Guest EveliinaH

Koemeikki ja -kampaus

147 viestiä aiheessa

Mulle tehdään koekampaus eli ihan samanlainen kampaus kuin hääpäivänäkin. Mulle tulee kukkia hiuksiini ja nekin kokeillaan kampaukseen silloin koepäivänä. Suosittelen että varmistaa aina tilatessa hääkampauksen, että mitä hinta pitää sisällään. Mulle tehdään koemeikkikin ennen häitä ja meikkaaja tekee sellaisen meikin kun hääpäivänäkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa aina kysyä mitä hintaan kuuluu.Joissakin kampaamoissa suunnittelu,ja joissakin koekampaus.Itse en halua koekampausta,koska hyvin harvoin siitä tulee seuraavalla kerralla prikulleen samanlainen.Luotan omaan kampaajaani täysin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mun kampaaja taas oli varannut mulle 4-5 tuntia aikaa hiusten monivärivärjäykseen ja koekampaukseen: sovimme etukäteen, että koekampauksessa kokeillaan eri juttuja ja tehdään niin monta kampausta, että oikeanlainen löytyy (löytyi, ja oli hääpäivänä tosi nätti!). Koekampaus sinällään tehtiin ihan rullapohjaan huolella, muta koristeita siihen ei laitettu eikä Ihan yhtä paljoa pinnejä kuin lopulliseen .. ;D

 

Onko jollain kokemusta tämmösestä koekampauksesta? Siis että kampaukset tehään sillä tavalla loppuun saakka että morsiankin näkee mitä siitä tulee? Mitä kampaamokäynti maksaa, siis erikseen varsinainen kampaus ja koekampaus?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä muistelen kuulleeni että ihmiset puhisee sitä että hääkampaus maksaa tosi paljon suhteessa johonki juhlakampaukseen. Mistähän se ero johtuu? Semmonen mielikuva mulla on, että joku kampaaja sano hinnan johtuvan nimeen omaan koekampauksesta. Siis siitä mitä monet on valittanu pelkäks viiden minuutin selittämiseks ja tukan sörkkimiseks. Oonko mä nyt ymmärtäny jotain väärin..? Mua ei ainakaa kauheesti huvittais ylimäärästä maksaa tollasesta koekampauksesta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mietin tässä tuota kampaus asiaa ja lähinnä sitä, että entä jos varaamani kampaajan työ tulos ei miellytäkään koekampauksen nähtyäni? Miten toisinsanoen voin olla varma siitä, että saan juuri haluamani kampauksen kun ei tuollaisia ole juuri aiemmin tullut teetettyä... Oletteko käyneet kokeilemassa useampaa kampaajaa ja sitten valinneet koekampausten jälkeen mieleisenne? Mietin vain, että miten tuon vertailun voi käytännössä toteuttaa? Varaanko vain ajan hääkampausta varten ja sitten koekampauksen jälkeen vain perun sen ja etsin käsiini uuden kampaajan vai onko vaan mentävä ja varattava aika pelkkää koekampausta varten ja maksaa siitä sitten maltaita....? Auttaakaa epätietoista täydellisyydentavoittelijaa...  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Käytkö aina samalla kampaajalla vai varaatko nyt ajan eri kampaajalle ? Voithan sinä käydä henkilökohtaisesti varaamassa aikaa ja samalla jos sinulla on kuva kampauksesta voit näyttää kuvaa ja kertoa minkälaisen kampauksen haluat. Koekampaus on siintä hyvä, että silloin voit kertoa oman mielipiteesi heti. Uskon että jos kampaaja on paljon tehnyt erilaisia hääkampauksia hän osaa tehdä kampauksesi. Itse käyn aina samalla kampaajalla ja koekampausta kun tehtiin niin emme tehneet sitä kokonaan vaan suunnittelimme eri versioita joista sitten valitsimme parhaan. Yleensä koekampaus kuuluu hääkampauksen hintaan. Toivon, että löydät sellaisen kampaajan joka osaa kampauksesi tehdä eikä sinun tarvitse siintä asiasta stressata. Stemppiä sinulle!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätä minäkin pohdin melko lailla. Varasin kuitenkin kampaajan oikeastaan ainoastaan täältä lukemieni kehujen ja arvosteluiden perusteella. Mulla ei siis oo minkään näköistä tietoa kampaamosta tai sen kampaajista. Häät ovat elokuussa, ja ajattelin mennä tässä keväällä kyseiseen kampaamoon värjäämään ja leikkaamaan hiukset. Ja jos tulos ei miellytä, perun varaamani ajan hääkampaukseen ja etsin uuden kampaajan. uskon kuitenkin että ammattitaitoinen kampaaja osaa tehdä oman näköiseni kampauksen, eikä minun tarvitse vaihtaa kampaajaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostan tätä jos tulisi keskustelua tämän kesän hintatiedoista. Itse ajattelin luottaa kampaajasta saamaani mielikuvaan ja mennä suoraan pelkkään hääkampaukseen. Hääpaikka on 500 km päässä kodistamme, joten koekampauksen järjestämisestä olisi oma vaivansa. Kampaaja vakuutti juuri tota että haluamani perusnuttura onnistuu ilman kokeilujakin. Vähän tietty pelottaa puheet että "ajattele jos se on ihan kamala", mutta näkemäni valokuvat rauhoittivat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Keskustelin koekampauksesta kampaajani kanssa aikaa varatessani ja minulle tulee pelkkä suunnittelu, ei siis kunnon kampausta. Tämä riittää minulle ihan hyvin, kun olen käynyt samalla kampaajalla jo useita vuosia ja hän tuntee hiukseni sekä tyylini.  

Viime värjäyksessä näytin hänelle kamerakännykuvan puvustani jotta saisi jotain vihjettä. Olen viemässä hänelle kunnon kuvaa tällä viikolla. Hänen kanssaan on sovittu että voin poiketa milloin vain kampaamoon, niin suunnitellaan kampausta pitkin kevättä (kampaamo työpaikkani vieressä).

Ja mielestäni tämä on ihan kohtuu hintainen eli kampaus ja meikki noin 100 € Helsingissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla maksaa hääkampaus 160 euroa koekampauksineen. Käsitykseni mukaan kampaus tehdään koekampauksessa kokonaan, koska kampaja käski varaamaan 2 tuntia aikaa. Itse haluan ehdottomasti, että kampaus tehdään kunnolla, koska haluan tietää miten se kestää ja miten esim. auki jätetyt kiharat kestävät. Lisäksi kampaajani on juuri Rokkiksen mainitsema kampauksiin erikoistunut kampaaja, joka on kilpaillut kampauskilpailuissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin juuri tänään koekampauksessa. Siellä kokeiltiin eri vaihtoehtoja niin kauan, että olin tyytyväinen. Kampausta ei tehty kunnolla loppuun asti, mikä on minusta ihan ok, koska siihen olisi mennyt mielettömästi aikaa. Nytkin meni nimittäin kaksi tuntia. Hintaa en ole kysynyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitäs mieltä olette, riittääkö pelkkä meikkauksen suunnittelu vai tarvitaanko ehdottomasti koemeikki? Onko meikki onnistunut ilman koemeikkiä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulle laitettiin ihan "oikea" koemeikki (kesti yli tunnin suunnitteluineen) ja mielelläni siitä maksoin. nyt ainakin tiedetään, että mulle riittää värillinen päivävoide vielä muutaman drinksun jälkeenkin ja sitten oli kiva testata että luomivärit ja rajaukset pysyivät paikoillaan, eivät siis leviä / pakkaudu luomivakoon tms. Niin ja se tärkein: ei tullut mitään allergista reaktiota mistään aineista. Olis ikävää olla silmät punaisina omissa häissä ja kaikissa valokuvissa.. Mutta varmasti onnistuu myös ilman koemeikkiä, mä ainakin olin tyytyväinen jo harjoitusversioonkin.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ei suostuttu tekemään koemeikkiä. Suunnittelu tapahtuu hääpäivänä. Kuulema monet ammattimeikkaajat eivät pidä koemeikkiä tarpeellisena.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle tuli täydelliset koemeikki ja -kampaus, mutta meillä olikin hääkuvaus sinä päivänä. Olin ratkaisuun tyytyväinen ja nyt oikein odotan toista kaunistautumista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla oli koemeikki, enkä voi sanoa olevani täysin tyytyväinen. Kerta oli ensimmäinen, kun olen koskaan olltu miekattavana. Sanoin haluavani raikkaan meikin. Muuten olin ihan tyytyväinen, mutta meikkivoide ja pohja yleensäkkin oli mielestäni hieman pettymys...Meikkivoide oli paksua, ja sitä oli mielestäni ihan liikaa. Läheltä katsottuna oli lievästi sanouttuna pakkelia naamassa, eikä iho ollu lainkaan raikas mielestäni. Sanoin kyllä, etten halua niin paljon meikkivoidetta, ja nyt jännityksellä odottelen, mitä hääpäivänä tapahtuu. Mitähän tässä voisi asialle tehdä? Hankkia oma meikkivoide ja ottaa mukaan? Onko kellään kokemusta vastaavasta ja miten toimitte? Tuntuu, että loppujen lopuksi omaa ihoaan osaa käsitellä parhaiten itse...apua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä katsoin tuossa tilanteessa parhaaksi vaihtaa meikkaajaa. Ensimmäinen ammattilainen ei kuunnellut mua ollenkaan, enkä mä halua maksaa kallista hintaa jostain, mitä en edes halua. Kerroin hänelle varsin selvästi, että pohjan tulee olla lähes olematon ja ruskeaa luomiväriä ei missään nimessä saa käyttää (saa mut näyttämään itkeneeltä). Valitettavasti molemmat toiveet jäivät toteutumatta ja vaikka ilmaisin pettymykseni jo värien levityksen aikana, meikkaaja vaan jatkoi ja haukkui vielä samalla mun muuten käyttämät tuotteet. Kerroin kyllä hänelle lopuksi, etten ole tyytyväinen, mutta hänpä vaan ilmoitti, että nämä meikit sitten laitetaan hääpäivänä ja piste. Peruin varauksen saman tien ja varasin ajan Make Up Storesta. Vaikka MUS on kallis (saa sieltä kyllä sitten samalla valita 60 eukin arvosta meikkejä), siellä saa tarkalleen sitä, mitä tilaa ja varsinkin niiden tekemät silmämeikit on ihan käsittämättömän nättejä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, en käsitä, että joillakin meikkaajilla on ilmeisesti selkeä käistys siitä, että hyvä meikki sisältää julmetun kerroksen nimeltä mainitsematonta, paksua meikkivoidetta. Vaikkei iho olisikaan täydellinen, voi pohja olla kevyt ja raikas tunkkaisen voiteen sijaan...saa nähdä mitä teen asian kanssa. Kallista touhua tuo meikkaus kuitenkin on...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itseäni myös epäilyttää käyttää meikkaajaa juuri tuon pohjustuksen takia. Nuorempana (ennen Roaccutan-kuuria) minulla oli todella huonossa kunnossa oleva iho. Itse olen oppinut (yrityksen ja erehdyksen kautta) peittämään ja pohjustamaan sen luonnollisen ja raikkaan näköiseksi.

Vanhojen tanssia varten kävin ekan kerran meikkaajalla. Pohja oli aivan kauhea: näki, että oli meikkivoidetta, näppylöiden peittämisen yritys näkyi, mutta itse näppylät eivät peittyneet. Naaman ja kaulan välillä oli myös väriero. Silmämeikkikin näytti jotenkin oudolta. (kaiken kruunasi vielä kampaus, joka ei vastannut toiveitani..)

Paremman kokemuksen olen saanut kerran, kun YLEn maskeeraaja on pohjustanut ja meikannut. Blascon tuotteilla tuli lähikuvakelpoista jälkeä.

Itse aion kyllä todennäköisesti turvautua omaan apuun hääpäivänä, kun harrastuksen vuoksi olen itselleni jos jonkinlaista silmämeikkiä joutunut vääntämään. Tuttulla meikkivoiteella saa olemattoman näköisen pohjan ja tietää, miten meikki kestää hääpäivän rientoja..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun haameikki tehtiin Make up storen tuotteilla ja olin mielettoman tyytyvainen! En juuri meikka arkisin ja tulos oli varsin luonnollinen. Suosittelen lampimasti!

(kirjottelen Maltalta ja skandinaaveja loytyy nappiksesta huonosti ;))

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämeikin kuuluu olla raikas ja pohja kevyt ja kuultava! Käy jostain asiantuntevasta liikkeestä ostamassa ohut meikkivoide, joka sopii ihollesi!

Onko ihosi helposti rasvoittuva vai enempi kuiva? Jos iho on rasvainen, täytyy meikkivoiteen olla hieman paksumpi ja öljypohjainen, jotta se pysyy. Mutta se ei siltikään tarkoita paksua pakkelikerrosta!

Jos nyt hieman mainostan, niin esimerkiksi Lumenelta löytyy oikein hyviä kevyitä meikkivoiteita! Valitse meikkivoide myyjän kanssa vain hieman ennen häitä, niiin saat oikean sävyisen pohjan!

Voit ihan hyvin sanoa meikkajallesi, että hankit ihollesi paremmin sopivan meikkivoiteen!

Olet päivän prinsessa ja saat vaatia itsellesi upean meikin!

Pahus, vaikka kuinka tarkistin oikein kirjoituksen, silti kirovireitä löytyi...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla menee Blascon tuotteista iho karmeeksi ja sen ilmotin meikkaajalle ja hän todellakin kuunteli minua. Joten jos sinua ei kuunnella, niin vaihda meikkaajaa!

Loppujen lopuks mun meikkiä tehtiin suht pitkään eli sitä muokattiin mieleni mukaan koko ajan. Ja silmiäni, joita korostettiin toiveideni mukaan, ylistetään vieläkin :) kaksi vuotta häiden jälkeen. Eli musta meikkaajan täytyy osata kuunnella asiakastaan ja muokata meikkiä pikkuhiljaa asiakkaan toiveiden mukaiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ei myöskään tule koemeikkiä, ainoastaan suunnittelu alku viikolla. Onko jotain juttuja mitä kannattais ottaa sillon huomioon tai muistaa kysyä? Sama juttu koskien kampausta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla piti olla koemeikki ja -kampaus Hedgamessa Oulussa eilen, mutta kampaaja vain nosteli mun hiuksia ja laittoi molempiin silmiin eri väristä luomiväriä, ei häivyttänyt luomiväriä ollenkaan, laittoi rajaukset, jotka oli ihan eri paksuiset ja eri kohdissa ja alkoivat ja päättyivät eri kohdista, molempiin poskiin eri väristä poskipunaa (tämä oli tarkoitus, että testattiin, kumpi on parempi), ei laittanut kulmakarvoja tai ripsiä jne. Minulle jäi aika epävarma olo ja tuosta piti maksaa vielä normaalilla tuntitaksalla, vaikka en saanut meikkiä enkä kampausta.

Nyt hirvittää ja pelottaa, että millainen meikistä ja kampauksesta lopulta tuleekaan... Jos vielä uskallan sinne viikon päästä mennä!  :-/

Epätoivoisin ja epävarmoin tunnelmin,

Murunen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla piti olla koemeikki ja -kampaus Hedgamessa Oulussa eilen, mutta kampaaja vain nosteli mun hiuksia ja laittoi molempiin silmiin eri väristä luomiväriä, ei häivyttänyt luomiväriä ollenkaan, laittoi rajaukset, jotka oli ihan eri paksuiset ja eri kohdissa ja alkoivat ja päättyivät eri kohdista, molempiin poskiin eri väristä poskipunaa (tämä oli tarkoitus, että testattiin, kumpi on parempi), ei laittanut kulmakarvoja tai ripsiä jne. Minulle jäi aika epävarma olo ja tuosta piti maksaa vielä normaalilla tuntitaksalla, vaikka en saanut meikkiä enkä kampausta.

Nyt hirvittää ja pelottaa, että millainen meikistä ja kampauksesta lopulta tuleekaan... Jos vielä uskallan sinne viikon päästä mennä!  :-/

Epätoivoisin ja epävarmoin tunnelmin,

Murunen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään