Jump to content
Naimisiin.info

Hvittorpin linna (Espoo)


Enna

Recommended Posts

Luulen että seurakunnan toiminta keskittyy koulujen lukukausiin, ja rippikoulut kesä- ja elokuuhun (näin ainakin Hgissä). Eli heinäkuussa koko Suomi lomailee, enkä usko että toiminta on kovin aktiivista keskellä parhainta lomakautta.

Käytiin katsomassa Hvittorpia kesällä 2003 ja silloin emäntä kertoi että olivat anoneet budjettia vuodelle 2004 viinilaseja varten. Olivat varmaankin saanneet. Tarkistakaa kuitenkin vielä emännältä lasien määrä, koska meillä vanhempani ovat voineet tietämättäni lainata laseja jostain muualta.

Ohjelmasta sen verran että meillä oli bossanova bändi soittamassa fiilistelymusiikkia, ja soittivat myös häävalssit. Meillä on pari sellaista leikkiä jossa kaikki vieraat olivat mukana - ei siis ensimmäistäkään "esiintymisleikkiä". Meillä oli aika kansainvälinen ja sosiaalinen porukka vieraina joten vieraat viihdyttivät itse itseään mm. laulamalla yöpalalla.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Rippileirit suunnitellaan jo melkein vuotta aiemmin, mutta linnassa ei rippikoululeirejä pidetä, kun se on kulttuurihistoriallinen paikka ja nykynuoret voisivat saada siellä tuhoa aikaan. Sama koskee kaikkia nuorten ja lastenleirejä. Linna on vain aikuistyön käytössä.  Yleensäkin seurakunnan työmuodot päättävät seuraavan toimintakauden leireistä hyvissä ajoin eli myös n. vuotta aiemmin.

Meille kävi huono tuuri ja perhetyö päättikin viime tipassa varata linnan ja meidän varaus jyrättiin. Kaikki lähti siitä menemään pieleen... Leirikeskusvaraamosta sanoivat, että linnaa varataan lähinnä kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin asti yksityistilaisuuksia varten. Silloin siellä ei juurikaan ole seurakuntien omaa toimintaa. Toimintakausi starttaa just siinä elokuun loppupuolella ja meidän syyshäitä haluavien on hankalinta saada sinne aikaa. Eli ollos huoleti, todennäköisesti jos olette sen jo saaneet varattua, saatte häänne pitää!

Link to comment
Share on other sites

Varasimme tänään Hvittorpin linnan päivälle, jolloin halusimme juhlia häitämme eli 2.7.2004 :-X

Lisään tähän vielä, että emme ole vielä käyneet katsomassa sitä paikka, mutta menemme sinne 1.4. Vihdoinkin näyttää (ja tuntuu) siltä, että löysimme meille oikean ja sopivan juhlapaikan. Kiitos siitä tämän ketjun aloittajalle ja kaikille, jotka osallistuivat siihen vastaamalla tähän ketjuun. Ilman teitä, emme saisi tietää tästä ihanasta linnasta, emmekä olisi saaneet mahdollisuutta tutustua näin hienoon paikkaan. Kiitos  :-*

P.S. Onneksi, kun soitin sinne tänä aamuna, perjantai-päivä 2.7.04 oli vielä varaamatta  :)

Link to comment
Share on other sites

Oletteko kyselleet miten usein seurakunta "kaappaa" tilan omaan käyttöön? Eli millainen mahdollisuus vaikkapa heinäkuulta tilan vuokraavalle on saada pitää tila omissa hyppysissä?

Me jännitettiin varauksen kanssa viime keväästä saakka, kunnes tammikuussa odotus palkittiin ja varaus varmistettiin. Varaamon täti rauhoitteli matkan varrella, että on äärimmäisen epätodennäköistä, että heinäkuulle tehty varaus jouduttaisiin perumaan, koska seurakunnalla ei ole juurikaan toimintaa tuohon aikaan. Vielä vähemmän tänä kesänä, kun leirikeskuskin on rempassa. Olihan se silti suuri helpotus, kun asia viimein varmistui.

Ylimääräisiltä sydämentykytyksiltä välttyäksemme päätettiin varata linna kahdeksi vuorokaudeksi. Nyt siis päästään koristelutalkoisiin varmasti jo perjantaina ja vastaavasti sunnuntaina ei ole kiirettä ajaa yöpyviä vieraita pois. Mulle on tosi tärkeää olla mukana laittamassa paikkaa juhlakuntoon ja lauantaina se ei olisi ymmärrettävästi onnistunut. Pöytien roudaaminen kerroksesta toiseen olisi ollut muillekin ikävä urakka hääpäivän aamuna.

Meillä ei ole ohjelmassa juurikaan leikkejä, ellei sitten hääpari-aiheista tietokilpailua lasketa sellaiseksi. Kun vihkiminen on klo 15 ja ruokailu vie iso osan ajasta, niin hirmu vähän lopulta on aikaa ohjelmalle. Piti siis suorittaa ankaraa karsintaa. Halutaan antaa vieraille aikaa myös linnaan ja sen ympäristöön tutustumiseen. Elävää musiikkia meille tulee melko paljon. Pianoa soittava kaaso on innoissaan linnan ihanasta flyygelistä. Täytyy vaan lähempänä häitä varmistua, että se on viritetty, jotta soittokin on ihanaa...

Nyt muistan minäkin emännän joskus maininneen, että viinilasien tilaamista harkitaan. Ollaan menossa paikan päälle parin viikon kuluessa, joten täytyy sillon päivittää tilanne ja varmistaa asia tänne.

Pöytien koosta joku kyseli. Itse soitin Hvittorpiin vähän aikaa sitten ja ystävällisesti mittasivat mulle ruokapöytien koot. Alasalissa olevat pöydät ovat kooltaan 1,2mx0,8m. Lisäpöytiä voi hakea kellarista. Ne ovat hieman suurempia: 1,35mx0,8m.

Link to comment
Share on other sites

Pianoa soittava kaaso on innoissaan linnan ihanasta flyygelistä. Täytyy vaan lähempänä häitä varmistua, että se on viritetty, jotta soittokin on ihanaa...

Nyt muistan minäkin emännän joskus maininneen, että viinilasien tilaamista harkitaan. Ollaan menossa paikan päälle parin viikon kuluessa, joten täytyy sillon päivittää tilanne ja varmistaa asia tänne.

Ilmeisesti tiedot tästä linnan lasi- ja muusta varustetasista vähän vaihtelevat. Soitin tänään Hvittorpiin ja tämän päiväisen puhelun perusteella sieltä tosiaan löytyy astiastot ja juomalasit noin sadalle hengelle, muttei viini-, kuohuviini- tai liköörilaseja ???

Yritin vielä muutamaan kertaan kysyä emännältä (en ole varma oliko itse emäntä?), kun olin lukenut Susien vastauksen ylempää ketjusta, mutta näitä laseja ei hänen mukaansa ole (?).

Enna, jos saat parempaa tietoa linnassa käydessänne, niin ilmoittelisitko tännekin. Muuten täytyy alkaa lainailemaan kuohari- & liköörilaseja, kun eivät kuulu meillä pitopalvelun hintaan..

Flyygelistä vielä, käytiin muutama viikko sitten linnassa muusikkoystävämme kanssa - piano kuulemma kaipasi silloin virittämistä.

Link to comment
Share on other sites

Mä muistan omin silmin nähneeni keittiön takahuoneen hyllyillä kuoharilaseja sisältäviä laatikoita viimeksi käydessämme. Tiedä sitten saako niitä käyttää, mutta siellä oli riittävästi ainakin meidän vierasmäärälle. Ilmoittelen jos saan uutta tietoa.

Täytyypä soitella ja tiedustella, milloin aikovat virittää pianon ja flyygelin.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos hyvistä uutisista!! Eli nyt voin rauhallisin mielin odotella ensi tammikuuta jolloin varaus tod.näk vahvistuu  ;D

Miten olette muuten ajatelleet järjestää vieraiden kuljetuksen? Luulenpa että me saamme vieraat tuomaan paikalle itsensä, eli kaikki mahtuvat tuleviin autoihin, mutta vieraat todennäköisesti poistuvat eri aikoihin, joten se saattaa olla hieman ongelma. Ajattelin nakittaa jonkun tutun ajamaan edes takaisin lähimmälle ytv:n pysäkille juhlien jälkeen, kauankohan yksi ajolenkki mahtaa kestää? Vaihtoehtoisesti voi tietysti tilata takseja, mutta ajattelin ksutannuksen olevan tällöin liian suuri varsinkin kavereille.

Ajatuksia/ideoita?

Link to comment
Share on other sites

Meillä tultiin bussilla (ja muutamalla pikkuautolla) paikalle kun vihkiminen oli muualla. Yöksi kotiin lähtevät tilailivat kimppatakseja ja aamulla kotiin lähtevät menivät takseilla juna-asemalle.

Lähin YTV on Espoon puolella, joten varmaan näppärämpi passittaa Masalan junalle, menee muistaakseni Hkiin 2 kertaa tunnissa iltaisin ja suununtaisin. Lippu on YTV:tä kallimpi 5,60 tms mutta se ei varmaan ole kenellekään ongelma (ellei joukossa paljon varattomia opiskelijoita tms) jos asiasta on infottu etukäteen että osaavat varata käteistä.

Sorry tuosta lasihässäkästä. Siellä ihan oikeasti oli kuoharilaseja (ovatko varattu jollekin tietylle pitopalvelulle?) ja viinilaseja, mutta ovatko ne hajonneet tai eikö niitä ole niin paljoa että riittäisi tms? Parempi että kuuntelette emäntää ettekä huomioi tällaisia perättömiä internet-juoruja...

Me ei ainakaan rikottu niitä, yhtään lasia ei hajonnut!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Me ei ainakaan rikottu niitä, yhtään lasia ei hajonnut!  ;D

No worries, ette olleet epäiltyjen listalla ;D !

Ihmettelin itsekin saamiani tietoja, kun muistan myös nähneeni keittiössä kuoharilaseja - ehkä ne eivät tosiaan ole yleisessä käytössä. Paras varmaan varautua omin lasein, niin ei tarvitse vieraille tarjota kahvikupeista onnittelumaljoja ;)

Link to comment
Share on other sites

Soittelin tänään Hvittorpiin ja tiedustelin laseista. Sain tiedon, että sen kummemmin viini- kuin kuoharilasejakaan ei ole. Ne kuoharilasilaatikot, joita hyllyllä on näkynyt, ei oo paikan omia laseja eikä siis käytettävissä. Joitain jalallisia laseja sinne on kuulemma hankittu, mutta ne ei ole varsinaisesti viinilaseja.

Flyygelin ja pianon virityksestä puhelimeen vastannut henkilö ei osannut sanoa mitään. Hvittorpin emäntä on vaihtunut tai tällä hetkellä siellä on joku väliaikainen emäntä, joten hänelläkään ei välttämättä ole tietoa siitä milloin edelliset viritykset on tehty. Jätin siis sanan hänelle, että toivoisimme viritystä ennen kesää. Kannattaa tietysti varmistaa asia vielä hyvissä ajoin.

Me ei ajateltu sen kummemmin järjestää vieraiden kuljetuspuolta. Ilmoittautumisen yhteydessä kehotetaan mainitsemaan, jos tarvitsee kyytiä kirkolta juhlapaikalle ja yritetään organisoida jokaiselle autottomalle paikka jonkun kyydistä. Vieraat voivat sitten itse sopia kyydistä Hvittorpista käsin tai ottaa taksin. ::)

Link to comment
Share on other sites

Meikä on onnistunut aiheuttamaan yleisen kaaoksen...

Mutta hyvä juttu sikäli,että nyt tiedän suunnata matkani ikeaan lasiostoksille.

Tai vuokraan ne.

Mutta pidetään me tätä kautta ihmiset ajan tasalla.

Myös flyygelin kunnosta,meilläkin oli ajateltu sitä soitettavan,muuten ei mitään ihmeempiä esityksiä.

Paitsi sauna olisi tarkoitus lämmittää,kuinkahan pitkäksi ajaksi se kannattaa niille vuokrata.

Link to comment
Share on other sites

Tässä ketjussa, vai oliko se sittenkin siinä toisessa Hvittorp ketjussa oli keskustelua ko. säännön tulkitsemisesta...

Ymmärtääkseni säännöt koskevat Espoon srk:n paikkoja yhteensä ja yleensä. Hvittorpissa (ainakin) säännöstä voi joustaa hieman. Kuinka paljon on "hieman", lienee jokaisen oman harkinnan varassa.  ;)

Itse sanoisin että paikan henkeä kunnioittaen, eli sivistyneesti  ;D

Link to comment
Share on other sites

Tästä kuohuviinilasiasiasta vielä. Kävimme Hvittorpissa pääsiäisenä ja paikalla sattui olemaan vanha emäntä ja uusi emäntä yhtäaikaa. Heiltä kysyin lasien käytöstä ja vastaus oli, että kaikkea, mitä keittiöstä löytyy saa käyttää.  Ja ne lasithan ovat edelleen siellä hyllyllä. Siis kuohuviinilasit ja jalalliset juomalasit (samannäköiset kuin ravintolassa juomalasit). Harmittaa, kun ei tule yhtä ja samaa ja luotettavaa vastausta kaikille! Alkaa mietityttää, pitääkö joka asia tarkistaa erikseen itse kysymällä, ettei tule yllätyksiä...

Link to comment
Share on other sites

Guest prinzessin
Harmittaa, kun ei tule yhtä ja samaa ja luotettavaa vastausta kaikille! Alkaa mietityttää, pitääkö joka asia tarkistaa erikseen itse kysymällä, ettei tule yllätyksiä...

Hääfoorumia jo aika paljon lukeneena kehoittaisin todellakin kysymään ja varmistamaan kaiken aina erikseen. Ja vainoharhaisimmat voivat vaatia vielä kirjallisena  ;D  Niitä yllätyksiä kun on kuitenkin sattunut, esim. vihkiaikoja pyyhitty yli jne.  :P

Link to comment
Share on other sites

uusi emäntä

Oikeesti? Vaiko se keittiöapulainen?

Keittiöapulaisen juttuihin ei kannata hirveästi luottaa. Jos siellä on oikeasti uusi emäntä, niin luottaisin kuitenkin sen vanhemman tietoihin. Ainakin me saatiin häneltä sellaista tietoa, joka piti hyvin paikkansa. Hän on nähnyt niin monet hääporukat että hänen juttuihinsa luottaisin.  :-X

Link to comment
Share on other sites

Tässä muutama kuva meidän pöytäjärjestyksestä ja kattesta Hvittorpin alakerrassa, lopullinen henkilömäärä muistaakseni 55. Täytyy sanoa etteivät valokuvat oikein tee oikeutta, jotenkin latistavat...  :-[  Kun kävelimme alakertaan, henkilökunta oli sammuttanut valot, ja pöytät loistivat kynttilöiden valossa. Oli kyllä aivan henkeäsalpaavaa...  :-X

Niin ja kuvat ovat Tuukka Ylösen käsialaa, allekirjoittaneella ei ole osuutta asiaan!  ;D

isc.fcg?p0=BY6zMwMDiv@Juy@03BBFMmlUuB45MwFudw4nNvAjizl1MSOgCOJ1uASGOiUnSkncFJ&p1=KuGo5SG0Iwkqth&p3=256&p4=385&p5=Kulu4McQIwMOMj&r=1081777760

isc.fcg?p0=BY6zMwMDiv@Juy@03YBFMmlUuB45Mwwudw4nNvAjizl1MSOgCOJ1uASGOiUnSkncFJ&p1=KuGo5SG0Iwkqth&p3=256&p4=385&p5=Kulu4McQIwMOMj&r=1081777789

isc.fcg?p0=BY6zMwMDiv@Juy@03xBFMmlUuB45MwFudw4nNvAjizl1MSOgCOJ1uASGOiUnSkncFJ&p1=KuGo5SG0Iwkqth&p3=256&p4=385&p5=Kulu4McQIwMOMj&r=1081777820

isc.fcg?p0=BY6zMwMDiv@Juy@03UBFMmlUuB45MwFudw4nNvAjizl1MSOgCOJ1uASGOiUnSkncFJ&p1=KuGo5SG0Iwkqth&p3=256&p4=385&p5=Kulu4McQIwMOMj&r=1081777859

Link to comment
Share on other sites

hirveen tyhmä kysymys, mut maksaako linnan vuokraus mitään?  ??? Seurakuntatilat saa ilmeisesti maksutta käyttöön, mut mites on hvittorpin kaa?

oli ihanaa lukea vastauksia, että varaukset harvoin peruuntuu, jokohan sitä uskaltais soittaa ja kysellä 2005 kesän tilannetta? Jos se kappeli olis sillo jo valmis, olis ihanaa päästä siellä naimisiinki  :-X

Link to comment
Share on other sites

Niin siinä sitten kävi, että retriitti ohitti häämme. Emme siis saaneetkaan syyshäitä Hvittorpissa  :o :'(

Nyt on sormi suussa ja mietintämyssy lujilla. Etsitäänkö uusi paikka vai siirretäänkö häitä eteenpäin? Syyshäät haluaisimme ja Hvittorpissa syksylle on vaikea saada varausta. Hvittorp meille molemmille rakas ripariajoilta ja siksi ainoana vaihtoehtona juhlapaikaksi. Toisaalta ensi syksynä saattaa sama painajainen toistua. Ei oo kivaa... :-[

Link to comment
Share on other sites

Kyllä se oli paikan uusi emäntä. Hän on yksi Hvittorpin pitkäaikaisista työntekijöistä, todella avulias ja palvelunhaluinen. Leirikeskukseen saadaan vasta kesällä uusi vakituinen emäntä, eli tämä nykyinen on määrätty hommaan siksi aikaa.

Linnaahan voi varata todellakin etukäteen vaikka kuinka kauas, tosin se varaus vahvistetaan puoli vuotta ennen varauspäivämäärää.  Uskon hyvin tuon vuoden 2005 tilanteen! Ja kappelikin on jo ollut vuosia valmis.

Voi ei Kassu... Niin meillekin kävi, oli kaikki varattuna ja sitten viime tipassa siihen tulikin leiri. Syyshäät oli meillekin ehdoton ja samalla lailla Hvittorp tuttu entuudestaan. Ratkaisimme asian niin, että varasimme sunnuntain klo 12 eteenpäin ja näillä näkymin häät saattavat onnistua ihan hyvin. Tiedän tuon pettymyksen tunteen. Kaikki sympatiat sinne.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Sanniina, otin vinkistä vaarin ja soitin sinne tänään....

Oltiin ensimmäisiä varaajia 18.6.2005!!!!

Leirikeskuksen täti muute sanoi, että juominen on morsiusmaljaa ja ruokajuomaa lukuunottamatta kiellettyä ja tanssiminen on kokonaan kiellettyä (paitsi häävalssi). Vähän harmittaa, meillä oli alustavasti jo bändikin, mut äänentoistolaitteet on kuulemma kielletyt, koska ne häiritsee naapurit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...