timantti77

E-pillerien lopetus ja iho

84 viestiä aiheessa

Tässäpä minun "sairaskertomus", jonka perusteella ei kannata lopettaa pillereitä häiden alla.

Lopetin aikoinaan DianeNovat ja parin viikon päästä alkoi nassu ja päänahka rasvoittua hurjaa tahtia.

[...]

En halua lietsoa paniikkia kenellekään, mutta tässä siis pieni varoitus DianeNovan lopettajille. Vaikka eihän kaikille tietenkään näin käy. Melianet lopettaessani esim. ei tullut mitään negatiivisia oireita, lopettamisen jälkeen vaan alkoivat hiukset kasvaa (takaisin) ja olin mieleltäni iloisempi.

Itse soin DN:aa monta vuotta, ja viimeisina vuosina kysyin gynelta juuri tasta asiasta, etta mita jos tulee kamalasti finneja lopettamisen jalkeen. Han sanoi mulle, etta DN:ssa on muihin pillereihin verrattuna paljon hormoneita, joten on suurempi todennakoisyys, etta menee iho huonoksi. Jos taas ensin alkaa syomaan toista pillerimerkkia (esim. Meliane, mita itsekin soin sitten) jossa hormonitaso on matalempi, niin samanlaista ongelmaa ei niin herkasti tule. Oikeassa han oli, ainakin omalla kohdalla. Jonkin verran on tullut epapuhtauksia ihoon, mutta ei yhtaan niin paljon kuin pelkasin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lopetin pillerit n. 1,5 kk ennen häitä, eikä edelleenkään (nyt 2kk lopettamisen jälkeen) ole ilmaantunut mitään iho-oireita. Toisaalta minulla on aina ollut erittäin hyvä iho, eikä ongelmia ollut ennen pillereiden aloitustakaan. Käytin tosin aika matalahormonisia pillereitä, eli Yasmineja.

Joka tapauksessa, jos ei ole yleensä taipumusta iho-ongelmiin, niin ei ehkä kannata murehtia tälläisista asioista. Pillerit pois vaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei pidä paikkaansa! Olen kohta 20 täyttävä nainen jua lopetin yasminellet vuoden alussa. Ihonio on aina ollut kuulas ja virheetön, mutta huhtikuun lopussa ihoni meni ihan pilalle. Aloitan nyt pillerit uudestaan tällä viikolla ja toivon että ongelma korjaantuu. Kesän tämä akne ainakin pilasi :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa,

itse olen syönyt 10 vuotta e-pillereitä ja nyt päädyin lopettamaan pari kuukautta sitten pillerit. Dianenovaa olen syönyt tästä ajasta kolme vuotta, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta iho-ongelmiini; otsassa oli pientä näppyä, kunnes vuosi sitten söin ensin 3kk roaccutan kuurin, ja sen jälkeen parin kuukauden tauon jälkeen 6 kk kuurin. Nyt hävisi, mitään ei ole missään:) Pillereiden lopettaminen ei näin ollen ole vaikuttanut minuunkaan muuten kuin hiustenrasvoittumisen muodossa. Lääkärini suositteli minulle rasvaa joka on Skintechin Purigel, siinä on minimaalinen osuus vahvaa kuivattavaa ainetta, joka ei kuitenkaan vaikuta niin vähäisenä määränä sikiöön. Tätä tuotetta saa vain Punavuoresta yhdeltä kosmentologilta (maahantuoja) sekä ihotautilääkäriltä Dextrasta.

Suosittelen lämpimästi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin lopetin Yasminet n. vuosi sitten ja edelleen sekä kierto, että iho aivan katastrofaalisessa kunnossa! Alan olla aika epätoivonen näiden näppylöiden kanssa. Olen jo kohta 30, joten finnit olisi saaneet pysyä poissa nytkin, kun ei niitä teininäkään kauheasti ollut. Pahimmat näppyalueet on otsa, leuka ja leukaperät, mutta löytyy niitä rintalastasta ja yläselästäkin. Kosmetologin mukaan ovat hormoniperäisiä, eikä niitä ole mitään järkeä alkaa puristelemaan, kun ovat niin pieniä (mutta näkyviä!). Kaikki puhdistusainevinkit otetaan ilomielin vastaan, tähän mennessä kokeiltu ainakin Vichyn tuotteita. Ei toimi. :hysteric:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaanpa minäkin kokemukseni. :girl_smile: Itse käytin aikoinaan Yasminin pillereitä ja kun lopetin meni iho aika huonoon kuntoon, minkä lisäksi päästä lähti hiuksia aika tavalla. Ikinä aikaisemmin ei siis (edes teininä) ole ollut iho ongelmia. Veikkaan, että hormonitoiminnalla meni aikaa löytää se oma rytmi sen jälkeen, kun oli mennyt pillerien mukaan.

Sama ihojuttu oli muuten tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

Itselläni ihon kunto rauhottui vuodessa ja sen jälkeen ollut tosi hyvä. Ja kiertokin on nätisti paikallaan. Eli ainakin jos ennen pilsuja on ollut ok iho, niin ei ehkä kannata säikähtää jos välissä notkahtaa. Mutta tosiaan, ennen häitä voi olla "vähän" ikävää. :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla meni pillerien (Diane Nova) lopettamisen jälkeen iho ihan persiilleen ja menkat tosi epäsäännöllisiksi.

Mulla kävi ihan samoin. Tämän jälkeen aloitin miedomman Yasminen ja se ei kyllä riitä pitämään kaikkia finnejä poissa. Olen ajatellut pyytää 3kk ennen häitä Diane Novaa taas käyttöön migreeninkin uhalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla oli Diane Novat käytössä 10 vuoden ajan. Sain ne alunperin finnien takia, josta oli silloin kyllä apuakin. Nyt kauhuissani odotin miten käy, kun pillerit 3kk sitten lopetin. Hiukset rasvoittuvat todella nopeasti, saisin pestä niitä joka päivä, ellei kuivashampoota olisi keksitty. Olen siis tottunut pesemään ne joka toinen päivä. Kasvojen iho on myös rasvainen, kiiltää hyvinkin helposti, mutta finnejä ei (onneksi) ole vielä ainakaan tavallista enempää tullut.

Näillä siis mennään, pikkuhiljaa alkaa jo tottumaankin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kylla finnit, napyt ja kasvojen ihon rasvaisuus lisaantyivat pillerien lopettamisen jalkeen. Kukintakautta kesti n. 8 kuukautta, kunnes iho viimein rauhoittui. Sanoisin, etta iho on asteen rasvaisempi edelleen verrattuna pilleriaikaan, mutta onneksi se on suurimmaksi osaksi taas silea. Oman komeukseni perusteella hormonien tasapainoilu voi nakya siis hyvinkin pitkaan pillerien lopettamisen jalkeen, niin iholla kuin muutenkin. Eli heti ei kannata heittaa kirvesta kaivoon, jos on vahan aikaa iho-ongelmia. Toisaalta minulla ei ole koskaan ollut aknea eika pillereita ole sen vuoksi tarvinnut syoda.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään