Silmälasit vai piilolinssit?


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Joko piilarit tai kokonaan ilman. Voi olla että laitan aluksi piilarit mutta päädyn ottamaan ne pois illan kuluessa... Tai sitten voisin yrittää totutella niiden käyttöön, nykyään kun tulee käytettyä vain pari kertaa kuukaudessa. Olisi sinänsä ihan kiva nähdä tarkasti koko päivän, mutta minulla ei ole hirveästi tuota miinusta loppujen lopuksi, ja usein arkisin kuljen ilman mitään vaikkei hyvää silmille teekään...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 weeks later...

Tuon edellisen viestini jälkeen olen vaihtanut kertakäyttöpiilareiden satunnaisesta käyttämisestä yötäpäivää-piilareihin. Ja nämä kyllä pesee kertakäyttöiset mennen tullen! Ei tunnu silmissä yhtään miltään ja näiden kanssa voi tosiaan nukkuakin ihan huoletta. Eli näillä mennään! (Laserleikkauksestakin haaveilen, mutta toistaiseksi näkö muuttuu sen verran reipasta tahtia vielä, että turhaa taitaisi olla.)

Muokattu: , käyttäjä: Neiti Hattara
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Minä en oikeastikaan tiedä, että kummin päin. Olen käyttänyt rillejä lähes puolet elämästäni, joten tuntuu oudolta olla ilman niitä. Olen joskus käyttänyt kertakäyttöisiä piilareita (kuukausipiilarit ei sopineet yhtään, vaan jo tunnin käytön jälkeen tuntui siltä, kuin mun oikea silmä olisi ollut tulessa), tyyliin festareilla ja silloin tällöin. Nyt en ole varmaan viiteen vuoteen (ainakaan) käyttänyt piilareita missään. Kyllä ne kertakäyttöisetkin linssit kuivattaa mun silmiä, vaikkei niin pahasti kuin kuukausilinssit. Miinuksia mulla ei ole paljoa, oisko -1,75 ja -1,5 plus molemmissa pieni hajataiton korjaus. Sinällään ei olisi mahdottomuus olla ilman rillejä, mutta en halua joutua siristelemään, että kukas siellä nyt on äänessä. Oisko siis kovin pöhkö ajatus, olla vihkimisen ja "virallisten" valokuvauksien ajan ilman rillejä? Nooh, pitää miettiä. En nyt tiedä toisaalta, olisiko se niin tyhmää myöskään käyttää niitä silmälaseja. Kyllähän mulla on rillit olleet päässä kaikissa muissakin häissä, missä oon ollut vieraana. Nooh, pitää miettiä. :)

Link to comment
Share on other sites

Jatkan yksinpuhelua, mutta enköhän ole rillipäänä häissä. Mieskin sanoi, että hän on mua katsellut jo niin monta vuotta rillipäänä, ettei osaa edes kuvitella mua ilman. Ja on siinä vähän sekin, ettei piilareilla saa korjattua mun näköä kunnolla (eri määrät miinuksia plus pientä hajataittoa molemmissa silmissä). Plus musta ei ole myöskään järkeä hankkia toisia laseja vain häitä varten. Toisaalta taas, en tiedä jaksaako mua oikeasti kiinnostaa mitä vieraat ajattelee siitä, että mulla on lasit päässä. Elikkäs,rillit on ja pysyy, ja kannan niitä ylpeänä myös häissä. :)

Link to comment
Share on other sites

@athella Teet juuri niin kuin itsestäsi parhaalta tuntuu. Jos rillit istuvat enemmän omaan persoonaan, niin anna palaa. :)

Tuosta eripari näöstä ja sen korjaamisesta: itselläni -4.75 ja 4.5 ja melko paljonkin hajataittoa. Omat piilarini ovat voimakkaammat kuin tuo virallinen miinusnäkö, joten se korjaa osaltaan hajataittoa. Eli eri määrät miinuksia ja pieni hajataitto eivät itsessään estä piilareiden hankintaa. Myöskin piilareiden materiaalit ovat kehittyneet viime vuosina hurjasti. Itselleni kuukausilinssit eivät sopineet, mutta kertakäyttölinssit kyllä. Materiaali on jotain superhyperbowwowsilikonia, joka on erittäin pehmeä ja pitää silmät kosteina. ^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Käytän kesäisin ja juhlissa yleensä piilolinssejä, joten teen niin myös meidän kesähäissä. Suurin osa tutuistani onkin nähnyt minut sekä silmälaseilla että piilolinsseillä, niin ei tunnu siltä, että laittaisi piilarit vain häitä varten. Jos en olisi niitä oppinut käyttämään, en luultavasti käyttäisi myöskään häissä.

Link to comment
Share on other sites

Mä menen myös piilareilla, vaikka käytän arjessa vähän enemmän laseja. Jotenkin lasit vain häiritsisivät ja eivät ehkä sopisi mun muuhun häätyyliin (joka on vielä tosin hyvin jäsentymätön :D). Otan silti lasit varulta mukaan, jos piilarit alkavat illan aikana hiertämään - mulle käy niin joskus, kun silmät ovat väsyneet. Jos ei ole käyttänyt piilareita aikaisemmin, mun mielestä voi ihan hyvin pitää silmälaseja.  

Link to comment
Share on other sites

Piilarit menee päähän täälläkin. Omissa laseissa on sen verran miinusta, että silmiin tulee jotenkin heti enemmän näyttävyyttä ja juhlavuutta, kun lasit jättää pois päästä! Kertakäyttöpiilareita pystyy aika hyvin pitämään pitkäänkin silmissä, kunhan käyttää riittävästi silmätippoja - ja nimenomaan lisäilee tippoja "ennaltaehkäisevästi" eikä vasta sitten, kun alkaa tuntua, että piilarit kuivuu kiinni verkkokalvoihin... :) Bepanthenin tipat on ainakin hyväksi haivaitut!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Silmälasit. Rakastan näitä siroja kehyksiäni, ja etenkin kun itsellä ideaali ei muutenkaan ole aivan perinteisin (pitkät kiharat tai monimutkainen nuttura, pitsihuntu) niin en tiedä miksi pitäisi silmiäni väsyttää piilareilla. Nämä lasit sopii erinomaisesti kasvoilleni ja lyhyeen polkkatukkaani, eikä hääasetelma sitä muuksi muuta. Harmittaa vaan, kuinka vähän silmälasipäisistä morsiamista näkee kuvia, olis kiva nähdä muidenkin rillipäiden häälookeja.

Valinta on jokaisen oma ja jos piilarit tuntuu omalta, miksipä ei niitä käyttäisi. Mutta haluisin kannustaa myös rohkeasti ottamaan ne silmälasit mukaan hääkampauksen/-puvun/-korujen suunnitteluprosessiin, voi vielä vaikka vahingossa tuntea itsensä maailman kauneimmaksi morsiameksi niillä laseillakin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 20.9.2016 at 22.00, heipähei said:

Harmittaa vaan, kuinka vähän silmälasipäisistä morsiamista näkee kuvia, olis kiva nähdä muidenkin rillipäiden häälookeja.

Oon ihan samaa mieltä! Kyllä silmälasit sopivat myös morsiamellekin, mutta niitä ei vaan haluta käyttää. Googlen kuvahaulla löytyy onneksi kuvia ja kaikki ovat upeita. :) Esimerkiksi täältä ja täältä löytyy hienoa häälookeja rilleillä varustettuna. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...

Nyt tuli mieleen, että itsehän tosiaan pidin ne rillit päässä aamusta iltaan, seremoniassa ja kaikkialla. Ohessa kuva, että miltä näytin hääpäivänä. Missään vaiheessa en kokenut, että rilleistä olisi ollut haittaa enkä ainakaan omasta mielestäni näytä yhtään sihteeriltä. ;)

4202_zpsmm9tcvgy.png

 

Edit. Huh, tulipa isona. Laitetaan spoileriin.

Muokattu: , käyttäjä: athella
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...