Jump to content
Naimisiin.info

Hvittorpin linna (Espoo)


Enna

Recommended Posts

Meillä oli ainakin edellisen päivän hääparin tavoittaminen todella hankalaa juuri näistä koristeluista sopiaksemme. Kun vihdoin saimme heidät kiinni, emme päässeet yhteisymmärrykseen minkäänlaisesta joustosta, vaan pääsimme linnaan hääpäivänä klo 12, kun varauksemme alkoi.  Vihkiminen oli meillä jo klo 14 eli apujoukot saivat pistää todella hösseliksi. Onneksi kaikki oli kunnossa vieraiden saapuessa. Toivon, että teillä kaikilla sujuisi hyvin sekä varaamon, että uuden emännän ja mahdollisesti edellisen/seuraavan hääparin kanssa  :)

Meillä otettiin kuvat juuri saareen vievällä sillalla ja vesisateesta huolimatta tuli kauniit kuvat. Harmin paikka, jos sitä ei voi koko kesänä käyttää.

Tähän meluasiaan vielä. Ei naapurit varmaan ikinä ole tulleet kesken juhlien kenellekään musiikista valittamaan, mutta ajatelkaa asiaa heidän kannaltaan. Hvittorpin linnan ympärillä on runsaasti tavallista ympäri vuotista omakotitaloasutusta sekä järven rannalla kesäaikaan mökkeilijöitä. Jokainen tietää, kuinka varattua linnassa on eli siellä on tyyliin ympäri vuoden joka ikinen viikonloppu ja arkenakin joku tilaisuus.  Eli miltä tuntuisi, jos saisit kuunnella jatkuvalla syötöllä omalla pihalla/mökillä ollessasi jonkun juhlintaa, oli sitten kyseessä lujaa soiva musiikki tai "juhlatuulella" olevat vieraat.

Maalaisjärkeä käyttämällä voi vallan hyvin järjestää häät, joissa tanssitaan ja samalla huomioidaan linnan lähiympäristön vakiasukkaat. Espoon seurakuntayhtymällä on varmasti omissa intresseissään pitää Hvittorpin hyvää mainetta yllä ja siihen vaikuttaa osaltaa jokainen linnan käyttäjä. Ja ainahan on niin, että helposti yksi hölmöilijä pilaa kaikilta maineen eli sen seurauksena sääntöjä saatetaan kiristää.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nythän varaamo myrkyn lykkäsi....  :-/

Elokuussa varatessani Hvittorppia varasin sen koko viikonlopuksi eli lauantai-sunnuntai. Tämä ihan siksi, että ehtisi rauhassa koristella ja sitten ei tarvitse pitää mitään kiirettä lähdön kanssa. Tämä oli ainakin silloin ihan ok... Nyt kun varauksemme on vahvistunut rupesin ihmettelemään varauksen alkua joka alkaa lauantaina klo 13... kirkko on klo 14 (mainitsin tämän kun tein varauksen meilillä)...

Laitoin tästä sitten ihmeissäni meiliä varaamoon ja tänään sain vastauksen.... On tullut perjantaille hääjuhlavaraus joka päättyy lauantaina klo 11. klo 11-13 on varattu siivoomiselle...

MITÄ!! :o Meikäläisen varaus olla koko päiväksi...

Hän kuitenkin uskoo, että siivoomisen aikana voisimme mennä paikkaa koristelemaan.

Ongelmaa ei olisi jos talkooporukkaa olisi paljon, mutta ei ole...

Oma kampaus ja meikkikin pitäisi tehdä ennen juhlapaikan koristelua. Kiva siinä sitten huntu päässä kantaa pöytiä  ::)

No kaipa tämä jotenki järjestyy.... ärsyttää vaan suunnattomasti!

Link to comment
Share on other sites

Voi kuinka inhottavaa sanniina :-/ Toivottavasti saatte avustajia pöytien järjestelyyn ja tilan koristeluun. Saisikohan varaamosta perjantaina juhlijoiden yhteystiedot, josko heidän kanssaan voisi sopia jotain. Saattaahan heillä olla esim. samanlainen pöytäjärjestys kuin teille tuleva. Voisivat siten jättää pöydät valmiiksi paikoilleen ::)...tai jotain :-[

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

Olen tässä pähkäillyt pitemmän aikaa, että mitä ihmettä sitä keksisi häämarsseiksi, kun meidät vihitään Hvittorpin kappelissa.  ::)

Sisääntuloksi olen miettinyt jotain klassista piano soitantaa, mutta ulosmenomarssi saisi olla mahtipontisempi...sopiikohan se kappelin luonteeseen?

Mites te muut, miten te olette ratkaisseet tämän asian?

"Live" esiintyjä ei oikein käy, vaan musiikki tulee todennäköisesti CD:ltä. Miltäköhän rinsessa ruusunen kuullostaa urkuharmoonilla, jos sais kanttorin soittamaan??

Vinkkejä kaivataan  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mamma 77 Meillä häämarssit soitettiin urkoharmoonilla ja kuulosti todella hyvältä ja juhlalliselta. Oman seurakuntamemme pappi (Hämeenkylän srk:sta) vihki meidät kappelissa ja järjesti paikalle myös kanttorin. Kanttori oli nuori nainen, joka opiskelee kirkkomusiikkia Sibeliusakatemiassa. Soitti todella hyvin ja virheettömästi. Toivottavasti tästä oli apua.

Link to comment
Share on other sites

Nythän varaamo myrkyn lykkäsi....  :-/

Elokuussa varatessani Hvittorppia varasin sen koko viikonlopuksi eli lauantai-sunnuntai. Tämä ihan siksi, että ehtisi rauhassa koristella ja sitten ei tarvitse pitää mitään kiirettä lähdön kanssa. Tämä oli ainakin silloin ihan ok... Nyt kun varauksemme on vahvistunut rupesin ihmettelemään varauksen alkua joka alkaa lauantaina klo 13... kirkko on klo 14 (mainitsin tämän kun tein varauksen meilillä)...

Ainakin vielä vuosi sitten varaukset eivät menneet vuorokausien mukaan 00.00-24.00, vaan varaaja sai itse päättää kellonajat, mistä mihin vuorokausi lasketaan. Ilmeisesti olet varausta tehdessäsi maininnut vain ympäripyöreästi lauantai-sunnuntai? Vaikka puhelimessa olet maininnut vihkimisen ajankohdan, niin varaamon täti tätä tuskin on merkinnyt muistiin. Ihmettelen silti suuresti, jos pelisääntöjä ei tehty selväksi varauksen tekovaiheessa. Aika epäreilulta kuulostaa, että toinen varaaja on päässyt napsaisemaan noinkin ison palan sinun varauspäivästäsi vain sen takia, ettei kellonajoista tullut puhe. >:(

Muistan kyllä itsekin, ettei tämä ollut ihan yksiselitteinen juttu. Tuli soiteltua niin paljon puheluita varaamoon (varmistin moneen kertaan, että varaus on yhä voimassa yms.), että tämä kellonaikapolitiikka tuli siinä ohessa selväksi, mutta ei suinkaan heti ekalla kerralla.

Muutenkin ovat näköjään tiukentaneet sääntöjä, koska vielä viime kesänä sai mennä etukäteen koristelemaan jos vaan ei ollut edellisenä päivänä mitään tilaisuutta, vaikka siis oli varannut vain yhden vuorokauden.

Link to comment
Share on other sites

-Inna-

Nyt on varaamon kanssa saatu asiat sovittua. Pääsemme koristelemaan klo 10, mutta tiukoille vetää edelleen. Pääasia on, että saimme hieman lisäaikaa ja sain muutaman lisäihmisenkin auttamaan niin ei tarvitse kauhiasti huntu päässä juoksennella  ;) Nyt ei muuta kuin täyttä häkää häitä järkkäämään    :-X

Link to comment
Share on other sites

Päästiin sitten mekin vihdoin katsastamaan paikkoja... Emäntä ei ollut siellä, vaan joku toinen henkilö, joka kuitenkin osasi vastata kaikkiin kysymyksiimme.

Laseista ainakin on ollut puhetta täällä ja siellähän on "viinilaseja" reilusti sata kappaletta. Nämä muistuttavat mielestäni lähinnä Helsingin Unicafen jalallisia juomalaseja, joten en todellakaan sanoisi näitä viinilaseiksi. Samoin kuohuviinilasit olivat tosi pieniä ja jalattomia, eikä niitä enää ole sataakaan kappaletta. Astiastot tulevat muuten sitten jossain vaiheessa maksullisiksi, meijän häihin saadaan vielä käyttää niitä vapaasti.

Ruokailu- ja kahviastiastoja on tarpeeksi sadalle ja enemmänkin. Lisäksi löysin salaattikulhoja (käyvät boolimaljoiksi), sekä paljon erilaisia alustoja ruokien esillelaittoon. Ovat pääosin valkoisia, joten luulisin niistä saavan ihan yhtenäisen kattauksen. Löysin myös tusinan söpöjä pieniä vaaseja, niihin kävisivät muutamat pienet kukat.

Jääkaappeja on yksi tai ehkä kaksi meijän käyttöön, joten kylmätiloja ei ollut liiemmälti. Viinipulloja kannattaa varmaan säilöä keittiön takaportaikossa, missä jääkaappikin sijaitsee, se on hiukka viileämpi tila.

Pöytäliinat muistuttivat mielestäni pellavaliinoja, olivat ihan ok, muttei mitään mahtavia. Näyttivät luonnonvalkoisilta ja ihan kuin joissain olis ollu joku raita, en tosin katsonut näitä kovin tarkkaan.

Hääkakkuteline oli oikein kaunis, tasot menevät puoliympyrässä ylöspäin ja niiden halkaisijat ovat 22, 24, 26 ja 28 cm.

Vessatilaa on varmasti tarpeeksi (joka kerroksessa on hajanaisesti siellä sun täällä) ja löytyy sieltä muutama isompikin morsiamelle.

Flyygeli (tokassa kerroksessa) ja piano (ekassa) toimivat ja ovat vapaassa käytössä, virityksestä en osaa sanoa. Tokassa kerroksessa oli myös vanha soitin, jolla voi soittaa kasetteja tai cd-levyn. Samoin siel on telkkari videonauhurin (VHS) kera.

Muuta en nyt keksi kertoa, mutta toivottavasti tästä oli jotain hyötyä.

Muoks. Niin meille paikkoja esitelleen mukaan Hvittorpissa on juhlittu jopa 120 hengen voimin.

Link to comment
Share on other sites

Nyt muuten tarttisin vinkkejä PÖYTÄJÄRJESTYKSESTÄ. Meillä olis tosiaan tuo 100 henkeä ja mietitiin, että oltais ite oltu 2. krs. takan edessä ja muut pöydät pääty meihin päin eli jotain tällasta:

  --

l  l  l  l

l  l  l  l

l  l  l  l

Osaisko joku sanoa, mahtuuko tohon peräkkäin ensin 4 hengen pöytä ja sitten 8 hengen pöytä ja kuinka monta pöytää on mahdollista laittaa vierekkäin.

Vinkeistä kiitollinen ;D

Link to comment
Share on other sites

Moikka :D

Kävimme mekin eilen huokailemassa Hvittorpissa ja samalla lailla pähkäilyn alla pöytäjärjestys. Meille tosin tulossa n. 60 vierasta eli pöytien pyörittely hivenen helpompaa kuin Mamma77: lla ja eikulla. Pöytien koko on 80x120 cm eli neljän hengen pöytiä.

Mamma77: Tuleeko teille pöytiintarjoilu? Vaikeaa uskoa, että alasaliin mahtuisi sekä 80 vierasta että seisovapöytä. Oon tosin pohtinut vain kolmenlaista pöytäjärjestelya alasaliin eli joku minua fiksumpi saattaa vielä löytää ratkaisun teidän vierasmäärällenne.

Tanssilattia alkaa olla hankinnan alla. Minulla on tosin ollut hivenen vaikeuksia tavoittaa emäntää kysyäkseni lattian varastoinnista linnassa juhlien välisenä aikana. Jos ei onnistu, mitä tehdään? Hoitaako edellinen lattiankäyttäjä sen seuraavalle juhlijalle vai kuinka? Kustannuspolittiikkaankin kaipaisin selvyyttä. Jaetaanko kustannukset ennen laminaattien ostoa vai myykö edellinen käyttäjä lattian seuraavalle. Jälleenmyytäessä kustannukset tulisi jakaa kuitenkin niin, että jokaiselle käyttäjälle jäisi saman verran maksettavaa, vai mitä ::) No joo yritän vielä huomenna soitella linnaan...

Link to comment
Share on other sites

Pöydät on kuulemma 1,2x0,8m ja 1,35x0,8 eli nuo isommat olis kuudelle hengelle, mutta tilaa per ruokailija jää vain 40cm, mikä on aika tiukkaa. Ja noi pienemmät on neljälle eli niitä jatkamalla sitten...

Kassu: varmaan parempi, että jaetaan kulut heti kun ootte ostaneet laminaatit, niin kaikki varmasti maksaa oman osuutensa. Toivottavasti lattian saa säilytettyä siellä, koska me ollaan ainakin lähdössä heti häämatkalle tilaisuuden jälkeen :o

Hei, tietääkö kukaan muuten onko siellä boolikauhoja?!

Link to comment
Share on other sites

Moi!

Jos jollain tosiaan on ehdotuksia pöytien järjestämiseksi, niin niitä otetaan mielellään vastaan.

Kassu: Mä olen kanssa sitä mieltä, että kustannukset tanssilattian hankkimisesta jaetaan heti kaikkien hankintaan osallistuvien kesken. Ja toivottavasti laminaatit voi varastoida linnaan, se olisi kaikkein kätevintä.

Link to comment
Share on other sites

Moi!

Fiancee78: laitoin sulle privaviestiä tanssilattiaan liittyen :)

Keskustelin tänään Hvittorpin emännän kanssa ja kävi ilmi, että linnaan ei oteta säilytettävälsi tanssilattian laminaatteja. Tanssiminen on edelleenkin linnassa kiellettyä ja tästä säännöstä voi poiketa vain emännältä saadun luvan perusteella.

Linnaan on suunnitteilla remontti. Salien lattiat hiotaan ja lakataan loppukesällä ja ennen remonttia tanssiluvan saaminen on helpompaa kuin sen jälkeen. Hvittorpin sääntöjä koskien tanssimista tullaan ilmeisesti tiukentamaan jatkossa :-/

Link to comment
Share on other sites

Hyviä uutisia!

Soittelin emännän kaa ja kysyin pöytäjärjestyksestä. Se ei tähän hätään löytäny mitään vanhoja malleja, mutta majoituskartasta voi itse laskea huoneen pinta-ala. Siis kakkoskerroksen.

1cm = 1m ja nopealla laskutoimituksella sain pituudeksi 7,7 m ja leveydeksi 4,7 m, riippuen vähän mistä mitan ottaa.

Pöytien mitat on mainittu jo edellä ja Amoriinien vinkkien mukaan tuolien ja seinän sekä rinnakkain olevien pöytien tuolien väliin pitää jättää vähintään 70cm tilaa.

Buffetpöydän ympärillä (jos sen ympäri on tarkoitus kiertää) tulee olla 80cm -1m tilaa.

Eli insinöörit vaan töihin ja laskeskelemaan sopivaa pöytäjärjestystä.  ;D

Majoituskarttaa saa Espoon seurakunnan sivuilta http://www.espoonseurakunnat.fi/fi/leirike...ttorp_varaukset

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä toi yläsali on pidempi kuin 7,7 m. Alasalin mitat on n. 8 m X 4,7 m ja se on yläsalia lyhyempi. Eikku sua ei varmaa haittaa vaikka neliöitä olisikin muutama lisää ;D. Oletteko ajatelleet, että buffet-pöytä voisi olla tornihuoneessa? Silloin pöydät olisi helpompaa sijoittaa yläsaliin. Missä ajattelitte itse istua? Omassa pöydässänne vaiko samassa pöydässä hääseurueen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Nooh, vähän hätäisesti mittasin ;D tottakai olis kivaa saada ihan varmat mitat.

Meille tulee buffetpöytä toiseen kerrokseen siihen isoon huoneeseen niiden portaiden vieressä. Pyöreässä huoneessa sen vieressä tulee olemaan miehen jätkäporukka, ne kun halusivat olla vähän rauhassa.

Me itse aateltiin istua siinä keskellä takan edessä ja mietin vielä, laittaisko muut pöydät vähän kampamaisesti vai ei.

l l l l l l             

l l l l l l    tai    

  --              

l l l l l l

l l l l l l

-- -- --

(huonot kuvat ::), mut periaatteessa jotain ton suuntaista.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

[glb][move]Moikka kaikki juhlapaikkakaimat[/move][/glb] :-X

Me ollaan menossa ensviikon to esittelykiekalle ja oon varannu listan mitä pitää kysyä. Mites te, minkälaisia kyssäreitä olette esittäneet emännälle? Ajattelin vaan, kun se on se 1 ja ainut kerta kun sinne pääsee ennen H-hetkeä, että ei jäis mitään viimetinkaan.

Meillä on pe hääkokous, jossa pohditaan lisää käytännönasioita ja voisin sitten raportoida vähän teille mitä ideoita ollaan keräilty paikkaa silmällä pitäen.

Jokatapuksessa tässä vähän listaa mitä meinaan udella emännältä

Link to comment
Share on other sites

Hei Mamma77!

Oikein hyvä listailla etukäteen kysymyksiä, jotta ei asioita unohdu  :D Muutama kommentti alla.

Me emme ole olleet kertaakaan paikalla emännän kera, vaan paikalla on ollut siivooja, toki puhelimitse voi sitten kysellä lisää jos jää joitakin vastauksia saamatta.

Kappelissa ei ainakaan viime käynnillä ollut urkuja, vaan harmoni. Tämän tiedon voi vahvistaa / kumota ken tietää.

Saaren remontista vielä, että saarelle viedään uutta maata, joten epäilen ettei saarella saa kävellä tuolloin, vaikka remontti olisikin ohi, mutta tästäkin on hyvä saada varmempaa tietoa.

Link to comment
Share on other sites

Moi [glb]Elwing[/glb] ja kiitti vinkeistä  ;)

Nii...tiesin tuon Harmonin....urut ei ihan kai mahtuiskaan  :D tuli väärä sanavalinta

Siivooja!!!! Oltteko te menneet vaan ovesta sisään?

Meinaan vaan, kun me tilattiin aika Emännältä, joka sitten esittelee paikan ja jonka kanssa voi keskustella ihan käytännön asioista.

Ei mulla mitään siivoojia vastaan ole, mutta kun Emäntä on paikasta vastuussa, en haluaisi mitään ristiriitaista informaatiota.

Ajateltiin miljöökuvausta siinä sillalla, saarella ei kait mitään tehtäiskään ja hyvä niin, jos sinne ei pääse, kun on noita juuri kävelemään oppineita mukuloita, etteivät sitten aikuisten perässä ravaa siinä sillalla  ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...