Karkkibuffet


Guest Sissiliini(Guest)

Recommended Posts

Kiitos kärjistetystä(?) kokemuksesta mutta "Kuvittele, jos kaadat sulaa suklaata pari desiä pöydälle, lasten päälle ja lattialle, vieläkö tuntuu hyvältä idealta?". Ei liene tarkoitus kaataa suklaata kenenkään päälle eikä lattialle?

Syödäänhön sitä sulaa fonduetakin eikä sillä sotketa koko keittiötä kaappeja ja tiskipöytää myöten niinkuin teillä suklaan kanssa kuulostaa käyneen?

:girl_haha: Tuo ei itseasiassa kovin kärjistettyä ollut. Löysin kerran jostain netin sokkeloista kuvan häistä, joissa oli tuollainen suuri suklaaputous. Siinä oli hieno kuva ennen kuin kukaan oli ottanut suklaata ja jälkeenpäin, kun suklaaputouksen ympärillä kiersi tahmeinen kengänjälkirinki kun ihmiset olivat kävelleet valuneeseen suklaaseen. Suklaavalumia oli myös koko valkoinen liina, dipattavat hedelmät ja kulhojen reunat täynnä. Vaikka kuvassa ei suklaalla kuorrutettuja lapsia näkynyt, niin eiköhän tuosta voi päätellä että ei se suklaa ole vain lattialle ja pöydälle valunut... :girl_wink: Tuo suklaaputouspöytä näytti kaikkea muuta kuin herkulliselta jälkimmäisessä kuvassa. Lisään sen kuvan tänne myöhemmin, jos löydän sen uudelleen. Muistaakseni se oli jollain ulkomaalaisella keskustelusivustolla...

Juustofonduessa on se hyvä puoli, että sen valuvuutta voi säädellä eikä sen tarvitse valua mistään laitteesta. :girl_sigh: Tuon suklaan pitää olla todella valuvaa, jotta se virtaisi putouksesta, eikä jähmettyisi.

Mutta kokeile ihmeessä itsekin tuota suklaaputousta ennen häitä, niin voit itse todeta sotkeeko se vai ei teidän käytössä. :girl_blum: Minulta voit ostaa tuollaisen putousvekottimen edullisesti jos tahtot kokeilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meille tulee ehdottomasti karkkibuffet! Oon karkkikaupassa töissä nii saa henksuhintaan, ei tuu kovin kalliiks...tai vaihtoehtosesti voi ostaa ihan tajuttoman paljon karkkia ja kuluttaa sikana rahaa :D

Meillä on väriteema musta-violetti ja pohdin kuumeisesti, mitä violetteja karkkeja oikein on. Sit tajusin, et voin Fazerin Missä X ja Ässä Mix -sekotuksista poimia vaan ne violetit ja niiden seuraks laittaa samoja salmiakkeja! Vielä muutamaa erilaista lajia siihen nii alkaa olla buffa kasassa. Olisin halunnu pehmeitä Turkinpippurikuulia, mut tällä viikolla tuli meidän toimittajalta viestiä, että Fazer on lopettanu niiden valmistuksen! :(

Suklaata ei meille ehdottomasti tule, kun sulho on semi-allerginen ja mä en tykkää siitä. Ja suurin osa vieraista on laktoosi-intoleransseja, ei olis kovin kiva loppuilta enää.. Ja hääkakkuna on vähälaktoosinen hyvin makea suklaakakku nii eiköhän se kaikille riitä suklaaks. Ja joo, en tykkää suklaasta, mutta suklaakakkua rakastan :D

Ja kulhoiksi muuten tulee Pentikin eri korkuisia jalallisia lasikulhoja, esim:

http://www.pentik.com/Images/1LAS0242B01.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Cybella
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

:girl_impossible: Ei, ei, ei, ei... En suosittele suklaaputousta!

Ideana tuo on todella hieno, omaperäinen ja juhlava, mutta käytäntö on jotain ihan muuta. Kuvittele, jos kaadat sulaa suklaata pari desiä pöydälle, lasten päälle ja lattialle, vieläkö tuntuu hyvältä idealta? :girl_haha:

Me kokeiltiin tuollaista suklaaputousta kerran. Meitä oli 3hlöä (kaikki vähintään 25 vuotiaita) ja vajaa kilo suklaata (jota ei kaikkea todellakaan syöty!) sekä hedelmiä, vaahtokarkkeja ja keksejä dipattavaksi. Lopputuloksena keittiön pöytä, kaapit, lattiat, tiskipöytä, matto, tuolit, vaatteet ja kädet kyynärpäitä myöten suklaassa! :girl_haha: Ja me todellakin yritettiin olla sotkematta... Tuo tuottaa ihan järkyttävän sotkun, enkä voi suositella että varsinkaan juhlavaatteissa olevia lapsia päästettäisi tuon ääreen.

Muistaakseni Hauskoissa kotivideoissa oli kerran tuo suklaaputous yhdessä videossa. Tuossa sisällä on pyörivä "ruuvi" joka nostattaa tuon suklaan ylös putouksesta. Putous meni jotenkin epäkuntoon ja suklaa lensi kaaressa ympäri keittiötä! :girl_haha: Kaikki paikat oli tuossa suklaassa.

Tee kuten tahdot tuon putouksen suhteen, mutta muista että sinua on varoitettu.... ;)

Minä myös hieman ihmettelen, miten ihmiset sikailevat saadakseen aikaan tuollaisen sotkun. Olen ollut juhlissa, joissa yli metrin korkuinen putous oli järjestetty usealle sadalle hengelle. Putouksen luona pyöri henkilö, joka huolehti dippailtavista ja roiskeista. Tarjoilupöydälle oli järjestetty pitkiä puutikkuja ja kauniita servettejä. Jokainen syöjä ymmärsi ottaa toiseen käteensä servetin, kaiken varalta. Tilassa oli kaiken lisäksi kokolattiamatto, mutta ei tahmaisia jalanjälkiä!

Putous oli niin mieletön, että olen suunnitellut sellaista myös häihimme. Iltapalan yhteyteen se sopisi parhaiten, silloin 'pari desiä pöydälle kaatunutta suklaata' ei enää haittaisi! :girl_haha: ..mielestäni putous olisi hieno ohjelmanumero illaksi bändin soittaessa ja viinin virratessa. Siihen aikaa myös lapset ovat poistuneet juhlista!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Oli pakko palata vielä tuohon suklaalähde -asiaan, josta keskusteltiin täällä aikaisemmin. testasimme lähdettä viikonloppuna eräissä juhlissa. Ei siitä tullutkaan niin kovasti sotkua kuin ajattelin. Ainoastaan suklaan sulattaminen baarin takahuoneen huonolla mikrolla oli hieman haastavaa ja sotkuistakin. Itse dippailu ei juurikaan sotkenut. Taidamme siis sittenkin ottaa lähteen osaksi karkkibuffettia. Suodittelen muillekin. :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Tuli mieleen, että miltä nuo sydän vaahtokarkit maistuvat? :girl_smile: Ovatko ollenkaan samaa luokkaa esim. haribon herkullisten valko-vaaleanpunaisten vaahtisten kanssa? Kertokaa joku joka on maistanut!

Mietin niitä karkkibuffaan, vaikka poikkeavatki meidän teemaväreistä aika radikaalisti. Mutta pitäähän nyt varmaan jossain vaaleanpunaisia sydämiä olla :grin: Paitsi jos eivät ole yhtä hyviä kuin haribot..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meidän karkkibuffettiin tulee mariannekarkkeja, vadelmalakuja, pepe-lakun pätkiä, liitulakuja, ässämixejä ja semmoisia eläinhedelmäkarkkeja, joita saa irtokarkkeina. Kaikki ovat vegaanisia, kun nypin noista viimeisistä punaiset pois.

Tarjolle ne laitetaan lasipurkkeihin, joita on kahta erilaista mallia. Sitä, mistä karkit sitten syödään, en ole päättänyt. Kuulostaisiko tyhmältä, jos askartelisin kartongista pienet pikarit? Karkkia tulee luultavasti joku 7kg ja vieraita reilut sata, joten rohmuamista pitäisi jollain tavalla estää :D

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee kovat muffinivuoat karkkikipoiksi (ne ohuet on liian lötköjä). :) Ebaysta tilasin kivat väreihin sopivat, mutta perus valkoisiahan saa ihan kaikista kaupoista.

Mä en keksi yhtään pinkkiä karkkia. Tai no ne on ainoat, missä on valkosia ja pinkkejä suklaamunia samassa pussissa. Pakkohan niitä on olla muitakin. Osaisko joku auttaa? Kyseessä siis ei ole vaaleanpunaiset, vaan sellaiset kirkkaan pikkit.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee mokkapapuja (siis niitä suklaamökösiä), koska meillä on tavallaan teemana ruskea, kulta, suklaa ja kahvi (pöytäkoristeissa kahvipapuja, kahvin avecina kahvilikööriä, hääkakkuna mokkasuklaakakkua. Papujen lisäksi buffaan tulee pikkuisille vaahtokarkkeja ja (morsiamelle) Ahlgrenin autokarkkeja. :girl_blum:

Muoks. Tai siis eihän meille tule varsinaista buffaa, vaan nämä nostetaan kakun kanssa samaan aikaan esille ja ovat siinä koko illan vapaasti nakerrettavissa.

Muokattu: , käyttäjä: Syyskuun Neljäs Morsian
Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä oli karkkibuffet ja ilmeisesti ihan suosittu koska karkkeja ei montaa jäänyt häiden jälkeen syötäväksi.

Meillä oli neljässä ikean purnukassa karkkeja: sydänvaahtiksia, vihreitä karkkeja, salmiakkeja ja persikkakarkkeja ja tämän lisäksi morsion polttareissa tekemiä polkakarkkeja yhdessä lasimaljassa. Lusikoita ja kertakäyttökuppeja joilla/joihin karkkeja sai kerätä.

Juhlissa oli pientä väkeä mutta enemmän karkkia taisi lopulta aikuisten suuhun mennä. Onneksi olin laiska hääkarkkien teossa ja pidin pääni hääkarkkibuffetista, säästyi monelta tuskalliselta illalta kun ei tarvinnut nykertää mitään pientä sievää karkkirasiaa. :P

Link to comment
Share on other sites

:girl_haha: Mä en oikein osaa hahmottaa noita karkkikippojen kokoja.

Me purkitettiin osa karkeista jo tänään ja totesin, että olen ehkä saattanut ostaa vähän liikaa karkkeja. :girl_haha: Sulho päivitteli tuota karkkipaljouden määrää (tai oikeastaan se alkoi lasipurkkien määrästä), kun kaivoin pussi toisensa jälkeen kaapista karkkia.

Eli tällä hetkellä sieltä löytyi:

-1kg vaahtokarkkeja

-7 pss Pandan lakuja

-2 laatikkoa ässämix -lakuja (nämä on muuten pinkkejä)

-laatikko marianne -lakuja

-n.1kg liitulakuja

-500g sydänkarkkeja, toffeepalloja, leijonan tassuja, jotain punaisia neliöitä ja salmiakkeja (siis jokaista näitä on puoli kiloa)

-70 tikkaria (tosin väitin että niitä on 30, kun en kehdannut sanoa oikeaa määrää :flirt: )

Ja mikä pahinta, mun karkkibudjettia on jäljellä vielä 100 euroa... :girl_wink:

Toivottavasti vieraat tykkää tosi paljon karkeista. :girl_blum:

Link to comment
Share on other sites

Guest marikkaanna

hih!

mäkin alussa intoilin karkkibuffasta.. .. mutta silleen siinä kävi että namut foliopäällysteiset suklaa sydämmet sydänvaahtikset ja vadelma ja salmiakki sydämmet löytää tiensä pöytiin maljakoissa koristeiksi, eli kukkia ei tule :) koe kattaus tehty ja makealta näytää :girl_haha:

meillä oli myös kakkukauppa eli 12 erilaista kakkua :) ja lisäksi suklaa suihkulähde jossa "dipattiin" hedelmiä :)

:grin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...