Guest EveliinaH

Koemeikki ja -kampaus

147 viestiä aiheessa

Jotenkin tuntuu ihan älyttömältä ettei koemeikki ja kampaus ole kuin "suunnittelua", eriasia on jos kampaus on vaan vaikkapa rullat päähän ja sitten föönataan, mutta jos kyseessä on ihan kampaus ja häämeikki niin tärkeänä päivänä, niin ehdottomasti pitäisi katsoa kunnolla mitä tehdään.  ;D Ihan jo senkin takia että morsion ja tekijän mielikuvat voi olla ihan erit ja koetilanteessa voidaan yhdessä miettiä mikä on hyvä ja onko morsiammen mielen mukainen.

Kaikenlisäksi kun tästä maksaa niin kyllä sille rahalle pitäisi vastinetta saada, en tiedä ovatko jotkut kampaajat ja meikkaajat sitten niin vakuuttuneita omasta ylivertaisesta osaamisestaan etteivät katso asiaa tarpeelliseksi. itse en menisi ikinä paikkaan jossa meikki ja kampaus jäisi suunnittelun asteelle jo senkään vuoksi että mitäs jos tekijä onkin ihan tumppu ja päivä sitte pilalla sen takia.  :-[

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ilmeisesti meikkaajasi on kovin varma itsestään, testaili vain kasvoillesi millaiset värit sinulle sopivat! Väärin hän teki siinä, ettei kertonut (jos näin varma on), että aikoo vain "koemeikissä" etsiä oikeat värit ja rajauksen tyylin! Toivottavasti hänellä siis on vahva visio tulevasta meikistä ja kampauksesta! Itse huomaan tuttujen hiuksia leikatessa, etten edes kysyä mitä he haluavat, sillä itsellä on jo mielessä kuva millaiset hiukset heille sopivat!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maskeeraaja-ystäväni sanoi, että koemeikki on ehdottoman tarpeellinen. Olettehan varmaan itsekin huomanneet, että kaupassa kivan näköinen luomiväri/huulipuna onkin ihan eri sävyinen juuri teidän hipiällänne. Ja koetilanteessa voi kokeilla kiinnostavia juttuja, joita ei uskaltaisi suoraan hääpäivänä mennä naamaansa laittamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa mennä koemeikkiin. Sain itse koemeikistä voimakkaan allergisen reaktion n. viikkoa ennen häitä. Onneksi menin, muuten hääpäivä olisi ollut pilalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle tehtiin kampauksen ja meikin suhteen pelkkä suunnittelu ja olin oikein tyytyväinen lopputulokseen :)Kampaajalla kävin muutaman kerran etukäteen ja huomasin, että kemiat käy yksiin ja luotin hänen ammattitaitoonsa 100%:sesti :-*Samoin meikin suhteen tekijän töitä nähtyäni ja hänen selitettyään, että meikki on kuin taideteos joka ei täsmälleen samanlaisena tule ikinä kahtakertaa, jäin odottavaisin mielin hääpäivän aamuun.Kannatti :) Kampauksen suhteen olin vieläpä todella vaativa ja tulos ylti hienosti odotuksiin :-* Jotta joskus näinkin ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelin tänne jo aiemmin toisesta kampaamosta, jonka lopulta vaihdoin. Uudesta paikastani olen kirjoittanut kommenttia Oulun meikki & kampaus-ketjuun. Kampaus oli hyvä, mutta meikki oli mielestäni liian voimakas ja pohja pakkelimainen. Eli suosittelen, että jos vain osaatte mielestänne meikata itse, satsatkaa laadukkaisiin tuotteisiin (meikkivoide ja ripsari erityisesti) ja meikatkaa itse. Säästyypähän ainakin mielipahalta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En pidä koemeikkiä mitenkään pakollisena, jos tuntee ja tietää, millaisen häämeikin haluaa. Mulle tulee koemeikki sen vuoksi, että suunnittelemani meikki poikkeaa väritykseltään tavallisesti käyttämästäni meikistä, ja haluan olla varma, että lopputulos on ok.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon menossa tutulle kampaajalle kampaukseen ja meikkiin jossa käyn värjäyttämässä ja leikkaamassa hiuksiani. Hän ei ole ennen tehnyt kampausta minulle eikä myöskään meikannut. Kampausta en jännitä koska mulle tehdään koekampaus tai kaksi, mutta tänään kun olin kaason kanssa juttelemassa ja varasin ajat koekampaukseen & meikkiin kampaaja sanoi, että koemeikissä katsotaan vain mitkä luomivärisävyt laitetaan ja millainen huulimeikki  :o Tämä olisi ehkä ok jos ei normaalisti käyttäisi meikkiä juuri ollenkaan eikä olisi niin väliä, mutta kun käyttää ja on tosi tarkka meikistä ja tietyistä jutuista ja haluaa nähdä meikin kokonaisuudessaan etukäteen niin kyllä alkoi vatsaa nipistellä...

Kaiken lisäksi kaaso pyysi saada nähdä millaisia meikkejä hänellä on niin kampaaja sanoi, että näette ne sitten kun tulette, että esittelyyn menee niin kauan aikaa  :o Olisi voinut tuoda luottamusta jos olisi nähnyt edes tuotteet, mutta nyt kyllä aloin panikoimaan... mitä voin sanoa? Kaaso sanoi, että vaadit koemeikin kokonaisuudessaan ja jos se ei ole hyvä niin menet muualle, mutta mä en kyllä siinä vaiheessa enää kehtaa sanoa etten tulekaan jos se on huono. Eri asia jos ei tarvitsisi astua koko paikkaan enää koskaan, mutta kun olen monta vuotta käynyt siellä ja ollut tosi tyytyväinen värjäyksiin ja leikkauksiin ja haluan jatkossakin käydä siellä. Pitää sanoa sitten etukäteen, että menen muualle, mutta pelkään, että hän loukkaantuu tms kun on odottanut laittamistani niin kauan  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen kaksi kertaa ollut ammattilaisen meikattavana ja todennut kummallakin kerralla että lopputulos on kaamea. Minulla on aika erikoisen muotoiset silmät (pyöreät, luomi sukeltaa jonnekin syvälle kuoppaan) joten kun meikkaajat aina varotteluista huolimatta haluaa sutia tummaa väriä luomelle, lopputulos näyttää semmoiselta pääkallon silmiltä. Samoin vaaleaan ja KUIVAAN ihooni ei VOI laittaa paksua puuterikerrosta. Ensinnäkin se kiristää, toiseksikin se näyttää just niin kuivalta kun tuntuukin. Ensimmäisellä kerralla näytin ilolinnulta ja toisella kerralla pääkallolta.

Ratkaisen ongelman sillä että teen itse häämeikkini. Onhan tässä 15 vuotta treenattu tämän naaman pakkelointia, eiköhän se suju pikku hermostuksissakin.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en ikinä koskaan missään tapauksessa olisi suostunut meikattavaksi hääpäivänäni ilman koemeikkausta!!!  Tosin mulle ei tehty koetta eikä meikkiä, kun meikkasin itse.. ;D

Ihmisillä on todellakin niin eri näkemykset siitä, mikä kenellekin sopii ja jokaisella on itsellään varmaan jonkinlainen kuva mielessään siitä, miltä haluaa hääpäivänään näyttää.

Vaikka osaisi kuinka hyvin kertoa ja kuvailla, millaisen meikin haluaa, ei sen toteuttamiseen riitä pelkkä värien läpikäyminen yms. suunnittelu meikkaajan kanssa.  Kyllä se kokonaisuus on nähtävä naamallaan valmiina hyvissä ajoin etukäteen, jottei tarvitse hääpäivänä kärsiä karmean näköisestä meikistä ja sen takia turvoksiin itketyistä silmistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aniliini, aivan oikein. Meikkaisin minäkin nyt itse, jos olisin sen aikaisemmin tajunnut. Onnekseni kuitenkaan virallisissa hääkuvissa meikki ei näyttänyt ylivoimakkaalta, vaikkakin erilaiselta, kuin miten yleensä meikkaan.

Ripsiväriin kannattaa muuten satsata kunnolla! Minä ainakin pillitin  :'( ;) useaan kertaan päivän mittaan, mutta siitä huolimatta väri ei levinnyt yhtään. Ilmeisesti mulle käytettiin Grimasin ripsaria. En tosin tiedä, mistä sitä saisi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Aniliini, aivan oikein. Meikkaisin minäkin nyt itse, jos olisin sen aikaisemmin tajunnut. Onnekseni kuitenkaan virallisissa hääkuvissa meikki ei näyttänyt ylivoimakkaalta, vaikkakin erilaiselta, kuin miten yleensä meikkaan.

Ripsiväriin kannattaa muuten satsata kunnolla! Minä ainakin pillitin  :'( ;) useaan kertaan päivän mittaan, mutta siitä huolimatta väri ei levinnyt yhtään. Ilmeisesti mulle käytettiin Grimasin ripsaria. En tosin tiedä, mistä sitä saisi.

Grimasin tuotteita saa ainakin kaisaniemen metroasemalla olevasta, karnevaalikauppa Aprillista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuntuu hurjasti vaihtelevan käytäntö sekä meikkien,- että kampausten kohdalla. Osa tekijöistä haluaa ehdottomasti tehdä koemeikit ja kampaukset, osalle tuntuu riittävän suunnittelu. Kuulostaa aika ihmeelliseltä se, että ehostuksessa käytössä olevat meikit eivät ole esillä itse paikassa vaan jossain "piilossa" ja ettei niitä olisi aikaa esitellä.  :-[

Sääli että nykyään rahalla voi hankkia itselleen "ammatin" pika maskeeraaja-meikkaaja kurssilla ja sitten tituleerata itseään moiseksi. Kannattaa muistaa, että oikeat ammattilaiset valmistuvat muualta ja esim. oikeilla maskeeraajilla on ammattitutkinto ja he tekevät niin kauneusmeikkejä kun maskeja teattereihin, elokuviin yms. Eli kannattaa selvittää se missä tekijä on oikein oppinsa saanut. Toki näiltä pikakursseilta voi valmistua lähjakkaitakin alalle sopivia tyyppejä, mutta itse luottan enemmän ihan kunnon ammattilaisiin.

Lisäksi tekijästä kertoo jotain myös tuotteet joilla hän työskentelee. Eihän kampaamossa pirkka hiuskiinnettä suihkutella, samoin kunnon maskeeraaja ei tee häämeikkiä maybelinen tai lumenen tuotteilla. Myös grimasin käyttö kuulostaa kummalliselta, se kun on halpa teatterimeikkisarja joka ei ole kovinkaan laadukas.

Työskentelysarjana voi olla vaikkapa blasco, ben nye tai trucco, lisäksi jotain erikoistuotteita eri sarjoista, mutta ei koskaan sekalaista kokoelmaa eri meikkisarjojen tai markettien tuotteita.

Hääpäivä on tärkeä ja silloinhan jokainen haluaa olla kauneimmillaan ja tämän takia itse pidän koemeikkiä ja kampausta tärkeänä. Eriasia on jos tekijä on jo tuttu ja tämän käsiin voi huoletta uskoa itsensä. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Mä kävin testaamassa meikkaajan ja tuotteet ensin pikameikissä, jossa keskityttiin silmiin. Sitten tehtiin koemeikki ystävän häihin ja kokeiltiin siinä irtoripsiä. Sitten vielä kuvaukseen ja häihin meikki samalta tekijältä. Vähän sitä meikkiä muunneltiin prosessissa, mutta esim luomivärit oli sitä samaa mitä meikkaaja ehdotti pikameikkiin.

Luomiväreistä olen saanut reaktion joskus, joten tuntui hyvältä pysyä samoissa sävyissä. Tulihan tuo prosessi kalliiksi tavalliseen koemeikkin ja meikkiin verrattuna, mutta oli sen arvoista tietää että ei silmät ala vuotaa ja punoittaa kesken hääpäivän. Tosin meikkaaja alkoi olla jo vähän ehkä kyllästynyt siihen samaan mitä jankattiin  ;D, mutta mä en ole kovin luottavainen näiden ammattilaisten suhteen... Joskus ammattilaisen silmä on omaa parempi, mutta vielä useammin ei ole ollut!

Toi tutustumisprosessi oli kyllä kallis, mutta vähensi mun stressiä paljon. Käytin meikkaukset hyväksi huomenlahjakuviin, ystävän häihin, hääkuvaukseen ja varsinaiseen hääjuhlaan. Liputan pikameikin puolesta meikkajaan tutustumisena, multa veloitettiin noin parikymppiä, ja kerroin vain että silmien pitäisi näyttää olevan kaukana toisistaan. Ja kyllähän se meikkaaja osasi hommansa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli tänään koemeikki ja minulle laitettiin meikki huolella ihan kuten oikea häämeikki. Kiva näin, niin tiedän miltä meikki sitten hääpäivänä näyttää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tyhmä kysymys, mutta itsellä ei todellakaan ole havaintoo.. Jos koekampaus/meikki on fiasko, tarviiko siitä maksaa jos vaihtaa liikettä? :-?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kävin koemeikissä ja kokampauksessa eilen. Näytin meikkaajalle kuvia puvustani ja kerroin tulevasta hiusteni väristä. Luulin hänen ymmärtäneen että pukuuni sopii raikas ja luonnollinen meikki, mutta olin väärässä. Meikki oli liian voimakas ja luomiväri oli ihan väärä minun ihonväriin ja silmien väriin verrattuna.

Menin tämän jälkeen kampaajalle, joka heti kommentoi meikin sopimattomuutta. Mietime koko kampauksen teon ajan miten meikkiä voisi parantaa ja saimme onneksi hyviä ideoita. Kampaus oli tosi hyvä. Onneksi sitä ei ei tarvitse miettiä.

Kaaso testaili minulle illalla erimeikkejä ja ajattelin tänään soitella meikkaajalle ja antaa uuden ohjeistuksen meikkiin. Harmi vaan ettei sitä kerkeä enää testaamaan.Sovin kaason kanssa että hänellä on meikit mukana koko päivän, jotta voimme korjailla mahdollisesti pieleen mennyttä meikkausta.

Kaaso ei kerkeä tekemään minulle koko meikkiä, muuten olisin varmaan perunut meikkauksen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, eli milloin kävitte koemeikissä? Että jos mieli sen jälkeen muuttuu  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä käyn ainakin 2 viikkoa ennen ja juuri nilleen, että meen koemeikin(kin) jälkeen bilettämään, että tiedän miten se pysyy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meikkaajani suositteli, että varsinainen koemeikki tehdään ensi toukokuussa (häät heinäkuussa). Lähempänä häitä voidaan sitten vielä muuttaa vähän pohjameikin sävyä jne rusketuksen mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kävin koemeikissä kuusi päivää ennen häitä. Olin sitten koko helteisen päivän Helsingissä - ja meikki pysyi hienosti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin neljä päivää ennen. Mielestäni väli oli oikein hyvä. Olin tyytyväinen meikkiin, mutta halusin vielä vähän muutoksia, eli huulimeikkiä kevennettiin ja silmämeikkiä muutettiin aavistus. Mielestäni pidempi tauko olisi ollut turhan pitkä, koska meikki oli meikkaajalla ja itselläni vielä tuoreessa mielessä.

Koemeikistä kävelin muuten kotiin rankkasateessa ja meikki kesti sen hyvin  -  ja hyvin kesti meikki hääpäivänänkin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hieman reilu kaksi viikkoa ennen hääpäivää on koemeikki varattuna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kolmea pävää ennen, eli silloin voi kulmat nypityttää samalla, eikä kerkee kasvaan liikaa takasi... (oli ainakin kosmetologin suositus)...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Käy jostain asiantuntevasta liikkeestä ostamassa ohut meikkivoide, joka sopii ihollesi!

Onko ihosi helposti rasvoittuva vai enempi kuiva? Jos iho on rasvainen, täytyy meikkivoiteen olla hieman paksumpi ja öljypohjainen, jotta se pysyy. Mutta se ei siltikään tarkoita paksua pakkelikerrosta!

Siis rasvoittuvalle iholle nimenomaan öljytön!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään