Albergan kartano (Espoo)


ss79

Recommended Posts

  • Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me tehtiin sellainen ratkaisu, ettei tanssita häissä ollenkaan. Lähinnä siksi, että mä vihaan tanssimista yli kaiken ja tanssihäät olis ollu mun painajainen. Siksi Albergan kartano on mulle kerrassaan unelmien juhlapaikka: tanssilattiaa ei ole  ;) Voi olla, että jos sitten kun ollaan päätetty pöytien paikat ja tilaa jää pienelle häävalssille, niin sellainen sitten tanssahdellaan, mutta muuten tanssia ei meillä ole.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...

Käytiin tänään kattomassa holvikellaria. Siellä päätilassa näytti olevan pöydät&tuolit 60 hengelle. Mietin, että jos ne järjestäis uudelleen, niin varmaan mahtuis enemmän. Tietääkö joku onko pöytiä jossain tilan toisessa huoneessa lisää, joita vois käyttää? Muakin kiinnostais siellä juhlineiden kokemukset pöytien järjestelyistä yms. :)

Link to comment
Share on other sites

Olen ollut vieraana häissä juuri siellä kellarissa, pari vihittiin myös kartanossa, siellä itse kartanon juhlasalissa, oli tosi kaunis tilaisuus, vaikka siviilivihkiminen olikin. Vierasmäärää en tarkkaan muista, olisko ollu 50-60 henkee..

En tiedä, miten siellä pöydät nyt ovat, mut silloin ainakin pöydät oli taempana salissa hevosenkengän muodossa ja etuosassa neljä pöytää pitkittäin, jolloin keskelle jäi tilaa myös tanssimiselle tms toiminnalle. Morsiuspari istui lähimpiensä kanssa juuri tässä aukon kohdalla, joten he korostuivat vielä paremmin eivätkä tarvinneet omaa pöytää. Ne takapömpelit (pikkuhuoneet) oli varattu lapsille, toisessa oli leikki/askartelu paikka sekä lasten syömistä ja juomista, toisessa huoneessa oli myös leluja, mut se oli varattu enemmän vauva/taaperoikäisille. Minusta se oli oikein hyvä ratkaisu.

Paikkanahan se on aivan ihana, pihallakaan ollessa ei heti tunnu siltä, että olisi heti kehä I:n yhden vilkkaimman liittymän kohdalla!

Link to comment
Share on other sites

Muuta kokemusta ei ole, mutta tarjouspyyntööni sain aikanaan hiukan näsäviisaan vastauksen.

Olin siis tehnyt valmiiksi sähköpostipohjan, jolla pyysin tarjousta useasta paikasta (pohjassa oli siis tieto häiden ajankohdasta, vierasmäärästä ym.). Muutin aina vain alkuun ko. paikan nimen, johon tarjouspyynnön lähetin ("..olisimme kiinnostuneita kuulemaan tarjouksenne juhlatilasta X..."). Lähettäessäni Albergan kartanolle tarjouspyyntöä, jäi siihen vahingossa väärän paikan viesti. Vastaukseksi sain hyvin lyhyen "Emme voi tehdä tarjousta ravintola X:n puolesta". Lähetin siihen sitten vastaukseksi pahoittelun virheestäni ja tarkennuksen, että haluaisin nimenomaan kuulla Albergan tarjouksen. Vastausta en koskaan saanut :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Saamassani sähköpostissa lukee "Flyygelisalissa tilaa on noin 30-40 hengelle, Holvikellarissa noin 60-70, paloturvallisuusmääräysten mukaan sisällä saa olla kerrallaan 90 henkeä." eli eiköhän niitä pöytiä jostain lisää löydy. Lasten laittaminen toiseen huoneeseen on kyllä hyvä idea, jos on tilan puutetta.

Meillä olis kans tarkotus tehdä se vihkiminen siellä flyygelisalissa. En kyllä yhtään tiedä miten se olis järkevintä, jos siellä on tuolit vaan 30-40 hengelle kuten ylempänä on mainittu.

Sain kyllä Eineltä hyvinkin kattavan tietopaketin, kun kysyin vain millon tilaa voisi tulla katsomaan. Ehkä hän ei aina jaksa panostaa sähköposteihin...(?)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hei vaan!

Vietämme suomalais-intialaisia häitämme Albergan kartanon holvikellarin tiloissa 6.9.2008. Sen tunnelma jotenkin vaan kolahti heti ensi silmäilyllä ja tuntui muutenkin sopivan monikulttuuriseen teemaamme ja henkeemme.

Ja totta, kynttilöiden polttaminen kielletty. Joten hankimme tekotuikut pöytiämme somistamaan.

Kokemuksia kirjoittelen heti häiden jälkeen.

Muokattu: , käyttäjä: arjune
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Heipsan,

Meillä juhlitaan häitä Albergan kartanon holvikellarissa 23.8.2008, joten vähän yli kk h-hetkeen ja kovasti jo jänskättää. Erityisen ongelmalliseksi olemme kokeneet tilan ahtauden holvikellarissa. Meille on tulossa 84 hekeä juhliin ja tilaa siellä on max 90:lle. Tämä tarkoittaa siis että joudumme väkisin sijoittamaan osan vieraista n. 18 henkilöä toiseen pikku huoneista ja loput 66 mahtuu isoon saliin. (tämä tilan ahtaus ja istumajärjestys on aiheuttanut eniten stressiä koko häitten järjestelyssä)Olemme ravanneet holvikellarissa vähän väliä laskemassa pöytiä ja tuoleja ja miettimässä isumajärjestystä. Nyt on ilmoittautuminen häihin loppunut, joten tiedämme tarkan osallistuneiden kpl määrän, joten suuntaamme taas tänään sinne kaasojen ja besmanien kanssa. Rarkaisuksi olemme varanneet äänentoistojärjestelmän, niin että kaikki ohjelmanumerot ja musiikkiesitykset, joita on useita kuuluvat myös huoneeseen. Bändiksi tulee trubaduuri ja pianisti,(vie vähän tilaa) he soittavat käytävällä, joka menee huoneisiin, naamat saliin päin. Kaasot siirtää tanssien alkaessa pari pöytää (salin puolella) sivuun, joten tulee enemmän tilaa tansseille.

Jos joku on kiinnostunut tarkemmin pöytien sijoituksesta, niin voin laittaa tarkempia ohjeita, mutta tämä todellakin on ollut haasteellinen nakki!!

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös hieman päänvaivaa ja jännitystä on aiheuttanut tuo pöytien järjestys.

Nyt näillä näkymin vieraita tulossa n. 80 henkilöä. Totta, paikan päällä on parikin kertaa tullut ihmeteltyä.. :rolleyes: Ratkaisimme asian niin, että pöydät tulevat molemmille reunoille ja "syvennyksissä" istumme me ja vastapäätä musiikista vastaava hääDJ:mme. Keskelle jäävä tila on varattuna tanssille ja muuhun ohjelmaan.

Tila on tunnelmallinen eikä itsessään niinkään vaadi isoja somisteita ollakseen hääpäivälle sopiva. Meidän somistus keskittyy lähinnä pöytien koristeluihin ja yleiseen viihtyvyyteen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Suviliini_*

Arjune,meinaatteko saada kaikki 80 henkilöä ison salin puolelle?miten te saatte kaikki mahtumaan sinne? meillä mahtuu 66 henkeä sinne ja loput 18 pikkuhuoneeseen...todellakin, vieläkin kikkaillaan pöytä ja paikkajärkän kanssa...

Link to comment
Share on other sites

Suunnitelmissa on jättää tanssitilaa keskelle, joten paljon yli 60 hlöä emme mekään mitenkään saa mahdutettua isoon saliin. Suunnitelmissa (tosin hajatelmissa vielä) olisi jakaa ne neljän hlön pöydät, niin että keskelle jää tilaa tanssiin. Toiseen reunaan kauniisti hieman kaarelle viisi neljän hlön pöytää ja toiselle seinälle vastaavasti viisi kahdeksan hlön pöytää.

Saas nähdä miten käy! Kaasoni tekee tänne pk-seudulle kesälomareissunsa (ja matkustaa 260 km) suunnitellakseen yhdessä mun kanssa mm. tätä pöytäasiaa.

Meillä myös vihkiminen paikan päällä. Suunnittelimme mekin tuota flyygelisalia, mutta tilanpuutteen vuoksi sekä kustannussyistä luovuimme tästä hajatelmasta.

"hieman ylikuormittunut morsio" sekä "ain huoletonna sulho" ;)

Link to comment
Share on other sites

Minäkin kuulisin vielä mielelläni lisää, etenkin että kuinka monta vierasta saitte ahdettua siihen holvikellarin päätilaan :) Me haluttais kaikki samaan tilaan, mutta tanssiakin vähän. Ilmeisesti bändiä ei ainakaan saa tungettua sinne, vai miten on? Meille ois tulossa max. 70 henkeä, ehkä vähemmän.

Link to comment
Share on other sites

Sister: Mille päivälle varasitte kartanon?

t. utelias :D

Meillä on 12.9.-09 eli varmaankin teidän jälkeen vasta :D

Vieraita tulee n. 40 eikä ajateltu ottaa bändiä eikä tanssia (paitsi ehkä häävalssi), joten ei oo tarvinnut pähkäillä tilan riittävyyden kanssa. Kaikki muu sitten mietityttääkin, vaikka pitäis ehkä laittaa jäitä hattuun - ohan tässä aikaa vaikka kuinka :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...