Mia-Mari

Itsetehty meikki vai ammattilaisen tekemä?

859 viestiä aiheessa

Vaikka meikkaankin joka päivä ja olen myös alan ammattilainen, menen ilman muuta hääpäivänä ammattilaisen laitettavaksi. Meikki ja hiustenlaitto antaa kuitenkin hetken rentoutumisen varmastikin jännittävän päivän alkuun :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla tekee ystävä meikin joka on käynyt Lahdessa kosmetologikoulun :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osaisin itse tehdä varmaan itselleni suurinpiirtein sellaisen meikin kuin haluaisin, mutta haluan päästä hemmoteltavaksi ja lisäksi ainakin se meikki tulee tehtyä kun on aika varattu. En varmaan saisi aikaiseksi tehdä koko meikkiä kunnolla. :grin: Hiukan pelottaa, että tuleeko meikistä ammattilaisella liian "teennäinen" tai ylimeikattu, mutta toivoisin ainakin että siitä tulisi kestävä. No mitään värillistä luomiväriä en halua jotta ei tule ainakaan vahingossa "hutsahtava" meikki (sori asian ilmaisu näin!!). :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ajattelin tehdä meikin itse. Ainoat asiat mitkä mietityttää on se, että en osaa itse valita värejä, joten sen joutuu ehkä käydä jossain tekemässä. Samoten en käytä oikeastaan meikkipohjia ikään, koska oma naamani on ongelmallinen ja ei kestä aina laitettavia puutereita ja muita. Mutta pääsyy miksi kallistuin itse meikkaamiseen on se, että monetkaan ammattilaiset eivät ole tehneet ns. goottimeikkejä ja kaikki ammattilaisten tekemät goottimeikit ovat omasta mielestäni olleet ihan anuksesta. Ammattilaiset käyttävät monesti tähän goottimeikin tekoon pelkkää luomiväri, itse haluan vetää rajaukset kylmästi eyelinerilla. Joten uskon, että osaan eyelinerin käytön näin 10vuoden harjoittelun jälkeen. Lisäksi kerran kävin puuterin värin valinnassa, jossa ammattilainen teki minulle pohjameikin ja tässä tapauksessa hän laittoi peiteväriä niin paljon luomiin, että se paakkuuntui luomivakoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tein häämeikkini itse. Harjoittelin muutamana päivänä etukäteen ja otin aikaa. Hääpäivänä varasin tunnin meikin tekoon, niin ei tullut siitä ahdistusta. Onnistui hyvin! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meikkasin itse ja olin tyytyväinen ratkaisuuni.

Hinnasta ei ollut kyse, koska ostin erityisesti häämeikkiä varten useita uusia hinnakkaitakin laatutuotteita. Meikkasin itse, koska osaan mielestäni meikata ja tiedän itse parhaiten, mikä minulle sopii ja mikä ei. Näin säilytin mielenrauhani myös parhaiten, olisin nimittäin stressannut enemmän tuntemattoman ammattilaisen käsittelyssä.

Harjoittelin myös meikin useampaan kertaan etukäteen, joten tiesin tarkkaan hääpäivänä mitä tein. Hyvät välineet, kestävät pohjustustuotteet, huolellinen meikkipohja, varjostukset, silmämeikki, ripsitupsut ym. ja kaikki onnistui hyvin. Meikki myös kesti hyvin koko illan.

Luotan toki ammattilaisiinkin, mutta hääpäivänä koin "turvallisimmaksi" vaihtoehdoksi tämän ratkaisun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin ehdottomaasti tyytyväisempi puolisoni tekemään meikkiin (jota luultiin itse asiassa ammattilaisen työnjäljeksi) kuin yhteenkään juhlameikkiin, jota ammattilainen on minulle tehnyt. Kannattaa siis miettiä sitäkin, osaako välittää toivomuksensa ammattilaisen korviin niin, että tulee ymmärretyksi. Jostain syystä "tosi luonnollinen" tuntuu aina tarkoittavan rajuja värejä ja tummia rajauksia, hmm...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Pitää lisätä tähän keskusteluun sellainen pointti, että ammattilaisiakin on eri tasoisia. Aika moni niputtaa meikkaajat "ammattilaisen tekemä meikki on sitä ja tätä", "ammattilaiset tekevät aina liian voimakkaan meikin" jne. Maskeeraajiakin on hyviä ja huonoja ihan niin kuin muillakin aloilla on parempia ja huonompia ammattilaisia. Silloin kun olen ollut hyvän maskeeraajan laitettavana niin ei ole ollut ikinä mitään valittamista - ja taatusti kukaan amatööri ei olisi osannut parempaa meikkiä tehdä. Se on tietysti juttu erikseen, että mistä sitten löytää ne hyvät meikkaajat jos ei ole mitään kontakteja siihen ammattikuntaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti ammattilaisen meikki ja kampaus! Aion nauttia juhlapäivästä aamusta alkaen ja antaa muiden hoitaa hommat. Vaikka tykkään itsekin laittautua, niin juhlapäivänä haluan mennä varman päälle enkä stressata meikin täydellisestä onnistumisesta.. Olen tarkka meikistä ja hiuksista, joten koemeikki- ja kampaus toteutetaan taatusti.

Näin miekin! Ja itse olen aiemmin ollut meikattavana kuoroesiintymisiä varten pikkuserkullani ja tykkäsin kovasti! Hän vielä tiesi tyylini hyvin. olen jopa miettinyt, että pitäisikö minun pyytää hänet häämeikki ja kampaus tekemään, mutta voipi tulla kalliiksi kun asuu monen sadan km päässä :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin ammattilaisella meikissä häihin ajatuksena se että säästän rahaa; kunnon pohjustusaineiden ja meikkien ostamiseen helposti uppoaa se 70e minkä tuo meikki maksoi. Jälkiviisaana sanoisin ettei kannattanut; koemeikissä jo kesken meikkauksen meikkivoide kulahti, se vaihdettiin toiseen mikä ei myöskään kestänyt muutamaa tuntia pidempään. Sävyt oli aika neutraalit ja meikkiä tosi paksu kerros. Meikkaaja myös neuvoi ostamaan puuteripaperia jolla sitten voi poistaa kiiltoa päivän aikana; tätä paperia kun käytin niin se kuori viimeisetkin jäljellä olleet puuterit ja meikkivoiteet nenän päästä. Kaasoni on hyvä meikkaaja, olisi siis kannattanut ostaa ne meikit omaksi ja antaa hänen meikata; olisi ainakin ollut sitten tuotteita millä korjata pois lähteviä meikkipohjia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ammattiini kuuluu meikkaus ja vaikka moni voisi ajatella tästä että meikkaan varmaan itse itseni hääpäivänä niin haluan kyllä silti mennä meikattavaksi toiselle ammattilaiselle ^^ Syynä ei ole siis se etteikö olisi tarvittavia meikkejä, siveltimiä tai taitoa tehdä meikki, vaan yksinkertaisesti haluan nauttia meikattavana olosta. Kun joku toinen meikkaa, niin olo on paljon spesiaalimpi (tuleehan sitä kuitenkin meikattua itsensä aina ennen töihin tms. lähtöä ihan arkirutiiniksi asti) :D

Koemeikki kannattaa ottaa AINA! :)

Muokattu: , käyttäjä: Kitty*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin ammattilaisella meikissä häihin ajatuksena se että säästän rahaa; kunnon pohjustusaineiden ja meikkien ostamiseen helposti uppoaa se 70e minkä tuo meikki maksoi. Jälkiviisaana sanoisin ettei kannattanut; koemeikissä jo kesken meikkauksen meikkivoide kulahti, se vaihdettiin toiseen mikä ei myöskään kestänyt muutamaa tuntia pidempään. Sävyt oli aika neutraalit ja meikkiä tosi paksu kerros.

Tuollaisen koemeikin jälkeen olisi kellojen pitänyt soida, vaatia rahaa koemeikistä takaisin eikä mennä sinne enää häämeikkiin. Harmi, että sulla on ollut tällainen kokemus. Meikkaajasi ei ilmeisesti ollut kovin kokenut ja meikkivoiteet ovat saattaneet olla vanhoja mikäli noin herkästi ovat lähteneet karisemaan. Uskon, kuinka tuollainen voi ottaa päähän :(

Muokattu: , käyttäjä: Kitty*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teen itse. Ostan vaan häitä varten vähän paremmat tuotteet. Tykkään meikata muutenkin, joten tulee tuotteille sitten vähän pidempi käyttöikäkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minakin olen pohtinut kovasti kannattaako menna ammattilaisen meikattavaksi vai tehda meikki itse. En ole koskan aiemmin ollut ammattilaisen meikattavana ja jotenkin pelottaa, etta tulos ei ole omanlainen. Toisaalta en tieda uskallanko luottaa omiin taitoihin, ainakaan haapaivan aamuna, kun varmaan muutenkin jannittaa ja kadet tarisee :) Tosi vaikea paattaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen kallistumassa tällä hetkellä itse meikkaamisen puolelle. Meiltä päin ei kovin monia vaihtoehtoja edes löytyisikään. Onhan tässä tosin vielä melkein kaksi vuotta aikaa muuttaa mieltänsä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla tulisi jo niin hirveät kustannukset meikkitavaroiden hankkimisesta, että olen miettinyt ihan ammattimeikkaajalla käyntiä. Meikkaan niin hirveän vähän itse enkä osaa tehdä mitään hienoja meikkejä. Tosin pidän nude-tyylisestä meikistä melkein eniten, joten mietin sitä, että tyytyykö ammattimeikkaaja minun vaatimattomiin toiveisiini, vai tuputtaako hän väkisin jotain voimakasta meikkiä.

Yhdissä häissä kun olin, ja morsian oli käynyt ammattilaisella meikissä, teki meikki hänestä paljon vanhemman näköisen. Meikki oli todella voimakas, eikä morsian mielestäni yleensä meikannut kovin paljoa, joten se ei mielestäni sopinut hänelle juuri laisinkaan. Siksi tuo ammattimeikkaajalla käynti vähän mietityttää. Yhtenä vaihtoehtona olen miettinyt ammattikoulun palvelujen käyttöä, mutta he tuskin tekevät meikkejä lauantaisin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^

Ainahan on mahdollisuus koemeikkiin, missä meikki tehdään omannäköiseksi. Minä kävin ammattimeikkaajalla ja lopputulos oli kaunis, kestävä ja toiveideni mukainen

Minun on vaikea uskoa, että kukaan ammattilainen tekisi meikin morsiamen toiveiden vastaisesti tai tuputtaisi liiaksi omia ideoitaan ja koemeikissähän toiveet kartoitetaan.

Rohkeasti vain ammattilaisen pakeille nude-tyyliä pyytämään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikka meikkaan mielestäni suht ok arkisin, niin tässä tapauksessa en kyllä uskalla luottaa omaan meikkikäteeni, että saisin siistin ja kestävän meikin koko päiväksi. Eli ammattilaiselle meno on mulle ainakin ilmiselvää. Ja koemeikin kautta, niin eipähän tule yllätyksiä, ainakaan toivottavasti, vaikka niistäkin on tainut täällä olla kirjoittelua...

Vaikka omista wanhojen tansseista on jo ikuisuus, olin jo silloin meikattavana (kaverin tuttu kosmetologi meikkasi), oli se minusta mukava "hetki omaa aikaa" jo silloin. :) Eli eiköhän nytkin ole sama homma.

Ja komppaan morsian 07/10:tä: luulisi, että ammattilainen osaa kuunnella, jos nude-meikkiä pyytää. Luulen, että monilla on positiivisia kokemuksia siitä, että asiakasta on kuunntelu, mutta harvemmin niitä positiivisia asioita tulee kerrottua (täälläkään).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on ihan kauhea ongelma tästä meikkiasiasta. En oikein osaa päättää. Tavallaan, jos tekisin itse, tiedän varmasti mitä saan ja ehdin tässä vielä hyvin harjoitella eri värien kanssa ja miettiä mikä olisi sopivin kokonaisuus. Olen meikannut tosi paljon, myös kilpailuihin ja esiintymisiin, jolloin olen luonnollisesti jännittänyt paljon.

Ja kun nuo kokemukset meikkaajista on niin vaihtelevia. Välillä meikkaaja on tehnyt aivan upean meikin, välillä taas aivan kamalan. Ja se eri koemeikeissä ravaaminen tulee niin kauhean kalliiksi, että ihan periaatteesta en viitsisi upottaa rahaa siihen rumbaan hirveästi. Varsinkin kun meikkejä on omasta takaakin ja esimerkiksi kestävää pohjustusta voi kokeilla ihan työpäivinä. Jos meikki kestää hyvin koko päivän toimiston kuivassa ja sähköisessä ilmassa (joka saa ihoni aina tunkkaiseksi ja kiiltäväksi) niin sitten se varmasti kestää myös melko hyvin hääpäivänä.

Kauhea vuodatus, mutta en vain osaa päättää :) Pelkään että menee mönkään, valitsin kummin vain.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen päättänyt meikin taiteilla, täytyy vain uusia joitakin välineitä. Ammattilaisen käsissä en varmasti uskaltaisi sanoa pieleen mennystä ehostuksesta ja sitten ottaisi rankasti kupoliin, jos rahaa on laitettu epäsopivaan meikkiin. Sen verran hyvin tiedän mitä omaan pärstään kannattaa laitella, ainut on vain tuon meikkipohjan kestävyys mikä mietityttää. Tässä on todennäköisesti turvauduttava hyvään pohjustajaan ja kestävään meikkivoiteeseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ammattilaisen tekemä meikkaus oli mulle alusta asti selvä juttu. Saipahan hääaamuna rentoutua ihanasti, kun toinen meikkasi ja laittoi hiukset. Ammattilaisella on myös käytössään kunnon vedenpitävät pohjustusmateriaalit ja muut meikit, joiden avulla meikkini kesti virheettömänä koko päivän. Lisäksi meikkaaja osasi tosi taitavasti tehdä valoisan ja kevyen, mutta silti hyvin näyttävän merkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ammattilaisen tekemä meikkaus oli mulle alusta asti selvä juttu. Saipahan hääaamuna rentoutua ihanasti, kun toinen meikkasi ja laittoi hiukset. Ammattilaisella on myös käytössään kunnon vedenpitävät pohjustusmateriaalit ja muut meikit, joiden avulla meikkini kesti virheettömänä koko päivän. Lisäksi meikkaaja osasi tosi taitavasti tehdä valoisan ja kevyen, mutta silti hyvin näyttävän merkin.

Moiks! Tuliko sun meikkaaja siis hotellille vai menitkö liikkeeseen? Jos tuli hotellille niin laitatko yv:llä hänen tietonsa mulle ^^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin vanhojentansseja varten aikoinaan meikattavana ihan ammattilaisella. Tuotteet olivat huippuluokkaa (kestävyys siis ok). Hän teki kaiken mitä pyysin ja meikistä juuri kuin halusin, mutta mentyäni koululle ja katsottuani itseäni peilistä tajusin, että minut meikannut henkilö ei ollut häivyttänyt luomivärejä kunnolla, rajaukset oli tehty huonosti ja ripsiväriä ei ollut lähellekään tarpeeksi.

Tämä nyt kuulostaa ehkä siltä, että peruspissis ulisee kun ei ollut tarpeeksi mascaraa, mutta olin jo siinä vaiheessa tehnyt keikkahommaa maskeeraajana, avustanut yhden näytelmän maskeerauksissa ja kokemusta oli jo jonkin verran kys. alalta. Olin vain luottanut, että tämä on ammattilainen ja osaa tehdä hienot (kun on vielä nuori, ei edes uskalla sanoa jos meikki onkin ihan p:stä).

Itse tein sitten uusiksi silmämeikit vessassa ja kestikin hyvin, vaikka oli ihan omat meikit. Pienellä puuterinlisäyksellä pärjäsi.

Mulla on nyt vielä se etu, että teatterillakin useana vuona maskeeranneena mulla on itsellä noita pro tuotteita, enkä kyllä enää maksa siitä että menen toisen meikattavaksi. Tunnen oloni riittävän spesiaaliksi sillä, että minulla on kasvoissa juuri sellaiset meikit kuin haluan ja itse voin niitä fiksailla siihen suuntaan kuin tahdon.

Mutta kukin oman osaamisensa mukaan ja varmasti on niitäkin paikkoja, joista saa oikeasti hyvää palvelua, ehkä minulle sattui vaan huonompi tuuri.

EDIT: Päätin nyt sitten luottaa Marjaana Hautalahden palveluihin, kun niitä on paljon täällä kehuttu :) Katsotaan, josko uskaltaisi sitten jatkossakin käydä jossain meikattavana aina välillä.

Muokattu: , käyttäjä: Routa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ammattilaisen tekemä meikkaus oli mulle alusta asti selvä juttu. Saipahan hääaamuna rentoutua ihanasti, kun toinen meikkasi ja laittoi hiukset. Ammattilaisella on myös käytössään kunnon vedenpitävät pohjustusmateriaalit ja muut meikit, joiden avulla meikkini kesti virheettömänä koko päivän. Lisäksi meikkaaja osasi tosi taitavasti tehdä valoisan ja kevyen, mutta silti hyvin näyttävän merkin.

Moiks! Tuliko sun meikkaaja siis hotellille vai menitkö liikkeeseen? Jos tuli hotellille niin laitatko yv:llä hänen tietonsa mulle ^^

Menin liikkeeseen. Samassa paikassa ehostettiin myös kaksi kaasoa sekä seremoniamestari, jotka hekin olivat tyytyväisiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen jo varannut ammattilaiselle ajan, vaikka voisi itsekin tehdä. Meikkaaja tulee tekemään häämeikin kampaamon tiloihin kun kampaus on ensin saatu valmiiksi. Valitsin näin samalla periaatteella kuin muutama muukin, että se tekee siitä tapahtumasta spesiaalimman kuin jos itse tekisi. :girl_smile:Ja luonnollisesti haluan ottaa tästä suuresta päivästä kaiken irti. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään