Maukku

Rusketuksesta: ruisku-, raidat, solarium, voiteet

250 viestiä aiheessa

Kävin itse ensimmäistä kertaa solariumissa viime kesänä. Mulla näkyi vasta toisen kerran jälkeen vähäsen päivetystä. Kannattaa käydä vaikka kuukautta aikasemmin hääpäivää ekan kerran. Ja jos se on ensimmäinen kerta solariumissa niin taukoa neuvotaan pitämään seuraavaan kertaan viikon verran (ainakin mulle neuvottiin niin). Seuraavien kertojen välit vois olla muutamia päiviä.

Kävin itse muistaakseni viisi kertaa kuukauden sisällä ja sain ihan mukavan värin. Ei kovin ruskettunutta ihoa, mutta rajat huomasin jokseenkin selvästi kotona.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on testattu!

Kävin kokeilemassa suihkurusketuksen. Tässä hoitolassa se tehtiin "käsin ruiskuttamalla". Ihan ok. Ainoastaan väri jäi minusta liian vaaleksi, joten taidan sitten varsinaiseen päivään ottaa tummemman värin. Kävin tiistaina ja nyt torstai-iltana näyttää, että osasta vartaloa (kädet yms.) alkaa vähitellen vaalentua pois. Eli mikään pitkä ikäinen tuo juttu ei ole.

Onneksi kävin jo etukäteen testaamassa. Näin näki paremmin, miten se kannattaa ajoittaa varsinaisen h-hetken lähestyessä. Itselläni kun on talvihäät, haluan hiukan väriä pintaan. Halusin myös nähdä, etten saa mitään iho-oireita aineesta.

Nopea juttu - kesti kokonaisuudessaan reilun puoli tuntia (riisuminen - ruiskutus - kuivatus).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kumpikohan noista ruiskukusketus metodeista olisi parempi, tuo kaappi, vaiko käsinsuihutettava? Kokemuksia?

Kaverin kaveri, joka on kosmetologi ja hänen liikkeessään pystyy noihin molempiin, on sanonut, että käsin suihkutettavalla metodilla saa tasaisemman värin. Kaapissa on pieni vaara, että ruskeutus ei ole tasainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kokeilin viime kesänä Air Tanning rusketusta ja olin lopputulokseen ihan tyytyväinen. Olen vaaleaihoinen, joten minulle valittiin vaalein sävy (olisi saanut valita myös tummemman, mutta halusin luonnollisen lopputuloksen). Väri alkoi näkyä jo samana iltana ja kesti noin 3-4 päivää. Väri oli kohtuullisen tasainen, mutta esim. käsivarsien sisäpuolille jäi muutama vaaleampi laikku.

Jatkossa en ole ajatellut käydä kosmetologilla hankimassa "rusketusta", sillä mielestäni saman lopputuloksen saa hyvällä itseruskettajalla. Värihän ei kestä montaa päivää, joten hoidon hinnalla voi ostaa itselleen laadukkaan itseruskettavan tuotteen, josta riittää moneen käyttökertaan. Esim. Loréal Sublime Bronze Self-tanning Gel on mielestäni kelpo tuote, eikä edes kovin kallis (n. 14 euroa). Nyt ostoslistalla on Loréalin uusiin itseruskettava suihke, joka tulee pullosta ulos niin hienona suihkuna, ettei sitä edes tarvitse tasoittaa käsin.  Saa nähdä toimiiko... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Turussa 11 Hetken tiloissa kävin testaamassa suihkurusketusta (käsin ruiskutettava) ja tulos oli oikein tasainen. 25e muistaakseni koko vartalo jos tekee kuorinnan kotona.

Kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa sävy ennen hääpäivää ja aloittaa kokeilu vähän tummemmasta väristi - siitä on helppo sitten keventää jos tuntuu liian tummalta. Itselleni keskiruskea sopi hyvin, vaikka olenkin muuten todella kalpeaihoinen. Vaalein väri ei mielestäni juurikaan rusketa, antaa vain keveän päivetyksen jota ei mun iholtani varmaan kukaan edes huomaisi.

Kyselin myös milloin rusketus kannattaisi ottaa, ja suositeltiin hääpäivää edeltävää päivää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis kestääkö tuo suihkurusketus tosiaan vain muutaman päivän?  :o

Solarium ja auringon ottaminen tarjoavat varmaankin pisimmän rusketuksen. Harmi vaan, että uv-säteily on niin haitallista  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kävin ottamassa Air Tanning -suihkurusketuksen kauneushuone Sirpa Jyrkkäsellä Turussa. Kokovartalorusketus maksoi 24 euroa ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Mutta hääpäivää varten itse en kyllä uskalla tuota rusketusta ottaa, sillä vielä seuraavanakin päivänä, vaikka kävin aamulla suihkussa, valkoiset rintaliivit ja paita värjäytyivät ruskeiksi. Väri kyllä lähti pois pesussa, mutta ei oikein innosta ajatus, että illalla kun olisi aika esitellä sulhaselle hääpuvun sisältöä, puku ja alusvaatteet onkin ihan ruskeat :-?. Ja kun jonkin verran on kuitenkin noihin vaatekappaleisiin tullut sitä rahaa laitettua....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kävin 1 1/2 kuukautta sitten ruskettamassa itseni. kosteutin ihoa viikon ennen sinne menoa todella ahkerasti, silti väri haalistui todella paljon ekalla suihkukerralla ja siitä jäi ikäviä länttejä decolteelle ja kaulaan vaikka kosteutin hyvin. maksoi 25e nyt mietin et uskallanko mennä ennen häitä jos jää laikkuja... :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Osaako joku sanoa, saako samana päivänä kun ottaa suihkurusketuksen, mennä saunaan? Suihkuunhan saa mennä 5 h kuluttua, mutta entäs sauna?

Hmm. Me annamme asiakkaille ohjeeksi että mielellään 12 tuntiin ei suihkua, saunaa, hikiliikuntaa yms. Aika on semmoinen 'varmuuden vuoksi'-aika.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin keväällä valkoisuusangstin keskellä Natusanin Firming itseruskettavaa kosteusvoidetta ja yllätyksekseni se toimi tosi hyvin. Aikaisemmin olen kokeillut kaikenlaisia ja aina on jotain valittamista, joko tahraa tai tulee "mustelmia" eli väri kerääntyy esim. nilkkoihin tms. Käytin aiemmin esim. Doven päivettävää ja se ei juurikaan päivettänyt, lähinnä teki niitä "mustelmia". Natusan pelittää tosi hyvin: ruskettaa nopeasti uskottavan päivetyksen, jos joka aamu suihkun jälkeen laittaa, on kolmessa päivässä jo mielestään terassiruskettunut. En ole onnistunut tahraamaan vielä kertaakaan ihoa tai vaatteita, vaikka olenkin ollut laiska ja laittanut suoraan voiteen suihkunraikkaalle iholle ilman mitään ihme kuorintoja.

En ole päässyt vielä tänä kesänä kunnolla biitsille, joten ylläpidän tätä pientä päivetystä laittamalla Natusania kun muistan, eli about kerran tai kaksi viikossa.  Sääret on niin kalmankalpeat voiteen alla, että niillä väri ei juuri auringonvalossa näy, mutta illalla on kyllä sopiva päivettynyt sävy. Heti jos on ollut yhtään oikeasti auringossa, itseruskettavakin saa pohjaa ja potkua sävylle.

Firming -osasta en tiedä, ihan yhtä läski olo edelleen, mutta se itserusketus toimii ;) Eli voin suositella. Tämä on näitä "tätä et voi mokata" tuotteita.

Häitä ennen rukoilen, että edes joku viikonloppu paistaisi aurinko, jotta pääsisi rannalle ruskettumaan. Lomaa kun ei ole, solkkuun en mene ja sprayrusketus on liian lyhytkestoinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei,

olen käynyt aiemmin solariumissa, ja tykkäsin kovasti sen antamasta luonnollisesta rusketuksesta, mutta mutta...minulla on sellainen ongelma, että lapaluiden kohdalle yläselkään jää vaaleat läikät. Ilmeisesti joku varjoalue tai jotain, mutta kuitenkin kaksi samanmallista pientä vaaleata läikkää. En edes ole mitenkään tikkulaiha, eli luut eivät törrötä, joten en ymmärrä mistä nuo läikät johtuvat. ONKO KELLÄÄN SAMANLAISTA KOKEMUSTA, JA VINKKIÄ MITEN NUO LÄIKKÄKOHDAT SAA MYÖS RUSKETTUMAAN SOLARIUMISSA? Minulla on selästä avonainen puku, joten haluaisin tasaisen rusketuksen myös selkään.

Apua ja neuvoja siis kaipailen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ole puolet ajasta vatsallaan.Nuo läntit jää mullekin,myös pakaroihin jää valkeat laikut jos en ole vatsallani.

Tai ainakin edes osan ajasta vatsallaan,sillä tavoin läntit eivät ole häiritsevät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, kiitos Puolinainen! Niinpä taidan tehdäkkin: olen vatsallani jonkin aikaa. Mutta eikö sitten etupuolelle tule mitää läikkiä, esim. ruskettuuko poski nätisti, jos se on solkkulaitteen pohjaan liimattuna? Ehkä se ei ehdi läikittyä, kun välillä on toisin päin...tämä taisi ratkaista minun rusketusongelmani!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon silleen vatsallani että kämmenselät on hiusrajaa vasten,siis kasvojen ja solkun väliin jää ilmaa.Eli otsa ei ole peitetty..Vaikea selittää.. :-?

Siis kuitenkin niin että käsivarret on pullonavaaja-asennossa ja kämmenselät etuosassa päälakea

kannattelee päätä.

Tajuut sä tästä mitää? ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

solarium.jpg

Tuolla tavalla,paitsi että hiusraja on tuossa kämmenten päällä,kasvot solariumiin päin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin kokeilemassa suihkurusketusta 8päivää ennen häitä ja voi apua.. Sanoin, että haluan kevyen päivetyksen, ei missään tapauksessa mitään tummaa ja luonnotonta. Hän sitten sanoi tekevänsä ½ ja ½ sekoituksella (mitä se ikinä sitten tarkoittikaan..) 7h ruiskutuksen jälkeen rupesi väri näkymään (kaupan peilistä katseli takaisin joku ulkomaan auringossa käynyt...) Molempien käsien alapuoli oli ihan oman ihoni värinen (eli valkoinen) ja päälipuoli TODELLA ruskea... Molempien käsien rystysissä meni väriraja sormien ollessa valkoiset ja rystysiin väri oli tietysti jumiutunut todella tiukasti ja epätasaisesti vaikka olin kuorinut ja rasvannut ihon huolellisesti ennen menoa. Onneksi kasvoilla, kaulalla ja selässä väri oli tasainen (paitsi se oli mennyt aukinaisiin ihohuokosiin näyttäen siltä, että selkäni ja rintalastani olisivat olleet mustapäitä täynnä..) Viikon hinkkasin ja jynssäsin ihoa milloin milläkin kuorintarasvalla ja hanskoilla ja vaaleimpiin kohtiin lisäsin väriä purkista, lopputuloksena onneksi se, että hääpäivänä väri oli tasaantunut (ja lähtenyt melkein kokonaan pois). Loppujen lopuksi ihoni oli lähes oman värinen :rolleyes:

Opetuksena siis..

* Mene ammattilaiselle (itse kävin hiustarvikkeita myyvässä kaupassa)

* Mene ajoissa

* Varmista, että ruskettaja osaa asiansa...

Koomisinta tässä on se, että toinen kaasoistani oli nähnyt unta ennen mun rusketusta, että mieheni menee naimisiin mustan naisen kanssa :lol: (Sitä hän ei osannut sanoa, olinko se minä, vai joku muu nainen)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin päätin,että täytyy vähän rusketusta hankia, kun on ihan valkoinen puku ja häät nyt huhtikuussa. Ei ihan liikaa ole näillä ilmoilla ruskettunut. :lol:

Kokeilin suihkurusketusta ammattitaitoisessa liikkeessä dekoltee-alueelle.

Vaikka ohjeistuksia noudatin, kyseinen väri lähti minulta kolmen päivän kuluttua, vaikka luvattiin sen kestävän 10-12päivää. Ilmeisesti kyseinen aine ei pysy ihossani. :rolleyes: Väri oli ihan tasainen aluksi, mutta toisen naamapesun jälkeen väriä oli vähän laikukkaasti. Eli peseytynyt jostain kohtia pois.

En siis todellakaan uskalla tehdä suihkurusketusta kahta päivää ennen hääpäivää!

Olen siis siirtynyt solariumin puolelle. :lol:

Muokattu: , käyttäjä: pauline08

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käykö joku teistä solariuminkäyttäjistä ns. pystysolariumissa? Valkoisten laikkujen pelossa haluaisin kokeilla ruskettumista seisoma-asennossa, mutta en ole vielä löytänyt Helsingistä paikkaa, jossa kyseinen laite olisi. Tietääkö kukaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin, minäkin olen ensimmäistä kertaa alkanut käydä solariumissa. Olen nyt käynyt kaksi kertaa (15 minuuttia/kerta) enkä tiiä uskallanko enää mennä <_<

Toiseen olkapäähän on ilmaantunut pilkkuja. Ne näyttää ihan pisamilta, mutta ovat vähän isompia ja kaksivärisiä :blink:

siis sillä lailla että vaaleassa laikussa on pieniä tummia laikkuja. Ihan kuin luomet mutta voiko luomia tupsahtaa tuolla lailla yhtäkkiä tuollaiset määrät? Vieläköhän sitä uskaltaa mennä solkkuun vai tuleekohan musta pilkullinen ennen hääpäivää :huh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin Air Tanningissa Pornaisissa olevassa putiikissa enkä tod. ole tyytyväinen. Aivan kammottavaa jälkeä (näkisittepä käsivarsieni sisäosat... mieleen tulee enemmän seepra kuin rusketettu käsivarsi..). Ainoa onni tässä keikassa on se, että häät ovat vasta reilun parin kuukauden päästä joten eiköhän tästä hirvitysrusketuksesta pääse hyvissä ajoin ennen sitä eroon... Nyt en vaan sitten tiedä mitä tuon rusketusasian kanssa tekisin kun Solariumiin en haluaisi mennä ja pakko olis joku rusketus kehitellä selän huonoa ihoa peittelemään :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kuin paljon ennen häitä alotatte solariumissa käynnit? Suihkurusketusta en kyllä uskalla häihin kokeilla..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Mä olen tosi vaaleaihoinen luonnostani ja punapigmenttiäkin vielä on siunaantunut, joten olen jo aloittanut pari viikkoa sitten solariumissa käynnit (kerran viikossa, näin toistaiseksi vielä vain 10min kerrallaan). Häihin siis vielä vähän vajaa 7 viikkoa aikaa.

Käsittääkseni kuitenkin jotkut jotka ruskettuu tosi helposti saattaa selvitä ihan muutamalla käynnillä, kun uskaltaa olla vähän pidempäänkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kullannupulle vastauksesta :) Täytynee alkaa varailee aikoja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tietääkö kukaan, auttaako solarium vanhoihin rusketusraitoihin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Uppista!

Olisko kokemuksia siitä, auttaako solarium rusketusraitoihin? Tätähän edellinenkin kyseli, mutta tämä topic tipahtanut ties minne. Itselläni on pohkeissä vaelluksen jälkeen 10cm tummemat alueet. Oikein kivat on, ja kun vielä ajattelee että tarkoituksena olisi vaihtaa hääpäivänä illalla lyhyempi mekko päälle, niin voi elämä jos tuo tyssää näihin pohkeisiin! Tai jos ei solarium auta, niin mitä voisi kokeilla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään