Marrilyn

Hampaat valkoisiksi, miten?

339 viestiä aiheessa

Kävin itse hampaidenvalkaisussa, jonka ostin todella edullisesti Citydealista. Valkaisu tehtiin UV-valolla ja sen jälkeen piti olla syömättä ja juomatta 3 tuntia (vesi ja purkka oli ok) ja ilman kahvia yms. värjäävää 24 h. Ikenet tuli vähän kipeäksi eli on saanut harjata hampaita pari päivää todella varoen, ettei ikenet mene rikki, mutta tulos on ollut erinomainen. Kuulemma mikäli vielä vaaleammaksi haluaa, voi käyttää esim. Pepsodentin vaalentavaa tahnaa, sillä hammas vaalenee tämän jälkeen todella tehokkaasti. Ikävintä oli valkaisussa vain se odotusaika...Ihan kyllä Hollywood-hymy tuli :) Suosittelen ehdottomasti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle on tehty sellaiset muotit, jotka sopii omiin hampaisiin ja niihin laitoin valkaisevaa geeliä. Noissa pitää vaan ensin olla suuhygienistin tekemä hammaskiven puhdistus ja katsottu, ettei ole reikiä tms. Voin kyllä suositella tuollaista, kyllä se kirkastaa hampaita jonkin verran ja turvallinen pitäisi olla ainakin oikein käytettynä :) Tosin siinä pitää sitten olla juomatta teetä, kahvia, punkkua ym. värjäävää about viikko. Meinasi alkaa se käydä kieltämättä hermoille, kun piti kytätä, että värjääkö jokin vai ei, että saako syödä/juoda. Jos siinä siis ottaa värjääviä ruokia / juomia tuon valkaisujakson aikana, niin värjäävät aineet iskee kuulemma tosi täysillä hampaan pintaan..kun hammas on jotenkin avoimempi pinnaltaan sen geelin takia..Eli ei sovi, ellei ole itsekuria, muuten toimii :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mistä ostit tuota valkaisevaa geeliä (saako sitä suuhygienistilta tai hammaslääkäriltä)? Mulla on muotit myös, koska otin aiemmin uv-valkaisun (ai hemmetti sitä vihlontaa...!!) Nyt voisi kirkastaa tuolla geelillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saanko kysyä Morsmaikkunen, otitko ennen liuskojen käyttöä uv-valkaisun? käsittääkseni liuskia käytetään nimenomaan tehosteena uv-valkaisun jälkeen, jolloin tulos on tasainen. Ja ennen sitä on tosiaan ne hammaskivet poistettava, kuten aiemmin on ollut puhe. Nyt siis kaipaisin liuskojen kanssa käytettävää (hyvää ja luotettavaa) geeliä, liuskat löytyy jo.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

_Carrie_ En ole kuullutkaan tuolaisesta et UV-valkasta pitäisi ekana. Silloin kun itse liuskat tilasin niin ei siinä mitään tuollaista mainittu. Hammaskivet kyllä olin juuri käynyt putsaamassa pois.

Mikset osta kynää? Nehän on juuri tuota valkoisuuden ylläpitämistä varten tehty kun ensin on geelillä valkaissut.. Vaikka itse kyllä ostin 22% kynän ihan valkaisu käyttöön ja sille sai pelkästään todella valkoiset hampaat..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo minulle siis tehtiin hammaslääkärin toimesta tuo valkaisu (joka maksoi 500€ ja oli karmean kivulias, hampaat vihloi vielä 2vk tuon jälkeen...) Ylläpitoon hän suositteli geeliä ja teki sitä varten minulle mittatilaustyönä muotit (joista puhuin aiemmin nimellä liuskat). Näihin olen nyt hankkinut valkaisevaa geeliä hammashygienistiltä (kiitos vinkistä Unsku!), samalla poistettiin taas hammaskivet. Nyt sitten tuo geelivalkaisu käyntiin, toivottavasti ei ole yhtä vihlova operaatio... :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä suosittelen kans kyllä tota Laser valkaisua. Valkaisuun menee aikaa tunti ja sen jälkeen voi vuoden verran ainakin hymyillä huoletta. Oon ite käyny kaks kertaa ja eka kerta oli ennen omia häitä. Koukkuun jäin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me käytiin mieheni kanssa molemmat ja varsinkin miehelläni ero oli todella huomattava. Itselläni oli jo entuudestaan niin vaaleat hampaat ettei ero ollut kovin dramaattinen. Nyt hääkuva muistuttaa kirjahyllyssä tosta ihanasta päivästä ja hymy siitä että kannatti valkaisuttaa hampaat ennen juhlapäivää. Vuosi tuli jokin aika sitten täyteen ja pitäisi varmaan kohta varata jo uutta aikaa. Ainakin miehelleni. Helppoa ja nopeaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toi Hollywood Smilen valkaisu toimi ainakin mulle tosi tehokkaasti. Ensin ajattelin että oliko lopputulos vähän liiankin valkoinen. Mä en tuntenu vihlontaa lainkaan hoidon jälkeen. Olen ollut tosi tyytyväinen ja suosittelen harkitsemaan tota vaihtoehtoa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kauniina elämäni tärkeimpään päivään.Jokaisen naisen haaveena hymyillä kuin miss universum voitettuaan.

Kaunis hääpuku,kengät,korut ja kampaus.Jaksaa hymyillä kun HAMPAAT näyttää vaaleilta.

Ihanaa muistella sitten vuosien päästä ja katsoa kauniita kuvia ikimuistoisesta päivästä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä pelotti mennä tuonne valkaisuun ai miksikö: tyyppien kirjoitukset,vihlonnan pelko ja kokemattomuus.Kuitenkin mieheni kannusti ennen hääjuhlaa,ja täytyy sanoa että kannatti kummasti.Ihanat vaaleat hampaat hymyilee kuvassamme ikuisesti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varmasti ihan hyvä vaihtoehto jos ei haittaa itse väsätä muottien ja litkujen kanssa.Kuitenkin niin paljon helpommallakin voi päästä kun varaa ajan hoitolaan,ei tarvitse kuin olla suu auki tunnin verran ja se on sit siinä ----helppoa sanon minä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen ihmetellyt myös että miksi kaikki kirjoittaa tosta Hollywood Smilesta niin negatiivisesti. Mä kävin puolitoista vuotta sitten siellä valkaisuttamassa hampaani ja mun mielestä kaikki meni hyvin ja niin kuin pitikin. Mä sain helposti vaalean hymyn eikä hintakaan mun mielestä ollut paha jos tulos kestää vähintään vuoden. Mulle oli ainakin todella tärkeetä mun suurena päivänä että jokainen yksityiskohta on otettu huomioon. Myös siis hampaat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on suuri päivä tulossa alkuvuodesta ja olen miettinyt että menisin valkaisuttamaan hampaani. Olen lukenut kommentteja laidasta laitaan ja itse olisin Hollywood Smilen kannalla. Se näyttäisi olevan kivuttomin ja tehokkain valkaisu. Tehdäänkö näitä valkaisuja muualla kuin Helsingissä ja Tampereella?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pieni vinkki, vaikka ei ole metodina varsinaisesti hampaisen valkaisua.

Keino saada hampaita vaaleammiksi=puhtaammiksi, on käydä ihan hammaskivenpoistossa. Eli hampaan pinnalta saadaan pois plakki ja sen tuomat tummentumat. Ja tuo toimenpidehän tehdään joka tapauksessa ennen kuin virallisesti menee minnekään hampaitaan valkaisuttamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle sanottiinkin kun varasin aikaa valkaisuun tonne Hollywood Smileen että kannattaa käydä poistattamassa hammaskivet ennen valkaisuun tuloa. Näin lopputulos on kuulemma kauniimpi. Olen ensi viikolla menossa ja hieman jännittää koska, pelkään vihlontaa kuollakseni. Moni on kyllä sanonut ja kirjoittanut ettei ole tuntenut vihlontaa kyseisessä valkaisussa ja on kai aika yksilöllistä kuinka kovana kukin vihlonnan tuntee. Olen kuitenkin päättänyt että hammasrivistöni loistaa tulevassa hääkuvassamme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

IIIIKKK!!! Tää morsian kävi eilen HS valkaisussa ja ihan mieletöntä kuinka vaaleet mun hampaat nyt on! Mä olen niiiiiin tyytyväinen. Mä olen eilisestä asti hymyilly varmaan nukkuessanikin. Mun mieskin jopa huomasi eron ja kuulemma selvästi. Suosittelen kaikille joiden päivä prinsessana on edessä päin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen menossa ensi viikolla. Odotan ihan kamalasti! Mä olen kärsinyt koko ikäni keltaisista hampaistani ja toivon että Hollywood Smilen valkaisu on ratkaisu siihen. Laitan ehdottomasti kommenttia tänne tulemaan että miten meni. Pitäkää peukkuja mulle!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät huhtikuussa ja ostin nyt paketin hampaita valkaisevaa geeliä. Ajattelin ryhtyä kokeilemaan hyvissä ajoin, näkeepä sitten miten tulos erottuu ja miten valkaisu kannattaa tehdä ennen h-hetkeä. Tämä nettikaupan hampaiden valkaisupaketti, jonka voi kotona tehdä vaikuttaa turvalliselta. Se ei sisällä peroksiidia tms. Kannattaa olla tarkkana, kun ostaan hampaiden valkaisuainetta kotikäyttöö. Monet halvat paketit sisältävät vaikka mitä myrkkyjä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Te, jotka olette käyneet jossain hoitolassa hampaiden valkaisussa, paljonko se maksoi?

 

Paikallisessa hoitolassa olisi Peroksiditon laservalkaisu, 1h, tarjouksessa 120 €.

Kuinka hyvä tarjous tämä on?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tiedä paljonko valkasut yleensä maksavat, mutta toi kuulostaa mun mielestä hyvin edulliselta hinnalta, JOS hoitola tarkoittaa HAMMAShoitolaa eikä kauneushoitolaa. Mulla on sellanen käsitys että valkasujen hinnat olis n.250€ ylöspäin. Tosin pikkasen ihmettelen sitä, että mikä ne hampaat valkaisee tossa peroksidittomassa valkaisussa? Käsittääkseni valkaisussa käytetään aina vetyperoksidia tai karbamidiperoksidia vaikuttavana aineena. Tätä tukee löytämäni "tosi luotettava nettilähde" : http://www.hampaidenvalkaisu.org/uutiset/127-karbamidiperoksidi-vs-vetyperoksidi (linkki-nappi ei toiminu).

 

Nykypäivänä kosmetologeilla on myös omia hampaidenvalkaisu-laitteita, ja en missään nimessä suosittele kenellekkään sellaista! Kävin itse tällaisessa ja vieläkin ihmettelen miten itse hammasalan ihmisenä olinkin niin tyhmä! Valkaisussa käytettävä peroksidi on turvallista oikein käytettynä, eli se laitetaan muottiin ja muotti hampaisiin, jolloin geeli pysyy muotin sisällä eikä valu ikenille, josta se pääsisi imeytymään ja aiheuttamaan haittaa. Kosmetologeilla tuskin koskaan (ainakaan tässä tapauksessa ei ollut) on muotteja, joten geeli levitetään hampaille josta se sitten valuu pitkin poikin. Voin kokemuksesta kertoa, että vetyperoksidigeeli ikenillä, saati nielussa, tuntuu aika karmealle! Hampaiden kiilteen läpi se ei imeydy, eikä aiheuta kiilteelle haittaa. Kiille muuttuu hieman huokoisemmaksi ja tästä syystä pitää välttää värjääviä tuotteita jonkin aikaa. Kiille kuitenkin "kovettuu" takaisin ja sitten se on taas samanlainen kun ennenkin, vaan valkoisempi. Suuhygienistin tekemä valkaisu on toki yleensä kalliimpi, mutta kyllä siihen löytyy ihan perustellut syyt minusta. Muotit on yleensä tehty käsityönä juuri sinun hampaillesi ja saat ne mukaan valkaisun jälkeen, jolloin voit tehdä niillä kotivalkaisuja sitten kun siltä alkaa tuntumaan. :) Kotivalkaisugeeleissä on käsittääkseni samat vaikuttavat aineet, voi olla että miedompina vain.

 

Valkaisevat hammastahnatkin ovat hieman kaksipiippuisia asioita siinä mielessä, että suurin osa niistä sisältää hankaavia aineita, jotka hiovat tummentumat pois, mutta samalla myös hampaan kiillettä. Pitkään käytettynä ne voi vaurioittaa kiillettä joka ei oikeastaan korjaannu. Kiilteen alla on matta hammasluu, joka vielä yleensä on tummempaa kuin kiille, joten lopulta hampaat itseasiassa muuttuvat tummemmiksi. (Tämä vaatii siis kyllä tosi paljon aikaa, lyhyinä jaksoina käytettynä ovat ihan ok) Esimerkiksi Yotuelin hammastahnat perustuvat kemialliseen valkaisuun ja ovat näin hammasystävällisempiä tahnoja. "Ilman myrkkyjä" valkaisevat tuotteet ovat siis todennäköisesti haitallisempia.

 

Muista valkaisutuotteista (kynät, tarrat yms) mulla ei ole tietoa, mutta eiköhän tässä ollut paatosta tarpeeksi. :girl_haha:  Nää ei ole mitenkään absoluuttisesti varmaa tietoa nämä mun jutut, koska en ole hammaslääkäri. Enkä tee valkaisuja, joten mulla ei ole mitään taloudellista intressiä soimata kosmetologivalkasuja. Eli kenenkään ei tarvii hermostua mulle jos meni väärin jotain vahingossa. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kiitos vastauksesta! Kyseessä olisi siis todellakin kauneushoitola, joka kertoo asiasta näin:

 

 

Mikä on hampaiden LED-valkaisu? Hampaiden valkaisu on hoito joka vaalentaa hampaan poistamalla kiilteen värjäymät LED-laservalon avulla. Hoidon suorittaa hampaidenvalkaisukoulutuksen käynyt kosmetologi. Peroksiditon hampaiden valkaisu on 100% turvallinen jos noudatetaan annettuja ohjeita. Aineet ovat luonnonmukaisia eivätkä vahingoita hampaita tai ikeniä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No se oli just tollanen LED-valkaisu, missä käytiin kavereiden kanssa. En kysyny mitä aine sisältää oletin vain että vetyperoksidia. Sinänsä ihan huojentavaa, ettei tossa kai ole mitään vaarallista ainetta mukana, joten sen nieleminen ei oo niin paha juttu kun ajattelin. Mutta kyllä se pirusti korvensi kuitenkin. Ja vaalensi ikenet ihan valkoisiksi, ne kyllä palautu vuorokauden sisällä punaisiksi taas. Sulholla meni ikenet vähän rikkikin ja oli kipeet useemman päivän.

Mua kiinnosti tietää mikä se vaikuttava aine on, ja kävin googlessa läpi noilla sivuilla olevan aineluettelon. :D Natriumkarbonaatti, eli ruokasooda on ainoa mikä vaikutti noista siltä että vaalentais. Ruokasoodalla käsittääkseni pystyy ihan pelkältäänkin valkaisemaan hampaita, tosin en yhtään tiedä onko se sitten kuinka hyväksi hampaille. Ja pikku lisäinfona löytyi natriumfluoridi, joka vahvistaa kiillettä ja jota käytetään hammastahnoissa, sekä wikipedian mukaan myös rotanmyrkkynä?! :D En olis ehkä halunnu tietää tota, pitää kattoo ettei kauheesti nieleskele hammastahnaa!:D

Mutta siis mun käsitykseni mukaan hammasta voi valkaista hankaamalla värjäytymiä, joka kuluttaa hampaan pintaa kuten yllä jo paasasin, värjäämällä väliaikaisesti (kuten pepsodent white now- hammastahna) ja sitten jollain tiukalla myrkyllä, kuten nämä peroksidit. Eli millään kukkaisöljyllä sivelemällä ei hampaat vaalene, vaikka "vain luonnolliset ainesosat" kuulostaakin kauheen kivalta. :D

Sori kun vaan jatkan tätä paasaamista, mutta kun on niin kiva välillä päteä. ;)

Hammaslääkäriliitto Apollonian sivuilla artikkeli valkaisusta http://www.apollonia.fi/Apollonia/wwwhml.nsf/sp?Open&cid=Tiedeuutiset&screen=TiedotScreen&cat=content49CDE7 ainakin pitäis olla faktaa. :)

Muokattu: , käyttäjä: itkuiita

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään