ani

Teltta/katos juhlatilana

175 viestiä aiheessa

Meidän juhlat järjestetään teltassa tulevana kesänä.

Teltta vuokrataan paikalliselta metsästysseuralta, maksaa 220,-/pe-ma, heiltä tulee miehiä myös pystyttämään ja purkamaan :)  Halvalla siis päästään. Teltta ei tosin ole niin kovin kaunis, seinät ovat tummansiniset joten mietityttää kovasti että onko siellä aivan pimeää  ???  Vaikka ajankohta onkin heinäkuun alku. Katto on sinivalkoinen, joten se päästää kyllä valoa. Kokemuksia?

Vuokraamme myös pöydät ja penkit sinne, 10 pöytäryhmää maksaa rahdin kera 170,- ja nämä tulevat Kempeleestä Messu- ja Somistuspalvelulta. Pöytä tosin on vain 52 cm leveä, onkohan se aivan kamalaa sitten siinä yrittää syödä...  ??? Meillä ei kyllä tule olemaan mitkään hienot häät eikä pöytiin kattausta (mahtuiskin hyvin ;D ) vaan enemmän biletysmeininkiä, joten ollaan ajateltu että kaipa nuo sitte kelpaa. Ruoka kyllä on ja kahvit ja iltapalaa, mutta eniten siis jännittää että miten "pääruoan" nauttiminen noissa pöydissä onnistuu. Olisi kyllä kiva saada kokemuksia jos joku on ollut juhlissa joissa oli noin kapeat pöydät!  ::)

Meille tulee myös bändi telttaan, ja heille on tarkoitus tehdä lattia kuormalavoista ja levystä, samalla tavalla tehdään myös tanssilattia bändin viereen.

Jännittää ja hermostuttaa kyllä koko homma että onnistuuko, olisi mukavaa kuulla lisää kokemuksia näistä telttajuhlista...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kokemuksia elokuun alun telttahäistä: Teltta oli vuokrattu joltakin urheilu-, metsästys- tms. seuralta kai suhteellisen edullisesti. Jo kutsussa kerrottiin, että häät vietetään maalaisympäristössä, jonka lisänä siis sateen varalta tuo teltta.

Keli oli kuitenkin huiman aurinkoinen ja teltassa oli päivällä aika kuuma. Sisustuksena pitkät pöydät ja penkit, hyvin mahtui syömään ruokaa isompikin porukka. Ruoka haettiin teltan vieressä olleesta ladosta, jossa myös myöhemmin tanssit.

Ainoa "miinuspuoli" johon ehkä kannattaa koristeluissa kiinnittää huomiota: koristeena olleet auringonkukat nuukahtivat tosi nopeasti teltan kuumuudessa, eivätkä kestäneet siis montakaan tuntia hyvänä, vaikka tosi upeasti olikin aseteltu pitkin teltan reunoja. Muusta koristelusta en muuten muistakaan mitään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä haluaisin pitää edelleen kiinni telttahäistä, mutta ne hinnat! Eihän se itse teltta nyt niin kauheasti maksa, mutta ne kaikki muut värkit, mitkä pitää vuokrata tai hankkia myös! Muuten, viime viikon Ykköset -lehdessä oli ilmoitus, jossa joku lainasi isoja häätelttoja ilmaiseksi. Mä en heti ottanu ilmoitusta talteen ja nyt on lehti hukassa.  :-/ Että jos jollakin se vielä on, niin pliis, ottakaa muistiin sieltä se puh. nro. Tänks!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Komento takaisin, löytyi lehden nettisivulta!

http://www.ykkoset.fi/torille.php

"Häätelttoja paikalle tuotuna ja pystytettynä. Koot 75, 100, 150 ja 200 neliömetriä. Perin vain kuljetus ja pystytys maksun. Myös kaikkea häätavaraa frakkeja ym. Myös ohjelmia Kuningas Kustaa III, Shamaani, neandertaalin ihmiset. Kauhajoelta. 0400-662 333. Puh/fax. 06-232 1136"

Paljonkohan mahtaa olla nuo kuljetus- ja pystytysmaksut....? Ja minkä näköisiä teltat?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*nosto* Lisää telttähääkokemuksia?  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oo kokemusta telttahäistä, mutta muista teltassa vietetyistä juhlista kylläkin. Juhlat oli elokuun alussa ja sinä päivänä sattui satamaan kaatamalla. Teltta alkoi vuotaa (:o), jolloin ihmiset kastuivat. Pohja meni mutaiseksi liejuksi, mutta onneksi nuo juhlat oli enemmänkin rellestysbileet kuin esim. hienot kokkarit. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että teltta on taatusti vedenpitävä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm... No tätä mäkin oon alkanu miettimään... Että kyllähän laatu maksaa. Ja mä yleensä maksan vähän enemmän, että saan mitä haluan. Mutta 6700 euroa teltasta on vähän liikkaa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon myös tosi innostunut telttahäistä. Ongelma on vain se, ettei ole mitään suurta puutarhaa tai takapihaa, mihin pystyttää teltta. Mihin te teltassa juhlineet olette pystyttäneet telttanne? Kuinka isot juhlat olette pitäneet?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee n. 80 vieraan juhlat. Pystytämme kaksi telttaa (54 ja 36 neliötä) lapsuudenkotini pihamaalle. Lattiaa emme laita, varoitimme vieraita mahdollisesti märästä nurmesta kutsussa. Penkit ja pöydät vuokraamme kaupungilta ja päällystän penkit valkoisella kertakäyttölakanalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis vuokraatte kaupungilta? Oiskohan se mahdollista täällä tuppukylässä... Nuo kalusteiden vuokrat telttafirmoilla on kyllä ihan älyttömät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu, meidän kaupungissa elinkeinotoimessa on tilapalvelu, josta saa vuokrata mm. kalusteita ja telttoja. Ne ovat ihan karmeita (vanhoja), ja siksi tuon teltan hylkäsinkin ja se vuokrataan muualta. Pöydille on ihan sama, missä kunnossa ne ovat, koska päälle tulee liinat. Ja pöydät ja tuolit ovat todella halpoja vuokrata, luulisin, että puhutaan korkeintaan parista eurosta/kappale.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tuossa heinäkuun alussa häät teltassa. Vieraita oli vain vähän päälle viisikymmentä, joten meille riitti pari pientä telttaa (4x8 ja 4x4m L:n muodossa), jotka vuokrattiin paikallisilta ponnistajilta. Hinta viikonlopusta oli muutaman kympin ja siihen kuului kuljetukset ja mies auttoi meitä teltan kasauksessakin!

Sää oli sateinen. Telttaan ei silti tarvinnut laittaa seiniä. Aurinkoisella ilmalla katoskin olisi ollut ehkä liian kuuma.

Koristeluun käytettiin paljon luonnonkukkia ja teltan kaikkiin kannattimiin oli laitettu köynnöskasvia. Näytti hiton hyvältä.

Hyttysiä ei ollut eikä mutaa. Ja päästiin naimisiinkin. Mitä sitä muuta telttajuhlilta toivoisikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äitini meni naimisiin teltassa omalla pihamaallaan (meren rannalla) kaksi kesää sitten. Teltat oli vuokrattu Intercom Design OY.ltä, hintaa en tiedä.  Vieraita oli 150, istuva päivällinen pyöreiden pöytien ympärillä. Hyvin toimi, ei ollut kylmä eikä hyttysiäkään liiemmin. Vettä oli tullut kolme viikkoa putkeen mutta hääpäivänä klo 12 (vihkiminen klo 13) sade loppui vihdoin!

meillä on nyt myöskin tämä mahdollisuus esillä koska KAIKKI hääpaikat ovat joko kalliita/huonoja/varattuja/väärässä paikassa. Pitänee miettiä. Jos tosin päädytään tuonne mummolan pihalle mekin niin joudutaan kyllä siirtämään hääpäivää, kesäkuun alussa on takuuvarmasti sateita...jos vaikka elokuun alussa viitsisi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kävimme eilen Jyväskylän liepeillä potentiaalisia juhlapaikkoja kiertämässä, ja teltan vuokraus taitaa olla meilläkin edessä - 150 ihmistä ei noin vaan sovikaan mihin tahansa. Kaikissa paikoissa, joissa kävimme, oli järjestetty pihamaalla telttahäitä ja kaikki oli sujunut mainiosti. Sateen sattuessa on rakennettu semmoisista keveistä katoksista käytäviä sisätilojen ja teltan välille, jottei siirtymissä tarvitse kastua ja niin ruoan nouto kuin itse ruokailukin ovat sujuneet mallikkaasti. Teltan vuokrausta suositeltiin joko Keuruun Isosta Kirjasta tai Jyväskylän seurakunnilta (helluntaiseurakunnan telttaa saa erittäin edullisesti kuulemma).

Saamme käyttöömme erittäin hyvät valaisimet, jotka kyllä yön viileinä tunteina lämmittävät. Pitänee myös harkita lämpölamppujen vuokrausta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillälkin olisi suunnitteilla puutarhahäät ja teltta. Meillä on pieni porukka n .reilu 20 henkilöä, joten pienempikin teltta kävisi. Hinnat on vaan huimaavia. Pitääpä alkaa kyselemään noilta (helluntai)seurakunnillta :)

Häät ovat vasta syyskuun alussa, joten hieman mietityttää nuo ilmat ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse haaveilen telttahäistä vanhempieni kotipihalla. Tarkoitus olisi järjestää sellaiset 150-200 hengen juhlat, ja telttaa oli tarkoitus kysellä Lainapeitteeltä (www.lainapeite.fi).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lainapeite on kuulemma tosi kallis! Yksi noista juhlapaikoista, joissa kävimme, suorastaan kielsi meitä ottamasta telttaa sieltä vuokralle. Kysyminen ei tietystikään maksa mitään, mutta kannattaa totisesti kysyä muualtakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitähän kaikkia paikkoja on josta voisi kysellä.... lähinnä tuolta länsirannikon alueelta siis.... tietoja kenelläkään???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osoitteesta www.inoa.fi löytyy kaikki telttavuokraamot Suomessa.

inoa -> yrityshaku -> telttavuokraus

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

nostelen tämmöistä ketjua... lisää kokemuksia ja hinta- ja vuokrapaikkatietoja?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten hoidatte vessapuolen? Bajamajojako?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään