Jump to content
Naimisiin.info

Hvittorpin linna (Espoo)


Enna

Recommended Posts

  • Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meidänkin häämme Hvittorpissa ovat onnellisesti ohitse. Söimme alasalissa 57 hengen voimin, ja hieman ihmettelen miten sinne mahtui 20 henkeä enemmän  :o ???

Me laitoimme neljä pitkää pöytää plus buffet-pöydän.

Saimme kuin saimmekin vihkiytyä saarella Hvittorpin edustalla, joka oli todellakin unelmapaikka toimitukselle.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Meijänkin häät menivät kaikin puolin loistavasti. Vieraita oli loppujen lopuksi vain 80, onneksi, koska yläsaliin ei olis mahtunut henkeäkään enempää. Tosin bändin tavarat olivat järven puoleisessa syvennyksessä, joten siellä ei ollut pöytiä. Mutta paikka sai todella paljon kehuja ja hääkuvistakin tuli erittäin kauniita.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Kas kun eksyin tännekin piiitkästä aikaa :DMeidän häät onnellisesti ohitse Hvitorpissa(7.1.06)Paikka on kaunis, ihana ja tunnelmallinen. Hääpäivä oli onnistunut monesta kommelluksesta huolimatta; keittiössä ei toiminut juuri mikään(mikro, kahvinkeitin ja vedenkeitin toimivat) ja tämä saatiin tietää siinä vaiheessa kun kaikki ruuat oli kuskattu keittiöön...eikun takaisin ja lämmittämään eri taloon :-? Sisälle ei muuten päässyt  kun puoli tuntia sen jälkeen kun oli sovittu, joten sekin aiheutti hiukan lisäkiirettä :-[

Vuodevaatteiden paikaksi oli ilmoitettu huoneissa olevat kaapit ja siellä oli peitot ja tyynyt.Lakanoita ei siis löydetty ja vieraat saivat tyytyä aika karuun majoitukseen :-/ Hääparille oli onneksi varattu omat lakanat :-X Emäntä ei tullut paikalle seuraavana aamuna(kuten ei kumpanakaan tutustumiskertana) kuten oli sovittu ja  niinpä meitä laskutettiin alustavan yöpyjälistan mukaan, vaikka tämä oli useampaan kertaan varmistettu, että yöpyjämäärät ym katsotaan yhdessä seuraavana aamuna, ja alustavalla listalla ei laskutuksen kanssa ole mitään tekemistä.... Leirikeskusvaraamossa oltiin kuitenkin todella mukavia ja ymmärtäväisiä ja asiat hyvitettiin laskutuksessa loppujen lopuksi. Emäntäkin oli tosi mukava puhelimessa ja avulias, mutta hiukan ikävältähän tämä kaikki sitten tuntui kun häät oli ohitse :-[ Mutta kuten jo mainitsin, toimeliaat ja uskomattomat sukulaiset takasivat sen, että itse hääpäivä oli upea ja morsian sai kuulla tästä kaikesta vasta jälkikäteen :-*

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pinguliini, Raven ja muut juuri Hvittorpissa juhlineet. Kunhan ehditte, niin kertoisitteko miten juhlanne sujuivat? Omat juhlat vietetään Hvittorpissa talvella, joten kaipaisin tuoreita tietoja paikasta. Joko keittiö toimii, onko flyygeli vireessä? Saako siellä enää tanssia ollenkaan (edes ilman kenkiä) ja miten tarkka paikan alkoholipolitiikka on? Jos joku tuo oman pullon mukanaan, niin nakkaako jokin vahtimestarin tapainen olento ko. juhlijan sielä niskaperseotteella pihalle? Tiedoista äärettömän kiitollinen olisin!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest LilithDark

Meillä on yhtenä vaihtoehtona Hvittorp. Todennäköisesti kuitenkin unohdetaan se meidän listasta. Paikka on upea, mutta kysyessäni paikan varaamisesta kuulin ettei siellä saa tanssia tai nauttia alkoholia ja tiloissa tulee käyttäytyä "kristillisesti" Voi olla vaikea paikka ateisti-sulhaselle ja pakana-morsiamelle  ;D

No joo, siis ihana paikka, mutta me haluaisimme juhlapaikan jossa ei tule sellaista oloa, että tarvitsee jotenkin "varoa" omaa tai vieraiden käyttäytymistä.

Link to comment
Share on other sites

Guest LilithDark

^Me olemme Mäntsälästä eikä kumpikaan kuulu kirkkoon. Varaamosta saamassani infossa ei ainakaan mainittu mitään "espoolaisuudesta".

Otimme oaikan uudelleen harkintaan kun kuulimme monen juhlineen siellä ihan rennosti ja mukavasti. Tosin tuo varaaminen hieman pelottaa, varsinkin syyshäille kun on vaikea saada varausta  :(

Link to comment
Share on other sites

Guest LilithDark

Espoon seurakunnan sivuilla kerrotaan Hvittorpin päiväkäynnin (1-8h) hinnaksi 55€. Osaako joku kertoa veloitetaanko tämä maksu myös silloin kun linnaan käy tutustumassa ennen häitä?

Entä minkälaiset yöpymistilat linnassa on?

Link to comment
Share on other sites

Guest LilithDark

Kiitos tiedoista :) Osaatko kertoa millaisia yöpymistilat ovat? Siis voiko esimerkiksi kahden hengen huoneessa viettää romanttisen hääyön vai onko parempi mennä hotelliin? Mitään luksusta ei tarvitse olla mutta olisi kuitenkin kiva yöpyä mukavasti  :)

Link to comment
Share on other sites

Hei LilithDark!

Itse en ole (vielä  ;)) Hvittorpissa hääyötäni viettänyt, mutta tässäkin ketjussa näyttää olevan ihmisiä, jotka ovat niin tehneet. Kaikkein parhaimmat vastaukset kysymyksiisi saat kun sovit Hvittorpin emännän kanssa tutustumiskäynnistä. Silloin näet omin silmin, mitä kaikkea linnassa on mahdollista toteuttaa ja sopiiko se teille niin itse hääjuhlan kuin hääyönkin viettoon.

Joku muuten kertoi tässä ketjussa, että Hvittorpista ei ollutkaan löytynyt vuodevaatteita, vaikka siitä oli sovittu. Tuon tilanteen varalta (ja toki muutenkin, jos haluaa vähän spesiaalimpaa häävuodekoristelua) kannattaa varmuuden varalta ottaa omat lakanat mukaan ainakin hääparia varten! Mutta suosittelen siis, että menet itse tarkistamaan miten Hvittorp teille sopisi. Onhan sen paikkana aivan upea!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Täällä taas utelemassa...

Espoon srk:n sivuilla olevassa tilavuokrahinnastossa mainitaan näin: "Veloitetaan aina silloin, kun ei ole tilattu ruokailua"

Eli voiko Hvittorpilta tilata ruuan häihin vai koskeeko tämä vain ryhmiä, kokouksia tms?

Ja ruokahinnastossa lukee näin: "Juhla-ateria, tarjousten tai sopimusten kautta 15,00 – 18,00 €".

Tuohan olisi todella edullinen hinta varsinkin jos sen päälle ei sitten enää tulisi tilavuokraa. Mutta mitähän tuo "tarjousten tai sopimusten kautta" mahtaa tarkoittaa? Tyhmänä täällä kyselen  :-[

Muoks. Ja onkos täällä ketään joka olisi ottanut ruuat Hvittorpin kautta jos se siis on mahdollista?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jotenkin mulla on sellainen mielikuva, että nuo tilatut ruuat tarjoillaan leirikeskuksessa, ei siis itse linnassa. Mutta en tosiaan tiedä, kannattaa kysellä paikan päältä.

Niin kuin varmaan olet tehnytkin, kun kysymyksestä on jo noin kauan...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

nalle77: kuvat ovat (todennäköisesti) meidän häistämme, ja Hvittorpin henkilökunnan kanssa oli todellakin aikamoista vääntöä ko. asioista ennen häitä. Paikan emäntä vaihtui siinä välissä kun paikan vuokrasimme ja kun häät olivat, ja uusi emäntä oli edellistä tiukempi.

Tanssi oli kiellettyä (ilman mattoja) kuulemma siksi, etteivät puulattiat kärsi, mutta juuri meidän jälkeemme yläkerran lattiaa meinattiin kuulemma kunnostaa, joten saimme tanssia (peräti kengät jalassa).

Bändin halusivat kieltää myös (olin bändin siinä vaiheessa jo varannut ja osaksi maksanutkin...) siksi, etteivät naapurit häiriinny. Pidimme siis järven puoleista ikkunaa auki, eikä bändi soittanut mitekään hirmuisen myöhään, mutta todellakin harmitti ko. sääntö siinä vaiheessa kun ei ollut enää mitään järkevää mahdollisuutta vaihtaa paikkaa tai perua bändiä.

Alkoholista ei ollut muistaakseni juurikaan puhetta ennen häitämme, ja koska luotimme vieraisiimme (sukulaisia enimmäkseen) niin uskalsimme sitäkin tarjoilla. Pointti taisi olla, ettei Hvittorpista tuhoudu mitään arvokasta humalaisten vuoksi.

Mutta tosiaan 2005 säännöt tiukentuivat ymmärtääkseni lähinnä tuon henkilövaihdoksen takia. Jos joku tietää paremmin niin ilmottautukoon :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Pientä päivitystä näihin tietoihin.. Nuo aikaisemmat säännöt kaiketi pätevät edelleen, mutta niihin lisäyksenä se, ettei pöytiä saisi enää siirtää alakerrasta yläkertaan eli kansa pitäisi siis käytännössä ruokkia alasalissa (meidän yli 90 vieraan kanssa saattaapi tulla ahdasta ::)). Uusien paloturvallisuusmääräysten mukaan myös kynttilöiden ja takan sytyttäminen on kielletty :-? (se niistä etukäteen hankituista pyöreistä tuikkukipoista sitten..). Lakanoita pitäisi olla aina tarjolla, etenkin jos ilmoittaa etukäteen kuinka monta vierasta noin suurinpiirtein on yöpymässä. Pöytäliinoja ei enää vuokrata. Hvittorp oli hieno näin talvellakin, mutta jotenkin sitä oli kuvien perusteella pitänyt vielä suurempana.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hei, löysinhän mä tän alkuperäisenkin/ vanhemmankin keskustelun tästä Hvittorpin linnasta. Laitoin tuohon lyhyempään ketjuun jo hätäisenä viestiä kun en millään meinannut löytää tätä ketjua.

Onko kellään tuoreita kokemuksia paikasta? Eli ei tanssia, alkomahoolia ja bändiä?? Ikuisuus kysymys, tiedän! Jos kerran kaikki pöydät pitää pitää sielä alhaalla niin millainen se alakerta sitten on? Että kuinka monta mahtuu jne... Jos on tulossa n.80 henkeä niin miten mahtuu? Ja onko jollain pohjapiirustusta paikasta?? Se olisi kiva. Entä jos tuo oman tanssilattian mukanaan niin ettei paikan lattiat kulu niin saako sitten tanssahdella?

Hyviä kesän alkuja! Jään odottamaan tarinoita tämän kesän häistä Hvittorpissa. Pidän peukkuja sille, että vaikka onkin kirkon paikka niin silti säännöt löystyisivät edes hiukan, ja saisi tarjoilla ruuan kanssa esim. viiniä ja skoolata shampanjalla hääparia sekä tanssia häävalssia ensi kertaa avioparina noin kauniissa ympäristössä. Nimittäin itse olen uskovainen, mutta silti juon alkoholia sillain sopivasti ja tanssinkin hiukan.  :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...