pirimari

Silmälasit vai piilolinssit?

372 viestiä aiheessa

Olen ollut rillipää jo 10 vuotta suurinpiirtein ja nykyään omistan mielestäni juuri minulle sopivat, ihan tyylikäät lasit jota en epäröi käyttää myöskään häissä, onhan se osa minua ja vieraat voisivat jopa hetken ihmetellä kun ovat niin tottuneet laseihini. Kampauksella pystyy varmasti vaikuttamaan siihen näyttääkö sihteeriltä vai ei ja keep it simple, lasitkaan eivät tee kasvoista/päästä liian täyttä.

Mä oon ihan samoilla linjoilla. Juttelin kampaajani kanssa taannoin asiasta. Olen joskus pitänyt piilareita, mutta kyllä silmälasit mua itteäni on. Kampaaja oli samaa mieltä: miksi ihmeessä näyttäisit joltain muulta kuin itseltäsi omissa häissäsi?

Lasit kuuluu niin olennaisena osana mun päähän - ilman en osaisi ollakaan. Ei varmaan sulhanenkaan tunnistaisi mua ilman laseja :girl_smile:

Nykyään muuten saa ihan hullun halvalla laseja - voihan sitä ostaa uudet kakkulat häihin, jos siltä tuntuu! Varalasejahan aina tarvii.

Mulla on kolmet lasit, ja eka oli ajatuksissa ostaa uudet häihin, mutta ei tarvikaan. Yhdet lasit ovat tosi juhlavat, ja niissä sattuu olemaan just häidemme teemavärikin, joten käyttöön vaan :girl_cleanglasses:

Koska mun lasit on aika näyttävät (eräs ammattilainen muuten sanoi, että aina ei tarvi pyrkiä siihen, että ois mahdollisimman huomaamattomat lasit, ne voivat olla myös näyttävät, vrt. asuste, jos vaan omaan persoonaan sopii), joten hiuksiin ei tule huntua (ei tulis muutenkaan), eikä mitään suurieleistä koristetta, pieni tiara vain, joka sointuu lasien väriin. Lasit on kaksiväriset, ja tämä toinen (teemavärimme) toistuu myös mun kengissä ja laukussa.

Mua ärsyttää, kun aina kaikissa elokuvissa/tv-sarjoissa (esim. Ruma Betty) rumuus ja rumuuden vaikutelma yritetään synnyttää silmälaseilla. Ja sit, kun tästä rumiluksesta tuleekin kaikkien miesten himoitseva kaunotar, häneltä lähtee ensimmäisenä lasit :hysteric:

Lasit vovat olla osa juhlapukeutumista ja persoonaa - kiinnittäkääpä huomiota julkkiksiin; hyvänä esimerkkinä Jorma Uotinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon treenaillut nyt piilareiden käyttöä ihan muutenkin kuin häät mielessä ja oon tykästynyt tosi kovasti! Varmaan häihinkin siis laitan piilarit.

Vähän tyhmä kysymys miulla olisi, jos joku osaa vastata, eli mitä itkeminen tekee piilareille? Siis lähinnä kestääkö ne silmissä vai tulviiko ulos? En meinannut mitään niagaroja nyyhkiä, enkä yleensä itke häissä, mutta ehkä omissa häissä pitää varautua kuitenkin siihen, että muutaman kyyneleen tirauttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla tulee olemaan rillit päässä, enhän mä ilman niitä näyttäisi ollenkaan itseltäni :) Voi olla, että silmämeikki ei pääse oikeuksiinsa kun linssien vahvuus on -7...-8, mutta eiköhän ammattilaismeikkaaja pysty jollain tapaa asiaa korjaamaan. Kokeilin piilolinssejä n. 15 vuotta sitten, ja silloin ne eivät sopineet minulle sillä minulla on todella voimakas hajataitto ja ainakaan niillä 90-luvun piilareilla en nähnyt läheskään yhtä hyvin kuin laseilla vaikka miinuksia olikin oikea määrä (näkökenttä jäi sumeaksi ja vähän vääristyneeksi, tuli helposti pää kipeäksi). Käsittääkseni nykyaikaisilla piilareilla pystyy jo korjaamaan voimakastakin hajataittoa, mutta ainakin meikäläisen eriparisilmille räätälöidyt hajataittopiilarit vahvoilla miinuksilla tulisi ihan huiman kalliiksi.

Muokattu: , käyttäjä: Kaisa^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulho laittaa piilarit, itse olen vain ilman rillejä. Kyllä päivän pystyy olemaan ilman laseja vaikka vähän silmiin alkais sattumaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen päättänyt, että aion laittaa piilarit. Laseja en todellakaan laita! Tuntuu jotenkin, että häämeikki ei pääse niiden kanssa oikeuksiinsa.

Nyt vain sitten pitäisi saada itseä sen verran niskasta kiinni, että kävisi hommaamassa ne piilarit. Huoh..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen päättänyt, että aion laittaa piilarit. Laseja en todellakaan laita! Tuntuu jotenkin, että häämeikki ei pääse niiden kanssa oikeuksiinsa.

Nyt vain sitten pitäisi saada itseä sen verran niskasta kiinni, että kävisi hommaamassa ne piilarit. Huoh..

Kannattaa tosiaan hankkia ne hyvissä ajoin, jotta voit olla varma niiden sopivuudesta silmiisi. Aikaisemmin itse käytin satunnaisesti kertakäyttöpiilareita ja pystyin pitämään niitä päässä max 3h, sen jälkeen kiristi jo silmiä niin paljon että piti ottaa pois... Sanoin tästä mun optikolle ja vaihdettiin merkkiä enemmän happealäpäisevään malliin (aika uudet markkinoilla). Nyt mulla on jonkin aikaa ollut nämä kk-linssit joka päiväisessä käytössä ja toimivat kuin unelmat! :-X Pystyn helposti olemaan sen reilut 12h nämä silmissä eikä tunnu missään! En voisi olla tyytyväisempi.:)

Ja siis itse kyssäriin, aion ehdottomasti laittaa piilarit. :) Hyvä jos osaan enää edes laseja käyttää!:D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Mezzy hyvistä vinkeistä! :)

Pitää varmaan alkaa jo kohtapuoliin ettimään oikeanlaisia piilareita, että silmä tottuisi niihin. Aiemmin ko ei ole ollu eikä ole ollu tarvistakaan piilareille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Mezzy hyvistä vinkeistä! :)

Pitää varmaan alkaa jo kohtapuoliin ettimään oikeanlaisia piilareita, että silmä tottuisi niihin. Aiemmin ko ei ole ollu eikä ole ollu tarvistakaan piilareille.

Eipä mitään. :) Kokeilemalla se vaan selvii. Ja siis takaisin vaan optikolle jos ensimmäiset tuntuu huonolta silmissä jo muutaman tunnin jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen vielä vähän kahden vaiheilla.

Toisaalta olen lasien kannalla kun olen niitä monta vuotta käyttänyt ja ne "kuuluu" muhun. Nykyiset pokat on aika voimakkaat ja persoonalliset, mutta mun mielestä mun kasvot näyttää tosi alastomilta, isoilta ja mitäänsanomattomilta ilman laseja. Olen myös joskus kokeillut piilareita, mutta sen verran harvakseltaan, etten oikein tottunut niiden laittamiseen. Olen juuri niitä ihmisiä, joilla piilareiden päähän laittamiseen menee n. tunti per silmä ja sen jälkeen silmät on ihan rutikuivat kaikesta siitä kyynelehtimisestä.

Kuitenkin ajatus piilareista houkuttelisi, koska mulla on tummuvat linssit enkä missään nimessä halua kuviin semmoisia puolitummia linssejä jotka saa aikaan "en ole nukkunut viikkoon"-vaikutelman. Ja ulkokuvissa se olis täys aurinkolasimoodi... Mulla on sen verran miinuksia etten viitti hommata Specsaversien ym. halpoja laseja, koska niiden hintoihin ei kuulu mitään ohennuksia. Ei sekään olisi kiva jos on paksut pullonpohjat silmissä (vaikka onhan näää nykyiset ohennetutkin aika paksut....)

Mulla on nyt muutamia kertakäyttölinssejä kokeilussa ja ajattelin vääntää semmoiset päähän työllä ja tuskalla ja pyytää siskoa meikkaamaan mut oikein kunnolla. Jos sit näyttäisin omasta mielestäni edes siedettävältä niin voisin niitä piilareitakin harkita. Semmoisia jotka voin taistella päähän jo pari päivää ennen ja antaa olla. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

piilarit kuivattaa silmät, eivät pysy päässä vaan voivat tippua koska vaan(olen kokeillu useita eri merkkejä) ja näytän mielestäni joitenkin vieraalta niiden kans kun olen 10 vuotiaasta asti käyttäny aina laseja.... siks ehdottomasti lasit. vaikka ovatkin tavalliset ja arkiset ja varmaan jonkun mielestä pilaavat mun ulkonäön mutta haluan tuntea oloni mukavaksi hääpäivänä ja tunnistaa itseni kuvista vielä 10 vuotta myöhemminkin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä sanoisin, että jos morsian aina käyttää laseja niin silloin on ihan turhaa hommata piilareita vain häiden takia. Kun kuitenkin ne lasit on sitä omaa tyyliä.

Samoilla linjoilla olen! Jos on tottunut lasien käyttäjä, eikä muutenkaan juhlissa pidä piilareita - niin minkä takia nyt?

Henkilökohtaisesti olen siirtynyt lähes täysin piilari-elämään, joten mieleeni ei tulisi lasien pitäminen hääpäivänäkään.

Hyvien piilareiden löytäminen ensikertalaiselle saattaa kuitenkin tosiaan kestää, joten testailu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Itse käytin huonosti istuvia piiloja n.vuoden verran ja vasta kun tarkastuskäynnin yhteydessä pyysin testata toisen merkkisiä piiloja löytyivät "ne oikeat" piilolinssit juuri minulle! (Sitä ennen kuvittelin kaikkien piilolinssien olevan "yhtä huonoja" ja "epäsopivia" itselleni.)

Ennen ei olisi tullut mieleenikään olla kotosalla piilareissa, vaan laitoin ne aina silmiin vain uloslähtiessäni. Silmät kuivuivat ja silmien ympärysihoa kiristi. Nykyään unohdan piilareiden olemassaolon ja olen jo vaikka kuinka monta kertaa unohtanut ne päähän sänkyyn mennessäni!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä testailin tässä yksi päivä ihan kertakäyttöpiilareilla, että minkänäkönen ihminen sieltä lasien alta löytyykään. Tuntuu ihan hassulta, mutta en oikeasti tiennyt miltä näytän ilman laseja kun ilman kakkuloita en näe hyvin ku johonkin 20 sentin päähän. :grin:

Väänsin piilarit päähän ja se meni jopa yllättävän nopeasti tällä kertaa. Sit meikkasin itseni nätiksi ja totesin, että en mä nyt niin hassummalta näytä ilmankaan laseja. Ja kun avokki tuli kotiin, niin sanoi, että kyllä tuokin tyttö kelpaa alttarilla. :girl_in_love: Joten suunnitelma on siis olla piilareilla ainakin valoinen aika päivästä.

Muokattu: , käyttäjä: Gadian

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Piilarit. Käytän arkena sekä piilareita että laseja, joten kumpi tahansa kävisi. Tiedän kuitenkin tirauttavani muutamat kyyneleet niin eipä tarvi pestä laseja illan aikana. Luultavasti otan varmuuden vuoksi lasit kuitenkin mukaan loppuiltaa ajatellen (jos valvoo pitkään ja silmät väsyy).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä varmaan piilarit laitan. Hankin sellaiset ekaa kertaa tuossa kesällä ajatuksella, että vois sitten häissä pitää ja muutenkin satunnaisesti esim. juhlissa. Aiemmin en ole vaan saanut aikaiseksi, vaikka olenkin niitä pitemmän aikaa miettinyt satunnaiskäyttöön. Nyt niiden laittaminen alkaa jo sujua suht hyvin ja ihan mukava niiden kanssa on olla, niin enköhän sitten häissäkin uskalla käyttää. Täytyy kyllä varmaan sit loppuillasta vaihtaa lasit, ku pitkään käyttäessä alkaa silmät tuntua hiukan kuivilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis eihän laseissa mitään vikaa ole, jos ne tuntuu enemmän omalta kuin piilarit. Mutta että pitäisi päässä niitä samoja laseja kuin 360 päivää vuodessa muutenkin??? Älytöntä. Aika harvalla ne arkilasit sopii morsiuspuvun ja -kampauksen kanssa yhteen. Jos kerran käyttää samoja arkilaseja, niin miksei sitten samalla arkivaatteitakin. En näe eroa. Ja sopisivat ne arkilasitkin paremmin kokonaisuuteen. Itselläni oli kaksi vaihtoehtoa. Uusien lasien osto, siten että olisi kiinnitetty nimenomaan huomiota siihen, että ne sopivat morsiuspukuun, muihin asusteisiin, koruihin, kimppuun... Tai piilarit. Ja piilareihin päädyin. Eivät minun silmille oikein hyvin sovi. Mutta hyvät ja hengittävät optikko valkkasi, ja kosteustippoja lisäsin kerran tai pari illan aikana. Hyvin meni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikilla ei ole mahdollisuutta valita piilareita, jos kärsii jostakin silmäsairaudesta. Eikä kukkaro kestä hankkia n. 500 euron laseja ihan vaan juhlaa varten, kun nuo Specsaversin euron linssit ei ihan satu sopimaan. Eli aion näyttää arkiselta arkisissa silmälaseissani jos joku sitä mieltä on. Kannattaa kuitenkin olla onnellinen että näkee tyydyttävästi niillä kun ei sekään niin itsestäänselvää ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Piilolinssit, ehdottomasti.

Käytän aina juhlissa ja viihteellä kertakäyttölinssejä, joten ne on luonteva valinta myös hääpäivään.

Ei enää kumpiakaan!

nimim. 2500€ köyhempi

:grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Oih, Murmyn ratkaisu houkuttaisi. Olen jo aikaisemmin ehdottanut miehellekin, että voisi harkita antavansa mulle häälahjaksi/huomenlahjaksi näönkorjausleikkauksen... :grin:

Ikää itselläni tällä hetkellä 26v ja mies hokee, että mitä vielä odotan kun enemmän pääsisin korjatusta näöstä nauttimaan mitä aikaisemmin leikkauksessa kävisin... Tottahan tuo!

Operaatio vaan jännittää ihan PIRUSTI...!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen käyttänyt teinistä asti kumpiakin, eka piilareita, myöhemmin laseja. Eli tottumus ei vaikuta. Nykyään omistan jokaiseen tyyliini sopivat lasit (3 erilaista) ja tykkään käyttää laseja asusteina. Vaikka varmasti löytäisin häihin sopivat lasit (nykyään on niin paljon ihania, mistä valita!), aion silti laittaa piilarit.

Syyni ovat nämä: silmät erottuvat kauniisti (ei heijastuksia, ei sankoja meikin tiellä) ja hääkuvat säilyy pidempään ajattomina. Lasimuoti vaihtuu jatkuvasti, ja kaikki varmaan muistaa 50-luvun tai 70-luvun ihanaiset lasit ;) En siis halua katsella hääkuvaani ja nauraa muutaman vuoden päästä, miten rumat lasit sitä olikaan silloin muotia :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

leikkaukseen menisin ehdottomasti (olen harkinnut muutenkin kun ei elämästä tule ilman laseja mitään ja piilareiden kans en ole päässyt ihan sinuiksi) mutta eipä mulla ole varaa, siis samoilla arkilaseilla mennään, uudet lasit olis se toinen vaihtoehto, mutta ei ole halua uhrata 500€vaan yhden äivän takia kakkos laseihin. vakio/varastovahvuudet kun ei riitä niin yleensä ei saa noita halpoja lasejakaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin uudet rillit specsavers:ltä, en kylläkään sen takia että on häät mutta tuli muutenkin ajankohtaiseksi ja kun sai kahdet rillit yhden hinnalla ;).

Mulla on hopea hääpuku, niin tarvihan rillit hankkia myös sen mukaan, ovat vähän tyylikkäämmät :) en itse pysty pitämään piilolinssejä joten ei paljon vaihtoehtoja ole, jos haluaa sulhasensa nähdä alttarilla :D nykyään on niin hienoja silmälaseja joka asuun ja tilaisuuteen :), itse olen täysin silmälasifriikki, mulla on punasesta mustaan jne.

Jos optikkoliikkeiden lasit käy kukkarolle liian kalliiksi tässä on hyvä ja edullinen paikka: www.favoptic.fi , olen itse sieltä monet lasit tilannut ja erittäin tyytyväinen laatuun, eikä tunnu kukkarossa pahalta. ja vielä helppo tilata, HUOM! Sieltä pystyy tilaamaan myös piilolinssejä!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin päädyin, että laitan piilarit hääpäiväksi. Silmät pääsee paremmin oikeuksiinsa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

silma-asemalta piilarti skortilla 40€ sis. kauheesti kertakäyttö linssejä.

Mä laitan ainakin, silmälasit peittää kasvoja niin paljon ja silmämeikki menee hukkaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laittaisin piilolinssit, kun vaan saisin ne jotenki helposti silmiini :girl_mad: en tajua mikä siinä on niin vaikeeta...oon koittanut harjotella paljon, mutta aina se vaan on yhtä vaikeeta :girl_haha: mutta onhan tässä vielä aikaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään