Jump to content
Naimisiin.info

Vanajanlinna (Hämeenlinna)


Guest Adalmiina

Recommended Posts

  • 4 months later...
  • 1 year later...

Onko kellään kokemuksia Vanajanlinnassa vietetyistä häistä?

Oliko tunnelmallinen paikka? Paljonko kustannukset? Ollaan kahdenvaiheilla; Vanajanlinna vai Haikon kartano? Talvihäät tulossa:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Hinnoista en tarkemmin tiedä, mutta talvella on halvempi kuin kesällä. Ottakaa huomioon, että koska kyseessä on linna, siellä on useita pieniä tiloja. Ja naapurisalissa voi olla toiset häät meneillään.. Pieniin häihin käy viinikellari, mutta sinne ei kovin montaa kymmentä mahdu. Eri asia, jos on varaa koko linna vuokrata :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Tiedustelin ensi kesäksi pitopaikkaa täältä. Paikkavuokra oli jotakin 5000-6000 euroa sisältäen vihkipaikan, ruokailutilat, noin 20 hotellihuonetta ja jotakin muuta, en muista aivan tarkkaan. Ruuat olivat 80-90 euroa sisältäen juomat, kakku tuli tilata ja maksaa erikseen. Laskeskeltiin, että sadan ihmisen häillä tuolla Vanajassa olisi helposti saanut 20 000 euroa selälleen :huh:

Ottakaa huomioon, että koska kyseessä on linna, siellä on useita pieniä tiloja. Ja naapurisalissa voi olla toiset häät meneillään..

Soitin sinne joulukuun alussa ja minulle sanottiin, että heille buukataan vain yhdet häät per viikonloppu. Näin siksi, että morsian saa olla paikan ainokainen keskipiste ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Voin lämpimästi suositella Vanajanlinnaa. Siellä todella tiedetään mitä tehdään että jiuhlat saadaan onnistumaan.

Meillä oli juhlatilana Salonki ja jatkopaikkana Elämyskellari. Samaan aikaan käsittääkseni ei toisia JUHLIA järjestetä, mutta meidänkin tapauksessamme Vanajanlinnassa oli joku kokous/koulutus meneillään. Tosin itse en kokenut mitenkään häiritsevänä että viereisessä salissa oli ihmisiä syömässä kun saavuimme paikalle. Kuitenkin Salonki ja tanssisali jossa oli seisova pöytä sujettiin ovilla niin että muut linnassa olijat eivät meitä häirinneet missään vaiheessa. Ja melestäni oli mukavaa kun linnassa liikkui muitakin ihmisiä. Tilaa siellä kuitenkin on vaikka kuinka ja paljon.

Ja jos on isommat juhlat (meillä n50vierasta joista syömässä n40) niin juhlasalihan on sen verran erillään muista ruokapaikoista että sinne kuin porukan saa kasaan niin tuskin kovinkaan moni näkee muita linnassa olijoita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ei nyt sentään aivan 20 000 100 hengen juhlat. Tai tietysti riippuu kuinka avokätisesti meinaa tarjota esim. alkoholijuomia vieraille. Kyllä itse päästiin kymppitonnin pintaan... Ja ainakin palvelu pelaa hyvin. Upea paikka. Täällä minä juhlin ja toivon, että paikalla juhlineet voisivat kertoa seuraavaa:

-Missä bändi soitti, olivatko koko ajan vai tulivatko illemmalla, pääseekö etuosaan muuten kuin koko salin läpi?

-Oliko ruokaa riittävästi?

-Tuliko yllättäviä laskuja/kuluja jälkikäteen, vai pystyikö hyvin tekemään budjetin etukäteen?

-Missä buffet jos ruokailu juhlasalissa? Viereiseen tilaan katettu vai kuinka?

Ja tietysti kaikki tieto on tarpeen ja kiinnostaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Olen ollut Vanajan linnassa yksissä häissä, ruokailu oli melko isossa salissa, ilmeisesti Salongissa. Ruuat oli todella hyviä ja tilat viihtyisät. Hääparin valokuvauksen aikana vieraat saivat lähteä opastetulle kierrokselle linnaan. Siitä osuudesta pidin ainakin itse todella paljon.

Juhlista jäi todella hyvä muisto. Häät olivat talvella ja miljöö oli talvihäihin loistava. Kesällä en ole alueella tosin edes vieraillut. Jos Vanajanlinna olisi meidän kotipaikkakunnallamme olisimme todennäköisesti viettäneet hääjuhlamme siellä.

Olen ollut myös eräässä tilaisuudess Elämyskellarissa, se oli hieno paikka! Meitä oli noin 30 henkeä ja ruoka oli erinomaista ja tunnelma hyvä. Hämyisä valaistus ja kynttilät kruunasivat illan. Viinitupaa käytiin katsomassa, oli hauskan näköinen paikka. Opas kertoi että on siellä pieniä hääjuhliakin vietetty.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Heippa hei, elikkä kyselin ihan huvikseni vanajanlinnasta kuinkas paljon kustantaa jos pitäis yli sadan hengen häät syksyllä siellä, siis meillä ei ole vielä päätetty edes varmaa hääpäivää, mutta tässä vähän jo karsitaan näitä juhlapaikkoja, ja vanajanlinna tosiaan houkutteli tähän päivään asti.

Vastauksen sain hyvin pikapuoliin ja kattava vastaus olikin kaiken näköisiä liitteitä, tässä lyhyesti :

Vanajanlinnassa on mahdollista järjestää min. 120 hlön hääjuhlia (min. laskutusmäärä 108 aikuista).

Mahdollisia pienempiä tilaisuuksia voimme varata aikaisintaan 5 kuukautta ennen tilaisuuden ajankohtaa.

Myymme hääjuhlia pakettina, johon kuuluu aina tilat ja tietty määrä majoitusta. Alustavan varauksen tehtyänne toivomme teidän varaavan tapaamisajan myyntipalvelumme kanssa (arkisin virka-aikaan), jossa tutustumme tiloihin ja jonka jälkeen voitte vahvistaa/peruuttaa alustavan varauksenne. Varaus vahvistetaan maksamalla 850 euron varausmaksu.

Hinnat:

60-160 hlön hääjuhla: 5200 €, hintaan sisältyy

- vihkitilan järjestelyt Linnan puutarhassa tai Ryti-salissa

- juhlatilan vuokran (Juhlasali)

- yksityisen jatkotilan (Elämyskellari)

- 25 hotellihuonetta, joista yksi on suite (= 50 hlön majoitus aamiaisineen)

max. 40 hlön hääjuhla: 2500 € sisältää

- vihkitilan järjestelyt Linnan puutarhassa tai Ryti-salissa

- juhlatilan vuokran (Viinitupa tai Vanha Kirjasto)

- 10 hotellihuonetta, joista yksi on suite (= 20 hlön majoitus aamiaisineen)

(Alle 120 hengen tilaisuuksien varaaminen mahdollista aikaisintaan 5kk ennen ajankohtaa)

Lisämaksusta:

Lisähuoneet/yöt: 160 €/huone aamiaisineen

Lisävuoteet: 35 €/kpl

Pyöreät pöydät Juhlasaliin: 40 €/kpl (sis. tuolihuput)

Tuolihuput: 3€/kpl

Juhlapaviljonki: 750 € (sis. suorakaiteen muotoiset pöydät ja tuolihuput)

Linnan historiikkikerronta häävieraille: 95 €

Häämenu: valintanne mukaan liitteenä olevista ehdotuksistamme

- lasten hinnat: alle 4-vuotiaat veloituksetta, 4-11 -vuotiaat - 50%

- ruokajuomat veloitamme kulutuksen mukaan

Hääkakku: 2,85-3,95 €/hlö

Kahvi/tee/mehu: 2 €/hlö

- kahvin avec-juomat veloitamme kulutuksen mukaan

Yöpala: valintanne mukaan

että eipä tunnu olevan mitään halpaa lystiä tämä :o Vaikkakin ajattelimme että pidämme häät tosiaan syksystä!

meille miinuksena on myös se että haluan vihkimisen tapahtuvan kirkossa joten ilmeisesti tätä vanajanlinnan vihkimistä ei saa pois ko paketista.

Toivottavasti tästä oli apua muillekkin Vanajanlinnaan haluaville!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

JUHLAPAVILJONKI:

Eli onko kellään kokemuksia häistä vanajanlinnan juhlapaviljongista? On todella upean näköinen kuvissa, mutta mitenkä se on käytännössä toiminut? :)

Link to comment
Share on other sites

Valokuvaajana kun olen siellä ollut, niin minun silmiini kaikki on näyttänyt toimineen oikein mainiosti. Henkilökunta on osaavaa, tarjoilu on nopeaa ja ruoka erinomaista.

Parasta paikassa on sen luomat mahdollisuudet kesähäihin. Paviljongin sisällä ruokaillaan, pidetään puheet, tanssitaan ja löytyypä sieltä baarikin. Eli kaikki olennainen on tyylikkäässä tilassa, josta ei tarvitse ottaa kuin askel ulos, niin ollaankin järven rannalla. Eli kenenkään ei tarvitse lähteä kauaksi, vaan kaikki tapahtuu ihan vieressä, vaikka lähtisikin hieman jaloittelemaan. Tämä pitää tunnelmaa hyvin yllä. smile.gif
 

DSC_7596.jpg

DSC_7625.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Postaan tähän meidän hääkahvituksen tarjouksen. Erittäin kilpailukykyinen mielestäni. :)

Kuten tuossa aikaisemmin mainitsin, meillä häät myydään yleensä paketilla joka sisältää majoitusta n. 25 huonetta, tilat ja järjestelyt.

Voisimme kuitenkin tehdä teidän kohdallanne poikkeuksen ja tilaisuutenne tarjota ns. päivätilaisuutena esimerkiksi n. klo 13-16.

Meillä on sellainen käytäntö että meillä olisi vain yksi häätilaisuus aina kerrallaan talossa.

- valkosuklaa-karpalomoussekakku

- macaron-pikkuleivät

- mini-juusto-sitruunakakkuja

- lohituulihatut

- kinkku-aurajuustopiirasta

menun hinta 22 €/hlö

Alkumaljaehdotuksemme: Kriter Rosé 47 €/plo tai kuivempi kuohuviini Tarapaca Brut Chardonnay 38 €/plo

Pommac: 3,90 €/plo

Kahvi: 3 €/hlö

avec: ehdotuksemme konjakki Groizet VSOP 4cl 9,40 €/hlö tai liköörit Cacao 4cl 3,40 €/hlö, Mesimarja 4cl 6,20

Juhlatilan vuokra: 200 €/päivä (norm. 310 €/päivä)

Majoitusta tarjoan tilaisuuteenne erikoishintaan: 170 €/yö/huone (norm. 230 €/yö)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Me oltiin kerran kesällä Vanajanlinnassa hääkeikalla.Juhlat oli juhlasalissa.Oli helteinen sää ja hiki virtasi,koska siellä juhlasalissa ei tuuletusta ollut juuri ollenkaan.Suurin osa häävieraista ei viihtynyt sisällä ja niin saimmekin aika paljon soittaa tyhjille seinille.Tuo paviljonki onkin uusi asia ja varmmaan mukavan viileä kesälläkin,siitä ei kuitenkaan ole kokemuksia,mutta saman tapaisista kylläkin ja ne on toimineet hyvin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei ymmärsinkö oikein että vanajanlinnalla tosiaan on vain nuo paketit? Eli pakko ottaa majoitusta jos tahtoo et 100hlö tulee? tai että tilat on sitten nuo eikä saa muutella itselle räätälöityä versiota? Mietin myöskin että meidän juhlat eivät jatkuisi yöhön jtn onkohan mahdollista jättää paketista esim, illan viettopaikka pois?

Kaipaan kokemuksia ennen kuin edes tuota harkitsen. Esim. hääauton kuuluvuus pakettiin olisi meille aivan turha :(

MYös tahtoisin tietää te jotka pitäneet/suunnitelleet talvihäitä tammi-helmikuulle vanajanlinnassa paljonko on vaikuttanut hintaan?

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Nostellaas tätä vähän ylöspäin :) Meillä tosiaan haaveena häät Vanajanlinnassa jos vaan rahoitus järjestyy. Tuohon kun tosiaan saa uppoamaan äkkiä vähintään sen 15k :o.. Vaikka onkin varmasti joka sentin arvoinen kyllä :) .. Oli ihana nähdä noita hääkuvia tuolta mitä oli tuossa linkissä <3

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli juuri unelmiemme häät vanajanlinnassa. Ruoka oli mielettömän hyvää ja tarjoilijat todella osaavia. Muutenkin loistava henkilökunta. Olemme saaneet kaikilta häävierailtammekin vain kehuja. Suosittelen lämpimästi jos budjetti sallii.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Kesän 2016 morsiamet! Minkälaista palvelua olette saaneet Vanajanlinnasta tämän kesän häitä tiedustellessa? Kannattaako olla edes yhteydessä?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...