasti valita, sillä juhlapaikka oli kumpanakin vapaana. Myöskään haluamaamme kirkkoon ei ollut vielä yhtään varauksia, vaikka luulin olevani "myöhään" liikkeellä. Ja siis Jyväskylän tarjonnasta kysymys, häät 3.5.2014.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me varasimme juhlapaikan 13 kuukautta ennen hääpäivää tämän vuoden keväänä. Tuolloin oli jo suurin osa seuraavan vuoden lauantaista varattuna.

Toisen kirkkovaihtoehdon varasimme vuosi ennen hääpäivää ja ykkösvaihtoehdomme 8 kuukautta ennen hääpäivää, kun ajat tulivat varattaviksi. Häät meillä toukokuussa 2014 pääkaupunkiseudulla. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Varattiin sekä juhlapaikka, että kirkko n. 3-3,5 kk ennen. Häät tammikuun alkupuolella, joten ei tunkua. Seurakunnassa olivat ihmeissään, kun olemme niin "myöhään" liikkeellä. Sattumaa oli että kirkko oli myös vapaa. Tosin meidän vihkiminen on aika aikaisin. Kävi hyvä flaksi siis kummankin paikan kanssa.

Muokattu: , käyttäjä: Suli
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kumpaakaan ei olla vielä varattu, mutta juhlatila on ilmeisesti varattava melko pian, mahdollisesti jo tässä vuodenvaihteen jälkeen. Kyseinen tila on aika suosittu ja sinne tulee väkeä pidemmältäkin juhlimaan. Niinpä on parempi olla liikkeellä mieluummin vähän liian varhain kuin liian myöhään, jää muuten toivottu päivä saamatta...

 

Paikkakuntamme kirkossa on yleensä aika hiljaista, joten sen varaamisella ei nyt mitään suurta hoppua ole. Eiköhän me sekin varaus kuitenkin tuossa 2014 keväällä hoideta, noin vuotta ennen. Saadaan sitten ihan varmasti se päivä, joka hääpäiväksemme on tarkoitus tullakin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Juhlapaikka varattiin kesäkuun lopussa 2013, häät toukokuun lopussa 2014. Eli heti, kun juhlapaikka alkoi ottaa varauksia vastaan. Kirkkoa pääsi varaamaan marraskuussa 2013, jolloin oltiin kyllä heti liikenteessä, mutta koko meidän hääpäivä oli jo varattu jotain muuta tapahtumaa varten. Juhlapaikan varausta oli luonnollisesti jo mahdoton muuttaa (ainakaan samalle kesälle...), eikä kyllä oltaisi haluttukaan. Vihkiminen toteutuu siis juhlapaikalla, pappi varattiin tammikuussa 2014.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä Turussa ei kirkkoa voi varata ennen kuin päivälleen 1 vuotta aiemmin. Tällä hetkellä metsästän kuumeisesti hääjuhlapaikkaa - tuntuu vaan, että oli ei-niin-viisasta valita hääpäiväksi 15.8.2015 - sillä nyt jo osa Turun juhlapaikoista siltä päivältä on mennyt vaikka aikaa juhlapäivään 1,5 vuotta :D

Link to comment
Share on other sites

Me varattiin juhlapaikka tammikuussa, kun hääjuhla on elokuussa eli 7kk aikaisemmin hääjuhlaa.

 

Maistraattiaika varattiin lokakuun lopulla, kun vihkiminen on 1.4. eli 5kk aikaisemmin vihkimistä.

 

 

Edit; Ja kaikki tämä vasta näin "viime tingassa", koska kosinnan ja vihkimisen väliin jää aikaa n.6kk ja kosinnan ja hääjuhlan väliin n.10kk. Haluttiin häät melko nopealla aikataululla :)

Muokattu: , käyttäjä: ajno
Link to comment
Share on other sites

Häämme ovat heinäkuussa, eli kiireisellä sesonkiaikana. Juhlapaikkoja, joihin mahtuu yli 100 vierasta ja erillinen tanssilattia, on paikkakunnallamme tooosi vähän. Halusimme myös juuri klo 15 vihkimisajan kirkkoon. Varasimme sekä juhlapaikan, että kirkon, vajaat kaksi vuotta ennen. Ei ongelmia, onneksi kirkon sai varata näin aikaisin (jossainhan ei voi varata kuin päivälleen vuosi ennen toivottua vihmispäivää). Saimme juuri haluamamme ajan ja päivän <33 luvluv <3

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Suunnitteilla juhlat 2016 helmi-maaliskuussa vasta, mutta ollaan jo yhteen maholliseen juhlapaikkaan otettu yhteyttä ja kyselty että milloin pääsis katsomaan ja missä hinnoissa ko. paikka on. Onhan tässä vielä aikaa, mutta katsoin varauskalenteria ja ainakin jo vuodeksi eteenpäin on paikkassa varauksia jokaiselle kuukaudelle. 

Link to comment
Share on other sites

Osaisiko joku kertoa että miten Hämenlinnan seudulla toimitaan kirkkojen varausten kanssa.. Onko se niin että vasta Marraskuussa voi kirkon varata vai voiko jo aikaisemmin.. Kun Häät meillä olisi 1.8.1015. Ja juhlapaikan kalenterilla olisi vielä päivä vapaana.. 

 

Jos joku osaisi kertoa niin iso kiitos!

Tuolla kirkkovihkimisen puolella on ketju Kirkon varaaminen, jossa näyttäisi olevan tuo sama tieto (marraskuu) vuodelta 2010.

Nopeimman (ja oikean) vastauksen saa suoraan Hämeenlinnan seurankunnasta, puh. (03) 62 641 - mitä sitä turhaan odottelemaan :)

Link to comment
Share on other sites

Me varattiin juhlapaikka 15kk ennen häitä. Häät on 2015 syyskuussa, ja maistraattiaikaa en ole vielä varannut enkä edes tiedä kuinka ajoissa sen voi varata. Pitää selvittää, mutta ei varmasti ole niin kiire kuin jos pitäisi kirkkoa olla varaamassa.

 

Juhlapaikkojen suhteen oli varattaessa vielä paljon valinnanvaraa (Oulussa), mutta joka paikasta sanottiin että meidän ajankohdallemme on "ollut paljon kyselyjä". Liekkö ollu sitten vaan painostusta, että varaisimme paikan mahdollisimman nopeasti :D Pääasia, että saimme haluamamme paikan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...