Saustilan kartano (Sauvo)


SE

Recommended Posts

Löysimme juuri sopivan hääpaikan eli Saustilan kartanon. Yhteydenpitoa omistajaan on ollut eli hinnan ja tilojen koot tiedän. Ulkoa päin kartano ollaan nähty ja ollaan menossa pika puolin paremmin sinne tutustumaan.

Olisi kiva kuulla teidän häistänne siellä. Esim. miten sujui, kuinka monta vierasta, kuinka pitkään sai juhlia, kuinka paljon etukäteen varasitte paikan ym.? Ja tietenkin kuvia saa laittaa, jos innostusta piisaa.

Kiitos suuresti jo etukäteen!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Meidän häämme ovat vasta edessäpäin elokuussa -05. Vietämme niitä Saustilan kartanossa. Omistaja on todella mukava ja hän kuuntelee myös hääparin toiveita.

Vieraita olemme kutsuneet n. 140, joista osa ei tule. 140 on jo aika paljon tuohon paikkaan.  Yläkerrassa tapahtuu ruokailu, alakerrassa tanssitaan bändin säestyksellä. Meidät myös vihitään paikanpäällä. Lapsia varten paikassa on sänkyjä ja leikkihuone.  Meille omistaja sanoi, että juhlat saavat kestää koko yön. Kuudelta tulee sitten viimeistään ajamaan vieraat pois ;). Saustilan kartano on ollut toiminnassa vasta reilun vuoden, mutta on jo saavuttanut suurta suosiota, Kesän kaikki viikonloput on varattu jo hyvissä ajoin. Itse varasimme viime keväänä, eli reilua vuotta aikaisemmin. Voin suositella jo etukäteen paikkaa. Kartanosta ollut juttua naisten lehdissä, jossa myös kuvia. En vaan muista mikä lehti. Toivottavasti tästä nyt oli jotain apua! Lisää kokemuksia vasta häidemme jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Lupaan laittaa kuvia heti häiden jälkeen  :). Joudutte vielä odottelemaan..

Saustilassahan on sunnuntaisin kesäkahvila muistaakseni klo 14-18 heinä-elokuussa. Silloin paikkaa voi mennä katsastamaan ilmoittamatta etukäteen omistajalle. Sen voin kuitenkin jo nyt sanoa, että paikka on todella upea.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kuvia kartanosta olisi, jos osaisin niitä tänne liittää. Katotaan nyt onnistunko.

Häät olivat ihanat ja kaikki onnistui yli odotusten!!   Suosittelen kaikkia miettimään vihkimistä paikanpäällä ;). Meidät vihittiin Kartanon pihalla, ilmakin suosi. Vieraille ulkovihkiminen oli uutta ja mukava kokemus. Häämarssit soitti saksofonisti parvekkeelta. Häntä kehuttiin myös jälkeenpäin todella paljon. Hyvin hän soittikin :D. Kaikki kehuivat paikkaa kovasti. Meillä oli häissä paljon lapsia ja heitä varten olimme tilanneet lapsille hevosajelua. Kartanon naapurilla kun on hevosia. Jos haluatte tarjota lapsivieraillenne heppakyytiä tai tarvitsette sitä itse multa saa hevoskuskin yhteystiedot priivana.  Vieraita sitten oli 140 henkeä ja hyvin mahduttiin. Meillä oli perinteinen tanssibändi, joka tanssitti klo 00:00 asti. Tämän jälkeen dj alkoi soittamaan musiikkia. DJ oli myös ammattilainen ja soitteli vinyyleiltä musiikkia. Kova roudaaminen tietysti oli, kun kaikki äänentoisto kamat piti hommata dj:tä varten. Hän kun ei Helsingistä asti niitä "viitsinyt" roudata. DJ:n rytmimusiikin tahdissa vieraat olivat viihtyneet n. 03:00-04:00 asti paikalla.  Seuraavana päivänä sitten haimme kaikki lahjamme ym. pois paikalta. Paikka on kyllä niin upea, että se tarjoaa mahtavat puitteet ihanalle hääpäivälle. :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olen jossain täällä törmännyt kuvien laitto ohjeisiin, mutta en muista missä. Itse en osaa neuvoa, kun olen ihan amatööri vielä foorumissa ja koneen käytössä yleensä.

Toivottavasti onnistut kuvien kanssa, odotan niitä kieli pitkällä.

Kävin itse kesällä kartanossa ja se oli juuri sellainen kuin pitääkin. Ihana! Äänentoistoa olen vähän murehtinut, kun on monta eri huonetta. Taitaa onnistua kuitenkin hyvin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meilläkin oli häät saustilassa viime kesänä. Kaikki onnistui yli odotusten. Pitopalvelu oli Kevolan kahvituvalta Paimiosta. Sama porukka pitää Halikossa Räntmestarin krouvia. Sekin puoli sujui loistavasti. Vieraat viihtyivät hyvin, ja kehuja on sadellut vielä näin pari kuukautta häiden jälkeenkin. Yläkertaa käytimme lähinnä ruokailuihin ja alakerrassa sitten tanssittiin. Kauniilla ilmalla piha ja terassi olivat suuressa suosiossa. Vieraita oli paikalla 80, mikä tuntui juuri sopivalta määrältä tuohon paikkaan. Äänentoistosta sen verran, että meillä oli ylhäällä ruuan aikana musiikkia cd:ltä (vapautti tunnelmaa mukavasti ja kuului kaikkiin huoneisiin kun kaijuttimia oli vedetty sinnekin. Laitteet kartanolta, vain omat levymme). Tanssia varten meillä oli alakerrassa kahden miehen bandi, joka soitti kahteen. SItten olikin kotiinlähdön aika kaikilla, mutta kuuteen asti olisi kuulemma saanut olla. Bandi kuului mainiosti heidän omilla vahvareillaan perähuoneeseen jossa siis soittivat ja sen viereiseen toiseen tanssitilaan. Oli hyväkin ettei musiikki pauhannut yläkerrassa ja pihalla asti, sillä ihmiset myös seurustelevat häissä mielellään joutumatta huutamaan toisilleen.

Kysele lisää maililla jos kiinnostaa. Kuvia en lupaa laittaa verkkoon, sillä ne sisältävät sukulaisia ja ystäviä jotka eivät halua julkisuuteen.

Link to comment
Share on other sites

Kehuja Saustilan kartanolle myös täältä... Kahdessa kerroksessa juhliminen ei tuntunut menoa juuri haittaavan, mitä pelkäsin etukäteen. Mekin hoidimme alakerrassa melkein kaikki muut kuin ruokailun. Kartanon piha on todella kaunis ja oli monille vieraille "ai, näin ihana paikka näin lähellä Turkua" -tyyppinen elämys. Korkea hinta oli ainoa miinus. Suosittelen! Kuvia en valitettavasti voi tänne liittää.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä ohjelmaa oli sekä yläkerrassa että alakerrassa. Puheet pidettiin ylhäällä ruokailuiden aikaan ja ihan hyvin kuului kaikkiin huoneisiin, kun mikkiä käytettiin. Näköyhteyttä ei kyllä ollut sivuhuoneiden perällä istuvilla. Leikkejä meillä ei hirveästi ollut, mutta ne vähät ja esim. boolimaljan ryöstö oli alakerrassa. Toimi mielestäni hyvin. Power pointista en osaa sanoa, kun ei ollut.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli paikanpäällä sekä valokuvaaja että videokuvaaja koko päivän. Virallisetkin hääpotretit otettiin ulkona. Kaikista vieraista otettiin yhteiskuva pihalla ylhäältäpäin. Kuvaaja oli parvekkeella. Valitettavasti en osaa kuvia liittää, mutta jos opin, laitan kyllä heti näytille.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Joku aika sitten varasin Saustilan meijän hääpäiväksi vuodelle -07 ja on lisää infoa paikasta.

Hinta on sama 1500 €, mutta kukat eivät kuulu enää hintaan. Sähkön hinta nostaa kuluja ja siksi kukista on luovuttu.

Vuodesta 2007 eteenpäin saattaa Saustilassa olla oma pitopalvelu, joka vastaa tarjoilusta (omaa ei saa silloin hommata). Tämä asia ei ole varmaa, mutta emäntä on keskustellut asiasta mahdollisen kokin kanssa, joka tulisi Saustilaan vuokralle. Pitopalvelun pitäjä on ammattitaitoinen kokki, joka on työskennellyt Helsingissä Via-ravintolassa. Hinnat eivät ole tähtitieteelliset, jäävät alle ravintolahintojen. Emäntä ei halua kalliita hintoja, koska se karsisi asiakkaita pois.

Itse toivon ettei pitopalvelua tule, koska olin jo suunnitellut vaihtoehtoja meijän häihin. Tuntuu, että valinnanvapautta on vähemmän mikäli pitopalvelu tulee. Kuitenkaan emme tuon takia jättäisi mistään hinnasta häitä viettämättä Saustilassa, koska se on meijän unelmapaikka.

Link to comment
Share on other sites

SE! Oliko puhetta hinnasta ts.minkälaisen korvauksen per henkilö mahtaa ottaa Sautsila, kun heillä on "oma kokki"?

Meinaakohan kokki muuten laittaa ruokaa Saustilan keittiössä? Tällä hetkellä ts.viime kesänä, kun kävin kartanon varaamassa -06 häihimme niin keittiö oli hyvin pieni ja siellä onnistui vain ruokien lämmittäminen, ei itse valmistus.

Link to comment
Share on other sites

Jos oikein ymmärsin niin kokki tulee vuokralle Saustilaan eli maksaa vuokraa omistajalle. Ja siellä kartanon keittiössä se kai touhuaa. En tiedä onko siellä rempattu keittiötä tai jotain. Oon luullu aikasemminkin, että pitopalvelu voi kokata kartanossa, kun en keittiön koosta ole tiennyt. Saustila ei ruuista saa mitään vaan rahat menee kokille. Ruuan hinta per lärvi n. 20 € paikkeilla, ei kuulemma paljoa yli saa mennä omistajan mielestä. Kokilla on eri menu vaihtoehtoja ja niitä saa yhdistellä ja muokata.

Mikäli tämä pitopalvelu juttu toteutuu, niin se tulee vasta vuodesta -07 alkaen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...