Jump to content
Naimisiin.info

Kumpi oli ensin...juhlapaikka vai kirkko?


untuvikko

Recommended Posts

Juhlapaikka varattiin puolisen vuotta ennen kirkkoa: Kirkon sai varata vasta täsmälleen vuotta ennen hääpäivää. Kirkon kohdalla olisimme voineet joustaa, juhlapaikan kohdalla emme niinkään. Kävi hyvin, koska molemmissa saimme ykkösvaihtoehtomme :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ehdottomasti kannattaa varata juhlapaikka ensin!! Niitä on kuitenkin vähemmän (etenkin jos tietyn tyyppistä etsitte), eikä niihin "mahdu" kuin yksi varaus per päivä/viikonloppu. Kirkot voivat toimittaa vihkimisiä "liukuhihnalta" monta per päivä... Juhlapaikat siis loppuvat helpommin kesken. Näin meidän koke :-X muksen perusteella.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Juhlapaikka varattiin ensin. Ainakin täällä Tampereella parhaat juhlapaikat on varattava hyvissä ajoin (kesähäihin ilmeisesti jopa 2 vuotta ennen) ja kirkon saa varata aikaisintaan vuotta ennen haluttua hääpäivää. Tampereella kauniita kirkkoja on monia, joten en kantanut huolta siitä, ettemmekö saisi haluamaamme vihkiaikaa. Kirkko valittiin myös juhlapaikan mukaan, eli mahdollisimman lyhyt siirtymämatka kirkon ja juhlapaikan välillä. Näin meillä :)

Link to comment
Share on other sites

Juhlapaikka oli ensin. Haluamaamme kirkkoa ei tuolloin vielä voinut varata ja halusimme kuitenkin kyseisen juhlapaikan, joten otimme riskin kirkon suhteen. Emme lopulta saaneet varattua ykköskirkkoa haluamallemme päivälle (, koska sinne ei otettu lainkaan vihkiaikoja tuolle päivälle) ja harmistus oli melkoinen. Meillä oli kuitenkin varasuunnitelma ja nyt on toinen kirkko varattuna haluttuna ajankohtana.

Link to comment
Share on other sites

Juhlapaikka ensin. Kirkkokin tosin oli pakko saada juuri tietty (koska on siinä ihan kävelymatkan päässä juhlapaikasta, emmekä halua siirtyä autolla), mutta kirkko tuli varaukseen vasta tän vuoden eka päivä.

Meillä tosin helpotti paineita se, että juhlapaikan buukkauksella on kirkon varauksen suhteen etulyntiasema, eli etusijalla kirkkoon on ne, joilla on juhlapaikka varattuna kyseiselle päivälle. Ja kirkko on kuitenkin vähän syrjässä et en tiedä, kuka sinne lähtisi, jos ei olisi tuota vieressä olevan juhlapaikan varausta...

Link to comment
Share on other sites

Ensin taidettiin varata kirkko, että tiedettiin saammeko edes haluamaamme aikaa ja päivää ja tuntui helpommalta, että osasi sitten hääpaikassa sanoa varmaksi päivän. Pitopalvelua alettiin kysellä samoihin aikoihin ja varmistettiin sitten ajat kun varattiin. Tuntui jotenkin luontevalta järjestykseltä. Nyt pitäisi vaan ottaa kirkkoon vielä uudestaan yhteyttä että voimme sopia papin ja kanttorin..

Link to comment
Share on other sites

Me varattiin ekaksi juhlapaikka siksi, että kirkoja meillä oli monta vaihtoehtoa ja ajassakin oltais pystytty joustamaan jos olis joku aika ollut kirkoissa varattuna. Juhlapaikaksi oli loppujen lopuksi vain se yksi ja ainoa vaihtoehto. Meillä oli syyskuussa häät niin eipä ollut niin tunkuakaan kirkkoihin :)

Link to comment
Share on other sites

Kirkko, juhlapaikka vaihtui moneen otteeseen (toivottavasti ei enää), mutta kirkko on ollut ja pysynyt. Aikaa tosin täytyi siirtää, tarkoitus oli avioitua viikkoa aiemmin, mutta juhlapaikkojen osalta varauksia oli jo niin monessa potentiaalisessa paikassa, että kädenväännön sijaan häiden siirtäminen viikolla oli helpompaa.

Link to comment
Share on other sites

Ensin kirkko ja sitten juhlapaikka. Käytännössä kuitenkin kirkko ja juhlapaikka varattiin samana päivänä eli oltiin selvitelty etukäteen onko juhlapaikka vapaana meidän paivänä ja kun kirkon sai samalle päivälle niin homma oli sillä selvä. Meillä kirkko&juhlapaikka on lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, joten oli tärkeä päästä juuri siihen kirkkoon. Muuten mielestäni juhlapaikka kannattaa varata tai ainakin varmistaa alustavasti ennen kirkkoa, koska juhlapaikkoihin ei mahdu kuin yhdet juhlat per päivä ja kirkoissa vihkimisiä tehdään useita päivässä.

Kuulostaa hullulta, että kirkkoja ja juhlapaikkoja varaillaan kahtakin vuotta ennen häitä. Meillä varaukset tehtiin vuoden ensimmäisinä päivinä ja rouvasäätyyn astelen toukokuussa. Mun hermot ei varmaan kestäis kahden vuoden suunnitteluja, mieli ehtisi muuttumaan yksityiskohtien suhteen liian monesti tuona aikana!

Muokattu: , käyttäjä: Inlove
Link to comment
Share on other sites

Me päätettiin hääpäivä noin vuosi sitten. En kuitenkaan todellakaan tehnyt sen asian eteen mitään ennen kesää, jolloin varasin kirkon. Kirkko on meille tärkeämpi kuin juhlapaikka, koska silloin emme vielä tienneet että menemmekö vain naimisiin kaikessa hiljaisuudessa vai järjestämmekö juhlat. Päädyimme sitten järjestämään pienimuotoiset juhlat, joten juhlapaikan varasimme pari viikkoa sitten, ja saimmekin juuri sen minkä halusimme ja haluamallemme päivälle, vaikka häät ovat heinäkuussa. Hääpaikkaan mahtuu vaan 55 henkeä, joten siksi se varmasti oli vapaana häiden sesonkiaikaan.

Link to comment
Share on other sites

myö varattiin juhlapaikka viikko sitten, häät heinäkuussa 2010. Tarkoitus oli vain kysellä milloin paikka ottaa vastaan varauksia, mutta varauksia olikin jo tehty vuodelle 2010. Onneksi toivomamme päivä oli vielä vapaana. Kirkkoon lähetin myös kyselyn ja sieltä vastattiin että varauslistoja ei vielä ole vuodelle 2010, mutta kirjasi kuitenkin toivomamme päivän ylös eli varausten pitäisi olla kunnossa :-X

Link to comment
Share on other sites

Ensin juhlapaikka, seuraavana päivänä kirkko. Näin ihan vain sen vuoksi että meillä oli kaksi vaihtoehtoa juhlapaikaksi mutta toisessa oli aika paljon varauksia. Kun saatiin päätettyä juhlapaikka, oli helppoa varata kirkko. Täällä siis saa varata kirkon milloin haluaa, ei ole mitään vasta-vuotta-ennemmin-sääntöä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...