ani

Teltta/katos juhlatilana

175 viestiä aiheessa

Mullei kyllä mitään kokemuksia oo teltoista juhlapaikkoina, mutta kannattaa tosiaan ottaa huomioon Suomen ilmasto, ja tällä tarkoitan sadetta ja koleutta sekä viileässä viihtyviä sääskiä :-/ Ainakin kehoittaisin vieraita varautumaan teltassa juhlimiseen, (sitähän ei ikinä tiedä vaikka alkaisi satamaan rakeita keskellä kirkasta päivää!)...

joo, myönnän että mussa on hiukan pessimistin vikaa ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me saatiin juuri varattua teltta reilun 100 hengen kesähäihimme. Lähikunnan VPK:lta hintaan 220€/vkonloppu sisältäen pystytyksen...

Tosi suolaisia on virallisten vuokraamojen hinnat, kannattaa ehdottomasti soitella kaikille yhdistyksille, mitä vaan keksii... osaavat myös vinkata eteenpäin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään hyviä vinkkejä, mistä saisi vuokrattua kalusteet telttaan edullisesti? Oletan että noiden telttavuokraamoiden kalustehinnatkin ovat yhtä suolaisia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun noita juhlatelttoja sitten löytyisikin kotipaikkakunnalta edullisesti, niin mistäs voisi kuvitella löytyvän sopiva lattia vuokrattavaksi?? ...vai pitääkö meidän vain ostaa tuhat puulaattaa, joita näkee parvekkeilla ja puutarhoissa! Tai laittaa joku nikkaroimaan...voi harmi, jos ei tuon takia nyt voidakaan haaveilla haluamastamme paikasta  :-[ Teltan paikaksi ajateltu kohta on hiekkainen lenttiskenttä eli ei kyl oikein sovellu juhlaväen kenkien alle. Oiskohan kellään mitään ideanpoikasta tai vinkkiä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joillain teltanvuokraajilla on myös lattioita. Kysyithän nistä? Voisivat ainakin tietää lattianvuokraajia, jos ei muuten.

Miten ois sellanen "matto" (jotain pressua tms) jota käytetään isoissa konserteissa suojaamaan nurmikkoa? (saiskohan niitä jostain rakentajan konevuokraamosta)

Käytettyä vaneriakin voi tuurilla saada (teoll.) kierrätyskeskuksista tai rakennuksilta tai tehtailta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kannattaa ehkä yrittää miettiä tuollaisia omarakenteisia ratkaisuja. teltta maksaa keskimäärin 2000€ - lattia siihen toiset 2000€.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hui, kun rupesi oikeen pelottaa noi hinnat  :o Meinattiin pitää siviilivihkimisen jälkeen pienet juhlat omalla pihalla ja sateen varalle vuokrata teltta...ei taida rahat riittää  :'(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Biltemasta sai viime kesänä ihan ostaa telttoja. Hintaa en nyt muista, mutta niitä oli eri kokoisia eikä hinta ollut ihan kauhea. Ostettiin sellainen maalle yksiin rapujuhliin ja ihmisiä mahtui sisälle pöydän ääreen istumaan n 60.

Juhlat oli elokuussa ja lämpö pysyi sisällä kun pöydän alle laitettiin lämmittimiä puhaltamaan ja vieraita kehotettiin pukeutumaan lämpimästi. Sisäinen villapaitakin auttoi.;)

Tällä hetkellä on toki vähän isompi hakusessa, kun vieraita olisi häihin lähemmäs 200 ja haluttaisiin nekin viettää teltassa. Eli vinkkejä otetaan vastaan isompien telttojen suhteen. Etenkin vessajärjestelyt mietityttävät  kun yksi vessa ei taida riittä 200:lle. Onko tietoa esim. Bajamajojen hinnoista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän jännittää kun ekaa viestiä laittelen... Meille myös tulossa telttahäät ja karu todellisuus hinnoista on tosiaan kohdannut! Hintahaitari Etelä-Suomessa on ollut tiedusteluissa kaikkea 1000e-5000e välillä riipuen varustelusta. Jatkan etsimistä... Laittakaa lisää kokemuksia telttajuhlista ja erityisesti nuo telttojen lattiat tuntuu olevan myös aika huikeissa hinnoissa niin löytyisikö joltain ideoita tai kokemuksia lattiaratkaisuksi?!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa 3kappaletta telttoja häihimme, eli ehkä jollekkin voisi olla apua selostuksistani. Teltat vuokrataan paikalliselta kahvilayrittäjältä, joka siis pitää kesäisin kahvilaa torilla. Hintaa teltoille tulee 80 euroa, pinta-alaa 64neliötä. Niin ja ihmisiä kutsutaan jotain 60.

Lattioille tulee vaneria, joka saatiin ilmaiseksi satamasta (olivat heittämässä niitä pois!), joten jos mahdollista niin kannattaa kysyä sieltä kautta. Ja sitä vaneria tuli sitten noin 90 neliötä, joten varmasti riittää  ;D

Ja jos tulee kuuma päivä, niin seiniä ei laiteta kuin etelän puolelle, josta se aurinko sitten porottaakin. Illemmalla niitä seiniä voi sitten lisäillä. Ja lämminpuhaltimia löytyy, jos on viileämpi, sateinen ilma.

Niin ja pöydät ja tuolit vuokrataan vanhasta koulustani, saatiin jopa koulun kahvilasta ne, joten eivät ole niitä luokkien tuolia, joissa on ties mitä hakaristejä kaiverrettu  ;D . Hintaa näille kalusteille (15 pöytää ja 60 tuolia) tulee 45 euroa, joten ei ollenkaan paha!

Kysykää tulee jotain mieleen, autan mielelläni  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuli mieleen, että oiskohan kellään jotain luovia ideoita esim. teltan lattian päälle matoksi ja/tai punaiseksi käytävämatoksi? Nämäkin maksavat ihan kivasti telttavuokraamoissa, joten voiskohan näitä mitenkään kotikonstein korvata? Tosin, vuokraamoista saa ainakin tyylikkään näköiset, kotikutoiset voi päätyä olemaan vähintäänkin mielenkiintoiset  ;)

Telttoja muuten kannattaa kysellä myös paikallisilta futisseuroilta. Esim. meillä oman kunnan juniori-puoli vuokraa telttoja á 300e plus tuoleja ja pöytiä auttamaan ilmaisten junnu-futiskoulujen kattamisessa. Vaikka hinta voi kirpaista niin tietääpähän ainakin, että rahat menee hyvään tarkoitukseen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Telttahäät meilläkin toiveena. Onko kellään vinkkejä teltanvuokraukseen Pohjois-Karjalassa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaa'a, onkohan kukaan joutunut tälläisen tilanteen eteen...eli onko kellään ollut esim. kahta juhlatelttaa yhdistettyinä juhlatilana ulkona? Miten olette varmistaneet sen, ettei sade sada sisään telttojen välistä? Firmojen vuokraamissa teltoissa telttojen välille tulee jonkinlainen sadekouru, mutta meidän paikallisella vuokraajalla tälläistä ratkaisua ei olisi tarjottavaksi. Olisiko kellään esittää edes jonkinlaisia patenttiratkaisuja? Tosin luotettavia sellaisia, ei ehkä mukavin ajatus, että kyhäelmät lentää tuulen mukana taivaille kesken juhlan!

Onko vain alistuttava Suomen sään edessä ja joko vietävä juhlat sisään...tai annettava hääkarkin sijasta kertakäyttöiset sadetakit kaikille  :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin kovasti yritän nyt kehittää tällasia telttabileitä. Lions Clubilta olis jonkinnäköistä "tarjoilutelttaa" ehkä saatavilla, mutta tahdottais myös ehkä semmoisia pikkukatoksia, joita vois laittaa ympäri kotipihaa, missä sitten vieraat istuisi. Tai sitten pitää hankkia isompi teltta ja laittaa kaikki sinne. Kaikki on vielä niin auki... Mutta täältä sai tosi hyviä vinkkejä siihen, mistä telttoja kannattaa kysellä! Kiitos! Ja mielellään lukisin myös lisää niistä kokemuksista, joita muilla on vuokrauksesta ja sitten häiden onnistumisesta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Et kai ole vielä luovuttanut ja siirtänyt häitä sisätilaan? Millaisen lattiaratkaisun olette keksineet?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme luovuttaneet  :) Sekä vihkiminen ja hääjuhla tulevat edelleenkin olemaan ulkona - mutta teltat kyllä laitoimme vaihtoon. Riskitekijöitä on muutenkin niin paljon enemmän verrattuna sisätiloissa vietettyyn juhlaan, että päätimme budjetoida hieman enemmän teltajärjestelyihin, jotta ainakin yksi stressinaihe saataisiin minimoitua. Eli nyt meille tulee yksi tarpeeksi iso teltta, ei kahta pienempää.

Kyllä me aikamme kaikenlaisia virityksiä mietimme, esim. pressujen kiinnittämistä telttojen välikohtiin elefanttiteipillä ym. mielenkiintoisen luovaa  ;), mutta ois kyllä mennyt säätämiseksi pystytysvaiheessa.

Mutta on telttahäissä kyllä omat järjestämisensä, huh! Pienemmällä vaivallakin kyllä ois häiden järjestämisessä päässyt...esim. sähkön vetämiset telttaan, lattiaa ei sitten ilmeisesti laiteta, kun mistään ei löydy edes kohtuuhinnalla, mitenkäs sitten pöydät pysyy pystyssä maassa...kaikenlaista! ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paljonko teidän teltan vuokra on ja kuinka suuri teltta?

Meillä on myös telttahäiden suunnittelu meneillään ja ongelmia tuntuu riittävän :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teltta tulee Keuruun IsostaKirjasta http://www.isokirja.fi/konferenssikeskus/index.html. Koko on 14x25m eli mahtuu n. 100-120 henkilöä käsittääkseni ja hintaa tulee 1000e/vklp. Onhan tuo turkasen tyyris...paikalliselta futistiimiltä olisimme saaneet kaksi pienempää teltaa yhteensä 700e. Keuruun teltan pystyttämiseen tarvitsee apujoukkoja, futisjoukkueelta olisi tullut samana hintaan vielä pystyttäjätkin. Mutta kun siinä ei sitten ollut sitä sadekourua...

Ja tuohon teltan hinnan päälle vielä kuljetukset, jotka meillä tulee oleen n. 200e. Eli rahaa kyllä saa palaamaan telttahäissä! Toivottavasti tunnelma metsän keskellä lyhtyjen ja vihreyden keskellä elokuussa sitten paikkaa rahan jättämää koloa  :-X

Kysy lisää teltoista, ehkä osaan jelppiä - ja elokuun jälkeen pystyn kertomaan ihan kunnon kokemuksestakin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysymyksiä kyllä riittää ;)

Joudutteko vetämään sähköt pitkän matkan päästä? Ja kuinka olette järjestäneet ruokailun?

Hauska kuulla sitten elokuun jälkeen kuinka juhlat onnistuivat! Meillä on edessä vasta ensi vuonna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sähköt saamme vedettyä n. 10 metrin päässä olevasta huvilarakennuksesta ja possurvartaan tarvitsevan voimavirran vähän kauempaa, n. 50 metrin päästä. Tuossa voimavirran vetämisessä taitaakin tulla järjestämistä, kääk...pitää miettiä muutenkin nuo sähköasiat tarkkaan, ettei sulakkeet pimahda liikakuormituksesta tai jos vaikka alkaa sataan.

Ruokailusta tulikin tuossa vinkki eli koska keittiöolosuhteet ovat vähän heikot juuri siinä juhlateltan alueella, niin tilaamme ruoan pääosin valmiina pitopalvelulta - sellaisia ruokia, joita ei tarvitse paikanpäällä enää lämmitellä - ja tosiaan pääruokana on varrassikaa, joka on myös palvattu valmiiksi ja se sitten vain vähän ohjelmanumeromaisesti lämmitetään tulen yllä juhlapaikalla. Muut ruoat ovat tavallisia alkupaloja ja salaatteja, jotka tosiaan voi valmistaa jo päivää ennen tarvittaessa, ja pitopalvelu asettaa ruoat suoraan tarjoiluastioille. Pääruoan kanssa tarjottavat perunat tulee perunasalaatin muodossa, niin ei tarvitse miettiä myöskään keittämistä tmv. Perunasalaatista tehdään vähän ruokaisamman oloinen esim. jättämällä hieman isompia paloja perunoista kuin tavallisesti ja lisäämällä joukkoon herneitä ymv. (siskoni resepti, en muista just mitä muuta mutta hyvää on, testattu monesti!). Ainoa, mitä vielä mietitään on se, että mitenkähän kätevimmin kävisi se noutopöydän kattaminen, kun jos se tulee olemaan samassa tilassa kuin vieraat. Yleensähän ruokasali on ovien tai sermien takana, ettei väki kuule ja näe pöydän kattamista. Vai pitääkö alkaa kehittelemään jotain verhosysteemejä sinne teltan sisälle...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kävin juuri matkahuollosta hakemassa tilaamamme teltat...pikkuisen tuli halvemmaksi kun rueta vuokraamaan. Myyn ne sitten häiden jälkeen eteenpäin... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nansku, mistä tilasit teltat? Mä etsiskelen Mikkelin seudulta vuokrattavia telttoja, mut esim.lainapeitteellä tosi suolaiset hinnat  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tilasin ne biltemalta..ostettiin 2kpl 3 metriä kertaa 9 metriä telttoja! Mulla meni täysin hermot niihin vuokra telttojen hintoihin..ihan älytöntä..onneksi löydettiin nuo teltat! Siellä ne varastossa odottelee ensi kesää  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oliskjo sulla nansku antaa jotain nettisivua tms, josta näkis noita telttajuttuja? Eli siis millaisia teltat ovat, paljonko maksavat yms. Kuulostaa nimittäin älyttömän hyvältä jutulta. Meidän täytynee myös hankkia teltta, joten kaikki info on tervetullutta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään