Guest Sissiliini(Guest)

Karkkibuffet

319 viestiä aiheessa

Mä ajattelin ensin että TOTTAKAI meille karkkibuffet.. Mutta sitten aloin miettimään että voisin jälkiruokapöytään laittaa 5 isoa kulhoa erilaisia karkkeja. Kuten esim. Vaahtokarkkeja, Salmiakkitankoja (isoja, pehmeitä), jotain pehmeitä hedelmäkarkkeja, liitulakuja, mansikkaremmejä. :) 

 

Onhan tuokin "karkkibuffet" mutta mietin että ei tulisikaan niin paljoa sitä karkkia eri pöytään. :)  Ei olisi niin korostettu se.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä laitetaan karkit samaan pöytään ja samaan aikaan esille kuin kakku ja muut jälkiruuat. Karkkeja on varmaankin viittä tai kuutta erilaista. En nyt muista tarkkaan mitä kaikkia olen ostanut :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tällainen siitä sitten tuli! :) Suklaakonvehdit vielä puuttuvat kuvasta ja vähän vaaleanpunaista viiriä korjailtiin, mutta tästä saa ideaa.

 20140705_125609_Android_zpsa6511118.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kivan näköinen karkkibuffet. Tykkään viireissä käytetyistä väreistä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä karkkibuffaan tulee ainaki kuutta lajia erilaisia karkkeja,saa nähä,mitten sitä innostuu hamstrailemaan karsua  :girl_haha:  askartelen pienet rasiat,joihin vieraat saa laittaa karkkia samalla ku hakevat leivonnaiset,ja jos karkkia vaan on vielä kotiinlähdön hetkellä niin rasian saa täyttää kotimatkan herkuttelua varten!Netin tukkupakkauksia aattelin hyödyntää,samoin Candy Kingin ja Karkkikadun alennuksia!Mie oon semmonen sokerihiiri,että panostan karkkibuffaan yhtä innokkaasti ku kokkimieheni ruokapuoleen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hieman omia karkkibuffet -kokemuksia: Päälimmäisenä jäi mieleen, että meillä oli ainakin karkkia aivan liian paljon!! Täältä olin aiemmin ohjeena lueskellut, että karkkia kannattaa olla varattuna 100-200 g/hlö ja jokaista laatua vähintään 2 kg. Meillä oli 100 hengelle varattuna seitsemää eri karkkilaatua suunnilleen 150 g/hlö. Karkin menekkiin toki vaikuttaa se, moneltako herkut laitetaan esille. Me avattiin buffa samaan aikaan, kun kahvitarjoilu alkoi, jolloin karkkia eniten syövät lapsukaiset olivat tämän jälkeen juhlissa enää tunnin - kaksi. Toisaalta, avaisin buffan edelleen vasta ruuan jälkeen, varaisin vain vähemmän karkkia kokonaisuudessaan. Etukäteen ehkä ajattelin, ettei karkit saa loppua liian pian, mutta näin jälkikäteen olen sitä mieltä, että häissä on muutenkin lähes koko ajan syötävää tarjolla, joten kukaan ei välitä, vaikka pari karkkilaatua loppuisikin!

 

Karkkibuffetin kustannuksista täällä on aiemmin ollut juttua, ja arvelisin, että meidän buffaan meni kaikkineen vähän vajaa 200 €.

 

Mutta siis kaiken kaikkiaan karkkibuffetin järjestäminen ei kuitenkaan kaduta, vaan suosittelen muillekin edelleen! Eniten karkkia kului varmaan vasta seuraavana päivänä, kun väsynyt ja nälkäinen siivousporukka saapui paikalle :D Ja saihan sitä sitten seuraavat viikot herkutella ja ilahduttaa naapureita karkkipusseilla, kun avatut tukkupakkaukset täytyi saada syötyä ennen kuin karkit kovettuvat!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo on kyllä oikeasti ihan hyvä huomio, että jos siivousporukkaa on seuraavana päivänä tulossa, niin karkit tai muut varmasti ilahduttaa siellä!

 

Ja aina voi sitten pienemmällä kaveriporukalla/kaasojen + bestmanien kera järjestää parin viikon päästä häiden rääppiäiset, jos jää jotain muutakin häistä yli.

 

Mutta itse karkkibuffaan, onko kukaan törmännyt sydämenmuotoisiin salmiakkikarkkeihin? Ei siis lakuihin vaan hyviin salmiakkeihin. Tai jos jotenkin muuten romanttiseen teemaan edes etäisesti yhdistettävissä olevia salmiakkeja :D 

Nimimerkillä: Salmiakkia on pakko olla, mutta toisaalta kun ei ole erityisesti tarkoitus teemoittaa metalli/rock/gootti-henkisesti, niin pääkallot sun muut mitä salmiakit usein on, voi olla vähän omituisia tarjottavia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Mites perinteiset vinoneliöt? Ja sitten muistaakseni Urjalan makeistukusta saa Ässä-salmiakkia, ne on kirjaimia. Ei toki romanttista, mutta ei pääkallojakaan. :D

 

Meille on tulossa karkkibuffet, ja pohdinnan alla on mitä karkkeja sinne laitetaan. Kovin montaa laatua en halua (max. 6), ja yhdeksi kyllä haluan jotkut sydämenmalliset vaahtokarkit. Sitten ehkä täytelakua, jotain hedelmäkarkkeja, jotain suklaista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kirjaimet on tietysti yksi ihan hyvä vaihtoehto, haribon abc-salmiakit on myös hyvän makuisia tosiaan, vähän saman makuisia kuin ne haribon tutit, mitkä on suosikkejani. Tutti vaan on niin hölmö karkki häihin. En kyllä tiedä jaksanko sitten loppupeleissä välittää siitä, että onko hölmöjä vai ei.

 

Ja hmm, nyt kun puhut tuosta Ässä-salmiakista, niin eikös ne ole niitä ässä-mix-juttuja, missä on patoja, herttoja(!) ruutuja ja ristejä. Ja missä-x on niitä kirjaimia. Kiitti, noita en olis muistanutkaan, niissä on niitä sydämiäkin sitten! (Ja tämän seurauksena näen itseni erottelemassa niitä pirun sydämiä sieltä muiden joukosta, nimimerkillä "näprääminen on kivaa *kumihanskoja käsiin kiskoskel*" :D)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän pienimuotoisessa hääjuhlassa oli myös karkkibuffet:

karkkibuffet.jpg

 

Onko kellään käsitystä, minkä nimisiä nämä lasipurkit ovat, jos ikeassa näitä vielä on? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me laitetaan kakun yhteyteen hieman karkkeja tarjolle. lähinnä suklaata, vaahtokarkkeja jne. Ei siis erillistä buffaa tulla laittamaan. Olin viime kesänä eräissä häissä, joissa toimi todella hyvin ja oli tyylikäs ratkaisu. Tällä tavoin karkkia ei tarvitse hirveitä määriä varata. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä li karkkibuffet ja sen lisäksi morsiusneito myös jakoi hääkarkit. Oli ihan hyvä yhdistelmä. Lasiastioiden sijaan meilla oli tommosia peltirasioita. Karkkia oli aivan liikaa, ostin n. 7kg ja vieraita oli n. 50. 13765363.jpg?c2401fad64d2e9dbc25a7361e51

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä kuva meidän karkkibuffasta. Kuvasta puuttuu iso Ikean hurrikaanimalja, jossa oli vaahtokarkkeja. Me ostettiin myös ihan liikaa karkkia. Meillä vieraita oli myös 50, kuten edellisellä, mutta veikkaan että meillä meni juurikin tuo 7 kg. Meillä oli isommat karkkipussit ja vieraat ottivat karkkia myös mukaan kotiin. Silti, meiltä jäi yli muutama laatikko. Laatikkoon meni 1-2kg karkkia, laadusta riippuen. Suklaat meni oikeastaan kaikki, että sitä kannattaa varata enemmän. :)

 

DH-245%20blurred_zpsqrwlvhvt.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan ihania karkkibuffeteja teillä on ollut! Omista häistä karkkibuffa jäi pois, vaikka kyllähän se olisi ollut salmiakkihiirelle ihan ehdoton.. Monennäköistä salmiakkia saa ainakin Ruotsin puolelta Lakritsroten-kaupasta, jos salmiakkia joku muukin kaipailee. Ja yksi ihana, joskin kallis vaihtoehto oli M&M tilaustuotteet haluamillaan väreillä ja teksteillä. <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Karkkibuffet on mun mielestä kiva lisä häihin. Ollaan oltu kaksissa häissä missä on ollut karkkibuffet ja lapset ainakin on tykänneet :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tää on meiän häitten yks panostetuin kohta!
Ollaan tuunailtu jo purkkeja ja kauhoja. Taustalle tulee timanttimaalaus Irvikissa ja pöytään tulee warhammer nuket, jotka on ommeltu kasaan (Karun söötit tyypit!)
Karkkilaadut valitaan maun ja ulkonäön mukaan, eli mitään perus tutteja ja nallekarkkeja ei tuu (paitsi ehkä apalmi nalleja)
Tää on se osa mitä mä fanitan häissä ihan satasella!

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli hieman suolaisiinkin herkkuihin laajennettu karkkibuffet, eli herkkubuffet, josta kirjoittelinkin juuri blogiini: http://marrasmorsian.blogspot.fi/2017/09/herkkubuffet.html (olisin laittanut kuvan tähänkin, mutta se on ilmeisesti liian iso)

Itse halusin lisätä myös suolaisia (lähinnä chilipähkinät ja sipsit) siksi, että alkoholi saa ainakin minut himoitsemaan enemmän suolaista kuin makeaa. Meillä ei ollut kovinkaan montaa lapsivierasta häissämme, joten herkkubuffet oli rakennettu ihan aikuisia varten (en ymmärrä, miksi karkkien pitäisi olla vain lapsille). Varsinaisessa kahvipöydässä olikin sitten vain kakkua ja yhtä sorttia pikkuleipiä, ja herkkubuffet avattiin kahvien aikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan suunniteltu myös karkkibuffetia häihin. Haluamme tarjota jokaiselle jotakin ja ostamme varmaankin kahdeksaa karkkilaatua, vieraita siis kutsutaan noin sata. Alustavasti olemme päättäneet karkeiksi Fazerin sinisiä paperikarkkeja, vanhoja autoja, valkoisia toffeepalloja, Amerikan pastilleja sekä loput erilaisia hedelmäkarkkeja. Fazerin siniset ajattelimme olevan "kaikkien suosikkeja" ja niitä on helppo ottaa myös vain muutama kerrallaan pöytään, mikäli ei halua ottaa karkkipussia ja niitä varmaankin varataan myös enemmän kuin muita karkkeja. Olemme ajatelleet, että karkkia voisi varata noin 100-120g /hlö. Meille ei tule vieraslahjoja, joten vieraat voivat halutessaan ottaa karkkia mukaan kotiin. Buffet avataan sitten samaan aikaan, kun kahvit tarjoillaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään