Maukku

Rusketuksesta: ruisku-, raidat, solarium, voiteet

250 viestiä aiheessa

Heip!

Kävin itse neljä päivää sitten ja oli kyllä positiivinen kokemus. Tämä oli testikerta ja seuraavan kerran käyn ensi viikolla ennen häitä. oli kaksi värivaihtoehtoa, tummempi ja vaaleampi. Otin vaaleamman. saman päivän aamuna kuorin ihon, mikä kuulemma auttaa tekemään väristä tasaisemman. Väristä tuli tosi tasainen, vaikka vedin lähtiessäni farkut jalkaan (löysät vaatteet olisi parempi vaihtoehto). Ainut miinus on ollut, että kun kävin tällä viikolla juoksemassa ja oli tiukka toppi päällä, hankautui väri ilmeisesti hien takia osin pois topin saumojen kohdalta. ensi viikolla ennen häitä en aio lenkkeillä, ettei käy samoin...Paikka oli Skindividual, erittäin miellyttävä, joten voin suositella! Aluksi väri on ehkä turhankin tumma, etenkin jos sulhanen ei ole ruskettunut --> en itse halua kuvien takia kovin suurta kontrastia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin kesällä suihkurusketuksessa kokeilemassa. Pöh, ranteiden sisäpinta ja nilkat olivat ihan raitaiset. Samoin varpaanKYNNET tulivat keltaisiksi ja niitä sai putsailla ja lakata vaikka kuinka kauan (= viikkoja) jälkeenpäin. Kasvot ja muu kroppa oli ihan ok. Tosin väri lähti aika nopeasti pois, kohtuullisen hyvänä pysyi muutaman päivän. Kasvoista lähti nopeimmin pois.

Mä käytän paljon valkoisia vaatteita ja kun vähän hikosi, paidan selkämys sisäpuolelta oli ihan keltaisen ruskea. Tosin väri lähti pesussa pois. Mua ei kuitenkaan huvittanut kokeilla, lähteekö väri hääpuvusta pois...

Se paikka missä mä kävin oli sellainen, jossa kauneushoitolan täti tuli ruiskuttamaan sitä väriä muhun sellaisella maaliruiskulla (tuli lapsuusajan rempat mieleen...). Mä pidin omat pikkarit päällä, mutta mulle tarjottiin paperistringejä. Oisko ollut paperimyssykin. Siinä ruiskuttamisessa meni yli puoli tuntia, koska laitettiin kaksi kerrosta. Kuivattaminen kesti vähintään yhtä kauan, muistaakseni kauemmin. Siinä sitä seistiin - mä puolialastomana ja täti tuulettimen kanssa  :D

Mun mielipide on, että kauniimman tuloksen saa Dermosilin itseruskettavalla voiteella. Luonnollisempi, halvempi ja parempi väri. Sitä täällä jo joku muukin mainosti ja mä yhdyn kuoroon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

HUOM!!! HUOM!!!! HUOM!!! Mä olen kuullut ja lukenut että raskaana oleva ei saa mennä suihkurusketukseen. Toisin kun täällä edellä mainittiin. Mun piti mennä kaverini kanssa suihkurusketukseen, mutta ne ei ottanut vastaan kaveriani koska hän oli silloin raskaana. Myöhemmin luin vielä jostain lehdestä, että sitä ei suisitella raskaana oleville.

Kysykää vielä varmuuden vuoksi mikä on tilanne ennen kuin varaatte aikaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytiin kesällä kokeilemassa sulhon kanssa tulevia häitä silmällä pitäen.. Rusketus kesti noin viikon, ja lakanat sekä tyynyliinat sai pestä moneen kertaan. Väri oli nätti ja käsiin ja jalkoihin levitetyn voiteen ansiosta mitään kummallisia läikkiä ei tullu. Olin ihan tyytyväinen väriin, mutta en uskalla ottaa riskiä hääpuvun kanssa.. Ainakin valkoiset alusvaatteet ja jopa farkut värjääntyi rusketuksen lähtiessä.

Me mennään kyllä solariumrusketukseen häiden alla. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin just tänään ostamassa valokortin terveys/kunto/kauneuskeskukseen, jossa on tavallisen solkun sijaan joku uus 4-valosysteemi, turvallinen ja terveellisempi kuin tavallinen. Hinta oli kuitenkin edullisempi kuin muissa paikoissa, koska tehokkuuden takia yksi hoitokerta on vaan 4-5 minuuttia, mutta vastaa yhtä auringonottopäivää. Käyn siellä muutaman kerran, niin saan kevyen ja huomaamattoman päivetyksen hääpäiväksi pukua vasten ja pienen pohjan häämatkalle bikineihin ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jatkanpa tähän, kun enviitsi uutta ketjua aloittaa...

Onko kenelläkään ollut vastaavaa ongelmaa? Eli mulla on hyvin kuiva iho talvisin varsinkin käsivarsissa. Mulle tulee semmoisia kuivia ihottumalaikkuja. Ei näy paljoa, mutta tuntuu ikäviltä kun koskee. No olen nyt saanut nuo laikut aikahyvin pois perusvoiteella rasvaamalla joka päivä. Tilalla on vaan nyt vähän normaalia ihoa vaaleampia laikkuja. Olin ajatellut mennä solariumiin, mutta nyt pelkään että nuo kaukaa huomaamattomat laikut näyttää entistä vaaleammilta jos rusketun (olkaimeton puku). Häihin on aikaa alle kuukausi, joten onko ainut vaihtoehto olla tekemättä mitään?

Mielummin vihille kalkkilaivan kapteenina kuin laikullisena?!?  :'(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sumutusrusketusta en ole itse kokeillut, mutta kaveri sanoi, että kertasumutuksella hän sai ainakin vain kevyen päivetyksen, joka kului pois viikon sisällä. Ehdithän sä, tanjuliini, vielä ottaa testisuihkutuksen, joka kerkeää varmaan kyllä kulumaan jo poiskin, ellet ota uutta ennen häitä.

Tinker_Bell: myös mulle tulee (atooppisen ihon takia) noita laikkuja käsivarsiin. Rasvaaminen ja kuivaharjaus tehoo niihin jonkin verran, mutta aurinko tai solkku vie ne kokonaan pois. Epätasainen väri tasoittuu ihan kummasti  kyllä itseruskettavallakin. Ihot on tietysti erilaisia, mutta onhan sullakin vielä aikaa testata solariumin ja ruskettavan vaikutusta omaasi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattasi varmaan kokeilla toisen väristä pukua, mä nimenomaan näytän sairaalta luonnonvalkoisessaa, mutta vitivalkoisessa iho näyttää tosi kirkkaalta ja silmät tummalta, lumikki-look  ;D Tosin mä ehdin kyl ruskettua häihin mennessä, melkein harmittaa, koska kesällä en näytä niin dramaattiselta valkoisessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kans varmaan noita laikkuja. Mun on tosi pieniä, joten kaukaa niitä ei huomaa, enkä muuten ole välittänyt, mutta nyt häitä edeltävänä keväänä ajatelin syödä sellasia luontaistuotekaupan A-vitamiini (tms) pillereitä. Yksi tuttu oli käyttänyt niitä viime kevään ja hänen ihonsa oli alkukesästä upea (en tosin tiedä millainen se on ollut aiempina kesinä) Pillerit siis edistävät ihon terveyttä ja nopeuttavat ruskettumista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäkin aion värin nahkaani saada suihkutussysteemillä. Solarium ei mulla ainakaan kovin ruskeaa tulosta tuottanut. 10 kerran jälkeen hyvä, että huomasi ihon saaneen vähän väriä.

Mahtaakohan suihkuväri imeytyä kuiviin kohtiin kovemmin kuin "normaaliin" ihoon? Niitä laikkujan ajatellen vaan... Ei sen puoleen kyllä liikkeissä varmaan osaavat auttaa ettei kuivat kohdat tuu tummemmiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän menee aiheen vierestä, mutta kalpeusasiaan tämäkin liittyy. Maaliskuussa olis häät eikä ole mahdollista saada väriä naamaan sitä ennen. Kysymys siis kuuluu, että voiko sitä tai näyttääkö aurinkopuuteri hyvältä tuohon aikaan vuodesta vai olisko parempi käyttää poskipunaa? Onko se aurinkopuuteri enemmän kesän juttu? En ole koskaan käyttänyt poskipunaa tai aurinkopuuteria, siksi kyselen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voit myös kokeilla muuttaa mielikuvaasi valkoisuudesta. Ajattele sitä, että ennen kaikki ylhäiset olivat valkoisia ja rusketus oli rahvaanomaista. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos sä et oo koskaan käyttäny kumpaakaan tuotetta niin kannattaa ainakin harjoitella, niillä saa itsensä äkkiä tosi typerän näköiseksi jos väriä on liikaa tai väärässä kohdassa. Mulle ainakin kaikki aurinkopuuterit on liian punaruskeita. Lumenen sävyvoiteella saa itsensä luonnollisen näköiseksi (sellainen iso tuubi, jossa on jotain koivunlehtiuutetta siinä rasvassa), mutta se sotkee sitten vaatteet, varsinkin valkoiset, samoin kuin aurinkopuuterikin. Koska jos laitat sitä kasvoihin niin et voi jättää kaulaa ja rintakehää valkoiseksi. Sitäpaitsi mun mielestä rusketus talvella näyttää luonnottomalta. Suosittelisin poskipunaa, itse laitan sitä aina poskiin, ohimoille, leukaan ja vähän kulmakarvojen väliin. Näin saa muotoa kasvoihin. Kirjastosta löytyy meikkaus ja maskeerauskirjoja, joissa on hyviä ohjeita. Myös lumenen nettisivuilta lötyy paljon vinkkejä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin pari vuotta sitten keväällä solariumissa ja nyt on tarkoituksena mennä ennen häitä. Itselläni väriä tuli pintaan jo parin kerran jälkeen, mutta muutenkin kyllä rusketun helposti. On siis todella yksilöllistä, kuinka helposti solariumissa väriä saa (ihan kuten auringonotossa yleensä). Minulle oli muutaman kerran jälkeen tullut jo sen verran väriä, että jotkut kaverit luulivat minun olleen etelässä. Mutta tiedän myös yhden naisen, josta ei reilun 5 kerran jälkeen eroa huomannut.  :) Ja sillähän on myös suuri merkitys, että kuinka ruskea/vaalea olet tällä hetkellä ja kuinka paljon haluat ruskettua. Viimeistä solarium kertaa ei varmaan ihan häitä edeltäviin päiviin kannata jättää, vaan esim viikkoa ennen. Kovin paljon ennen häitä en solariumissa käyntiä suosittele aloittavan, jos aiot käydä esim sen kolme kertaa. Esim pari kuukautta ennen häitä vois olla hyvä aloittaa?  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen käynyt suihkurusketuksessa viime keväänä. Ihan varoituksena: jos käy suihkurusketuksessa, kannattaa käydä kokeilemassa sitä, vaikka kuukausi ennen h-hetkeä, koska ainakaan minulla asennot, jotka siinä kopissa pitää ottaa, eivät onnistuneet täydellisesti silloin ja käsiin tuli muutama tummempi raita... :-/ Varsinkin, jos on olkaimeton puku eikä huntua niin suosittelen... Väri muistaakseni kesti vähän reilun viikon, jos ei hikoillut tai käynyt pesulla montaa kertaa viikossa. Haju on aika hirveä vielä ensimmäisen pesunkin jälkeen, jonka sai tehdä vasta seuraavana päivänä aikasintaan. Ja siis se rusketus lähtee esim. hikoiltaessa! Joten varokaa valkoisten hääpukujenne kanssa esim. kainalon kohtia, jos tunnelma kohoaa iltaa myöten... Minä olin menossa näytökseen noin viikko suihkurusketuksen jälkeen ja valitettavasti rusketus värjäsi muutamat näytösvaatteetkin kiireessä puettaessa... ::) Sitä en tosin tiedä lähteekö rusketus vaatteista pesukoneessa :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en ole ajatellut ottaa mitään rusketusta ennen häitä, eipä se punaitukkaiselle sovikaan. Ja kun en luonnostani rusketu (siis ollenkaan, palan vaan) niin tuntuisi siltä, etten ole oma itseni, jos keinotekoisesti itseäni koittaisin saada ruskeammaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät on elokuussa ja hääpuku on olkaimeton. Miten ihmeessä vältyn koko kesän rusketusraidoilta?!

Ei halterneck-mallisia toppeja eikä uikkareita, ei narutoppeja, ei t-paitoja...??? Pelkkiä tuubitoppeja koko kesä päällä vai? Niin varmaan. :o Onko parempia ideoita?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla sama ongelma. Kaiken lisäksi mulla on edelleenkin viime kesän Thaimaan reissun jäljiltä hirmuiset rusketusraidat (tai siis palamisraidat..) jäljellä! Lähteeköhän nekään pois enää ikinä?! :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätä mäkin oon miettiny. Käyn kyllä solariumissa ennen häitä, ehkä se tasoittaa vähän. Täytyy aina vaan muistaa laskea ne olkaimet alas kun ottaa aurinkoa  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi keino, jolla voi yrittää välttää tai ainakin lieventää olkaimista jääviä rusketusraitoja, on ostaa kehdet erilaiset bikinit ja käyttää niitä vuorotellen. Eli sellaset "normaalit" bikinit ja niskan takaa solmittavat kolmiobikinit. Mulla on ainakin auttanut. Paras keinohan on tietenkin ostaa olkaimettomat bikinit ;)

Vaikka mä olen aika tehokas ruskettumaan, niin en mä Suomessa ollessa ole ihan normaalilla terassi-istumisella juurikaan raitoja saanut aikaan, ellei sitten joka päivä pidä samaa paitaa päällä. Eli mulla ainakin tepsii, kun vaan vaihtelee vaatteita tarpeeksi usein.

Jos ne raidat kuitenkin onnistuu hankkimaan, niin uskoisin, että ammattitaitoinen meikkaaja saa nekin piiloon. Taikka sitten kotikonstina jo monesti aikaisemminkin mainittu itseruskettava raitakohtiin laitettuna.

Kyllä niitä keinoja löytyy, turha sitä koko kesää on alkaa tälläsen asian takeen pilaamaan ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon miettinyt ihan tätä samaa!!! Ja mulla ainakin tulee rusketusraidat, vaikka joka päivä vaihtaisi paitaa ja pitäis eri mallisia. En ole mikään auringonpalvoja, mutta väkisinkin sitä ruskettuu, kun pihalla on auringon paisteella, joten mulle ainakaan tehoa Suskiksen neuvo vaihdella vaatteita tarpeeksi usein. Kyllä sit' kans kaikella pitää päätänsä vaivata  ;D ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kanebon itseruskettava:  rajat saa pois. Ei jää läikkiä eikä rajoja.

(käy kaivaa pussista nimen : Eli Kanebo honey glow self tanning)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suositelkaamme siis erittäin hyvää itseruskettavaa voidetta/sprayta, joka ei missään nimessä tee ihosta kellertävää?

Muistaakseni viime kesänä käytin jotain Nivean itseruskettavaa pumppupullossa, ja tämä aine kyllä kellersi ihoni.

Mutta mikä olisi se sellainen joka ei kellerrä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä pelkään samaa ja inhoan itseruskettavia. Meillä on onneks häät 1.7, joten siihen mennessä tuskin paistaa kovin pahasti. Tosin kahtena edellisenä juhannuksena oon onnistunu kärventämään itseni. Jee hyvä syy ostaa pari tuubitoppia ja uudet bikinit  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla sama ongelma. Täytyypä laittaa tuubitoppi päälle rannalle tai vaihdella eri bikineitä niin rajat katoaa. (kiitos hyvästä vinkistä!)  :)

Häät elokuussa, joten siihen mennessä kerkiää ruskettua. Täytyy varsinkin festareilla muistaa varoa tuota palamista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään