Guest EveliinaH

Koemeikki ja -kampaus

147 viestiä aiheessa

Minäkin suosittelen vaihtamaan meikkaajaa/kampaajaa, jos koeversion jälkeen jää yhtään mietityttämään.

Mulle kävi niin älyttömästi, että koemeikki meni ihan hyvin, mutta varsinainen häämeikki olikin sitten toinen juttu!

Kampaus oli "takkuamista" jo koeversiosta lähtien.

Ihan voin vain itseäni syyttää etten vaihtanut paikkaa!

Päivä ei kuitenkaan ollut pilalla, vaan itse kotona korjailin meikin ja kampauksen kuntoon.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuri tämän takia meikkaan itse, vaikka tiedän että moni ammattilainen varmaan meikkaisi minut hyvin, mutta en halua ottaa mitään riskejä kun kyse on kuitenkin omista häistäni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua hieman jännittää, ku varasin eilen meikkaajan hääpäivälle, eli en ole tehny koemeikkiä.

Mutta toisaalta olen ollut aikan monen meikattavana ja aina ollu tyytyväinen ja neovonut hieman, mitä haluisin lisää tai vähemmän. Nyt menen Malmin hairstoreen meikkaukseen ja nainen vaikutti heti pätevältä. Kysyi häämekon väriä ja mitkä sopisi ihooni värit ja sanoi heti tekevänsä raikkaan ja kevyen meikin. Eli oltiin puheissa samoissa aaltopituuksissa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koemeikin päätarkoitus on antaa meikkajalle mahdollisuus harjoitella meikkiä. Sen takia se tehdään, että morsian voi esittää toiveita, mitä nyt haluaakaan muuttaa siinä meikissä oikeaa kertaa varten: eli sen suun saa avata ihan rohkeasti! Ei tarvitse tyytyä siihen millainen koemeikki on, voi olla että meikkaajakin huomaa asioita jotka aikoo tehdä oikealla kerralla eri tavalla paremmin.

Oon kuullu monta huvittavaa tarinaa siitä kun morsian on käsittänyt koemeikin idean täysin väärin ja varannut samalle päivälle koekampauksen sekä häävalokuvauksen, ja sit on ollut tosi pettynyt kun meikki ei ollutkaan täydellinen. Itse kosmetologina olen tehnyt muutaman kerran esim. erilaisen silmämeikin toiseen silmään ja erilaisen toiseen. Morsiamet on olleet tosi tyytyväisiä kun ovat voineet vähän vertailla erilaisia värejä ja tyylejä.

Koemeikki on siis KOKEILUA.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen aikaisemmin kerran vaihtanut kampaajan koekampauksen jälkeen (ei ole maksanut mitään). Ei vaan päästy ollenkaan samalle aaltopituudelle. Uusi kampaaja oli todella kuunteleva ja teki hyvää työtä. Tämä siis aikoinaan ylioppilaaksi kirjoittaessa...

Meikin teen itse, koska 2 kertaa ammattilaisten meikattavana istuneena, en luota toisten tapaan meikata minua :( Meikkaan joka päivä, joten tiedän itse parhaiten sopivat sävyt ja panostan meikkeihin sitten enemmän ostovaiheessa, verrattuna arkimeikkeihini. Toinen kenellä kävin aikanaan meikattavana, oli hyvin hintavakin, ja odotin jotakin positiivista eroa omaan meikkaustyyliini, mutta meikkaaja ei mielestäni osannut korostaa silmiäni rajauksella oikein, ja lopputulos oli vaisu ja ilme väritön. Pyysin luonnollisia huulia, ja sain kuitenkin rajatut punaiset :( huoh..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minulla päinvastoin. halusin iltameikin ja sain kevyen meikin ja tosi kamalan näköinen olin. se oli vasten kaikkia mitä itse teen. en ollut itseni näköinen joten meikin tein itse ja täydellinen tuli....mielestäni olin tosi kaunis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

.

Muokattu: , käyttäjä: Naanukka

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Totta, että jos yleensä meikkaa itseään arkisin sekä juhliin, on varmasti myös oikea henkilö meikkaamaan itsensä häihin, jotta tulee mieluinen eikä tarvitse jännittää tai pettyä meikin suhteen. :)

Olen itsekin paljon miettinyt, että olisihan se luksusta hääpäivän aamuna vain istua meikattavana ja kammattavana, mutta toisaalta olen erittäin harjaantunut meikkaaja jo pienestä pitäen (äitini, joka on kosmetologi, neuvoi minua heti, kun kiinnostuin meikkaamisesta) ja oletan, että lähinnä kannattaa satsata laatuun ja ostaa hyvät pohjameikintekovälineet/aineet. Niillä pääsee jo hirmusen pitkälle.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

KOEMEIKIN/KOEKAMPAUKSEN tarkoitus on testata lopullista häämeikkiä/hääkampausta asiakkaalle. Se siis tarkoittaa, että asiakkaan tulee kävellä liikkeestä ulos hyvin ja huolella tehdyssä meikissä/kampauksessa, ei eri luomivärit silmissä ja hiuksia vähän pinneillä ylös nosteltuna.

Jos näin käy, vaihtakaa ehdottomasti paikkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tuntuu näin koemeikin jälkeen, että osaisin itse tehdä vähintään yhtä hyvän meikin. Koska olen aika vaaleaihoinen, tehtiin koemeikki todella hennoksi. Oma päivämeikkinikin on voimakkaampi kuin häämeikki. En todellakaan halua näyttää häissäni miltään "luonnonlapselta" vaan kauniilta, hitto soikoon - voinhan juosta saunanraikkaana vaikka loppuelämän, mut omissa häissä kai sais olla ihan sen näköinenkin, että tälle naamalle on jotain tehty? Kulmakarvat oli myös tehty niin suttuisiksi, että heti kotona parantelin ne paremmiksi. Se nyt vaan ei mene niin, että otetaan hehtaarin kokoinen sivellin ja piirretään sillä kulmat - niistä ei mitenkään voi tulla tuolla tavalla siisitit.

Hääpäivän aamuna en mitenkään ehdi tehdä meikkiä itse; meillä on silloin talo täynnä sukulaisnaisia meikkaamassa, ja peilejä on peräti kaksi. Siksi on ihan hyvä ajatus mennä meikkaajalle, että tulee tämä duuni tehtyä edes jotenkin.

Kyllä se vaan niin menee, että omat kasvonsa osaa parhaiten meikata itse, kun sitä hommaa on teinistä asti tehnyt joka päivä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin koemeikissä enne häitäni ja silloin tehtiin hieman erilaiset silmät. Toinen toivetteni mukaan ja toinen ammattilaisen näkökulmasta katsottuna. Se oli hyvä! sain kotona rauhassa tarkkailla vaihtoehtoja ja valitsin yllättäen sen mikä alussa tuntui oudolta silmissäni, eli ammattilaisen valinnan. sain kovasti meikistä kehuja. Koemeikkini oli yli puolet oikeaa häämeikkiä edullisempi..juuri siksi että siinä testataan vaihtoehtoja.

..tämä minun mielipiteeni...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle kävi kans just noin kuin alkuperäisellä kirjoittajalla. Kävin koemeikissä maanantaina. Paikka oli uudehko, trendikäs, laadukkaaksi kehuttu. Sanoin meikkaajalle, että haluan hyvin kevyen ja raikkaan meikin. Tulos oli aivan kamala! :o Pohjustus vei ihostani kaiken kuulauden ja korosti ilmeryppyjä ja juonteita todella voimakkaasti. Vanhenin silmissä varmaan 15 vuotta. Silmiin sudittiin pinkkiä, vaikka pukuni ja myös oma luonnollinen väritykseni ovat enemmänkin kullansävyisiä. Huulista tehtiin sellaiset rajatut, joissa oli vaaleanpunaista huulipunaa (niinkuin jollain pornotähdellä). En kehdannut sanoa meikkaajalle oikein mitään, mutta hiljaa mielessäni ajattelin, että hän ei voi olla tosissaan... Näytin ILMAN meikkiä sata kertaa freesimmältä, kauniimmalta ja nuoremmalta kuin siinä meikissä. Maksoin koemeikin kiltisti, mutta nyt mietin tuskaisesti, miten ilmaisisin kohteliaasti meikkaajalle, etten tulekaan varsinaiseen häämeikkiin. Ideoita!? En uskalla mennä häämeikkiin sinne, vaikka meikkiä muutettaisiinkin toivomaani suuntaan, koska siinä oli pielessä ihan kaikki! Aion meikata itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi ei, oikeesti miten pelottavaa. en varmaan nyt minäkään uskalla mennä meikkaajalle. Varsinkaan, koska mulla on koko ikäni ollu (ja tulee olemaan) atooppinen iho, joka tarvitsee paljon rasvausta ja sellaista, ja sille pitää tehdä todella huolellinen rasvaus ja pohjustus, ettei ala hilseilemään. Pelottaa kyl oikeesti, varmaan täytyy alkaa harjoittelee ite meikkiä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jösses, ettekö osaa avata suuta koemeikkitilanteessa!? Jos näyttää että menee pieleen, niin voi kai siitä sanoa meikkaajalle! Ei ne ajatuksia osaa lukea. Kannattaa viedä kuvia malliksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kerron tänne oman tarinani.

Olin varaamaassa Keravalta häämeikki aikaa minulle ja kaasoilleni. Menin erääseen liikkeeseen, ja kerroin haluavani hämeikin. Kerroin myös, että kun minulta pääsee itku tai jännitän tai jotain missä mieliala vaihtuu helposti, valahdan aivan punaiseksi kasvoista sekä kalulalta ja rintakehältä. Ja sanoin vielä, että haluan todella peittävän meikin joka ylettyy rintakehälle saakka. Meikkaaja/kosmetologi vastasi tähän että: No tämä suihkutettava meikkivoide saattais auttaa, en tiedä mutta ehkä. Ja ei kai se nyt niin paha voi olla että se meikkivoiteen alta punottaa..... :blink::blink::blink::angry::angry: Minulla se todellakin tulee meikkivoiteenkin alta läpi, ja varsinkin omissa häissäni jossa aivan varmasti jännitän koko aíka. En varannut sieltä mitään aikaa. Kosmetologi siellä kyseisessä paikassa oli todella ärsyttävä ja ei ollut yhtään asiakaspalveluhenkinen. Varasin ajat toiselta meikkaajalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jösses, ettekö osaa avata suuta koemeikkitilanteessa!? Jos näyttää että menee pieleen, niin voi kai siitä sanoa meikkaajalle! Ei ne ajatuksia osaa lukea. Kannattaa viedä kuvia malliksi.

No minä ainakin avasin suuni ja kerroin aluksi hyvin painokkaasti, että todella kevyt ja raikas meikki, kiitos! Annoin meikkaajan kuitenkin valita sävyt ja tuotteet, koska uskoin hänen olevan koulutettu ammattilainen, joka osaa sopivat sellaiset minulle katsoa. Kun hän suti naamalleni pohjustusta, joka oli aivan kauhean näköistä, ajattelin, että en sano vielä mitään, koska keskeneräistä työtä ei saa arvostella ja ehkä sitä vielä häivytetään jotenkin tms. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan paksu pakkeli "koristi" naamaani, kun meikkaaja ilmoitti meikin olevan valmis. Hän lisäsi vielä, että "tulipa oikein nätti ja raikas!". Hänen käsityksensä raikkaasta oli siis täysin erilainen kuin minun. Niinpä tajusin, että vaikka kuinka pyytäisin raikasta meikkiä, sieltä en sen kummempaa saisi. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joillain menee vaan käsitykset ristiin.. muistelen omaa ylioppilasjuhlameikkiäni, jonka ammattilainen teki... ihan hirveitä meikkivoidejälkiä naamassa, koska voide oli aivan liian tumma, mutta ammattilainen halusi minusta "päivettyneemmän" näköisen. ARGH. En käynyt koemeikissä, sillä tämä meikkaaja oli tuttuni ja tunsi tyylini. Ei tuntenut tarpeeksi.

Jos nyt menen ammattilaisen käsittelyyn, otan valmiiksi kuvia onnistuneesta meikistä, vaikka jostain biletilanteesta ja mukaan myös muita kuvia, joissa on sen tyylinen meikki, jonka haluan. Samoin mukaan lähtee kuva puvusta ja muutenkin yritän tuoda juuri minun tyylini esiin. En halua mitään muotimeikkiä, vaan sellaisen, joka sopii miinuslaseihin, kalpeaan mutta punastuvaan ihoon ja hikoiluun ja tietty olemukseeni. Välillä tuntuu, että jos poikkeaa jostain tietystä tyylistä, niin mieluista meikkiä tai vaikka kampausta on vaikea saada.

Itse en laittaisi ikinä mitään kimalletta tai edes mitään "säihkyvää" korostusta kasvoille, mutta kummasti meikkimyyjät niitä jossain vaiheessa tyrkyttivät, koska ne olivat silloin pinnalla..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin perjantaina koemeikissä, joka oli täysi katastrofi. Hälyytyskellot alkoivat jos soida, kun meikkaaja alkoi kaivaa pöydälle Lumenen, Rimmelin ym. halpismerkkien tuotteita. :o Loppean lopuksi naamani oli aivan kamalan värinen, koska hän ei edes kokeillut sopiiko meikkivoiteen vöri kasvoilleni ja sain taivuttaa itse ripset ja laittaa ripsarin, koska "toiselle laittaminen on niin vaikeaa" totesi tämä ns. ammattilainen. <_<

En todellakaan älynnyt aikaa varatessani kysyä, että mitä meikkejä hän käyttää...

Oli todella hienoa maksaa täyden meikin hinta siitä, että naama oli aivan järkyttävä ja piti jo juosta huomenlahjakuvaukseen. Luojan kiitos kuvaamon meikkaaja sai paranneltua naamaani sen verran, että kuvan eivät menneet ihan piloille...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kävin perjantaina koemeikissä, joka oli täysi katastrofi. Hälyytyskellot alkoivat jos soida, kun meikkaaja alkoi kaivaa pöydälle Lumenen, Rimmelin ym. halpismerkkien tuotteita. :o Loppean lopuksi naamani oli aivan kamalan värinen, koska hän ei edes kokeillut sopiiko meikkivoiteen vöri kasvoilleni ja sain taivuttaa itse ripset ja laittaa ripsarin, koska "toiselle laittaminen on niin vaikeaa" totesi tämä ns. ammattilainen. <_<

En todellakaan älynnyt aikaa varatessani kysyä, että mitä meikkejä hän käyttää...

Oli todella hienoa maksaa täyden meikin hinta siitä, että naama oli aivan järkyttävä ja piti jo juosta huomenlahjakuvaukseen. Luojan kiitos kuvaamon meikkaaja sai paranneltua naamaani sen verran, että kuvan eivät menneet ihan piloille...

Pienenä huomiona toteaisin, että mainitsemissasi "halpismerkeissäkin" on monia hyviä tuotteita. Hinta ei aina takaa laatua. Ammattilainen osaa valita käyttöönsä ne tuotteet, jotka toimivat hänen mielestään parhaiten, oli niiden hinta mikä tahansa. Ammattilaisilla ei oikeasti ole aina vain niitä "kalliita ja laadukkaita" tuotteita vaan yleensä valikoima meikkipakissa on hyvin sekalainen. Pelkän tuotevalikoiman perusteella ei siis kannata meikkaajaa valita. Eiväthän kalliitkaan tuotemerkit takaa, että sivellin pysyy kädessä. Väärän värinen meikkivoidevalinta sen sijaan kertoo enemmän tekijän osaamisesta. Ikävää, että kohdallesi osui ei-niin-hyvä tekijä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ näin on, mutta tiedän takuuvarmasti, että Lumenen meikkivoide ei kestä aamusta iltaan ja esim. Rimmelin luomiväri "painuu viiruille" hyvin nopeaan. En tarkoittanutkaan sitä, että pitäisi olla vaan kalliita tuotteita, mutta rajansa kaikella!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
^ näin on, mutta tiedän takuuvarmasti, että Lumenen meikkivoide ei kestä aamusta iltaan

Itselleni on tehty muutama puoli-ammattilainen meikin ja käyttänyt Lumenen meikkivoidetta pohjana, hyvin on kestänyt aamupäivästä pitkälle yöhön ilman suurempaa korjailua. Mikään meikkihän ei koko päivää pysy samanlaisena, vaan sitä joutuu hieman korjailemaan puuterilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lumenen meikkivoiteesta sen verran, että eihän sitä millään voi yleistää, että "kun se nyt mullakin kestää niin kyllä se sunkin naamassa pitäisi pysyä". Ihon laatu on jokaisella erilainen ja se mikä ei sovi toisen iholle sopii taas jollekin toiselle. Itse sain ainakin sen kuvan minc84 puheista, että hänellä on omakohtaisia kokemuksia Lumenen meikkivoiteesta ja tietää, että ne eivät hänen kasvoillaan pysy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ joku sentään ymmärsi pointtini :rolleyes:

Kyse ei nyt pelkästään ollut siitä, että mun mielestä käytettiin huonoja meikkejä vaan, siitä, että koko meikki oli katastrofi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin pari päivää sitten koemeikissä ja en oikein tiedä mitä ajatella... :mellow: Ensin olin todella tiukkana meikkaajalle, että meikin tulee olla RAIKAS, mutta heti meikkivoiteen levityksessä huomasin, että tämän merkin (Tigi) meikkivoide ei passaa mulle ei sitten niin yhtääään.... Totesinkin sitten meikkaajalle, että suutut tai et, niin toisin mielelläni oman meikkivoiteen hääpäivänä. :P Ja kuulemma ihan ok! No sitten kun tuli silmien vuoro, niin olen tottunut meikkaamaan aika "heleästi" ja nyt tuntui kaikki luomivärit jne. todella voimakkailta... ja taas mietin, että voi jee... Liikkeestä lähdettyäni en tiennyt mitä meikistä ajatella, mutta tunnin päästä tuntui taas ihan ok:lta. Mutta nyt jälleen kun mietin, niin osaisinkohan kuitenkin tehdä omanlaiseni paremmin itse... :blink: On tämä hankalaa!! Aion kuitenkin rohkeasti mennä ko. meikkiin hääpäivänä ja "fiksailla" sitten itse niiltä osin kun tuntuu että on parempi. JA todellakin aion viedä oman meikkivoiteen, irtopuuterin ja ripsivärin - sanokoot meikkaaja mitä tahansa B) Jos maksan siitä lystistä niiiinkin paljon, niin todella haluan meikin olevan mieleinen. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuossa itse tilanteessa on vaikea vaikea nopeasti sanoa onko meikki/kampaus hyvä ennenkuin on rauhassa

saanut sitä tutkiskella/miettiä. Kyse ei ehkä ole aina siitä eikö sitä saa suutaan auki.

Itse tässä mietiskelen omaa kampaustani.. kävin jo koekampauksessa ja nyt myöhemmin kuvia siitä katsoessani

en ole täysin tyytyväinen kampaukseen. Mietin että pitääkö pienten muutosten takia mennä uuteen koekampaukseen vai pystyykö kampaaja

muuttamaan kampausta hieman alkuperäisestä sitten kun sitä aletaan laittaa? Varmaan pitää soittaa vielä ennen h-hetkeä kampaajalle

ja keskustella kampauksesta. Kampaajaakaan en haluaisi lähteä heti vaihtamaan, koska pidin kovasti kampaajasta noin niinkun yleisesti.

Onko muilla ollut vastaavaa tilannetta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään