Maukku

Rusketuksesta: ruisku-, raidat, solarium, voiteet

250 viestiä aiheessa

Onko kenelläkään kokemuksia apteekissa myytävistä ns. aurinkokapseleista?

Olen itse melko huono ruskettumaan, ja saanut tarpeekseni itseruskettavista voiteista. Koko kesä menee lisäksi töitä tehden sisätiloissa, joten luonnollisesta rusketuksesta on turha haaveilla.

Nämä kapselit ilmeisesti muuttavat ihon omaa pigmenttiä tummemmaksi, jolloin tuloksena olisi ainakin kevyt päivetys, eikä ihon pitäisi kärvähtääkään auringossa niin helposti.

Kuinka aikaisin keväällä niitä pitäisi alkaa syömään?

Häät ovat heinäkuun lopulla.

Solarium ei sovi, saan siitä iho-oireita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen syönyt joskus vastaavia tabletteja kuuriluontoisesti. Nuo pillerit ei itseasiassa rusketa ollenkaan ilman aurinkoa, pienen päivetyksen vibahteen voi antaa. Jos saisit oleiltua auringossa edes muutaman minuutin päivittäin niin  noiden kapseleiden avulla saisit jonkinlaisen rusketuksen.

Kuuri kannattaa aloittaa jo huhti-toukokuussa ja jatkaa koko kesän. Näin saat rusketuksen ja se säilyy hiukan pitempään. Mitään super tummaa rusketusta ei välttämättä saa sillä ihon oma pigmenttimäärä vaikuttaa rusketuksen syvyyteen. Nuo pillerit siis aktivoivat nuo pigmentit ja siksi ruskettuminen on helpompaa/nopeampaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noilla kapseleilla ei kuulemma ole ollut mainittavaa vaikutusta ihon päivettymiseen. Hiukan on voinut estää palamista... :-/

iiris :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä syön noita kapseleita yleensä ennen rantalomille lähtöä. En pala yhtä helposti kuin ennen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään tietoa, miten kyseiset kapselit toimivat Solariumin kanssa? En rusketu todellakaan helposti ja ajattelin köllötellä solkussa ennen hääpäivää, joten saiskos näillä kapseleilla jotakin lisätehoa myös siihen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

;D Itse aloitin jo joku viikko sitten nauttimaan karoteenikapseleita ja olen muutaman kerran käynyt nyt solariumissa ja vaikka olen vaalea kuin kalkkilaivan kapteeni niin olen selkeästi huomannut ihon värin muuttuvan. Olen herkkä palamaan ja koska olen muutaman viikon päästä lähdössä matkalle etelään niin yritän suojella ihoani siltä suuremmalta palamiselta. Ainakin minulla toiminut erittäin hyvin vaikka olen ihan vaalea!!

Olen myös kuullut  että solariumin tuoma väri ei olisi "aitoa" auringon tuomaan rusketukseen verrattuna. Mene ja tiedä, itse ainakin näytän paljon terveemmältä.   :D :D Eikä pidä ottaa paineita rusketuksesta. voi näyttää hyvin äkkiä   :o vanhemmalta kuin mitä on... :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Elikkä lyhykaisyydessään kysymykseni kuuluu näin;

Onko todella suuri terveysriski ottaa solariumia ilman yläosaa (bikinit/rintsikat)?

Sen kyllä teidän ja tajuan, että terveysriskihän se on jo sinällään (solarium), mutta kun nyt on pakkotilanne (atooppinen iho+korsettiyläosa...) mennä sinne grillaamaan :P

Omakohtaisia kommentteja ja terveysvalistusta otetaan vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nykyään solariumin vuosittainen käyttösuositus on 10 kertaa. Jo 3-4 kerralla saa terveen värin. Ja mä ainakin koen saavani siitä lämmöstä ja valosta elinvoimaa talven pimeimpinä kuukausina.

Ja tietysti yläosattomissa.

Ja kysy niiltä, koska solis on viimeksi huollettu. Ja mene laadukkaaseen paikkaan. Soliksilla oikeesti on eroja.

Ja sit yks vaihtoehtohan on se suihkurusketus.

Ja viralliset solariumohjeet:

http://www.stuk.fi/sateilytietoa/sateileva...fi_FI/solarium/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En todellakaan menisi solariumiin tai aurinkoon ilman yläosaa. Bikineistä ulos jäävä rintojen alue ei mulla käytännössä ees rusketu, vaan punertuu. Mutta jos iho on ruskettuvaa laatua, ei se varmaan oo niin herkkää solariumille.

Tässä nyt vaan mielipide ihmiseltä, joka ei tod. näk. tule koskaan menemään solariumiin eikä grillaa muutenkaan. Mitään faktaa en osaa esittää tueksi, itsesuojeluvaiston varassa vaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lapaluiden päälle jostain syystä ei tuo väri tartu (eli siis ne kohdat selästä, jotka on kiinni lasissa..), joten niihin jää valkoiset laikut. Ikäväkseni huomasin sen tänä kesänä (ai, mikä kesä?) kun kävin ekaa kertaa elämässäni tekorusketusta hankkimassa.

Kiva kokemus kyllä, kolme kertaa riitti mainiosti pieneen päivetykseen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm... ihmettelinkin niitä valkoisia laikkuja heti grillin jälkeen  8)... Itselläni kävi kyllä niin, että ne laikut oli heti grillauksen jälkeen selvästi näkyvissä, mutta asettuivat heti kohta saman väriseksi muun vartalon kanssa.

Takana nyt 4 solarium-kertaa ja edessä vielä huomenna viimeinen kerta ennen lauantaita. Väri on mielestäni kaunis ja tasainen  ;D. Niin, ja yläsosattomissa ehdottomasti  :)!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sellaista vielä kysyisin, että oletteko laittaneet sellaista "solarium" rasvaa ennen solariumiin menoa??? Vähän niin kuin aurinkorasvaa, mutta solariumiin tarkoitettua....aurinkorasvaahan ei saa laittaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole kyllä mitään rasvaa laittanut. hyvin tarttuu väri ilmankin. ja joissakin solariumeissa hikoaa aivan hirveästi, arvelluttaa siinä sitten laittaa mitän rasvoja... :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen kyllä aina alasti solariumissa... Ei tuu mitään rajoja  8)

Ja lapaluihin mullakin tulee ne laikut, samoin tohon häntäluun paikkeille.

Ja rasvoja ei kuulemma sais käyttää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu mulle opastettiin ekalla kerralla myös, että mitä vähemmän vaatetta sen parempi. Syynä lähinnä rajattomuus ja toisaalta ihan oma mukavuus: jos on huonosti ilmastoitu laite, niin siinähän hikoaa ihan hulluna ja jos jättää jotain vaatetta päälle, niin pian ovat läpimärät. Silmien suojaaminenhan se olennaisin taitaa olla.

Oon jo useampana vuotena keväisin käynyt lyhyen  (aina alle kymmenen) sarjan solariumissa: tulee "terveemmän" näköiseksi talven jälkeen eikä sitten palakaan kesällä niin helposti.

Noilta läikiltä voi välttyä aika hyvin vaihtelemalla asentoa aina välillä. Ja jos on nauhalliset solariumlasit, niin niitä nauhanpaikkojakin kannattaa vaihdella, nimim. en itse ensin tajunnut... :P

Olen käynyt monenlaisissa paikoissa ja toteaisin, että erot ovat melkoiset. Solariumissahan on muuten varsin mukava makoilla, mutta huono laite (=huono ilmastointi, epäilyttävät äänet(?), epähygieenisyys) voi tehdä käynnistä aika karmaisevan. Kannattaa paikkaa valitessa yksinkertaisesti vilkaista, millaiset laitteet ja tilat siellä on. Hyvässä laitteessa tulee vain mukavasti lämmin, ei edes kuuma!

Kamalin kokemus oli sellainen solarium, jossa pedille levitettiin aina kokovartalopituinen läpinäkyvä muovikelmu alustaksi, hyi että se oli tahmainen ja hiosti. Onneksi paikka oli uimahalli, pääsi suoraan suihkuun jälkeenpäin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä menen solariumiin täysin ilman mitään (käyn ehkä 10 kerran setin / 3 vuotta...). En halua rajoja.  Parilla kerralla olen laittanut pienen sydäntarran alavatsan kohdalle (jää pikkuhousujen alle) näyttämään mikä todellinen rusketus on. Lisäksi tuo pieni valkoinen sydän ruskettuneella iholla on ollut aika sexy... ;D

Lisäys: niin siis tarra kannattaa kyllä olla koko sen 10 setin ajan samassa paikassa, muutoin jälki jää aika laimeaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niiden tarrojen kanssahan on sitten vaan mielikuvitus rajana (kuvia, tekstejä...), ja niitä voi vaikka itse leikata tarrapaperista mitä haluaa (kunhan muistaa tehdä sen 10 ihan saman kokoista).  Mietin itse miten saisin pienen Smiley-naaman toteutettua...

Solareumeissa on todella paljon eroja, olen itse käynyt myös paikoissa, jossa koko selkä ja pohkeet meinavat kärventyä heti 5 min jälkeen ja hiki valuu kun pienestä siasta. Nykyisessa paikassani Espoossa on todella hyvä tuuletin, joka puhaltaa molemmista päistä, ja siinä on todella mukava maata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No tietysti yläosattomissa :). En oo ainakaan ikinä palanut. Tosin vaikka nyt olisi miten häät tulossa ja tarve ruskettua niin suosittelisin noudattamaan säteilyturvakeskuksen suosituksia. Olikohan se 10 krt / vuosi niiden mukaan maksimi? Jos solarium on tehokas, niin parissa kerrassa saa jo vaaleaihoinen sopivanoloisen rusketuksen. Hirveet erot niissä tehoissa kyllä on paikkojen välillä! en sit tiedä mistä johtunee..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en normaalisti oikein perusta solariumista, enkä auringon otosta, eli olin käynyt 3 kertaa joskus vuonna miekka ja kilpi, ennen kuin aloin hankkia hääväriä.

Nyt kävin häiden alla 5 kertaa ja aina 10-12 minsaa kerrallaan, koska palan herkästi. Pakko oli saada vähän väriä, että iho näyttää terveeltä. Nyt mulla on normaalin värinen iho, aiemman vitivalkoisen tilalla  :)Rusketusta en lähtenytkään hakemaan. Vähän arvelutti mennä ilman yläosaa ettei nännit pala, mutta en halunnut rajoja niin ilman yläosaa olen ollut. Stringit mulla oli jalassa, kun olen jostain joskus lukenut/kuullut/antanut itseni ymmärtää/ että alapään limakalvot kärsii ja kuivuu muuten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Solariumiin olis tarkoitus mennä ennen häitä hakemaan nätti rusketus.

Osaatteko suositella hyvää ja hygieenistä solkkua Turun seudulla? Minkä hintaluokan paikkoja ovat?

Mitä pitää huomioida mennessään solariumiin?  Miten arvet käyttäytyvät? (en oo koskaan ollu, ja kuvittelen vaan kauhukuvat jostain ruudukosta iholla... )  :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen itse käynyt joskus kauan sitten Kauniissa&Ruskeissa ja silloin ainakin paikka oli ihan ok. Hygieniasta en osaa sen enempää sanoa, kuin että solarium-kopeissa on yleensä suihkutettavaa desinfiontiainetta jota suositellaan suihkutettavaksi solariumiin ennen ja jälkeen käytön...

Solariumiin mentäessä ihossa ei saa olla pakkelia, hajuvesiä, rasvoja jne. Samaten dödö kannattaa pestä pois (muuten siitä voi jäädä rumat jäljet nahkaan). Jokaisen iho voi reagoida eri tavoin solariumiin. Kyllä ne ainakin Kauniissa&Ruskeissa neuvoivat hyvin ja vastasivat kysymyksiin. Kannattaa sitten miettiä myös sitä, että mihin paikkoihin haluaa ottaa solkkua. Esimerkiksi rinnat joihin ei koskaan ole ottanut aurinkoa voivat kärvähtää myös solariumissa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
mun mielestä solariumiin ei saisi laittaa mitään rasvaa ennen sinne menoa ja ilman meikkiäkin pitäisi olla..

Mulla kyllä on vaan yhdestä solariumista kokemusta ja siellä ainakin on noin. :)

Tuolla missä itse käyn solkussa, ei tarvitse kääntyilla ollenkaan ja se kestaa vain 10 minuuttia. Se oli iso helpotus kun siellä ekan kerran käväisin. Tuntuu, että 10 minsan grillauskin riittää siinä hikimajassa  8)   ;)

Itse olen 3 keväänä käynyt ottamassa pohjan solariumissa. 2 ekana kertana väri oli sama kuin normaali auringossakin, punertava (olen punapää). Viime kerralla kokeilin kaverin suosittelemaa Australian Gold solarium aktivaattoria. Tuloksena oli kaunis kullanruskea väri. Ja ihokaan ei kuivunut kuten ennen. Pysyi pehmeenä ja joustavana. Ja se myös minimoi solariumissa tulevaa hajua ihossa. Suosittelen todella lämpimästi.

Tavallisia rasvoja ei toki saa ihoon laittaa ennen solariumia. Niitä ei ole kuitenkaan siihen tarkoitukseen suunniteltu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin pari päivää sitten testaamassa tätä suihkurusketusta 4 Soul Mates Beauty Clinicillä. Valittavana oli kaksi sävyjä, jotka vahvistavat oman ihon sävyä, joten lopputulos on jokaisella erilainen. Valmistelu, suihkutus ja kuivatus kestivät noin 15 minuuttia.

Kannattaa todella varoa ihon kosketusta veden kanssa suihkutuksen jälkeen 12 tunnin ajan. Itselläni roiskui kädelle vettä, lopputuloksessa epätasaisuus näkyy. Kosmetologi laittoi jalkapöytiin vaseliinia, joka estää aineen liian imeytymisen näihin kohtiin. Lopuksi on hyvä myös pyyhkiä varpaat liiasta väristä.

Lopputulos oli kättäni lukuunottamatta tasainen. Suosittelen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mä käyn joka talvi ainaki 10 kertaa solkussa tänä vuonna reilusti enemmän kun haluun häihin hyvän rusketuksen:) Mun atooppiselle iholle solkku tekee tosi hyvää ei tartte käyttää kortisonirasvoja! Mä oon kans kokeillu australian gold rasvaa se on ihan ok en tosi aina jaksa laittaa... jostain olen kuullu että 48h kertojen välissä ja maks 30 kertaa vuodessa??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
- - - jostain olen kuullu että 48h kertojen välissä ja maks 30 kertaa vuodessa??

Säteilyturvakeskus (ja myös Ihotautilääkäriyhdistys) kehoittaa rajoittamaan solariunkäynnit max. 10 krt / vuosi melanoomariskin vuoksi.

Lisäksi pitää ottaa huomioon se, miten paljon UV-säteilylle altistuu auringossa. Eli esimerkiksi ulkona (mm. rakennuksilla) työskentelevien tai paljon etelässä lomailevien pitää ottaa huomioon muualta kuin solariumista saatu altistus.

Suomen kesässä ei taida kovin usein saada sellaista määrää UV-säteilyä, että vaikuttaisi solariumrajoituksiin.

Ehdoton enimmäismäärä on 20 krt vuosi, mutta silloin yleensä muualta saatavan altistuksen tulisi kai olla jo aika olematonta (eli ei pahemmin ulkona oleskelua kesäisin yms..).

Periaatteessahan säteilylle (kuten muillekaan karsinogeeneille) ei ole ehdottoman turvallista annosta. On vain todennäköisyyksiä sairastua / olla sairastumatta tietyllä vuosittaisella tai eliniän aikana saadulla annoksella. Tietysti jokainen itse arvioi, uskaltaako luottaa siihen, että omat geenit ovat paremmat kuin keskivertoihmisellä.  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään