Itsetehty meikki vai ammattilaisen tekemä?


Mia-Mari

Recommended Posts

  • Replies 858
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minä hankin uudet meikit ja tein meikkini itse. Hyvin kesti koko illan. Koko päivää varten olisin varmaan hemmotellut itseäni ja käynyt meikissä. Kampaukseni oli melko yksinkertainen sileä nuttura helmikoristeluin ja kaasoni taiteili sen aivan loistavasti kasaan minun ohjeistuksella.  

:D

Link to comment
Share on other sites

Olen myös kahden vaiheella, pitäisikö mennä ammattilaiselle vai meikata itse. Meikkaan itse päivittäin, välillä on kausia, jolloin meikkaan omasta mielestäni jopa melko voimakkaan meikin. Peruspäivämeikkiini kuuluu luomiväri (minulla on ns. aasiailaiset luomet, jotka roikkuvat silmien päällä, pakko varjostaa ne kevyemmiksi) ja poskipuna, sekä tietysti kunnon maski alle ;) Nyt on muodostunut ongelmaksi se, että haluaisin jotain uutta tuohon hääpäivän meikkiini. Ostin uutta luomiväriä ja poskipunaa, joita nyt olen testaillut. Ne vaikuttavat hyvälle. Ongelma on siinä, että en malta olla käyttämättä niitä arkimeikissäni jo aikaisemmin, jolloin hääpäivään mennessä (reilu kuukausi aikaa) niistä on hävinnyt hohto ja jotain uutta pitäisi taas keksiä.

Lisäksi en tajua, että miten ammattilainen saa meikkiin kulutettua aikaa tunnin, kun itse teen juhla-/arkimeikin vartissa.. Pitäisikö minun joskus mennä katsomaan miten ammattilainen sen tekee ja mihin se aika menee..  ??? Juhla- ja arkimeikin erona on vain voimakkaammat sävyt, joten en tajua, miten niiden levittämiseen menee kauemmin aikaa, vaikka käyttäisi monta eri sävyäkin??? Kertokaa minulla tyhmälle, jos teillä on oikeata tietoa tästä asiasta ;)

Link to comment
Share on other sites

Minä olen luvannut ystävälleni tehdä hänen meikkinsä hänen häissään..  :o No joo, olen tottunut meikkaamaan ihmisiä juhliin, eli kokemusta on, mutta silti on päällä pieni paniikki. Mutta meikkiä on jo harjoiteltu ja hyvältä se näyttää. Omissa häissäni kyllä menisin ammattilaiselle, sillä käteni varmasti tärisevät siihen malliin silloin ettei meikistä tule mitään.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Pitkään harkitsin, mutta ammattilaiselle olen menossa. Koemeikkiin olin oikein tyytyväinen, ja siinä mielessä nyt on huoleton olo. Itsekin kyllä kohtalaisen paljon meikkejä olen käsissäni pyöritellyt, mutta jotenkin sen pohjan kestämään saaminen (finnejä vielä, vaikka 30 v. häämöttää... ::)) ja ne varjostukset tuntuvat epäilyttäviltä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ehdottomasti kannattaa mennä ammattilaiselle. Itse olen ollut myös ammattilaisella meikattavana aikaisemmin enkä ollut välttämättä kovin tyytyväinen tulokseen. Häämeikin teki kuitenkin ammattilainen, johon olinkin todella tyytyväinen. Vastaavanlaista meikkiä ja niin kestävää en olisi mitenkään itse kyennyt tekemään. Vieläkin kaihoisasti muistelen lopputulosta. Aion kyllä uudelleenkeen käyttää tuota samaa paikkaa hyväkseni. Ensi kesänä olen nimittäin kaasona. Kannattaa käydä läpi erilaisia kosmetologeja ja kysellä tarkemmin heiltä. Toiset heistä ovat erityisen kokeneita morsiammien laittajia.

Link to comment
Share on other sites

Guest lebanquet

Itse olen taistellut ihoni kanssa aina murrosiästä asti ja siten oppinut peittämään todella pahojakin vaurioita todella hyvin. Tunnen siis miten ihoni käyttäytyy ja minulla on aikaa testata meikin kestävyyttä käytännössä. Meikki naamaan ja kovalle lenkille.

Link to comment
Share on other sites

Moro,

Mä oon kans kovasti miettiny, menisinkö meikkaajalla vai en. Oon tottunu meikkaamaan itse ja pelkään, että ammatti-ihmiset eivät kovin helposti tee tarpeeksi vahvaa meikkiä. Nojoo, voihan sen tietysti sanoo, että tekee vahvan meikin, mut...

:'(

Lisäksi on mulla on tosi kiire aamu. 8:lta pitää olla kampauksessa ja puol 11 kuvauksessa. Missähän välissä siinä kerkeis meikata...?  

???

Link to comment
Share on other sites

Guest Sanna.Sejdiu

Aluksi mietin haluisinko itse meikata itseni, mutta ei arki meikki onnistuu hyvin, mutta hääpäivä on aina hääpäivä, joten kosmetologi kaverini lupasi meikata minut, sekä kampaukse saan kampaaja kaverin kautta!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Olen kerran teetättänyt meikin kosmetologilla yo-juhliini ja tulos oli kammottava. Toki olisin voinut sanoa jotakin jo koemeikissä, mutta olin nuori ja tyhmä enkä tiennyt miten varovasti sanoa ettei meikki miellyttänyt minua. Olen meikannut 11-vuotiaasta asti opiskellen eri tekniikoita kirjasta ja olin todella pettynyt meikkaajan ammattitaitoon (olen miettinyt myös kosmetologin/ esteetikon koulutusta aikoinani). Hän oli todella mukava ihminen mutta että.. Hän laittoi suuret rinkulat poskipunaa jotka loistivat kirkkaina muuten vaaleita (laimeita) kasvojani vasten, kirkuvan sinistä ripsiväriä (itse vaaleana pidän eniten ruskeasta), tulipunaista huulipunaa ja meikkasi akne-ihoni niin kevyellä voitella että kaikki arvet varmastikin loistivat läpi. Kun menin kotiini, poistin sen minkä pystyin ja yritin korjata meikkiäni kiireessä. Valitettavasti kun katselen tänäkin päivänä kuvia näytän ihan katuhuoralta yhtenä elämäni suurimmista päivistä..  :(

Kuitenkin.. Tällä kertaa varaan ajan hyvissä ajoin jollekin hyvälle kampaajalle sekä erikseen meikkaajalle. Myös vaatimukseni rajoittavat hieman mahdollisuuksiani, sillä hyväksyn vain eläinkokeilla testaamattomat tuotteet kummassakin tapauksessa. Haluan että minun ei tarvitse stressata käsi täristen meikkiäni, vaan joku muu ammattitaitoinen ihminen hoitaa sen puolestani ja keskustelemme pitkään näkemyksestäni etukäteen.  :)

Link to comment
Share on other sites

Kampaajalle menen laitattamaan hiukseni. meikin tekee hyvä ystäväni. Hän ainakin tietää tyylini ja voimme ottaa harjoitusmeikkejä useampaan kertaan ja valita sitten sen kauneimman ja parhaimman. Luotan hänen taitoihinsa 100% sti

Link to comment
Share on other sites

Guest Kellaripeto

Isosiskoni menee naimisiin ensi kesänä, ja kaason tehtävien lisäksi teen hänelle meikin ja kampauksen. Vuosi sitten opiskelin maskeeraajaksi, ja siskoni on ollut jo ennestään mallina minulle mm. kilpailuissa joten ollaan jo kokeiltu vaikka mitä hänen kasvoihin :) Ja olen ajatellut että sitten joskus kun itse menen naimisiin teen sekä kampauksen että meikin itse.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Haluaisin meikata itse, kun kerran olen ennenkin kehdannut ihmisten ilmoilla kulkea omassa meikissäni  ;) ;D  mutta ollessani kaasona siskoni häissä meikkasin hänet, ja kädet tosiaan tärisivät ihan kiitettävästi (onneksi saatiin kuitenkin ihan nätti lopputulos), että mietin vaan saanko oman hääpäiväni aamuna mitään aikaiseksi!

Toisaalta aika pieni hinta häiden kokonaispotissa on se summa, mitä joutuu maksaan että voi rauhassa rentoutua meikkaajan tuolissa. Lopputuloksen on pakko olla mieleinen, jos koemeikissä kommunikointi pelaa, voishan sitä vaikka kertoa miten itse meikkaisi. Silloinhan tavallaan saisi juuri sellaisen meikin mitä itsekin tekisi, ainakin minä uskon siihen että itsehän sitä parhaiten tietää missä meikissä viihtyy, mutta maksaa sitten siitä ettei tarvitse taistella niiden tärisevien käsien kanssa  :). Minä ainakin pistän ammattilaisen avun harkintaan.

Link to comment
Share on other sites

Minua edelleen hämää pari juttua ammattilaisten tekemässä meikissä:

1) Millä sitä korjaillaan? Eihän sitä nyt voi mennä erivärisillä ja -merkkisillä tuotteilla sorkkimaan.

2) Miten kampaaja voi yhden koemeikin perusteella löytää ratkaisun yksittäisen ihmisen ongelmiin? Itselläni on todella helposti kiiltävä iho. Jos olisi olemassa joku kaikilla rasvaisen ihon omistaville ihmisille sopiva meikkivoide, sitä varmaan markkinoitaisiin aika innokkaasti...

Paras siis vain meikata itse.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Minua edelleen hämää pari juttua ammattilaisten tekemässä meikissä:

1) Millä sitä korjaillaan? Eihän sitä nyt voi mennä erivärisillä ja -merkkisillä tuotteilla sorkkimaan.

Tarkoituksena on varmaan tehdä niin kestävä pohja ettei sitä tarvitsisi pahemmin sorkkia. Kyllä varmaan omilla tuotteilla kuitenkin voi vähäiset vauriot korjata meikistä. Esim voi laittaa sitten vaikka omaa huulipunaa kun maskeeraajan laittama on kulunut pois. Hyvä pohjameikkihän on kaiken a ja o.

Tuohon rasvaisen ja kiiltävän ihon ongelmaan mulla ei ole kyllä ratkaisua eikä varmaan kellään ole 100 % varmaa keinoa joka kävisi kaikille. Itellä on kuiva iho - se aiheuttaa taas mulle päänvaivaa.  :-/

Link to comment
Share on other sites

Olen päätynyt siihen, että teen meikkini ja laitan hiukseni itse.  Mulla on pienet viirumaiset silmät ja tiedän itse suurin piirtein miten ne tulee meikata, että näyttävät edes hieman hyvälle  ;). Aion laittaa meikin alle hyvät pohjustukset (luomiin, meikkivoiteen alle),  ja käyttää valokynää, aurinkopuuteria (jota ilman en tule toimeen) ja niin etiäpäin. Eiköhän siitä jonkinlainen "naamari" koostu.  Mun hiukset on lyhyet, eikä mulle tule huntua, joten laitan sen itse. Vain hyvin harvat kampaajat ovat osanneet leikata tukkani oikein (vuollen) ja vielä harvemmat ovat osanneet laittaa tukan siten, että olisin ollut siihen tyytyväinen. Joten itse on väännettävä... eipähän voi muita moittia  ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...