Muruli

Geeli- vai akryylikynnet?

105 viestiä aiheessa

Edelleen ollaan tyytyväisiä!!  ;D

Eipä kiinnosta ottaa vanhoja, surkeita kynsiäni takaisin.

Nykyään mulla on edelleen ranskalainen, mutta kärjet on valkoiset ja hileiset.

Aivan ihanat! Hienommat kun pelkät valkoiset...

Se on totta, ettei ne kynnet pysy hehkeinä sitä neljää viikkoa seuraavaan huoltoon asti.

Minä ostin pienen hoitopussukan missä on kaikki tarvittava. Eli niitä pitää myös itse huoltaa.

Mä teen kerran viikossa (okei, en mä aina jaksa...  :-/) itse huollon. Lyhennän viilalla, koska ne kasvavat todella nopeasi. Kun se geeli rupee vähän irtoileen sieltä reunoilta niin niitä voi yrittää varovasti viilata pois. Sen jälkeen vahvistava lakka päälle. Vielä hoitolakkaa kynsinauhoille niin kynnet ovat kuin uudet!

Itselläni meni kyllä aika kauan ennen kuin uskalsin viilailla jne. mut kyllä niitä kannattaa hoitaa jos haluaa pitää ne kauniina.

Itselläni on huolto kaksi päivää ennen häitä. Edellisenä päivänä en varmastikaan malta istua kahta tuntia paikallani. Lisäksi minulla on itse vielä mahdollisuus niitä parannella jos siltä tuntuu...

Ps. monet ystäväni eivät ole ymmärtäneet, että vaikka niihin kynsiin tehdä esim. ranskalainen niin niitä voi käyttää samanlailla kun omia kynsiä. Eli voi lakkailla eri väreillä, putsata kynsilakanpoistoaineella (ei saa sisältää asetonia!!) jne...

Suosittelen!  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos häihinne haluat kauniit kynnet, älä ota niitä juuri ennen H-hetkeä. Laita ne mieluummin jo n. kolme viikkoa aiemmin ja huollata ne häitä edeltävällä viikolla koristellakkauksen kera. Näin olet ehtinyt jo tottua kynsiin eikä ne ole enää tiellä ja voit juhlia ilman alituista varomista..

Itse tykkään, että akryylit on kauniimmat ja kestävämmät. Makuasia... Mutta tuossa kolmen viikon etuajassa olemisessa on myös se etu, että jos kynnenlaittaja ei olekkaan ihan pro, ehdit vielä pelastaa tilanteen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mulle laitettiin oman kynnen päälle lcn-geeli. Ensimmäisen laiton jälkeen geeli alkoi irtoilla kynsien reuniolta muutaman päivän jälkeen, no laitettiin uudet (paksummalla geelillä) ja nyt ovat ainakin kolme päivää pysyneet hyvin. Mutta hirvittää koska huolto on maanantaina ja häät lauantaina. Kestääköhän kynnet kauniina...Koska tekemistä riittää ennen häitä, ei voi kynsiäkään varjella koko aikaa. Onko kellää kokemuksia moisesta? Kaiken lisäks häät on pienen pienessä kylässä, eikä siellä ole ensi apua saatavilla jos kynnet alkaa lohkeileen...

Tää riippuu varmaan tosi paljon tekijästä ja myös ihmisestä kelle ne kynnet laittaa. Mun kaaso tekee geeli-kynsiä ja muilla en ole käynytkään. Ekan kerran kun vedettiin geelit, niin huoltoväli oli kuusi viikkoa. Ei todellakaan mikään suositeltava huoltoväli, mutta kun ne vaan pysyi ja pysyi.. Tietenkin ne kasvoi ulos, mutta sitä pystyi itse viilaamaan ja sit vähän lakalla peittämään. Kyllä muuten sellainen kolmen viikon huolto on paras. Mutta multa ei siis tosiaan kynnet tipu. Enemmänkin on sitten ongelmana se, että kuinka ne saa pois..

Mutta siis tosi outoa, että sun geelit noin pian on alkaneet lähteä...Mulle tulee vaan lähinnä mieleen, että kynsien (tai siis tässä tapauksessa geelin laittaja) ei ihan osaa hommaansa. Koska ei niiden parissa päivässä tai edes välttämättä parissa viikossa pitäisi tolleen irtoilla ja irvistellä... Toivotaan parasta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos ei ole tottunut rakennekynsiin, kannattaa ottaa heti suosiolla lyhyemmät. Ja itse suosittelen ranskalaista manikyyriä, sopii hyvin valkoisen puvun kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua mietityttää tuo kynsijuttu, koska tulee niin ristiriitaista infoa kokoajan!

Sanotaan, että akryylikynnet ei kestä, on liian paksut ja lähtee helpommin irti, sitten taas sanotaan, että ihan sama onko geeli vai akryyli.

Sanotaan, että ota viikko ennen häitä että ehdit tottua geelikynsiinsi, mutta sitten sanotaan, että ota max pari päivää ennen, että ovat vielä loistokunnossa.

Mietin, että pitäisikö vaan tehdä ranskalainen manikyyri omista kynsistä, ei tarvitsisi mitään huoltoja tehdä.  Paljonko tuollaiset huollot maksaa, kuinka usein niitä pitää tehdä? Onko niitä pakko tehdä?

En osaa päättää mitä teen, mulla on ihan hyvät kynnet itellä, mutta geelikynnet olis niin ihanat ja niitä voisi ihastella pidempään, kuin omia lakattuja. Kai?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, ristiriitaista infoa tulee totta kai, koska jokainen kertoo omia kokemuksiaan. Mutta: itselleni ei ole tehty kuin geelikynsiä ja niistä olen tykännyt. Luulen,e ttä tämä on lähinnä mielipide kysymys, että akryyli- vai geeli. Eniten siinä vaikuttaa kynnen tekijän taito, tekijöitä kun on moneen junaan.

Jos ottaa kynnet viikkoa ennen, niitä ei tarvitse vielä huoltaa (tuskin kenenkään kynnet kasvaa niin kovaa vauhtia). Eli jos sinulla ei ole ollut aiemmin rakennekynsiä ja haluat nimenomaan lisäpituutta kynsiisi, ota ne viikkoa ennen, jolloin ehdit tottua niihin ennen häitä. Kysyit onko kynsiä pakko huoltaa. On, jos aiot pitää kynnet pitempäänkin, suositeltava huoltoväli lienee kolmisen viikkoa. Huolto ei maksa niin paljon kuin rakennekynsien tekeminen vaan on hiukan edullisempi, hinnat vaihtelevat, joten kannattaa tutustua eri kynsistudioiden hintoihin.  Jos taas et kynsiä halua pitää kuin häiden ajan, huolto ei ole pakollista vaan voit sitten käydä poistattamassa kynnet, kun alkavat olla omaan silmään liian pahan näköiset. Huoltoa tarvitaan siitä syystä, että oma kynsi kasvaa rakennekynnen alla aivan normaalisti, joten omaa kynttä tulee "juuresta" näkyviin koko ajan. Rakennekynsi on kuitenkin paksumpi, totta kai, koska sehän on tehty oman kynnen päälle, jolloin oman kynnen ja rakennekynnen raja näkyy ikävästi oman kynnen kasvaessa.

Jos taas haluat vain geelata kyntesi (eli tällöin ei kynteen tehdä lisäpituutta kynsitipillä, ainoastaan laitetaan geeliä oman kynnen pintaan), niin silloin voit huoletta ottaa ne paria päivää ennen, mitään tottumistahan siinä ei ole.

On totta, että lakkaus kestää paremmin rakennekynnen päällä kuin oman kynnen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos sulla on itsellä hyvät kynnet, niin sitten tee niihin vaan ranskalainen manikyyri tai käy teettämässä. Jos minulla ois kauniit kynnet itselläni, en missään tapauksessa edes miettisi rakennekynsien ottamista. Ei ne oikeastaan sen pidempään kai kauniina kestä, riippuu tietenkin käytöstä. Hoitamassa niitä täytyy joka tapauksessa käydä, varmaankin noin 3 viikon välein niin kauan kuin ne pidät ja se maksaa muutaman kympin kerta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Juuri niin, jokainen kertoo omista kokemuksistaan. Jos jollain on huono kokemus geelistä tai akryylistä, ei tarkoita sitä että kaikki geelit tai akryylit on huonoja. Ei saa yleistää! Se on niin paljon tekijästä kiinni!

Ja se kuinka paljon ennen häitä laittaa kynnet, on ihan itsestä kiinni, kuinka kauan tarvii aikaa totutteluun.

Myös akryylillä voi suojata oman kynnen, eli siis sama asia kun puhutaan geelauksesta. Akryylin alle ei ole pakko liimata tippiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minun täytyy liputtaa kyllä geelikynsien puolesta. mulla on kaikenkaikkiaan ollut geelikynnet yhteensä viitisen vuotta -muutamia pieniä taukoja lukuunottamatta. ENKÄ LUOVU NÄISTÄ MILLÄÄN.  ;D

aikansa se vie että tottuu käyttämään sormia erilaisissa askareissa eikä kynsiä. kynnet tosin ovat niin kestävät että melkein saa väkivaltaa käyttää että ne lähtevät lohkeilemaan. Mitä vahinkoja sattuu, niin yleensä ne tapahtuvat juuri kun on vauhti sata ja äly nolla. Usein siis omaa tyhmyyttään tökkää kyntensä johonkin niin että kulmat murtuu  :'(

lämpimästi suosittelen LCN-kynsiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin, ymmärrän toki että kokemukset kynsistä ovat aina subjektiivisia, kynnentekijöitä on eritasoisia ja niin on kantajiakin  ;)

Minulla on ihan hyvät kynnet, mutta ne rispaantuvat sivuista aika herkästi. Varasin ajan geelikynsien laitolle, saahan sitä kerran elämässään hemmotella itseään, vaikka se ei "välttämätöntä" olisikaan.  ;D Mulla on yleensä itsellä aika pitkät kynnet, joten ne geelikynnet tuskin sen kömpelömpiä ovat kuin omatkaan, jos pituus on suunnilleen sama?

Haluan, että ne ovat häämatkankin huolitellut, omat kynnet pitäisi lakata uudestaan kahdenviikon loman aikana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikka olisikin tottunut pitkiin kynsiin, niin geeli paksuntaa omaa kynttää sen verran, että vaatii hieman totuttelua. Itse huomasin ainakin, että esim. kolikon pöydältä ottaminen ei onnistunutkaan niin helposti kuin ennen  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kellää kokemusta miten rakennekynnet kestää kassatyötä, oon vaan kuullu et ne ei kestäis mut kun haluis silti hankkii. Revin kynsiäni, mut jos ne ois sit kovemmat ja muutenkin hienot ni ei raaskis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko kellää kokemusta miten rakennekynnet kestää kassatyötä, oon vaan kuullu et ne ei kestäis mut kun haluis silti hankkii. Revin kynsiäni, mut jos ne ois sit kovemmat ja muutenkin hienot ni ei raaskis.

Hyvin kestävät kassatyötä. Hetken menee että tottuu ja siksi ei kannata tehdä heti ensikättelyssä liian pitkiä.

Geelt vai akryylit, se on makuasia. Itse vannon akryylien nimeen. Geelit saattavat olla pikkasen kalliimmat kuin akryylit, koska aineet on kalliimmat. Itse kestävyyteen se hinta ei vaikuta. Tärkein pointti on asiansa osaava tekijä. Huono kynsientekijä ei saa kummallakaan materiaalilla kestävää ja kaunista, vaikka sille maksaisi mitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on omat kynnet vahvistettu geelillä ja kärjissä ranskalainen geelaus.

Olen ollut todella tyytyväinen, näyttävät luonnollisilta ja kestävät todella hyvin. Huoltoväli on noin 3-4 viikkoa.

Ainoa pieni miinuspuoli on se, että jos kynnet esim. jäävät jonnekin väliin tai kiinni, ne eivät napsahdakaan poikki vaan lähestulkoon lähtevät irti nahkoineen päivineen, koska ovat niin vahvat... Muutaman kerran on tullut todettua.... Sattuu TODELLA paljon. Joten varovainen pitää olla.

Ja lopputulos todellakin riippuu tekijästä: olen nähnyt akryylikynnet tipeillä, jotka olivat aivan karmeat, marketin tekokynsien näköiset - toisaalta taas olen nähnyt samasta materiaalista tehdyt kynnet, joita ei ikinä olisi arvannut keinotekoisiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole mitään kokemusta akryyleistä, mutta geeleistä on. Olen tyytyväinen, ja siksi ei vaan ole tullut kokeiltua akryylejä. Ekat kynnet laitettiin tipeillä, enkä niiden lookista tykännyt ollenkaan, sellaiset keinotekoisen tuntuiset ja näköiset. Mun mielestä kaunein lopputulos tulee muotilla, ja siten että ranskalainen manikyyri maalataan kynteen, päällimmäisen kiiltävän geelin alle. Kiinnipysyvyyskin on ihan tekijästä kiinni, rasvaa ei saa jäädä alle eikä muitakaan epäpuhtauksia. Mun kynnet on tosi kaarevat, eli todella arat tuolta reunoista lähtemään irvistelemään. Kunnon kiinitysaine oman kynnen pintaan ja todella huolella tehty geelaus & viilaus & viimeistely takaavat sen että tulos on mieluinen. Ja se paksuusjuttu on juuri niin että ohuet on ehkä luonnollisemman näköiset, mutta heikommat, siksi mulla on aina vähän paksummat geelaukset. Salaisuutena on se, että kynnen keskelle 'kasvatetaan' paksumpi kohta, joten kynsi ei näytä paksulta vaikka se sitä todellakin on. Vaikea selittää, pitääpä laittaa kuva tänne joskus kun vaan saa otettua... Sekin hyvä puoli tuossa on, että se kohta missä valkoinen alue alkaa kynnen päässä, on ainakin mulla oleellinen kynsien keston kannalta, eli tuolla paksunnoksella kynnestä tulee huomattavan kestävä. Itse kun olen 'kynnet edellä' tyyppi, eli tunnustan välillä korvaavani jopa ruuvarin puutetta kynsillä, mikä tietysti ei missään nimessä ole suotavaa  :-/

Paksuissa kynsissä on sekin hyvä puoli ettei niillä satuta itseään niin helposti kuin veitsenohuilla.. Alussa kolhin itseäni sinne tänne niillä aseilla, kynsien pureskelijana kun omat kynnet eivät koskaan ole olleet pitkät. Te jotka otatte ekoja kynsiä, varautukaa siihen että esim korvan tai nenän kaivelu hankaloituu, tosin eihän herkkä morsian saa muutenkaan ruumiinaukkojaan kaivella  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huih kun alkaa pelottaa kun näitä juttuja lueskelee. Valitsinkohan itse sittenkään oikein... Mulla on tänään edessä akryylikynsien laitto kun torstaina saan viimeinkin kihlan sormeeni. Haluan että on sitten nätit kädet kun sormusta kaikille esittelen  ::) Ja häihinkin on vain muutama hassu kuukausi aikaa  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan hoitsuna työskentelevä laittanut geeli- tai akryylikynsiä? Onko väliä, kummat laittaa, vai kannattaako edes laittaa? Voiko hoitotyössä oleva pitää tekokynsiä, kun pitää kuitenkin esim. hanskoja käyttää paljon? Työskentelen itse vanhainkodissa ja mietin, kannattaako kynsiin satsata rahaa jos ne ei sitten pysy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen hoitotyössä ja mulla ainakin kynnet ovat pysyneet hyvin. Geelit pysyvät paremmin kuin akryylit. Periaatteessa hoitotyössä ei saisi olla rakennekynsiä, mutta meillä on osastolla muillakin kynsiä eikä kukaan vielä ole valittanut. Pidän kynnet aina melko lyhyinä ja en mitään räiskyviä lakkoja töissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Otin eilen geelikynnet ja se oli ihan uus kokemus. Itelläni on aina ollu luonnostaan pitkät kynnet, mutta nyt kun häät lähestyy ni oon onnistunu pureskelemaan hermona kaikki kynnet ::)

Kynnet teki eräs tuttu, joka on juuri valmistunu. Pelkäsin ettei kynsistä juuri sellaset, ku haluisin, koska kokemusta hänellä ei juurikaan ole, mutta täytyyhän hänen harjotella.

Mullekkin laitettiin geelin alle kynsilakka, joka siis pysyy koko ajan kynnessä kiinni.

Jouduin eilen kyl tosin viilailemaan kynsiä paremmin oma tyyliseksi, koska oon tottunu, että ne on tietyn malliset, että ne näyttäis omilta kynsiltä. Ptäis kyl ostaa kunnon kynsiviila, koska kynnet on aikasempaa paljon paksummat.

Kylle ne näyttäis olevan ihan aidon näköiset, mutta tuntuu, et se näkee kilsojen päähän, et mulla on tekokynnet. Mut se johtuu ihan minusta ittestäni ;D

Muille vinkiks jotka ei oo ottanu aikasemmin. Eli siis ei todellakaan ole kovin helppoa aluks, etenkin jos ne jättää aika pitkiks.

Mä oon jo sohassu niillä nenääni tosi kipeesti.

Näppisten käyttäminen lähes mahotonta aluks...Mä eilen tiputin kännyn pasta lautaseen, niin että roiskui ;D Kaikki tuntuu mahottomalta ;D

Mut jo hieman keränny itsevarmuutta ja uskaltanu käyttää näitä vähän kovemmin, ku aluks tuntuu, et nä irtoo, jos kynnet osuu vähänkin johonkin ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Otin kas eilen geelikynnet ekaa kertaa. Nyt huomasin et oon jo onnistunu hieraseen parin sormen pintaa johonkin..:-[ Osaisiko joku fiksumpi neuvoo voiko geelikynnen päälle laittaa värintöntä lakkaa?? :-? Se riittäs korjaan nirhaumat..

ja vielä Porkkanoosille:

Mitä eroa on tipillä ja muotilla?? Mulle laitettiin kynnen päähän ns. lisäke joka ei siis ylettyny koko kynnen yli.. Kumpi se si on?? :-[

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maizu  :D mulle ainakin kynsien laittaja neuvo laittamaan jotain lakkaa jos pinta kärsii...mä siis käsitin että siihen voi laittaa ja joskus pitääkin sitä laittaa  :-?

mulle laitettiin kynnet tipillä ja se ainakin alko ihan "juuresta". oisko sulla sitten se muotti  :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen omistanut rakennekynnet noin vuoden verran. Laitatin ekat lomamatkalla akryylistä. Ne olivat todella kauniit, mutta hiukan paksut. Vaihdoin kotiuduttuani LCN:n geeliin, enkä ole katunut päivääkään. Oma kynsihoitajani on todella ammattimainen ja osaa tehdä kynsistä ja koristeluista juuri minun näköiset. Pidän kynteni suhteellisen pitkinä, mutta silti ne ovat ohuet, kauniit ja kestävät. Huollatan kynsiä 4 viikon välein. Tällä välillä en tee muuta kuin laitan kerran-pari LCN:n kirkasta kovettavaa lakkaa suojaamaan kasvanutta osaa ja kirkastamaan kynnen pintaa sekä saatan hoitaa kynsinauhoja öljyllä, jos ne kuivuvat. Geelin alla on oma kasvanut kynsi, eikä siihen enää tarvita tippiä tai muottia.

Teen töitä paljon tietokoneella, mutta kynnet eivät haittaa. Aluksi oli hiukan outoa kirjoittaa, mutta opettelin kirjoittamaan kynsillä. Nyt kirjoittaminen sujuu aivan samaan tahtiin kuin ennenkin. Hääkynsiinkin ollaan jo hiukan suunniteltu koristeita, vaikka häät on vasta ensi kesänä.

Teille, jotka olette hankkimassa kynsiä: älkää etsikö halvinta tekijää, vaan vaatikaa myös laatua! Valitettavan paljon näkee "rumia" kynsiä, joita en itse ainakaan huolisi. Olen hyvin tarkka kynsistäni, enkä koskaan antaisi aloittelijan tehdä kynsiäni. Hyvin laitetut ja hoidetut kynnet kestävät ja ovat kauniit.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

maizu

Voit laittaa väritöntä lakkaa.

Ja muotti on teippi, jonka päälle kynsi rakennetaan ja teippi otetaan massan kovetuttua pois, ja tippi on kynnen päähän liimattava muovinen tekokynttä muistuttava jatke. Jotku voivat liimata sen melkein koko kynnen päälle, mut itse suosin ihan päähän liimaamista, koska mitä nopeammin kasvaa pois, sen parempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo kynnen päähän laitettava tippi on mukavampi, koska se kasvaa nopeammin pois. Oma kynsi on kuitenkin aina oma kynsi ja tuntuu ja näyttää luonnollisemmalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

LCN on vain yksi geelimerkki. Mulla oli aluksi LCN mutta ne ei kestäneet mitään ja vaihdoimme kovempaan Balance-merkkiin joka on hyvin kestänyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään